نشریه آیه وابسته به گروه مجلات همشهری ، در گزارشی به زندگینامه محسن قرائتی پرداخته که خواندش خالی از لطف نیست.
• جد خاندان قرائتی، جلسات قرآن را در خانههای مردم کاشان تشکیل میداد و از همین رو فامیلشان قرائتی شد. پس از او، پدرش نیز با تشکیل این جلسات در خانهها، مساجد و تکایا راه پدر را ادامه داد و به استاد قرائت قرآن معروف شد.
• وی از بازاریانی بود که حدود 40 سال با شنیدن صدای اذان، مغازه خود را میبست و به سوی مسجد و نماز اول وقت میشتافت. پدر تا مدتها بچهدار نمیشد تا اینکه نذر کرد اگر فرزندی داشته باشد، طلبه شود ولی محسن قرائتی قبول نمیکرد و علاقه داشت به دبیرستان برود.
• یک روز چند تا از همکلاسیهایش در راه مدرسه، سر قضیهای کتک مفصلی به محسن زدند. وی با تن له و لورده، خود را به خانه رساند. گفت میخواهد برود حوزه علمیه و طلبه شود و به این ترتیب در 14سالگی وارد حوزه شد.
• یک سال در کاشان زیرنظر استاد آیتالله صبوری مشغول درس شد. هر شب نیز به طور مرتب در جلسه تفسیر قرآن مرحوم آیتالله حاج شیخ علیآقا نجفی که بعد از نماز مغرب و عشا برقرارمیشد، شرکت میکرد. این جلسه وی را به تفسیر قرآن جذب کرد. از آن زمان به بعد با قرآن انس پیدا کرد. سال دوم رفت قم مدرسه آیتالله گلپایگانی و سرجمع 16سال در کاشان، قم، مشهد و نجف دروس سطح و خارج حوزه را خواند.
• محسن بیشترین مطالعاتش درباره قرآن و تفسیر بود. در کنار دروس حوزوی، «مجمع البیان» را مطالعه و مباحثه میکرد؛ کمکم دست به قلم هم شده بود و برداشتهای تفسیریاش را مینوشت تا اینکه خبردار شد آیتالله مکارم شیرازی در فکر تالیف یک تفسیر قرآن به صورت تیمی افتاده است. او با نشاندادن نوشتههای تفسیریاش به تیم اضافه شد و بالاخره بعد از 15سال، تفسیر 27جلدی نمونه چاپ شد.
• درگیریها و مبارزات برای تغییر رژیم پهلوی تنورش داغ شده بود و محسن برای دیدار علمای زندانی به زندان میرفت و گاهی هم به تبعیدگاه بعضی علمای تبعیدی سرمیزد. حمایتهای جانبی، اطلاعرسانی و تحریک مردم هم شده بود برنامه یومیهاش. ساواکیها به منزل پدریاش توی کاشان حمله کردند و ناکام شدند. منزلش در قم را هم پیدا کردند و بارها به آن هجوم بردند ولی باز هم نتوانستند ردی از محسن - که چند ماهی بود زندگی مخفی داشت - پیدا کنند.
• وی همواره در این اندیشه بود که قرآن و اسلام برای همه اصناف و طبقات مردم است و کودکان و نوجوانان هم از همین مردمند. «پزشک اطفال داریم ولی روحانی اطفال نه» لذا تصمیم گرفت در این راه به قصد خدمت به نسل جوان و آیندهسازان، اسلام و معارف قرآنی را با زبان ساده و روان به آنها منتقل کند.
• یک بار که به کاشان رفته بود، بعد از نماز، ته مسجد هفت نوجوان را دید که با هم میگفتند و میخندیدند و بازی میکردند. سراغ آنها رفت و گفت: «دوست دارید برایتان جوک و قصه بگویم و بخندانمتان؟». بچهها از خدا خواسته پای حرفهای او نشستند و کلی کیف کردند.
• آخر جلسه پرسید: «دوست دارید هفته بعد هم بیایم؟» همه مشتاق بودند. گفته بود: «به شرطی که هرکدامتان دست یکی دیگر از رفقایتان را بگیرید و بیاورید مسجد تا من، هم برایشان قصه بگویم و هم بخندانمشان».
