فصل تابستان و بهار، فصلی است که بسیاری از بانوان و آقایان به فکر پوشیدن صندل میافتند ولی پاهایی با ناخنهای بلند و نامرتب و پاشنههای کبره بسته در صندل چندان زیبا نخواهد بود.
اگر قصد دارید سری به جا کفشیتان بزنید و صندلهایتان را بپوشید، یک هفته دیگر هم صبر کنید و با برنامه یک هفتهای زیر همراه شوید:
شنبه
ناخنهایتان را روشن کنید: در روز اول این برنامه یک هفتهای، باید پاهایتان را پدیکور کنید. برای این کار اول باقیمانده لاکهای قدیمی را از روی ناخنهای پاهایتان پاک کنید. با این کار ناخنهای شما میتوانند در این یک هفته نفس بکشند و طبیعی و سالم به نظر برسند.
اگر یکی از ناخنهای شما تغییر رنگ داده است، یک لیمو بردارید و آن را قاچ کنید، سپس آن را برای یک دقیقه روی ناخن پاهایتان بکشید.
لیمو دارای اجزای آنتیاکسیدان است که میتواند رنگ ناخنهای شما را روشنتر کند. قبل از اینکه شب به رختخواب بروید، پاهایتان و ناخن پاها را با یک کرم حاوی " آلفاهیدروکسی اسید " ( AHA ) ماساژ دهید.
این کرم را میتوانید با مشورت یک متخصص پوست از داروخانه بخرید و مصرف کنید.
یک شنبه
پاهایتان را ضدعفونی کنید: در روز دوم این هفته باید پاهایتان را ضدعفونی کنید. برای این کار به یک تشت احتیاج دارید. درون آن آب بریزید و سپس چند قطره روغن درخت چای بچکانید. این روغن خاصیت ضدعفونیکننده دارد. شما میتوانید این روغن را از عطاریها و یا داروخانه بخرید.
سپس پاهایتان را با یک صابون ملایم بشویید. درنهایت لابهلای انگشتان پایتان را خشک کنید که چرک و رطوبتی بین انگشتان پاهایتان باقی نماند تا باعث شود که در آن ناحیه قارچ ایجاد شود. در این برنامه هفتگی تلاش شده است تا جای ممکن به جای استفاده از محصولات شیمیایی از محصولات طبیعی استفاده کنید.
دوشنبه
پوست پاهایتان را اسکراب کنید: در روز سوم برنامه رسیدگی به سلامت و زیبایی پاهایتان این است که پوست مرده و ضخیم شده را از روی آن پاک کنید.
قوزک پا، پاشنه پا و روی انگشت کوچک پا معمولا از این پوستهها وجود دارد. برای خلاصی از شر این پوست مرده کافی است وقتی در حمام یا وان هستید، یک برس مخصوص این کار را روی پوست پاهایتان بکشید یا از سنگ پا استفاده کنید.
وقتی شما از کرم حاوی AHA استفاده میکنید، ممکن است پوستههای سفتی روی پوست پای شما باقی بمانند که شما میتوانید با این روش این پوست اضافی را پاک کنید. شما میتوانید همین کار را روی پوست ضخیم شده زانویتان نیز انجام دهید.
سهشنبه
کوتیکول اضافی دور ناخن پایتان را بردارید: امروز باید کوتیکول اضافی دور ناخن پاهایتان را حذف کنید. برای این کار باید یک سری وسایل پدیکور داشته باشید.
برای این کار ابتدا با یک وسیله مخصوص کوتیکول اضافی را کنار بزنید و سپس با قیچی مخصوص این کوتیکول اضافی را ببرید.
برداشتن کوتیکول اضافی دور ناخن، ناخن پاها را کشیدهتر و زیباتر جلوه میدهد. فراموش نکنید این لایه محافظ ناخن است و باید خیلی با ملایمت با آن رفتار کنید تا صدمه نبیند.
چهارشنبه
مرطوب کردن پاها با یک ماسک: برای اینکه به پوست پاهایتان رطوبت لازم را بازگردانید، روز چهارم این برنامه هفتگی باید دست به کار شوید و یک ماسک خانگی خوب برای پوست پاهایتان تدارک ببینید.
برای این کار 4 قاشق غذاخوری عسل را با دو قطره آبلیموی تازه مخلوط کنید. حالا روی لبه وان بنشینید و این ماسک را روی پوست پاهایتان بمالید.
عسل باداشتن ( هامکتانت ) پوست پاهای شما را مرطوب میکند.
لیمو با داشتن اسیدسیتریک و اسیدلاکتیک میتواند پوستههای مرده سطح پوست پای شما را بزداید و در واقع یک اسکراب طبیعی به شمار میرود.
پس از این مرحله پاهایتان را خوب بشویید و بقایای این ماسک و پوستههای اضافی جدا شده از پایتان را پاک کنید.
پنجشنبه
ناخن پاهایتان را کوتاه و مرتب کنید: فراموش نکنید برای چیدن ناخن پاهایتان و بهخصوص کوتاه کردن ناخن شست پاهایتان، حتما بگذارید ناخن پاهایتان مرطوب باشند.
بهترین زمان برای این کار وقتی است که از حمام خارج شدهاید چون پاهایتان چند دقیقه است که در آب بوده و مرطوب و نرم شدهاند. تلاش کنید که ناخن پاهایتان را طوری کوتاه کنید که زاویه 45 درجه در گوشهها داشته باشند.
بهتر است بلندی ناخنهایتان را به اندازهای کوتاه کنید که نوک آن از نوک انگشتان شما بلندتر نباشد. با یک سوهان لبهها و گوشههای ناخن پاهایتان را گرد کنید تا در گوشت پاهایتان فرو نروند.
