به گزارش خبرگزاری فرانسه از داکا، پابانتارPabantara روز پنجشنبه دچار حمله قلبی شد و پس از چند ساعت جان باخت. بر اساس این گزارش، این فیل در سال 1957 وارد باغ وحش داکا در بنگلادش شد.
این گزارش حاکی است، پابانتار طرفداران زیادی داشت و یکی از مهمترین منابع کسب درآمد برای این باغ وحش به شمار می رفت. فیلهای آسیایی حدود 60 تا 90 سال عمر می کنند ولی سن این حیوانات گاهی به بیش از 100 سال نیز می رسد.
سخنگوی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی آزاد شد.
به گزارش پایگاه خبری فراکسیون خط امام(ره)مجلس«پارلماننیوز»، محسن آرمین با تودیع وثیقه 200 میلیون تومانی از زندان اوین آزاد شد.
او 26 اردیبهشت ماه بازداشت شده بود.
فیلم تازه ابوالقاسم طالبی که قرار است با محوریت انتخابات ریاست جمهوری دهم و حوادث پس از آن ساخته شود، هماکنون با نگارش نیمی از تحقیقات برای نوشتن فیلمنامه در حال پیگیری است. «اینجا غبار روشن است» که عنوان سیاسیترین فیلم تاریخ سینمای ایران را به خود گرفته است، قرار است به کارگردانی و نویسندگی ابوالقاسم طالبی و تهیهکنندگی محمد خزاعی تولید و اکران شود.
همچنین، این کارگردان در کنار پژوهش، کار فیشبرداری را نیز انجام میدهد و با پایان تحقیقات، نگارش فیلمنامه «اینجا غبار روشن است» را آغاز میکند. تهیهکننده این پروژه سینمایی پیش از این عنوان کرده بود که با پایان نگارش فیلمنامه، این فیلم شهریورماه وارد مرحله پیش تولید جدی میشود.
همچنین تاکنون حضور امیر کریمی به عنوان مدیر فیلمبرداری و محمد صنعتی به عنوان مدیر تولید قطعی شده است.
ابوالقاسم طالبی که پیش از این فیلمهای سینمایی همچون «عروس افغان»، «نغمه»، «ویرانگر» و... و در عین حال مجموعههای تلویزیونی «به کجا چنین شتابان» و «بازگشت پرستوها» را کارگردانی کرده است، در هفتمین فیلم بلند خود «اینجا غبار روشن است» را به روی پرده خواهد برد.
براساس آخرین رتبه بندی کیفی خودروهای ساخت داخل در گروه خودروهای سواری، بنز در صدر و به مانند همیشه سایپا 141 در آخرین رده بندی قرار گرفتند.
بر این اساس به ترتیب خودروهای بنز ای 280، بنز ای 200، نیسان ماکسیما، هیوندا آوانته، مگان، زانتیا، تندر90 پارس خودرو، پژو 206 اس دی، تندر90 ایران خودرو و پژو 206 هاچ بک، 10 رتبه اول خودروهای تولیدی ساخت داخل بودند.
) ارزیابی شدند.+ A در این میان پنج خودرو اول نام برده در سطح نهایی کیفی(
* خانواده پراید در آخر جدول
در انتهای جدول نیزمحصولاتی مثل پژو روآ سال، لیفان و خانواده پراید قرار دارند.
رده بندی خودروها در سه قسمت مونتاژ، ساخت و رنگ خودرو و در 9 بخش فنربندی، تعلیق و فرمان، موتور و انتقال قدرت، ترمز، تجهیزات الکتریکی، تزئینات داخلی و خارجی، صداهای غیرعادی، بدنه، نفوذ آب و رنگ مورد ارزیابی قرار گرفته و نمره منفی مربوط به آنها تعلق می گیرد.
* ام وی ام پر عیب ترین
بر اساس این گزارش، ام وی ام 110، در سه قسمت موتور و انتقال قدرت، ترمز و تجهیزات الکتریکی، پژو روآ سال در بخش فنربندی تعلیق و فرمان، سایپا 141 در دو بخش تزئینات داخلی و خارجی و صداهای غیرعادی، پراید تولیدی پارس خودرو در قسمت بدنه، پراید صبا سایپا در بخش نفوذ آب و پراید 132 در بخش رنگ بدترین خودروهای تولیدی در بخش های ذکر شده بودند.