• بدینترتیب هر هفته از قم به کاشان میرفت؛ با این انگیزه که برای نوجوانانی که هر هفته بیشتر میشدند، یک کلاس تلفیقی داشته باشد از اصول عقاید، احکام و داستانهای قرآنی. کمکم هم زمان آن کلاس بیشتر شد و هم امکاناتش. پای گچ و تخته هم وسط آمد.
• حالا دیگر او، هم در کاشان جلسه داشت هم در قم. آوازه جلساتش به گوش خیلیها رسیده بود؛ حتی تلویزیون رژیم دعوتش کرد برای اجرای برنامه ولی او که قصد نداشت بازوی دستگاه طاغوت باشد، قبول نکرد. درعوض تقریبا به همه شهرهای کشور سفر کرد و به سبک خودش جلسه راه انداخت.
• جلسات کاشان، چند سال ادامه داشت و برکاتی را نیز به همراه داشت؛ البته چون این کار بیسابقه بود که یک روحانی بهجای منبر پای تخته سیاه برود و برای کودکان و نوجوانان جلسه و کلاس داشته باشد؛ گاهی مورد بیمهری برخی افراد قرار میگرفت ولی چون به کار خود اعتقاد و ایمان داشت و میگفت قرآن دهها داستان و قصه دارد و پیامبر اکرم صلیالله علیه و آله با همین داستانها، سلمان و ابوذرها را تربیت فرموده در طول این مدت آنی نسبت به کار خود با شک و تردید نگاه نکرد؛ به صورتی که الان هم پس از گذشت حدود 35 سال، به این حرکت خوب و مثبت ادامه میدهد.
• از همان ابتدای فعالیتش، بسیاری از علما همچون آیتالله مشکینی، شهید بهشتی، شهید مطهری و آیتالله خامنهای کارش را دیده و پسندیده بودند.
• حتی آیتالله خامنهای (رهبر انقلاب) او را به منزل خودشان دعوت کرده بودند و بعد از تشویق، مسجد امام حسن(ع) را که امام جماعتش بودند، برای اجرای برنامه در اختیارش گذاشته بود.
• دو ماه از پیروزی انقلاب اسلامی نگذشته بود که شهید مطهری طرح برنامهای تلویزیونی را به امام (ره) داد. امام خمینی(ره) موافقت کرد و محسن قرائتی که قبلا پیشنهاد حکومت پهلوی را برای برنامه تلویزیونی ردکرده بود، برای اجرای برنامه، به تلویزیون معرفی شد.
• محسن قرائتی در سفر تبلیغی به اهواز، با شهید مطهری آشنا شده بود و ایشان روش کلاسداری او را دیده و بسیار پسندیده بود و به ذهن سپرده بود.
• رئیس وقت صدا و سیما که بعدها اعدام شد؛ بعد از دیدن او گفته بود: «تلویزیون جای هنرمند است نه آخوند». او هم گفته بود: «من، هم هنرمندم هم آخوند». قرار شد اگر قرائتی توانست یک برنامهای اجرا کند که هنرمندان سازمان خوششان بیاید، ماندنی شود.
• او گفته بود: «من معلم دین هستم. از این لحظه دو ساعت وقت بگیرید؛ قول میدهم آنچنان با حرف حق شما را بخندانم که نتوانید لبهای خود را جمع کنید.» از آن جلسه بود که پایش به تلویزیون باز شد؛ البته هنوز با او مخالف بودند.
• پیشنهاد کردند که بدون لباس روحانیت برنامه اجرا کند و علنی گفتند:« ما بهجز دو روحانی(امام خمینی(ره) و آیتالله طالقانی) به دیگران اجازه حضور در این تشکیلات را نمیدهیم.» با این پیشنهاد موافقت نکرد و برخورد آنها را به اطلاع امام(ره)رساند. بعد از این اخطار امام، آنان قبول کردند که با لباس روحانی اجرای برنامه کند.