اگر این کار را انجام ندهید، باعث رشد ناخن زاید از بغل ناخن اصلی خواهید شد. برای سوهان زدن ناخن پاهایتان سوهان را از طرفین به سمت مرکز ناخن بیاورید و حرکت رفت و برگشتی انجام ندهید.
جمعه
پاهایتان را چرب کنید: مرحله آخر برای پوشیدن صندل در هفته جدید، این است که پوست پاهایتان را چرب کنید. برای این کار کافی است یک وازلین و یا یک کرم با درجه پخششدگی بالا بخرید و آن را روی پوست تمام بخشهای پاهایتان بمالید.
گاهی اوقات در اثر فشار کفش و یا اصلاح پاهای شما زخمی است و خارش این زخمها باعث میشود که این زخم به جای بهبود بدتر شود. برای اینکه این زخمها در روی پوست پای شما بهبود یابند، پیوسته آنها را چرب نگه دارید چون خشک شدن آنها احساس خارش را تشدید میکند و زخمهای شما هر روز در اثر خاراندن بدتر خواهند شد.
از ایلام خبر میرسد اطلاعیهای با مضمون دعوت از "خانمهای خوش قیافه و زیبا با روابط عمومی بالا و مسلط به زبانهای فرانسه، انگلیسی، آلمانی، ایتالیائی و عربی و تسلط کامل به کامپیوتر و اینترنت جهت کارهای علمی و فرهنگی" در سطح وسیعی از این شهر توزیع شده که دارای آرم یونسکو و سازمان ملل است و نام مستشار فرهنگی دبیرکل سازمان یونسکو (پاریس) در پای آن به چشم میخورد.
به نوشته این روزنامه توزیع این اطلاعیه آنهم در سطح وسیع موجب تعجب مردم ایلام شده است وهنوز مسئولان ذیربط در این زمینه اظهارنظری نکردهاند.
به نوشته مهر:
نتایج بررسیهای پژوهشگران انگلیسی نشان می دهد که کلید یک ازدواج موفق و پایدار در این است که مردان در نظافت خانه به همسران خود کمک کنند.
محققان مدرسه اقتصاد لندن در بررسیهای خود کشف کردند که راز یک زندگی زناشویی موفق در کارهای خانه نهفته است.
برپایه این بررسیها، مردانی که در برق انداختن کف پوش خانه و نگهداری از فرزندان به همسر خود کمک می کنند با کمترین میزان خطر جدا شدن مواجهند.
بی شک این خبر برای مردانی که ترجیح می دهند به جای کمک کردن در کارهای خانه، بقای زندگی خود را با خرید یک هدیه تضمین کنند چندان خوشایند نیست.
این محققان به منظور دستیابی به این نتایج سه هزار و 500 زوج انگلیسی دارای فرزندان متولد شده در دهه 70 را مورد بررسی قرار دادند و از آنها سئوالات دقیقی در مورد انجام کارهای خانه، نگهداری از بچه ها زمانی که آنها زیر پنج سال داشتند و خرید خانه پرسیدند.
این بررسیها نشان داد که بیش از نیمی از مردان هیچ کاری در خانه انجام نمی دادند. در حالی که یک چهارم مصاحبه شوندگان اظهار داشتند که حداقل دو مورد از این تکالیف را انجام می دادند. یک چهارم بقیه نیز حداکثر سه یا چهار مورد از این کمکها را می کردند.
نتایج این بررسیها حاکی از آن است که حدود هفت درصد از زوجهای شرکت کننده پیش از آنکه فرزندان آنها به سن 10 سالگی برسد از هم جدا شدند و 20 درصد از زوجها نیز تا پیش از رسیدن تولد 16 سالگی فرزند خود جدا شده بودند.
سایر مردانی که در کارهای خانه به ویژه نظافت و نگهداری از فرزندان به همسر خود کمک می کردند ازدواج پایدارتری داشتند.
براساس گزارش تلگراف، این محققان در این خصوص توضیح دادند: "خطر طلاق در بین مادرانی که بیرون از خانه کار می کنند زمانی که مرد در کارهای خانه کمک و از بچه ها مراقبت می کند تا حد چشمگیری کاهش می یابد (آمار طلاق در بین زنانی که بیرون از خانه کار می کنند بسیار بالا است). در حالی که ازدواجهایی که در آن پدر کار نمی کند و تمام وقت خود را به کارهای خانه اختصاص می دهد به همان پایداری ازدواجهای سنتی است که در آن مرد باید بیرون از خانه کار کند و زن باید به کارهای خانه رسیدگی کند."
نتایج این تحقیقات نشان می دهد با توجه به اینکه انتظارات و توقعات زنان و مردان از سال 1975 تاکنون تغییر کرده است میان رفتار شوهران و ثبات زندگی زناشویی یک ارتباط مستقیم وجود دارد.
در سفر استانی دور اول ریاست جمهوری دکتر محمود احمدی نژاد برای هر شهر ستان استان دو سالن ورزشی مجزا برای آقایان وخانمها به تصویب رسید که شامل شهر ما نیز می شد اما با گذشت بیش از 5 سال هنوز هیچ سالن ورزشی جدیدی در این شهر ساخته نشده است ( به استثناء سالن ستاد بحران) ودر حال ساخت نیز نیست آیا به راستی این مصوبات فرمایشی بوده وفقط برای خوشحال کردن مقطعی شهر وندان به تصویب رسیده است یا کوتاهی از مسئولین شهر ما بوده .امیدوارم مسئولین مربوطه ما وسایر شهر وندان را از این نکته آگاه کنند .