* اختلاف زیاد بنز و پراید
جالب اینجاست که اختلاف نمره منفی کل بین صدر و انتهای جدول 240 نمره منفی است.
با این حال وضعیت کیفی سواری های ساخت داخل از وانت ها بهتر است؛ چرا که سطح نهایی کیفی بهترین وانت ساخت داخل وانت شوکا سی+ ارزیابی شده است.
رتبه های دوم تا سوم نیز به ترتیب مربوط به وانت مزدا تک کابین و وانت دیزل زامیاد بوده است.
پارس توریسم نوشت:
مسعود کیمیایی از کارگردانان مطرح سینمای ایران است که همیشه ساخت هر فیلمی توسط او بسیار خبر ساز میشود. کیمیایی که این روزها فیلمبرداری آخرین ساختهاش «جرم» را به پایان رسانده است در سالهای اخیر ایدههای بسیار جالب و بکری برای ساخت فیلم داشته که تاکنون امکان پذیر نشده است. از ساخت فیلمی بر اساس داستان «بوف کور» صادق هدایت تا فیلم وسترنی براساس داستان «رستم وسهراب».
خود کیمیایی دوسال پیش در گفت و گویی با یکی از ماهنامههای معتبر آن زمان در پاسخ به این سوال که: «ظاهراً در دهه 1350 قرار بوده یک فیلم وسترن بسازید؛ نه؟» میگوید: «بله، قرار بود. قراردادش هم بسته شد. داستان «رستم و سهراب» را وسترن نوشته بودم و قرار بود نقش رستم را آنتونی کوئین بازی کند و سهراب را هم که دورگه بود، قرار بود بهروز وثوقی بازی کند.»
کیمیایی در پاسخ به این سوال که: «قرار بود در ایران ساخته شود؟» میگوید: «نه، میخواستیم در ایتالیا بسازیم. در ایتالیا دکور ارزان بود. آقای کاوه که «داش آکل» را با هم کار کرده بودیم، بعداً رفت با فردین در ایتالیا یک وسترن کار کرد. مطمئن بودم که وسترن من وسترن «سرجیو لئونه» نمیشود. وسترن «جان فورد» هم نمیشد. میدانستم نتیجهاش چیز دیگریست، چون نگاهم در گرو این سینما بود.»
کیمیایی درادامه درباره داستان فیلم میگوید: «داستان فیلم اینجوری بود که یک مارشال ایالت وارد شهری میشود و در آنجا زنی را میبیند که به او میگوید من آخرین زن قبیله «شاین» هستم؛ تو به من فرزندی بده که نسل ما ادامه پیدا کند. فردای آن روز نشانهای از او میخواهد که به فرزندش بدهد و پدر با دیدن آن بفهمد که او فرزندش است. مرد دو تا ششلول دسته صدفی دارد که یکی را به آن زن میدهد. داستان برای خارجیها هم خیلی جذّاب بود؛ چون هردو آنها نزدیک اسطوره بودند.»
کیمیایی درباره اینکه چرا فیلم ساخته نشد میگوید: «دلیلش وزارت فرهنگ و هنر آن زمان بود که اجازه نداد.»
سال هاست شاهد آن هستیم که چاهی در قسمتی از حیاط مسجد جمکران کنده شده و مردم عریضه های خود را که عبارت از بیان نیازمندی ودعایشان است روی کاغذی نوشته در آن میاندازند. چاهی که سابقه آن روشن و واضح بوده و هیچ استناد و نقطه اتکایی ندارد.
مصاحبه متولی مسجد جمکران و اظهارات شگفت او در توجیه و توسعه آن و واگذاری کاغذ های ده تومانی و پانزده تومانی برای نوشتن عریضه تازهترین نکته ای بود که در این باره مطرح شد.
جدای از ماجرای این چاه، دو سه سال پیش، داستان محراب و شیشهای که کنار آن در همین مسجد نصب شد پیش آمد که چون جدید بود و هنوز رنگ کهنگی به خود نگرفته بود، وقتی با اعتراض آیت الله مکارم روبرو شد، جمع آوری گردید. ایشان در صحبت خود فرمودند:
اخیرا در محراب مسجد جمکران یک تشکیلات شیشهاى سبزرنگ و چراغ درست کردهاند که کمکم به صورت امامزادهاى درآمده است. مردم براى بوسیدن این شیشه صف میکشند،کسانی هم هنگام دور شدن عقب عقب میروند مثل کارى که در حرم امامان و امامزادهها میکنند. بعضیها هم فاتحه میخوانند، عدهاى تعظیم میکنند، بعضی از عوام هم میگویند اینجا قبر حضرت ولی عصر(عج) است! حتما چند سال دیگر هم فردى پیدا میشود وکتابی مینویسد که 70 نفر از اوتاد در اینجا دفن شدهاند. هرکس مرتکب این کار شده، اشتباه کرده است، این ضربهاى به مسجد جمکران است.