وقتی کار خوبی از کسی ویا جایی سر میزند نمی شود از کنار آن به راحتی گذشت اما کار خوبی که می خواهم به آن اشاره کنم صدای اذانی است که همه روزه از ساختمان شهرداری خسروشهر طنین انداز می شود چون محله ما از مساجد شهر دور است صدای اذان در این منطقه به گوش نمی رسید اما با ابتکار شهرداری خسروشهر همه روزه به موقع ودر ست سر ساعت اذان بخش می شود اما زیبایی این اذان در صبحهای ماه مبارک رمضان چیز دیگری است انگار همه شهررا بیدار میکند آرامش سحر وبانگ زیبای اذان با صدای بهترین موذن های کشور روح را نوازش میکند گوش دادن به اذان وخواندن نماز سحر واقعا آدمی را سبک میکند با صدای اذان موذن در صبح روز هفدهم ماه مبارک بیاد این چند بیت شهریار شیرین سخن آذر بایجان افتادم وبی اختیار ان را زمزمه کردم
زمان سسی
صبح اولدی ، هر طرفدن اوجالدی اذان سسی
گویا گلیر ملائکه لردن قرآن سسی
بیر سس تابانمرام اونا بنزه ر ، قویون دئییم :
بنزه ر بونا ، اگر ائشید یلسیدی جان سسی
سانکی اوشاقلیقیم کیمی ننیمده یاتمیشام
لای- لای دئییر منه آنامین مهربان سسی
و...
به گزارش روابط عمومی تربیتبدنی آذربایجان شرقی، سالن ورزشی خسروشهر عملیات احداث آن از سال 1386 آغاز شده و مناسب برای رشتههای هندبال، والیبال، بسکتبال و ورزشهای رزمی است.
حبیب ستودهنژاد سرپرست اداره تربیت بدنی شهرستان تبریز در مراسم افتتاح سالن ورزشی خسروشهر افتتاح این سالن را گامی مهم در توسعه ورزش قهرمانی منطقه دانست و گفت: ورزش خسروشهر نیاز به این سالن برای ورزشی بانوان و آقایان در بخشهای همگانی و خصوصا قهرمانی داشت.
وی درباره سرانه ورزشی شهرستان تبریز گفت: در حال حاضر شهرستان تبریز و مرکز استان آذربایجانشرقی از سال 384، 24 مکان ورزشی در شهرستان تبریز ساخته شده و افتتاح شده بود که از سال 1384 تا سال 1387 بیش از 31 مکان ورزشی سرپوشیده و روباز افتتاح شده است و از سال 1387 تا حال سرانه ورزشی شهرستان تبریز با جمعیتی بیش از یک و نیم میلیون نفر 21 صدم متر مربع است.
* 104 مکان ورزشی تحت پوشش تربیتبدنی تبریز
ستودهنژاد گفت: شهرستان تبریز و ورزش تبریز دارای 104 مکان ورزشی تحت پوشش تربیت بدنی است که 27 هزار متر مربع فضای ورزشی روباز دارد و 57 هزار و 171 متر مربع فضای ورزشی سرپوشیده که در حال حاضر بیش از 30 پروژه عمرانی ورزشی در حال ساخت را دارد.
سرپرست اداره تربیت بدنی شهرستان تبریز در ادامه بیان داشت: شهرستان تبریز بیشترین پروژههای عمرانی ورزشی در دست ساخت را دارد که برای اتمام این پروژهها که بیشتر ملی هستند نیاز به حمایت بیشتر مسئولان استان دارد.
وی افزود: بیش از 268هزار متر مربع فضای ورزشی روباز و 19 هزار متر مربع فضای ورزشی سرپوشیده در حال ساخت است که پس از اتمام این 30 پروژه سرانه فضای ورزشی به 39 صدم متر مربع خواهد رسید.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله خامنهای، هفته گذشته و در دومین جمعه ماه مبارک رمضان، حضرت آیتالله خامنهای، میزبان خانوادههای همسایه بیت رهبری بودند. این مراسم ساعتی پیش از اذان مغرب آغاز شد و با اقامه نماز جماعت، صرف افطار به پایان رسید. آنچه در پی میآید، گزارشی است از این دیدار.
* امروز فقط همسایهها
"امروز فقط همسایهها... فقط اونایی که کارت دعوت دارند... " یکی از بچههای حفاظت این را گفت و دستش را گرفت جلوی من که یعنی برگرد. تا قبول کند که من هم قرار است امروز با همسایهها مهمان رهبر باشم، نیم ساعتی طول کشید.