اما در دور دوم سفراستانی رییس جمهور استخر سر بوشیده ای نیز برای این شهر به تصویب رسید این استخر نیز تاکنون به سر نوشت سالنهای ورزشی دچار گردیده استوهیچ روزنه امیدی برای ساخت آن نمی رود به راستی وقتی طرحهای ورزشی سفردور اول در یک شهر به مرحله اجرا نرسیده آیا تصویب طرح دیگر چه مفهومی دارد آیا بازرسان سازمان تربیت بدنی وریاست جمهور از بیشرفت طرحهای مصوب آگاهی دارند اگر دارند چرا به طرحهای مصوب شهر ما رسیدگی نشده است و اشخاص کوتاهی کننده ویا علت عدم اجرای طرحها به مردم اطلاع داده نمی شود . لازم به ذکر است که در دور سوم نیز رییس سازمان تربیت بدنی جناب آقای سعیدلو خود شخصا قول اهدای یک تخته تشک کشتی را به شهر وندان دادند که تاکنون محقق نشده است.
آیا به راستی در کل کشور ماجرا اینگونه است امیدوارم که اینگونه نباشد در شهر ما یک فرهنگسرا یا کانون یا مجتمع فرهنگی ویا... وجود دارد که ساختمان آن نزدیکچهار سال است آماده شده است وهر ساله به شکل نمادین در یوم الله دهه فجر نیز افتتاح می شود اما هنوز باگذشت این همه سال به شکل رسمی افتتاح نشده است این ساختمان که در اختیار اداره فرهنگ وارشاد آذر بایجان شرقی قرار دارد هنوز هیچ اقدامی برای تجهیز و راه اندازی رسمی آن اقدامی نشده است وشهر وندان ومسئولین فقط از سالن آمفی تئاتر ان برای برگزاری همایشها وگردهمایی ها شهر استفاده می کنند ایا با این وضع نباید فکری برای این شهر کرد.
رضا رضوانی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در تبریز، اسامی هشت آلاله دوران دفاع مقدس را شهید حسین شمعچیان، شهید محمد هراتی، شهید محمد ولیزداهکامرانی، شهید محمدرضا لطفیوند، شهید داوود رفعتی، شهید یعقوب روستایی، شهید قربان عبادی و شهید گمنام اعلام کرد.
وی اضافه کرد: این شهدا در عملیاتهای مسلم بن عقیل، خیبر، والفجر 8، بدر و منطقه سرپلذهاب به درجه شهادت رسیدهاند.
رضوانی تصریح کرد: پیکرهای این شهدا روز دوشنبه پس از تشییع در گلزار شهدای وادی رحمت و شهید گمنام در دانشگاه تربیت معلم آذربایجان(آذرشهر) به خاک سپرده میشوند.
مدیر تبلیغات و روابط عمومی سپاه عاشورا افزود: پرافتخارترین فراز تاریخ ایران اسلامی، دفاع هشت ساله ملت بزرگی است که در برابر متجاوزان بعثی، مقاومت و ایستادگی کردند و زیباترین جلوههای پایداری را آفریدند و علمداران و پیشتازان این حماسه شهیدان پرافتخارند که پس از سال ها حماسه جاوید عاشورای حسینی در دشت خونین کربلا در غرب و جنوب این کشور تکرار کردند.
وی افزود: حدیث دوران دفاع مقدس، بیانگر مقاومت و مظلومیت ملتی است که قلههای سربلندی، حماسه و شرف را در راه دفاع از کیان اسلامی درنوردیده است و باید سعی کنیم فرهنگ ایثار دوران دفاع مقدس، حفظ شود.
رضوانی گفت: رمز بقای نظام مقدس جمهوری اسلامی، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه است،تا زمانی که این فرهنگ در جامعه اسلامی ایران حاکم باشد هیچ خطری نظام را تهدید نمیکند.
وی ادامه داد: ملت ایران در طول هشت سال دفاع مقدس با الگو گرفتن از این فرهنگ ناب از مرزهای این کشور جانانه دفاع کرده، حتی یک وجب از آن را از دست ندادند.
مدیر تبلیغات سپاه عاشورا تصریح کرد: شهدا بهترین الگوی رفتاری و عمل برای نسل جوان بوده و عزت، شرف و سربلندی جامعه در گرو ادامه راه انقلاب و پاسداری از خون شهدا است.
فاطمه شاهمحمدی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در تبریز به تشریح برنامههای پژوهشی این مدرسه علوم اسلامی پرداخت.
وی با اشاره به برنامههای متنوع پژوهشی این مدرسه علوم اسلامی اظهار داشت: برنامههای متنوعی در حوزه علمیه خواهران تبریز برگزار میشود که این برنامهها در سال گذشته نتایج قابل توجهی در برداشته است.
شاهمحمدی با اشاره به برنامههای سال 89 تصریح کرد: در برنامههای سالجاری که بخشی از آنان تداوم برنامههای سال گذشته خواهد بود، بر محور پژوهش در علوم و معارف اسلامی تاکید شده است.
معاون پژوهشی حوزه علمیه صادقیه تبریز گفت: حوزه علیمه صادقیه تبریز جزو 10 حوزه برتر کشوری در حوزه پژوهش شناخته شده است و بر این اساس برنامههای جدیدی در این حوزه اجرا میشود.
شاهمحمدی راهاندازی افزود: کانون پژوهش در 10 حوزه علمیه سراسر کشور که فعالیتهای پژوهشی برجستهای دارند، تاسیس میشود که حوزه علمیه صادقیه جزو این 10 مرکز است و در حال حاضر عضوگیری این کانون پژوهشی از میان طلاب خواهر آغاز شده است.
وی با اشاره به محورهای فعالیت کانون پژوهش حوزه علمیه صادقیه تبریز اظهار داشت: این کانون در زمینه برگزاری کارگاههای مختلف پژوهشی، فعالیتهای علمی و برگزاری نشستهای مختلف فعالیت خواهد کرد.
معاون پژوهشی حوزه علمیه صادقیه تبریز با اشاره به برنامههای دیگر این معاونت در سالجاری تاکید کرد: برگزاری سیر مطالعاتی منظم و برپایی آزمون کتابخوانی از جمله برنامههای این معاونت در سال جدید است که با حضور و مشارکت طلاب برگزار میشود.