اما این روزها اظهار نظر متولی رسمی جمکران در باره «عریضه نویسی» آن هم در چاهی که در این مسجد کنده شده، هرچند ممکن است به ظاهر بی اهمیت باشد، لکن حقیقت آن است که این توصیه ها، نشانگر رواج یافتن روشهای نامتعارفی است که در حوزه دین به ویژه در مکانی که انتساب به حضرت مهدی علیه السلام دارد رخ میدهد.
تبعات چنین توصیه هایی از یک طرف، و دینی و مذهبی نشان آن روشها سوی دیگر، بیش از همه راه را برای باز شدن مسیرهای و مقصدهای تازهای فراهم میکند که دشوار بتوان تعریف صحیح و صریحی در شرع از آنها به دست داد. به بخشهایی از مصاحبه ایشان توجه کنید:
عریضه نویسی یکی از راههای توسل است و توسل جزو مبانی دینی ما است . ایشان برای توجیه مخالفان گفتند: این افراد را به عریضه هایی از ائمه معصومین به ویژه از امام زمان در رابطه با ارتباطی که از طریق نائبان خاص حضرت در زمان غیبت صغری بوده توجه می دهیم.
وافی در رابطه با علت انداختن این عریضه ها صرفا در چاه جمکران گفت: به علت این که حس و حالت توجه و حضور در این فضا به دلیل مسجد بیشتر است، بسیاری از زائران دوست دارند عریضه خود را در این چاه بیندازند.
آقای وافی در توضیح روند عریضه نویسی کنار چاه جمکران و سرانجام این عریضه ها گفت: زائران از داخل یا خارج از کشور کنار چاه جمکران با عریضه مکتوب خود حاضر می شوند در غیر این صورت کاغذهایی به مبلغ 100 یا 150 ریال در اختیار آنها قرار داده می شود و با توجه به عریضه ای که توصیف شد متن عریضه خود را می نویسند و آن را داخل چاه می اندازند. هر دو تا سه ماه، ورود به چاه صورت می گیرد و این نامه ها بیرون آورده می شود. (مهرنیوز، 30 / 1 / 1389)
تمسک به کلیاتی از قبیل این که عریضه نویسی مصداقی از توسل است، تطبیق آنها با پاسخهای مکتوب امامان به نواب خاصه یا جز آنان، یا آن که چند روایت در فلان کتاب مرحوم مجلسی یا میرزا حسین نوری هست، مشکلی را حل نمیکند. روایت در باره بسیاری از مسائل هست اما آنچه به طور رسمی به عنوان یک امر دینی و شرعی پذیرفته میشود امر دیگری است. این امور نیاز به تأمل مراجع دینی و اظهار نظر آنها دارد. چگونه میتوان با چند روایت که آن هم صراحت ندارد، چنین رسمی را رواج داد در حالی که علما صدها روایت نقل شده توسط همین میرزای نوری را در باب تحریف قرآن، رد و فاقد اعتبار و ارزش می دانند؟
اساسا فرض کنیم این روشها درست است، آیا هر حلالی را میتوان به صورت فراگیر و عمومی مطرح کرد؟ اگر واقعا حفظ آبروی شیعه در رها کردن برخی از این روشها باشد، درست مثل نگذاشتن مهر در مکانهای خاص که مورد تأکید فقهاست، یا مخالفت با برخی از روشهای عزاداری ـ که از قضا آنها نیز شبیه همین توجیهات و تطبیقهای کلی را برای شرعی کردنشان به همراه دارند ـ آیا در این صورت نباید دست از این اقدامات برداشت و از رواج علنی آنها جلوگیری کرد؟
نکته مهم دیگر این است که چه ضمانتی وجود دارد که در آینده در هر مسجد و امامزاده و بقعه و تکیهای یک چاه درست نشده و زمینه برای ریخته شدن عریضه در آنها فراهم نشود؟ آیا در آن صورت، جناب متولی، باز هم همین استدلالها را خواهند آورد؟ یا آن که خواهند گفت بین جمکران و جاهای دیگر فرق است؟ برای مثال، چرا در حرم امام رضا چاهی کنده نمی شود تا میلیونها زائر عریضه خود را در آن چاه بیندازند؟ در کنار کعبه ودر مسجد النبی و بقیع هم، آیا میتوان شبیه این چاه را کند و عریضهها را داخل آن ریخت؟
در باره این قبیل امور علما و مراجع باید اظهار کرده و اگر چنان که شورایی از علمای درجه اول و مراجع ایجاد شده و رسمیت یا غیر رسمی بودن این موارد را که به لحاظ شرعی مشکوک و مسیر توسعه آنها همراه دست انداز و مشکل آفرین برای شیعه است اعلام کند، بسیار اقدام خوبی خواهد بود.