بوی سبزی تازه حسینه را پر کرده بود و این، دلضعفه قبل از افطار مرا بیشتر میکرد. به خصوص که دیدم سفرههای افطار چیده شده است.
چهرههایی که مهمان بودند نه مثل مسئولان نظام رسمی به نظر میرسیدند و نه مثل دانشجویان پرشور و نشاط. آرام، دور هم نشسته و در گعدههای چند نفره مشغول صحبت بودند. انتهای سالن هم یک دسته چهارنفره از بچههای ده - یازدهساله مثل بچههای شلوغ آخر کلاس، روی صندلیهای پلاستیکی ته حسینیه، شیطنت میکردند. بقیه صندلیها را هم پیرمردها و پیرزنهای محل به خود اختصاص داده بودند.
یکی از محافظها با کودکی که کنار پدربزرگش نشسته بود شوخی میکرد و میخندید! چشمم از تعجب گرد شده بود؛ حفاظت و شوخی؟ حفاظت مهربان شده بود (البته همیشه مهربان است!) این را خلوتی حسینه میگفت و پسربچهای که عرض حسینیه را با سرعت میدوید تا نزدیکی صندلی روی سکوی و برمیگشت و این کار را به عنوان سرگرمی ادامه میداد!
از قسمت خانمها فاصله داشتم اما از همهمهها و رفت و آمدهایشان معلوم بود که آن طرف هم بازار گپ و گفت همسایهها گرم است. ترکیب تیپ و مدل میهمانان امروز، مثل دیدارهای عمومی نبود و صدای کودکان از قسمت زنانه قطع نمیشد. یک پیرزن هم با چادرنمازش آمده بود؛ یکدست سفید، روی صندلی نشسته بود و ذکر میگفت.
* امنیت این منطقه به همه چیز میارزد
کنار دستم پیرمردی از اهالی محل نشسته بود. از مشکلات همسایگی با بیت رهبری پرسیدم. از شلوغی شبهای فاطمیه و محرم گفت و از مشکلات پارک کردن ماشین در نزدیک خانهشان، چون برای پارک کردن باید آرم داشته باشد و البته گفت که سکوت و امنیت این منطقه به همه چیز میارزد.
وسط درد و دلِ پیرمرد، صدای صلوات آمد و میزبان جمع همسایگی، وارد حسینیه شد و به سمت همسایهها رفت و لبخندی زد. چند کلامی با آنها که جلوتر بودند، صحبت کرد و بعد رفت روی صندلی نشست و قاری، قرآن را شروع کرد.
شیطنت گروه چهارنفره پسر بچهها که با ورود آقا کم شده بود دوباره گل کرد. گاهی برای آقا دست تکان میدادند و ایشان هم وسط قرآن، با لبخند، جوابشان را میداد.
* رسم همسایگی
نیم ساعت مانده به اذان، همسایه میزبان، به میهمانان خوشامد گفت: "عرض خوش آمد به همسایگان محترم که توفیق پیدا کردیم افطار را در معیت شما باشیم... همسایگی بیش از اینها اقتضا دارد؛ اما همه شما میدانید که مجال این کار برای ما کم است... " و بعد هم یک توصیه که: "شما دراین مجموعه همسایگی سعی کنید وسیله خیر باشید برای همسایگان " و بعد به شوخی گفت: "حالا منهای ما... "
چیزی به اذان مغرب دومین جمعه رمضان 1431 نمانده بود که رهبر رفت به سمت صف نماز و در سجاده به انتظار اذان ماند. بقیه هم، توی صفها جاگیر شدند. یکی از مسئولین اجرایی مراسم، رفت سراغ موسپیدهای محل و دعوتشان کرد که به صف اول نماز.
چهار پنج تا از بچههایی که انتهای حسینیه مشغول بازی بودند، آمدند کنار من در صف ایستادند. اسم یکیشان پدرام بود و میگفت بعدازظهرها با دوستانش، انتهای کوچه کشور دوست فوتبال بازی میکنند. دیده بودمشان که گاهی درِ ورودی بیت، دروازه بازیشان میشود؛ و گاهی توپشان سوت میشود توی محوطه!