وی افزود: این سیر مطالعاتی از مجموعه 30 جلد کتاب پرسش و پاسخ دانشجویی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری خواهد بود که این برنامه با مشارکت 30 نفر از طلاب صورت میگیرد.
معاون پژوهشی حوزه علمیه صادقیه تبریز تاکید کرد: نخستین مسابقه کتابخوانی مربوط به سیر مطالعاتی کتب پرسمان در 15 ماه جاری در محل حوزه علمیه صادقیه تبریز برگزار شد و مسابقات دیگر در طی سال برگزار میشود.
آئین ثبت ملی نقالی در فهرست میراث معنوی صبح امروز، همزمان با روز بزرگداشت فردوسی در مشهد مقدس با حضور حمید بقایی؛ معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، مسعود علویان صدر؛ معاون میراث فرهنگی کشور و جمعی از مسئولان ستادی و استانی برگزار شد.
در این مراسم از استادانی چون قطبالدین صادقی، ریاضی، گیاهچی، هوشنگ جاوید، امیر صادقی، بهروز وجدانی، محسن میهندوست، حمیدی، آویژن، مهدی سیری، رجبعلی لباف خانیکی، علی اکبر قاسمی، الهام ویسه، آرزو یحیینژاد و فهیمه عرب نصرآبادی تقدیر خواهد شد.
در حال حاضر نقالی در مجموعه پروندههای پیشنهادی و فهرست پروندههای میراث معنوی نیازمند پاسداری فوری یونسکو قرار گرفته و به منظور احیای این میراث پروندهای با عنوان "نقالی هنر قصهپردازی دراماتیک ایران " آماده شده است.
به گزارش فارس، "عبدالحمید شهرابی "، مسؤل بخش تحقیقات و برنامهریزی «خانه آمریکای لاتین»(HOLA)، با انتشار یادداشتی در خصوص گسترش مناسبات مابین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری فدراتیو برزیل تصریح کرد، مسؤلان جمهوری اسلامی در گسترش مناسبات با کشور برزیل این واقعیت را باید ملحوظ دارند که یکی از اهداف اصلی برزیل در گسترش روابط اقتصادی، سیاسی و بینالمللی، برخورداری از جایگاهی بهتر در چانهزنی و کسب امتیازات بیشتر از ایالات متحده و کشورهای ثروتمند اروپائی است. به عقیده این کارشناس مسائل آمریکای لاتین، تفاوت این خط مشی با شیوه تعاملات بینالمللی کوبا و ونزوئلا موضوع مورد بحث را روشنتر میکند.
مطابق اظهارات شهرابی، به رغم توانمندیهای اقتصادی برزیل، حفظ منافع ملی ایران در گسترش روابط اقتصادی با آن کشور تأکید بر این نکته را ضروری میسازد که جهتگیری برزیل چه در روابط اقتصادی داخلی و منطقهای و چه در معاملات بینالمللی، توسط منافع مادی اقلیت سرمایهدار این کشور آمریکای جنوبی تعیین میشود. وی میافزاید: موقعیت ممتاز این اقلیت به علت مالکیت و کنترل منابع غنی اقتصادی برزیل و پیوندهای مابین سرمایهداران برزیلی و شرکتهای فراملیتی، علاوه بر این که علت فقر فاحش بخش عظیمی از جمعیت و فاصله و شکاف عظیم مابین فقر و ثروت در این کشور را آشکار میکند، بر ضرورت هوشیاری ایران در حفظ منافع ملی خود در گسترش روابط اقتصادی با برزیل تأکید مضاعف دارد.
متن کامل یادداشت مورد اشاره در ادامه می آید./
* * * * *
سفر سال گذشته رئیس جمهوری اسلامی ایران، دکتر احمدینژاد به برزیل جلوهای ویژه از تحولات به وجود آمده در روابط بینالمللی را به نمایش میگذارد - جلوهای که نقش پررنگ و وزنه فزاینده نیروهای خارج از نظام سلطه امپریالیسم را در آرایش صحنه مناسبات سیاسی بینالمللی به وضوح نشان میدهد. برای فهم روشنتر از تغییر و تحولات به وجود آمده در این زمینه کافی است وضعیت دو کشور ایران و برزیل در سالهای قبل از پیروزی انقلاب اسلامی را با آنچه که امروز میگذرد مقایسه کنیم.
حاکمان ایران و برزیل در آن دوران بدون اجازه اربابان امپریالیستی خود آب نمیخوردند و در واقع نقش مجریان سیاستهای نظام سلطه لیبرالیسم نو را در کشورهای متبوع خود بازی میکردند. برزیلی که در دوران استعمار جمعیت زیر 4 میلیونی ساکنین بومی اش در اثر کشتار و امراض وارداتی نیروهای اشغالگر به 300 هزار نفر کاهش یافته بود - جمعیت فعلی برزیل حدود 200 میلیون نفر است- سرنوشت خود را به دست بانکداران و صاحبان صنعت آمریکایی و شرکت های چند ملیتی و حکومت های مطیع آنان سپرده بود؛ و ایرانی که زمانی در گذشته تاریخی خود بزرگترین قدرت جهان محسوب می شد، اینک خار و تحقیر شده، تحت حکومت خفقان سلطنت دست نشانده ایالات متحده، در کنار اسرائیل به پایگاهی مطمئن برای حراست از منافع امپریالیسم در منطقه خاورمیانه تبدیل شده بود.