طی یک دهه اخیر شاهد بودیم که برخورد حکومت با افراد مدعی ارتباط با امام زمان علیه السلام و نیز ارتباط با عالم بالا و ایجاد برخی مراکز زیارتی با خواب و غیره، یا شفای بیماران صعب العلاج یا امامزاده های خود ساخته، و حتی تخریب آنها توسط بلدوزرهای دولتی، اقدام اساسی در کاهش آنها بوده است.
این قبیل اقدامات معقول ومعتدل و درست، باید ادامه یابد و اجازه داده نشود تا دین از مسیر واقعی و اصیل خود خارج گردد و شیعه در میان سایر مسلمانان مشکلدار جلوه کند.
این یادداشت را در حالی نوشتم که مع الاسف بارها دیده و تجربه کردهایم که هرچه را مورد نقد و انکار قرار دهیم، اقبال بیشتر و حساسیت فزونتری روی آن صورت گرفته و گوینده آن نقد بیشتر مورد انتقادهای تند قرار میگیرد. اما چه کنیم با روایاتی که به هر روی، روی حق گویی تأکید کرده و از کسانی که چیزی میدانند خواسته است تا آن را بیان کنند.
به هر روی، باید منتظر رأی مراجع عظام و علمایی بود که در کار دین شناسی خبره بوده و همواره با مراعات مصالح اسلام و تشیع و جامعه انقلابی ـ اسلامی ایران، به راهنمایی مردم میپردازند. در نهایت ما تسلیم رأی عالمان هستیم.
مراسم تودیع و معارفه امام جمعه خسروشهر که قرار بود امروز صبح در مسجد امام حسین(ع) ( مصلای خسروشهر)برگزار شود به دلایل نامعلومی لغو شد.
این مراسم که طبق اعلام مسئولین مربوطه خسروشهر قرار بود ساعت 11 شروع شود با بیش از یک ونیم ساعت تاخیر با سخنرانی و عذرخواهی حجت الاسلام تقوی معاون جذب و گزینش شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور آغاز شد و پس از سخنرانی وی نماز جمعه به امامت حجت الاسلام خدیوی اقامه شد.
هرچند حجت الاسلام خدیوی هفته قبل در آخرین نماز جمعه خود از مردم خداحافظی کرده بود اما بخاطر حاضر نشدن حجت الاسلام ناصری به عنوان امام جمعه جدید و با خواهش نماینده شورای سیاستگذاری، نماز جمعه این هفته را نیز اقامه کرد.
بر اساس برخی اخبار شنیده شده دلیل عدم حضور حجت الاسلام ناصری امام جمعه آذرشهر نارضایتی وی از این جابجایی بیان شده است.
عدم حضور امام جمعه جدید شهر باعث دلخوری ونا راحتی بیشتر شرکت کنندگان در مراسم نماز جمعه شده بود بسیاری از انها براین عقیده بودند امام جمعه ای که روز اول باعث کدورت وعدم مسئولیت بذیری در کارش باشد به در د این شهر نخواهد خورد ظاهرا اقای ناصری اهمیتی به حکم شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کشور قائل نیست چه بهتر بود ایشان قبل از اینکه برایش مراسم معارفه در نظر بگیرند عدم حضورشان را اعلام می کردند تا جماعتی علاف ایشان نباشند. محمد نصرتی در فصل دهم بازوبند کاپیتانی تراکتورسازی را بر بازو خواهد بست. این تصمیمی است که فراز کمالوند گرفته است.
* به احتمال زیاد فرهاد صداقت گزینه اصلی سرپرستی تراکتورسازی در لیگ دهم خواهد بود.