صدای تکبیرةالاحرام رهبر را که شنیدم، پسر بچه دیگری را دیدم که روی فنکوئل ایستاده تا رهبر را ببیند. تا متوجه نگاه من شد، از آنجا پرید پایین و دستی به موهای سیخ سیخیاش کشید و رفت کنار دوستانش در صف نماز.
بعد از نماز عدهای زودتر سر سفره رفتند تا موقع افطار نزدیک رهبر باشند و عدهای دیگر هم رفتند سراغ ایشان که هنوز در سجاده نشسته بود. زرنگتر از همه، دختر کوچولویی بود که رفت و چفیه آقا را گرفت برای خودش.
دوباره موقعیت فراهم شد که با یکی دوتا از همسایهها گپ بزنم و این به قیمت از دست دادن جای خوب سفره تمام شد! و سر سفره، مجبور بودم که چند لقمه یکبار، بچرخم تا رهبر را ببینم که چه میکند.
چای، خرما، نان و پنیر و سبزی و یک ظرف زرشک پلو با مرغ، محتویات سفره میزبان را تشکیل میداد که برای همسایههای بیست و یک سالهاش تهیه دیده بود. خودش هم اول، اهل سفره را دعوت و بعد با خرمایی، روزه را باز کرد.
آقا بر خلاف دیدارهای رسمی، بعد از افطار حسینیه را ترک نکرد و بیشتر پای سفره ماند. چندنفر از مردها، بچههایشان را بردند پیش آقا و ایشان هم دستی میکشید بر سر این نوزادان محل! مردی که میخواست دختر کوچکش را ببرد جلو رو کرد به قسمت خانمها و اسم دخترش را صدا زد؛ همین صدا کردن کافی بود تا نگاهها برگردد به آن طرف و همه هجوم ببرند سمت رهبر. همسایهها دور رهبر حلقه زده بودند و من دیگر او را نمیدیدم؛ تا وقتی که دستش را برای خداحافظی بالا آورد و دست تکان داد و آرام از حسینیه خارج شد.
بعد از رفتن رهبر، جمعهای خانوادگی و دوستانه چندنفری در حسینیه تشکیل شده بود و همسایهها هم که انگار تازه بعد از مدتها مجال دید و بازدید پیدا کرده بودند. سروصدا و بازی پسربچهها هنوز ادامه داشت که من هم همراه بعضی دیگر از حسینیه خارج شدم.
هرکس به سمت خانهاش در کوچههای اطراف میرفت به جز من که باید خودم را میرساندم آن طرفِ تهران!
روابط عمومی دبیرخانه شورای معارف سیما در مطلبی آوردهاست: مناجاتخوانی در هنگام افطار از سنتهایی است که سالیان سال مردم ایران با آن انس گرفتهاند و سفره افطار خود را با راز و نیاز با پروردگار باز میکنند.
این شورا با هدف تنوعبخشی و احترام به ذائقههای مختلف، اقدام به تولید و جمعآوری 17 قطعه صوتی ربنا کرده است. محمد حشمتی، محمد اللیثی، سلیم موذنزاده، چنگیز حبیبیان از جمله افرادی هستند که ربنایی مناجاتگونه و متناسب با لحظات ملکوتی افطار را قرائت کردهاند.
شش قطعه از این 17 قطعه ربنا هم توسط گروههای کر اجرا شده و سایر قطعات نیز به صورت کوتاه قرائت شده است.
بررسی لایحه حمایت از خانواده به مواد چالش برانگیز آن رسیده که سخنان موافق و مخالف آن مرزهای این لایحه را در نوردیده و به طرح مباحثی رسیده که شنیدن آن از تریبون مجلس دور از انتظار است.
در جریان بررسی این لایحه در جلسه علنی امروز، علی ادیانیراد پیشنهاد حذف قید بارداری زوجه برای ثبت ازدواج موقت را در ماده 22 لایحه حمایت از خانواده ارائه داد تا این نوع از ازدواج تحت هر شرایطی ثبت شود. این سرآغاز تذکرات و اخطارهای پیاپی نمایندگان شد که گزیده ان را در ادامه می خوانید:
- غلارمضا مصباحیمقدم نماینده تهران: ازدواج موقت امر مشروعی است. در صورتی که ما در قانون ثبت ازدواج موقت را الزامی کنیم، از آن پس اگر ازدواج موقت ثبت نشود برخلاف قانون عمل شده است. در صورتی که عدم ثبت ازدواج موقت برخلاف قانون باشد این امر قابل تعقیب خواهد بود و عاقد نیز گرفتار میشود.