این وضعیت اکنون کاملا دگرگون شده است. امروزه، این رهبری انقلاب اسلامی است که سربلند و به عنوان پیشتاز ملت ایران، پرچم استقلالطلبی سرزمین عزیز مادریمان را دست گرفته و با صدای رسا اعلام میکند که این ملت در پاسداری از انقلاب اسلامی خود حاضر به عقبنشینی نیست. این روحیه و اقتدار کجا و آن ذلت کجا؟ به راستی که اوضاع دگرگون شده است.
اگر آن روزها اکثریت مطلق حکومتهای آمریکای لاتین را دیکتاتورها و صاحبمنصبان متکی به نیروهای اولیگارشی وابسته به امپریالیسم تشکیل میدادند، امروزه این روستائی سرخپوست در بولیوی و آن فرزندان و نوادگان "سیمون بولیوار " و "آگوستینو ساندینو " در ونزوئلا و نیکاراگوئه هستند که با رأی مردمی به قدرت رسیده و با پشتوانه حمایت ملتهایخود ادامه سلطه امپریالیسم جهانی در آمریکای لاتین را به چالش کشیدهاند. اکنون به جای یک دیکتاتور نظامی، رئیس جمهور منتخب مردم برزیل کسی است که از 12 سالگی زندگی کارگری خود را با واکس زدن کفش و فروشندگی در خیابان شروع کرده و بعدها رهبر مرکزی مهم ترین اتحادیه و حزب کارگری این کشور قدرتمند آمریکای لاتین شده است.
جبهه مقاومت در آمریکای لاتین از اواخر دهه گذشته رو به گسترش بوده و سنگرهای جدیدی را در مقابل نظام سلطه گشوده است. این جبهه علاوه بر ونزوئلا، بولیوی و نیکاراگوئه، چتر خود را در کشورهای اکوادور، هندوراس و پاراگوئه نیز گسترده و یارانی جدید در اروگوئه و برزیل و حتی در شیلی و آرژانتین پیدا کرده است. اگر تا دیروز این کوبا بود که میبایست با تجاوزات و تهدیدات نظامی و محاصره اقتصادی ایالات متحده و دخالت آن در سرکوب و منحرف کردن مبارزات مردمی در سایر کشورهای آمریکای لاتین به انزوا درآید- که در نیامد- امروز این خود ایالات متحده و متحدین آن در منطقه، حکومت کشورهائی چون کلمبیا و پرو هسستند که به انزوا کشیده شدهاند. جملهای از "جورج بوش " رئیس جمهور وقت آمریکا به همتای آرژانتینیاش در پایان اجلاس سال 2005 کشورهای آمریکائی این انزوا را فاش میکند. بعد از این که طرح ایالات متحده برای ایجاد منطقه آزاد تجاری کشورهای آمریکائی به علت مخالفت تودهای در سراسر منطقه آمریکای لاتین و امتناع ونزوئلا، برزیل، آرژانتین، اروگوئه و پاراگوئه از حمایت این طرح در آن اجلاس با شکست قاطع مواجه شد، بوش گفته بود: "من تعجب میکنم. اینجا چیزی اتفاق افتاده که من پیشبینی نمیکردم. "
اهمیت روابط ایران و برزیل صرفا بدین خاطر نیست که این کشور به عنوان بزرگترین کشور آمریکای جنوبی نیمی از کل مساحت این منطقه را به خود اختصاص داده و با تولید ناخالص ملی بالغ بر 1600 میلیارد دلار در سال گذشته رتبه هشتم تولید در جهان را داشته و بعد از ایالات متحده و کانادا سومین قدرت اقتصادی کشورهای آمریکائی محسوب میشود. شاخصهائی از قبیل این که یک سوم تولید ناخالص ملی برزیل تولیدات صنعتی است و این واقعیت که برزیل در صنایع خودروسازی، صنایع سنگین، فولاد، صنایع نظامی، پتروشیمی و تولید فرآوردههای نفتی و صنعت هوائی جزو کشورهای پیشرفته است، اهمیت بررسی امکانات تعمیق روابط اقتصادی دو کشور ایران و برزیل را تأکید میکند. لکن، با توجه به نقش محوری برزیل در اتحادیههای منطقهای آمریکای جنوبی و مشخصا در اتحادیه ملل آمریکای جنوبی (اوناسور) با عضویت 12 کشور و در بازار جنوب (مرکوسور) با عضویت برزیل، آرژانتین، اوروگوئه و پاراگوئه (به عنوان اعضاء اصلی) و ونزوئلا، شیلی، بولیوی و اکوادور (به عنوان اعضاء همکار)، و با توجه به وزنه قابل توجه این اتحادیهها در روابط منطقهای و بینالمللی، اهمیت روابط ایران و برزیل از ملاحظات صرفا تجاری فراتر رفته و ضرورت اتخاذ استراتژی و جهتگیری تقویت روابط همه جانبه اقتصادی، سیاسی و فرهنگی مابین دو کشور مطرح میشود.
در شرایط تداوم یافتن تحریمهای اقتصادی ایالات متحده علیه ایران، استفاده از ظرفیتهای اقتصادی برزیل با حفظ منافع ملی ایران موضوعی است که میبایست بیش از گذشته مورد توجه مقامات مسؤل در جمهوری اسلامی قرار گیرد. برزیل هم به لحاظ صنعت و هم به لحاظ کشاورزی از بنیه قوی برخوردار است. این کشور که قبلا 70 درصد از نیاز خود به محصولات نفتی را از خارج تأمین میکرد، در سال 2006 میلادی در این حوزه به خودکفائی رسید. این کشور اکنون دارای ظرفیت بالائی در پالایش و تولید محصولات نفتی میباشد. برزیل با ظرفیت تولید سالانه 58000 مگاوات برق یکی از تولیدکنندگان عمده نیروی هیدروالکتریک به شمار میرود و 92 درصد از نیاز داخلی خود برای مصرف برق را تأمین میکند و بیش از 10 سال است که از اولین راکتور اتمی خود بهرهبرداری میکند. این کشور با بهره مندی از ذخایر اورانیوم در حال ساخت دومین نیروگاه هسته ای خود میباشد. ذخائر عظیم آهن و منگنز مواد خام اولیه برای تولید و صادرات کالاهای صنعتی برزیل را فراهم میکنند و معادن نیکل، قلع، کروم، بوکسیت، برلیوم، مس، سرب، تنگستن، زینک و طلا نیز نیازهای صنعتی برزیل را تأمین میکنند.