* پیمنتا بازیکن برزیلی تراکتورسازی به دلیل آماده نبودن در بازی اول این تیم مقابل پرسپولیس غایب خواهد بود.
* گفته می شود قرار است حداقل نزدیک به 15 هزار نفر برای بازی اول این تیم برابر پرسپولیس از تبریز به ورزشگاه آزادی بیایند.
* محمد نصرتی که همراه تیم ملی بود فردا به تبریز می رود تا قبل از بازی با پرسپولیس با تراکتورسازی تمرین کند.
دیدار تیم های پرسپولیس و تراکتورسازی سه شنبه ساعت 19:40 در ورزشگاه آزادی برگزار می شود.
لیگ برتر ایران با کسب 261 امتیاز پس از جی لیگ ژاپن دومین لیگ قوی آسیا نیز محسوب می شود. در این رده بندی لالیگا اسپانیا، لیگ برزیل و آرژانتین در رتبه های اول تا سوم قرار گرفتهاند.
فدراسیون بین المللی تاریخ و آمار معیارهای مختلفی را برای این رده بندی دارد که یکی از آنها نتایج حاصل شده 5 تیم برتر هر لیگ و امتیازات تیمهای باشگاهی هر کشور در رقابتهای قاره ای است. بنابراین در نیمه اول سال میلادی، طبیعی است که لیگهای کشورهای آمریکای جنوبی و غرب آسیا رتبه بهتری در این رده بندی داشته باشند.
بهترین لیگهای آسیایی در این رده بندی عبارتند از:
1. ژاپن با 269 امتیاز
2. ایران با 261 امتیاز
3. کویت با 259 امتیاز
4. کره جنوبی با 255 امتیاز
5. قطر با 253 امتیاز
6. سوریه با 236 امتیاز
7. عربستان با 234 امتیاز
8. مالزی با 219 و نیم امتیاز
9. ویتنام با 219 امتیاز
10. سنگاپور با 216 امتیاز
اظهارنظر شجاعانه وزیر بهداشت مبنی بر وجود آلودگی شیمیایی زیاد در آب برخی مناطق شهر تهران، رونق بازار آب معدنیها را به همراه داشت. این در حالی است که آزمایشها نشان میدهد برخی مارکهای مشهور آب معدنی به لحاظ آلودگیهای شیمیایی و گاه میکروبی، وضعیتی بهتر از آب لولهکشی ندارند. رسوایی بازگرداندن آب معدنی صادر شده یکی از کارخانههای مشهور ایرانی از سوی نیروهای ناتو مستقر در افغانستان در سال گذشته، یک نمونه از تبعات منفی آلودگی برخی آبهای معدنی است. هر چند آن کارخانه پس از این اتفاق، محصولات برگردانده شده را بیهیچ نگرانی در بازار داخلی به فروش رساند.
رونق شدید آب معدنی در شهرهای بزرگ کشور از 2 سال پیش و همزمان با اوجگیری اخبار آلودگی آب این شهرها آغاز شد. البته در همان زمان نیز کارشناسان از وجود کاستیهایی در آب معدنیهای موجود در بازار خبر دادند. هر چند در این مدت به دلیل گسترهتر شدن این بازار، بهطور طبیعی مشکلات آن نیز افزایش یافته است.
بررسیهای جدی
پیش از این مسئولان وزارت بهداشت به صورت جسته و گریخته از کنترل کیفیت آبهای معدنی و نارساییهای آن سخن میگفتند اما رونق مجدد آب معدنیها و سایر آبهای بستهبندی شده در سه، چهار روز اخیر، وزیر بهداشت را بر آن داشت تا پنج شنبه هفته گذشته از بررسی کیفیت آبهای بطری شده خبر دهد.
مرضیه وحید دستجردی گفت: در دستوری که برای بررسی آب تهران داده شده است، اعلان کردهایم که آبهای معدنی هم بررسی شوند چرا که گزارشهایی هم در این زمینه به ما رسیده است و پس از گزارش نهایی مشخص میشود که مشکلات آب معدنی در چه میزان است.