با تصویب چنین پیشنهادی روابط دختر و پسر که میتوانست به صورت مشروع باشد با مانع مواجه شده است. در حال حاضر تصویب چنین پیشنهادی مانع از ازدواج چندین میلیون پیردختر و مطلقه خواهد شد. - مهدی کوچکزاده نماینده تهران: در رساله امام و میرزاجواد تبریزی آمده است گرچه صیغه برای لذت بردن هم نباشد، جایز است. به نظر من این به این معنا است که صیغه به معنای لذت بردن است و هرکس خجالت میکشد، من خجالت نمیکشم.
عدهای میگویند اگر در ازدواج موقت نطفهای منعقد شد و مرد فرار یا انکار کرد چه باید کرد؟ اما آیا شما این نطفه را به نطفهای که حرام بسته شود، ترجیح میدهید؟ - ستار هدایتخواه نماینده کهکیلویه و بویراحمد: اینقدر نگران باروری زنان در نتیجه ازدواج موقت هستید که گویا باید ازدواج موقت را برای مردانی که بهره وری جنسی ندارند، مجاز شمرد!
ازواج موقت برای جوانهایی است که خودشان را نمیتوانند نگه دارند و نمیخواهند گناه هم کنند؛ باید این نوع ازدواج را ثبت کرد تا کسی استفادهاش را نکند و بعد برود. مرد بعدی که با آن زن ازدواج موقت میکند باید بداند که زن قبلا با چه مردهایی در ارتباط بوده. - موسی قربانی نماینده قائنات: این لایحه نیازمند بررسی بیشتر است. باید حقوق زنان هم در این لایحه لحاظ شود که اگر مردی سوء رفتار داشت و شراب خوار بود و معتاد، تکلیف او چه میشود. البته وضعیت زنان هم با یکدیگر متفاوت است. یک زن جوان با زنی که در سن یائسگی به سر میبرد، فرق میکند.
- اقبال محمدی نماینده مریوان: طبق اصل 12 قانون اساسی، مذاهب دیگر به رسمیت شناخته شدهاند و میتوانند طبق مذهب خود عمل کنند. از این رو لازم است در ماده 22 اصل 12 رعایت شود.
- محمد دهقان نماینده چناران: الزامی شدن ثبت ازدواج موقت برخلاف قانون اساسی است. از آنجایی که برای ازدواج موقت، محدودیت ایجاد میشود، این کار برخلاف شرع است.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: تشکیل کمیته امداد امام خمینی(ره) تنها 12 روز پس از پیروزی انقلاب نشانه جایگاه والا و اهمیت بسیار فقرزدایی نزد حضرت امام و مبارزان انقلاب اسلامی است.
اهم اظهارات هاشمی رفسنجانی را در ادامه به نقل از ایسنا بخوانید.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین در دیدار جمعی از دانشآموزان برگزیده خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره)، ایجاد جریان امدادی را برای رضای خدا و انسانهای نیازمند دانست .
- خدمات کنونی این نهاد عظیم به خاطر حفظ استقلال آن است و اگر استقلال آن مخدوش و در جریانات سیاسی و باندی قرار گیرد آسیب جدی میبیند.
- اقدامات و خدمات کمیته امداد خمینی(ره) را در طول سالهای پس از انقلاب شایان قابل تقدیر و تشکر است. برنامههای آموزشی، فرهنگی، تربیتی این کمیته میتواند زمینهساز تربیت مدیران و انسانهای شایستهای باشد که در کنار سایر اقشار جامعه مدیریت و سازندگی کشور را به دست گیرند.
- شایستهترین کار کمیته امداد این میتواند باشد که انسانهای مستعد را در چرخه مدیریت قرار دهد. افرادی از خانواده امداد که مدارج بالای علم و دانش و مدیریت را طی کنند چون طعم تلخ فقر را چشیدهاند انسانهای خودساختهای خواهند بود که ریشههای فقر را با ساختن و آبادانی کشور از بین خواهند برد.