برزیل همچنین از تولیدات متنوع کشاورزی بهرهمند است. این کشور بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده شکر و قهوه در جهان است و علاوه بر این دو محصول در صادرات جهانی دانههای سویا، گوشت، مرغ یخزده و اتانول نیز بالاترین رتبه را دارد. با احتساب صادرات برخی دیگر از کالاها چون کاکائو، محصولات جنگلی، تنباکو، آب پرتقال و میوههای مناطق حاره، محصولات کشاورزی و مواد غذائی 35 درصد از صادرات برزیل را تشکیل میدهند.
در این حال، به رغم توانمندیهای اقتصادی برزیل، حفظ منافع ملی ایران در گسترش روابط اقتصادی با آن کشور تأکید بر این نکته را ضروری میسازد که جهتگیری برزیل چه در روابط اقتصادی داخلی و منطقهای و چه در معاملات بینالمللی، توسط منافع مادی اقلیت سرمایهدار این کشور آمریکای جنوبی تعیین میشود. موقعیت ممتاز این اقلیت به علت مالکیت و کنترل منابع غنی اقتصادی برزیل و پیوندهای مابین سرمایهداران برزیلی و شرکتهای فراملیتی، علاوه بر این که علت فقر فاحش بخش عظیمی از جمعیت و فاصله و شکاف عظیم مابین فقر و ثروت در این کشور را آشکار میکند، بر ضرورت هوشیاری ایران در حفظ منافع ملی خود در گسترش روابط اقتصادی با برزیل تأکید مضاعف دارد. در همین راستا، این واقعیت را نیز باید ملحوظ داشت که یکی از اهداف اصلی برزیل در گسترش روابط اقتصادی، سیاسی و بینالمللی، برخورداری از جایگاهی بهتر در چانهزنی و کسب امتیازات بیشتر از ایالات متحده و کشورهای ثروتمند اروپائی است. تفاوت این خط مشی با شیوه تعاملات بینالمللی کوبا و ونزوئلا موضوع مورد بحث را روشنتر میکند.
در حالی که برزیل به پشتوانه حجم بالای تولیدات صنتعی و کشاورزی خود سیاست تجارت آزاد مابین کشورهای عضو مرکوسور و حفظ جایگاه برتر برای سرمایهداری برزیل در این سازمان را دنبال میکند، کوبا و ونزوئلا ضمن حمایت از اقدامات مرکوسور در جهت فسخ روابط استعماری با قدرتهای استعمارگر و جایگزینی آن با روابط اقتصادی ملل آمریکای جنوبی، در سال 2004 میلادی اتحادیه "آلبا " را که مخفف "اتحادیه بولیواری برای کشورهای آمریکای لاتین " میباشد، تأسیس کردند. بعدها کشورهای بولیوی، نیکاراگوئه، هندوراس، دومنیکا و سنت وینسنت و گرنادین نیز به این اتحادیه پیوستند. طبق اصول آلبا، تعمیق همبستگی مابین ملل آمریکای لاتین و مبارزه علیه فقر و محرومیتهای اجتماعی نقطه کانونی استراتژی همکاریهای منطقهای را تشکیل میدهد. در این چارچوب مبتنی بر ارزشهای انسانی و ملاحظات نوعدوستی، کوبا عالیترین خدمات آموزشی، پزشکی و فرهنگی را با حمایت مادی ونزوئلا در اختیار محرومترین کشورهای آمریکای لاتین قرار میدهد و ونزوئلا همچنین منابع سوخت و انرژی را با قیمت پائینتر از قیمت بازار جهانی برای کشورهای فقیر آمریکای لاتین تأمین میکند. مطابق طرح پیشنهادی "هوگو چاوز "، رئیس جمهور ونزوئلا، چهار شرکت نفت منطقهای پتروکاریب، پتروسور، پترو آندینا و پتروآمریکا در راستای تأمین سوخت برای منطقه آمریکای لاتین، نفت را با تخفیف در اختیار 18 کشور منطقه کارائیب و آمریکای مرکزی قرار میدهند. بدینترتیب که این کشورها صرفا 40 درصد از قیمت نفت خریداری شده را در زمان خرید میپردازند و مابقی آن را طی مدت 25 سال با نرخ سود اندک پرداخت خواهند کرد. همچنین به منظور ایجاد پایههای صنعت در کشورهای عقب نگهداشته شده آمریکای لاتین و کاهش و قطع وابستگی این کشورها به ایالات متحده، شرکت نفت ونزوئلا (PDVSA) قراردادهای متعددی را با کشورهای این منطقه برای استخراج نفت و ساخت و راهاندازی پالایشگاه و ارائه کمکهای فنی-مهندسی در این زمینه منعقد کرده است. این نوع عملکرد قابلیتهای آلبا را برای تحقق بخشیدن به وحدت و یکپارچگی آمریکای لاتین که آرمان "سیمون بولیوار " و "خوزه مارتی " است، نشان میدهد.