گفتنی است در روزهای اخیر متن گزارش داخلی کارشناسان شرکت ملی نفت به صورت گسترده در اینترنت منتشر شده است که از مشکلات برخی مارکهای مشهور آب معدنی حکایت دارد. در این گزارش به کارکنان شرکت نفت که یکی از بزرگترین مصرفکنندگان آب معدنی در کشور هستند توصیه شده از خریداری و نوشیدن برخی مارکها خودداری شود. این توصیهها براساس آزمایشهای صورت گرفته در واحد ایمنی، بهداشت و سلامت شرکت ملی نفت ایران HSE صورت گرفته است.
البته این مسائل در حالی بیان میشود که تولیدکنندگان و فروشندگان آب معدنی میکوشند از موج خبری ایجاد شده درخصوص آلودگی آب برخی مناطق تهران برای رونق بازار خود استفاده کنند و ضمن افزایش بهای آبهای معدنی، این نوع آبهای بستهبندی شده را حاوی فوایدی برای مصرفکنندگان معرفی کنند که اغلب آنها مورد تأیید کارشناسان حوزه سلامت نیست.
بطریهای مشکوک
آبهای بستهبندی شده مطابق مقررات سازمان بهداشت جهانی باید همه روزه مورد آزمایش کامل قرار گیرند تا در صورت سالم نبودن به ویژه وجود باکتریهای بیش از حد مجاز، از ورود آن به بازار جلوگیری شود. البته به استناد نشریه سازمان یونسکو، اغلب تولیدکنندگان قادر به آنالیز روزانه همه مواد موجود در آب نبوده و حتی در کشورهای صنعتی نیز، کنترل کیفیت به صورت منظم از سوی دولتها صورت نمیگیرد.
این در حالی است که برخی حلالهای شیمیایی موجود در ظروف پلاستیکی، به مرور در آب حل میشوند و به همین دلیل تاریخ مصرف آبهای بستهبندی شده، معمولاً یک هفته تعیین میشود. این زمان در ایران اغلب به شش ماه و یک سال هم میرسد.
استالویید مهمترین ماده مضری است که از قوطی آبهای بستهبندی شده وارد آب میشود. همچنین وجود اورانیوم، رادیوم و ایزوتوپ سرب در برخی آبهای بستهبندی دیده میشود. جالب اینکه آزمایشها تاکنون نشان میدهند که در مجموع غلظت اورانیوم در آبهای معدنی بیش از آبهای لولهکشی است. تاکنون مقرراتی برای اندازهگیری و درج میزان اورانیوم در آبهای بستهبندی شده ابلاغ نشده است.
جای خالی پالایشگاه آب
آبهای بستهبندی شده به دو گروه کلی آبهای معدنی و آبهای تصیفه شده تقسیم میشوند. راه اصلی تشخیص آبهای تصفیه شده درج عنوان آب آشامیدنی بر روی آنهاست. آبهای معدنی صرفنظر از آلودگیهای بیشتری که دارند، توازن منطقهای منابع آبی را به هم میزنند البته هر دو نوع آب بستهبندی شده، تبعات زیستمحیطی نامطلوبی را به همراه دارند که به عنوان مهمترین نمونه میتوان به بازیافت قوطی خالی آنها اشاره کرد.
این تبعات نامطلوب باعث میشود تا آبهای بستهبندی نشده نتواند به عنوان یک راهکار اصلی پایدار و درازمدت برای تأمین آب پاک مورد توجه قرار گیرد. عباس رجایی رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس دراین خصوص به «خبر» میگوید: یکی از روشهای پایدار و مناسب برای تأمین آب شرب، ایجاد پالایشگاه آب در کشور است.
میتوان پالایشگاههای آب پیشرفته در جنوب کشور ایجاد کرد و پس از تصفیه آب دریا در آن، از طریق خطوط انتقال مشابه خط انتقال نفت، محصول آن را به مناطق جنوبی و مرکزی کشور انتقال داد. سالانه صدها میلیارد تومان برای احداث پالایشگاههای نفت سرمایهگذاری میشود که بازده اقتصادی کمی دارد حال آنکه اگر این سرمایهگذاری در بخش آب صورت گیرد، بیشک دهها برابر ارزش افزوده ایجاد کرده و میتواند فرصت پیوستن ایران به باشگاه صادرکنندگان آب را فراهم کند.
کمتوجهی به استانداردها
هماکنون هفت استاندارد ملی در خصوص آبهای بستهبندی شده در کشور تدوین شده است که رعایت دقیق آنها میتواند کیفیت و ایمنی آبهای بستهبندی شده را به شدت افزایش دهد. در این استانداردهای ملی، مسائلی همچون ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی آب آشامیدنی، ، ویژگیهای باکتریایی آب معدنی طبیعی، ویژگی ظروف محصولات آشامیدنی، برچسبگذاری، روشهای نمونهبرداری و روش آزمون میکروبیولوژی مورد توجه قرار گرفته است.