- تشکیل کمیته امداد امام خمینی(ره) تنها 12 روز پس از پیروزی انقلاب نشانه جایگاه والا و اهمیت بسیار فقرزدایی نزد حضرت امام و مبارزان انقلاب اسلامی است.
- نهادی که 30 سال پیش به دست مبارک حضرت امام(ره) غرس شد اکنون به شجره طیبه و تنومندی تبدیل شده است که دایره خدماتش از مرزهای جمهوری اسلامی فراتر رفته و مستضعفان سایر کشورهای مسلمان را نیز دربرگرفته است.
- کمیته امداد نمونه موفقی در تاریخ امداد جهان است. اکنون بسیاری از کشورها تشویق شدهاند که از تجربه این نهاد برای فقرزدایی و امدادرسانی در کشورهای خود استفاده کنند.
- یکی از خدمات ماندگاری که کمیته امداد انجام داده است، این است که زمینه تحصیل میلیونها دانشآموز و دانشجو را فراهم کرده که اگر این کمیته نبود این خدمات و رشد علمی امکانپذیر نبود.
در ابتدای این دیدار آقای انواری رییس کمیته امداد امام خمینی(ره) خدمات گسترده فرهنگی، آموزشی، هنری و تربیتی جانبی این نهاد را برشمرد و گفت: امداد فکری و فرهنگی از توصیههای دائمی حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری بوده است که مسوولان کمیته امداد نیز نهایت جهد و کوشش خود را در این راه بکار برده و خواهند برد.
هاشمی رفسنجانی همچنین در بخشی از یک گفتوگو به خاطرهای از هشت سال فرماندهی دفاع مقدس پرداخت.
- یکی از خاطراتی که الان به یادم آمد، این است که در یکی از قرارگاهها، نزدیک یکی از عملیاتهای سخت که نزدیک شبقدر ـ ونمیدانم کدام شب ـ بود، برنامه دعا گذاشتیم. هرکسی قرآن، شعر و دعا میخواند. یکی از کسانی که صحبت کرد، خیلی مرا تحت تأثیر قرار داد. او گفت: «خدایا این جمعیتی که میخواهند به میدان بروند، کسانی هستند که در این زمان فقط از دین تو دفاع میکنند. اگر در این زمان که دشمنان این همه امکانات دارند و ما دست خالی در این میدانهای پرخطر مین و انبوه گلولهها میرویم، با اتکای به تو و به خاطر توست. فکر نمیکنیم راضی باشی که این جمعیت پیروز نشود و شکست بخورد. نگذار این حرکتی که برای حمایت تو در این زمان تاریک شروع شده، متوقف شود. ما را یاری کن تا در راه تو و اهدافی که فقط به خاطر تو جان میدهیم، پیروز باشیم.» وقتی گفت: «این جمعیت جان خود را برای تو میدهد» در آن جلسه تکان خوردم
- یاد یکی از کلمات پیامبر(ص) افتاده بودم که فرموده بودند: «اگر این اصحاب شکست بخورند، چه چیزی برای دین ما باقی میماند؟ این هستی و موجودی ماست.» البته موجودی ما مثل زمان پیامبر(ص) نبود، ولی از لحاظ شرایط مکانی، در جبهه بودیم. کسانی بودند که با تمام وجودشان آمده بودند. جلسه باروحی بود و فکر میکنم دعایش مستجاب شد و موفقیت خوبی در آن عملیات به دست آوردیم. گرچه عامل اصلی آن پیروزیها اخلاص وارده مقدس رزمندگان بود.
مرتضی نبوی در گفتوگو با خبرآنلاین ضمن انتقاد از عدم شرکت رییس جمهور در جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: من از کسانی هستم که حضور رییس جمهور در مجمع را بسیار ضروری می دانم. چون سیاست هایی که در مجمع تصویب می شود بسیار مهم و تاثیر گذار بر برنامه های دولت است.