اشاره به تفاوتهای موافقتنامهها و اتحادیههایی چون آلبا و مرکوسور به معنی تأیید یکی از آنها و نفی دیگری نیست. چرا که این نهادها به رغم تفاوت در ماهیت و عملکرد، وجوه اشتراکی دارند که باعث میشود در یک نقطه تلاقی کنند و آن مقابله با سیاستهای دیکته شده توسط دول امپریالیستی است - همان دولی که برای بیش از 5 قرن اراده خود را به کشورهای آمریکای لاتین تحمیل کردهاند. دو اتحادیه مرکوسور و آلبا هر یک مطابق ویژگیها و توانمندی خود، به درجات مختلف خارج از چارچوب نظام سلطه امپریالیستی برنامههای خود را به اجرا در میآورند. آلبا با نقش محوری کوبا و ونزوئلا طرحهای متعدد و متوالی را برای فقرزدائی و برقراری عدالت اجتماعی در آمریکای لاتین تکمیل میکند و برزیل به عنوان قدرتمندترین کشور عضو مرکوسور پیشنهاد تشکیل شورای دفاع کشورهای آمریکای جنوبی را مطرح میکند و با فروش جتهای جنگده نظامی به ونزوئلا توان انقلاب بولیواری در دفاع از خود را افزایش میدهد. اینجا نقطه تلاقی دو عملکردی است که قدرتهای سلطهگر را به چالش کشاندهاند. نگاه ایران باید متوجه این نقطه تلاقی باشد و حضور ایران به عنوان عضو ناظر در آلبا و مشارکت و همکاری فعالترآن در این اتحادیه میتواند جریان تحکیم پیوندهای انقلاب اسلامی با جبهه گسترده مقاومت ضد امپریالیستی در منطقه آمریکای لاتین را تسهیل و تسریع کند.
از آنجا که همبستگی و وحدت مابین ملت ایران و ملل آمریکای لاتین موقعیت مبارزات آزادیبخش در جهان را تقویت کرده و به همان نسبت نیز منافع دول سلطهگر را تهدید میکند، قدرتهای استعماری و در رأس آنها حکومت ایالات متحده تعمیق چنین روابطی را بر نمیتابند. هم از اینروست که امپراطوری ستمگر آمریکا از یکطرف با مستقر کردن پایگاههای نظامی خود در کلمبیا - در مرز ونزوئلا- و مهندسی کودتای هندوراس – به رغم تظاهر عوامفریبانه در مخالفت با آن – خشم خود را علیه آلبا و انقلاب بولیواری در آمریکای لاتین نشان میدهد. و یا این که با حمایتهای بیدریغ از رژیم اشغالگر و نژادپرست صهیونیستی و راهاندازی "جنگ نرم " به منظور براندازی جمهوری اسلامی عزم خود را برای متوقف کردن حرکت رو به رشد انقلاب اسلامی در منطقه خاورمیانه و دیگر کانونهای مبارزاتی در جهان اسلام به نمایش میگذارد. از طرف دیگر، استکبار جهانی سعی میکند که با تهدید و تطمیع مانع از وحدت این دو کانون اصلی جبهههای مقاومت موجود در جهان شود. این سیاست خصمانه را باید به درستی درک کرد و پادزهر آن که طبق فرموده بنیانگذار فقید جمهوری اسلامی، حضرت امام خمینی (ره) همانا "اتحاد مستضعفین جهان از هر مرام و مسلک " میباشد را بهکار برد.
لکن، حرکت در جهت وحدت مستضعفین علاوه بر نظام سلطه مخالفین دیگری هم دارد. در این میان به غیر از نیروهای ضدانقلاب که تکلیفشان به علت همسوئی با دشمن امپریالیستی روشن است، آن عده از جریانات سیاسی که تأمین منافع خود را نه در مقابله بلکه در سازش با مستکبرین میبینند نیز از حرکت در جهت وحدت مستضعفین احساس خطر میکنند و علیه آن هشدار میدهند. اگر چه هشدار این جماعت با نوع دیگری از عوامفریبی بروز پیدا میکند. مثلا در توجیه مخالفت خود با همبستگی و حمایت ایران از انقلاب فلسطین و حزبالله لبنان و جبهه مقاومت آمریکای لاتین میگویند "چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است ". لکن نتیجه منطقی ناشی از مواضع سیاسی این گروه که نیروهای اصلیشان ترجیح دادهاند با نام "اصلاحطلب " شناخته شوند، در این زمینه با دشمن فرق چندانی نمیکند. صحبت اصلی نیروهایی که مرعوب قدرت های سلطه گر هستند این است که: باید سرمان را در لاک خود فرو بریم و کاری به کار مظلومین نداشته باشیم.
با این حال، هشدار در این زمینه با رویکردی دیگر لازم است و آن این که باید مواظب بود که این نوع تبلیغات و فشارها در روند همکاری و تعمیق روابط انقلاب اسلامی ایران با دیگر مبارزات آزادیبخش خلل وارد نکند. شاخص سنجش در این خصوص گسترش هر چه بیشتر سطح روابط و تعمیق همبستگی و افرایش همکاریهائی است که جمهوری اسلامی ایران میتواند و باید با جبهه مبارزات ضدامپریالیستی چه در خاورمیانه و چه در آمریکای لاتین و چه در هر نقطه دیگری از جهان داشته باشد.
به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، پیکر شهید علی هاشمی پس از 22 سال دوری از وطن بار دیگر به اهواز بازگشت و در فرودگاه اهواز مورد استقبال مردم شهیدپرور استان خوزستان قرار گرفت.
بر اساس این گزارش در این مراسم استاندار خوزستان، فرماندار اهواز، ائمه موقت جمعه اهواز، سرداران نیروی زمینی سپاه و ارتش و مادر و خواهران شهید هاشمی نیز حضور داشتند.
پیکر پاک این شهید بزرگ دقایقی پیش وارد پادگان گلف اهواز شد.
در این مراسم مردم با سر دادن شعارهای "این گل پرپر از کجا آمده، از سفر کرب و بلا آمده "، "الله اکبر "، "این گل پرپر شده، هدیه به رهبر شده "، "یا حسین "، "یا زهرا " و ... پیکر این شهید بزرگوار را استقبال کردند.