نخستین استاندارد ملی آب معدنی که در سال 76 تدوین شده است، تأکید میکند که آب معدنی باید فاقد بو و مزه نامطلوب باشد. این در حالی است که هماکنون برخی مارکهای موجود در بازار، طعم تلخ دارند.
وجود مواد پاککننده، باقیمانده آفتکشها و هیدروکربنهای آروماتیک در آب معدنی نیز از دیگر ویژگیهای تأکید شده برای حفظ سلامتی مصرفکندگان است. جدول ضمیمه نشان میدهد که صنعت آب معدنی و آب تصیفه شده ایران به لحاظ ایمنی و کیفیت، در کجا قرار دارد. وجود بیش از حد مجاز برخی آلایندههای شیمیایی مانند آرسنیک در اغلب آب معدنیها، نگرانکننده است. آرسنیک همان سمی است که در دُم مارمولک وجود دارد و به دلیل تنشهایی که در سیستم انتقال خون ایجاد میکند، قابلیت کشندگی بالایی دارد.
نتایج آزمایش نمونههای آب معدنی
ردیف |
نام نمونه |
درجه سختی (TH) |
کل ذرات معلق (TDS) |
هدایت الکتریکی (EC) |
ملاحظات |
1 |
داماش |
85 |
90 |
170 |
مورد تأیید است |
2 |
کوهدشت |
119 |
133 |
250 |
مورد تأیید است |
3 |
اسپروز |
136 |
149 |
270 |
مورد تأیید است |
4 |
ویوانته |
153 |
141 |
260 |
مورد تأیید است |
5 |
عقیق |
153 |
162 |
280 |
مورد تأیید است |
6 |
قله |
153 |
190 |
320 |
مورد تأیید است |
7 |
نستله |
153 |
247 |
220 |
مورد تأیید است |
8 |
سپیدان |
153 |
260 |
250 |
مورد تأیید است |
9 |
حباب |
153 |
312 |
520 |
مورد تأیید است |
10 |
سپیدار دنا |
170 |
150 |
260 |
مورد تأیید قرار نگرفت |
11 |
آبشن |
187 |
175 |
310 |
مورد تأیید قرار نگرفت |
12 |
ایشمک |
204 |
270 |
440 |
مورد تأیید قرار نگرفت |
13 |
هیدرا |
221 |
235 |
390 |
مورد تأیید قرار نگرفت |
14 |
سوانا |
221 |
364 |
540 |
مورد تأیید قرار نگرفت |
15 |
پالم |
221 |
365 |
550 |
مورد تأیید قرار نگرفت |
16 |
کوهرنگ |
238 |
244 |
410 |
مورد تأیید قرار نگرفت |
17 |
پارس |
238 |
278 |
450 |
مورد تأیید قرار نگرفت |
18 |
بقا |
238 |
370 |
560 |
مورد تأیید قرار نگرفت |
19 |
دماوند |
255 |
273 |
450 |
مورد تأیید قرار نگرفت |
20 |
مینرال |
272 |
370 |
560 |
مورد تأیید قرار نگرفت |
21 |
واتا |
34 |
47 |
90 |
مورد تأیید قرار نگرفت |
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
سیری در زندگی و مبارزات مرحوم آیت الله سید هادی خسروشاهی
شیخ سلار دیلمی سندی است بر قدمت تشیع در تبریز
ساختمان دادگاه عمومی خسروشاه کلنگ زنی شد
رییس جمهور بر بالین رهبر معظم انقلاب: عکس
فرمانده حوزه بسیج خسروشاه:دوران دفاع مقدس تمرین و آزمون ایثار بو
جلسه مدیران مدارس منطقه خسروشاه باحضور فرماندار برگزار شد
شعری بسیار زیبا در وصف امام مهربانی ها امام رضا (ع)
افتتاح پژوهش سرای دانش آموزی و مرکز بهبود اختلالات یادگیری امید
جلسه شورای اداری خسروشاه با حضور فرماندار تشکیل شد
بازدید سرزده مدیرکل آموزش و پرورش استان از مدارس منطقه خسروشاه
[عناوین آرشیوشده]