قائم مقام جامعه اسلامی مهندسین ادامه داد: فکر می کنم غیر از اینکه این مسئله یک مطالبه قانونی است و بنده به عنوان یک شهروند و قاعدتا سایر مردم نیز این انتظار را دارند، مطالبه رهبری نیز هست.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: من در این زمینه نقد جدی به ایشان دارم، ولو آقای احمدی نژاد رییس مجمع و مواضع اش را قبول ندارد،چون رقیب خیلی سرسخت وی بوده است. آقای هاشمی نیز همین موضع را نسبت به آقای احمدی نژاد داشته است. باید بگوییم متاسفانه هر دو نسبت به هم مواضع انعطاف ناپذیر پیدا کردند ولی این مسئله دلیل نمی شود که ما در یک نهاد قانونی زیر مجموعه رهبری مشارکت فعال نداشته باشیم.
نبوی در خصوص راهکارهای حل مسایل بین رییس جمهور و رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد : باید مقداری بلوغ سیاسی مان را بالا ببریم. باید نشان دهیم بالغ شدیم. تحمل سیاسی مان را بالا ببریم. سیاست یعنی افزایش تحمل. یعنی انسان باید نظرات مخالف را تحمل کند. نباید نظرات مخالف را فوری به دشمنی تعبیر کند. باید با سازوکارهای قانونی نظرات مختلف را به یک نتیجه مشخص برساند.
به گفته رییس ستاد حوادث غیر مترقبه 4 روستای حومه دامغان بر اثر زلزله تخریب شدند. به گفته باقری یک نفر از اهالی یکی از این روستاها در حین فرار از منزل بشدت آسیب دیده و به بیمارستان منتقل شد.
گفتنی است دشت کویر سمنان و عمق 10 کیلومتری زمین مرکز زلزله 5.9 ریشتری بوده که در ساعت 23:53 دقیقه جمعه یعنی لحظاتی مانده به بامداد شنبه بوقوع پیوسته و بدلیل عمق زیاد زلزله ساکنین شرق و جنوب تهران بیشتر از سایرین انرا احساس کرده اند.
نیروهای امداد استان سمنان به مناطق آسیب دیده اعزام شده تا به مردم کمک نمایند.
باقری تاکید کرد که تهرانی ها نباید ترسی بدل راه دهند اما بدلیل خوب بودن هوا می توانند در پارکها و خیابان به استراحت بپردازند.
گفته می شود ساکنین تهران بدلیل هراس از پس لرزه های احتمالی تا لحظه انتشار این خبر در خیابانها و پارکها بسر می برند.
به گزارش واحد مرکزی خبر:
گوجه فرنگی در مقابله با سرطان و دیابت موثر است.
گوجه فرنگی از نظر داشتن ماده ای موسوم به لایکوپین بسیار غنی است.
لایکوپین یک آنتی اکسیدان و ضد سرطان است.
لایکوپین عامل رنگ سرخ گوجه فرنگی است.
لایکوپین یکی از عوامل مقابله کننده با سرطان پروستات است.
لایکوپین در خنثی کردن رادیکالهای آزادی نقش دارد که به سلولها آسیب می رساند و بیماری ها را در بدن گسترش می دهد.
تحقیقات اخیر نشان می دهد لایکوپین در مقابله با بیماری های مرتبط با کهولت سن نیز موثر است.
لایکوپین در مقابله با بیماری دیابت و بیماری های قلبی نیز تاثیرات بسیار خوبی دارد.
علاوه بر گوجه فرنگی، هندوانه نیز از نظر دارا بودن لایکوپین بسیار غنی است.
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
سیری در زندگی و مبارزات مرحوم آیت الله سید هادی خسروشاهی
شیخ سلار دیلمی سندی است بر قدمت تشیع در تبریز
ساختمان دادگاه عمومی خسروشاه کلنگ زنی شد
رییس جمهور بر بالین رهبر معظم انقلاب: عکس
فرمانده حوزه بسیج خسروشاه:دوران دفاع مقدس تمرین و آزمون ایثار بو
جلسه مدیران مدارس منطقه خسروشاه باحضور فرماندار برگزار شد
شعری بسیار زیبا در وصف امام مهربانی ها امام رضا (ع)
افتتاح پژوهش سرای دانش آموزی و مرکز بهبود اختلالات یادگیری امید
جلسه شورای اداری خسروشاه با حضور فرماندار تشکیل شد
بازدید سرزده مدیرکل آموزش و پرورش استان از مدارس منطقه خسروشاه
[عناوین آرشیوشده]