به گزارش خبرگزاری فارس، سعید سمنانیان در افتتاحیه دهمین همایش علمی سالیانه انجمن بررسی و مطالعه درد در ایران با موضوع تغییرات ساختار مغز بر اثر دردهای مزمن با بیان این که در دردهای مزمن شکل پذیری مغز تغییر میکند، اظهار کرد: در این گونه دردها نورونها (سلولهای عصبی) هم دچار تغییر میشوند، به نحوی که حتی پس از برطرف شدن علت درد همچنان باقی میماند و به عنوان یک بیماری به شمار میآید.
وی با تأکید بر این که در دردهای مزمن، عملکرد مغز، نورونها (سلولهای عصبی) و اجزای مغز تغییر میکنند، گفت: در دردهای مزمن نوروترنسمیتر (واسطههای شیمیایی) و در نهایت ساختار مغز تغییر میکند.
سمنانیان با بیان این که کاهش میزان ماده خاکستری مغز از تغییرات رایج در مغز بر اثر دردهای مزمن است، افزود: در مبتلایان به کمردرد مزمن افزایش فعالیت قشری مغز مربوط به کمر و انتقال فعالیت این بخش از مغز به نواحی قشری مجاور (به عنوان مثال پا و ران) رخ میدهد که البته این تغییرات با بهبود درد به حالت اولیه بر میگردد.
وی کاهش میزان ماده خاکستری مغز، کوچک شدن نورونها و حتی کاهش اتصالات عصبی (سیناپسها) را از عوارض دردهای مزمن برشمرد و یادآور شد: حداقل 70 تا 80 درصد افراد جامعه کمردرد را تجربه کردهاند و در افراد مبتلا به کمردردهای مزمن مغز آتروفی میشود.
رئیس دهمین همایش علمی سالیانه انجمن بررسی و مطالعه درد در ایران در تعریف سردردهای مزمن روزانه، خاطر نشان کرد: این قبیل سردردها 15 روز یا بیشتر در ماه بروز میکند. در سردردهای مزمن روزانه ماده خاکستری پل دماغی خلفی، سری و بطنی و در برخی نقاط دیگر در ساختمان مغز کاهش چشمگیری مییابد.
سمنانیان با بیان این که میزان کاهش ماده خاکستری در این قبیل سردردها ارتباط مستقیمی با طول مدت سردرد دارد، تصریح کرد: کاهش ماده خاکستری تغییر مشترکی در همه مبتلایان به دردهای مزمن است.
در ادامه این مراسم رئیس انجمن لیزر پزشکی ایران در سخنرانی خود با موضوع کاربرد لیزر در درمان درد، کاربردهای لیزر را کنترل درد عنوان و اظهار کرد: در کشورهای نظیر ژاپن و سوئیس با پذیرش قابلیت ضد دردی لیزر این شیوه درمانی تحت پوشش بیمههاست.
سهیلا مکملی گفت : هم اکنون عملکرد لیزر در کاهش درد در میان بیماران را ناشناخته و هزینه بر بودن این شیوه کاهش درد را از علل استقبال کمتر مردم دانست و افزود: بر اساس نتایج مطالعات انجام شده لیزر کم هزینه و کم عارضهتر است.
رئیس انجمن لیزر پزشکی ایران طول اثر لیزرهای درمانی کم توان را در کاهش درد 3 تا 6 ماه عنوان کرد و افزود: از این نظر مشابه فیزیوتراپی است، در حالی که اثر مسکنهای ضد درد حداکثر 8 ساعت است.
وی ادامه داد: در مطالعهای کارایی فیزیوتراپی و لیزر درمانی در کنترل درد ناشی از آرتروز زانو بررسی شد که اثر گذاری و ماندگاری لیزر کمی بیش از فیزیوتراپی نشان داده شد.
مکملی با تأکید بر این که لیزر درمانی برای کاهش درد در قسمتهای مختلف بدن از جمله زانو، گردن و کمر کاربرد دارد، گفت: از کاربردهای ویژه آن کاهش دردهای سرطانی است.
گفتنی است، پروفسور بن رات از آلمان، پروفسور راوال از کشور سوئد و پروفسور رانیچ از سوئیس در دهمین همایش علمی سالیانه انجمن و بررسی مطالعه درد در ایران حضور دارند.
دهمین همایش علمی سالیانه انجمن بررسی و مطالعه درد در تاریخ 23 و 24 اردیبهشت در سالن همایشهای رایزن با موضوعات نقش لیزر در درمان درد نقش سرویسهای کنترل درد حاد، دردهای عضلانی و استخوانی در کاربران کامپیوتر، پیشگیری از دردهای آرتروزی، درمان دردهای سرطانی، خواب و ارتباط آن با درد، هزینههای اقتصادی دردهای مزمن و نیز درمانهای چند تخصصی دردهای مزمن به کار خود پایان داد.
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
سیری در زندگی و مبارزات مرحوم آیت الله سید هادی خسروشاهی
شیخ سلار دیلمی سندی است بر قدمت تشیع در تبریز
ساختمان دادگاه عمومی خسروشاه کلنگ زنی شد
رییس جمهور بر بالین رهبر معظم انقلاب: عکس
فرمانده حوزه بسیج خسروشاه:دوران دفاع مقدس تمرین و آزمون ایثار بو
جلسه مدیران مدارس منطقه خسروشاه باحضور فرماندار برگزار شد
شعری بسیار زیبا در وصف امام مهربانی ها امام رضا (ع)
افتتاح پژوهش سرای دانش آموزی و مرکز بهبود اختلالات یادگیری امید
جلسه شورای اداری خسروشاه با حضور فرماندار تشکیل شد
بازدید سرزده مدیرکل آموزش و پرورش استان از مدارس منطقه خسروشاه
[عناوین آرشیوشده]