سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آدمى در جهان نشانه است و تیرهاى مرگ بدو روانه ، و غنیمتى است در میان و مصیبتها بر او پیشدستى کنان . و با هر نوشیدنى ، ناى گرفتنى است و با هر لقمه‏اى طعام در گلو ماندنى ، و بنده به نعمتى نرسد تا از نعمتى بریده نشود ، و به پیشباز روزى از زندگى خود نرود تا روزى از آنچه او راست سپرى نشود . پس ما یاران مرگیم و جانهامان نشانه مردن ، پس چسان امیدوار باشیم جاودانه به سر بردن ؟ و این شب و روز بنایى را بالا نبردند جز که در ویران کردن آن بتاختند و در پراکندند آنچه فراهم ساختند . [نهج البلاغه]
 
یکشنبه 89 اردیبهشت 26 , ساعت 2:8 عصر
در روضه خوانی ها چه می گویند ؟
چگونگی حزن فاطمه (س) بر پیامبر اکرم (ص)

 

 حامد فرجی - ممکن است در ایام فاطمیه به مراسم سوگواری حضرت صدیقه طاهره (س) که می رویم مشاهده کنیم یکی از روضه های رایج در این ایام روضه گریستن حضرت زهرا (س) بر پدر بزرگوارشان رسول خدا (ص) است .

اما همیشه در ذهن خود با این مساله روبرو می شویم که واقعا کیفیت گریستن حضرت چگونه بوده است ؟ چرا که بارها شاهد آن بوده ایم برخی طوری این گریستن را وصف می کنند که گویی حضرت صدیقه طاهره (س) همواره در حال گریه و زاری بوده و از هرگونه مسئولیتی خود را فارغ می دانسته است . البته بدیهی است که حضرت در حد معتدل بر فقدان پیامبر خدا (ص) گریسته باشند و این اندوه آسمانی در تضاد با ارزش صبر و بردباری نخواهد بود ولیکن مثلا در برخی روایات به این نکته برمی خوریم که : « فاطمه به اندازه ای بر مرگ رسول خدا می گریست که مردم مدینه از او آزرده خاطر شدند و به او گفتند که گریه های تو ما را بسیار آزرده است .

از این روی فاطمه در روزهای بعد به قبرستان مدینه می رفت و در آن جا هر چه می خواست گریه می کرد و آنگاه به منزل بازمی گشت . » ( ر. ک : عوالم الزهراء/ ص446 ) . البته این روایت مستند نیست ( ر.ک : فاطمه زهراء/ آیت الله فضل الله) اما باید توجه داشت این دست روایات اساسا با نگاه ما به جایگاه حضرت زهراء (س) ، آیات قرآن و روایات متقن در تضاد آشکار است . اولا حضرت زهراء (س) یک مومنه واقعی است که از همه چیزش در راه اسلام و دین خدا گذشته و از این جهت است که پیامبر اکرم (ص) در مقام ایشان می فرماید « ام ابیها » یعنی مادر پدرش .

اگر چنین است که یقینا چنین است فاطمه که تمام وجودش شعار ارزش های اسلامی است نباید در برابر قضاء و قدر الهی تا این حد بی تابی کند که مردم مدینه از او ناراحت شوند . هرچند که فاطمه زهراء(س) شخصی همچون پیامبر اکرم (ص) را از دست داده است اما هیچ گاه ارزش اخلاقی صبر از بین نمی رود . چرا که صبر و بردباری از اصول اساسی اخلاق اسلامی است . خداوند در قرآن می فرماید : « فاصبر کما صبر اولوالعزم من الرسل »(احقاف/35) « صبور باش آن گونه که پیش از تو پیامبران اولوالعزم نیز صبور بودند . » یا در جای دیگری آمده است : « والله یحب الصابرین» (آل عمران/146) « خداوند بردباران را دوست دارد » . البته گریستن در اسلام مجاز است همان طور که پیامبر (ص) بر فرزندش ابراهیم مویه کرد یا یعقوب (ع) بر یوسف (ع) گریست .

اما نباید گریه تبدیل به جزع و بی تابی شود که یقینا این کار از دیدگاه اسلام مشروعیت ندارد و در بعضی مجالس سوگواری تصویری از حضرت صدیقه طاهره (س) می سازند که اساسا بردباری ، الغیاذ بالله ، در ایشان وجود نداشته است . واین در حالی است که از امیرامومنین (ع) نقل شده است روزی یکی از یارانشان در حال گریستن بر فرزند خویش بود و ایشان فرمودند : « ان صبرت جری علیک القدر و انت ماجور و ان جزعت جری علیک القدر و انت مازور » ( بحار الانوار/ ج 79) « سرنوشت که خداوند آن را رقم زده است بهر حال بر تو جاری خواهد شد . لیکن اگر بردبار باشی پاداش نصیبت خواهد شد و اگر بی تابی کنی گنهکار خواهی بود . » ثانیا طبق روایات محکم فاطمه زهراء (س) بیشتر وقت خود را صرف دفاع از امیر المومنین (ع) کرده اند .

خطبه ی مشهور فدک را می توان تماما دفاع ایشان از قلمرو ولایت علی ابن ابیطالب (ع) قلمداد کرد . ( ر.ک : شرح خطبه فدک / آیت الله منتظری ) البته برخی ادعا کرده اند که گریه های حضرت زهراء (س) برای نشان دادن مظلومیت امیرالمومنین (ع) و حقی بود که از ایشان غصب شد . اما آیا صرف گریه کردن می توانست یادآور از بین رفتن حق علی ابن ابطالب (ع) باشد ؟ خیر . چون فضای مدینه آن روزگار با روزگار حضرت سجاد (ع) متفاوت است و حضرت زهراء به عنوان سرور زنان عالم و دختر پیامبر می توانند با مردم سخن بگویند و چنین هم کردند و خطبه فدک یکی از آنهاست .

آری می توان گریه امام سجاد (ع) را بر مظلومیت حضرت سید الشهداء برای این غرض دانست . چون ایشان هنگامی می گریستند که سخن از ظلمی در حق پدرشان یا یاران پدرشان به میان می آمد و بهانه ای ایجاد می شد برای اظهار ظلم بنی امیه علیه اهل بیت (ع) . ولی آن طور که در برخی روایات غیر صحیح وارد شده است و عده ای در مجالس سوگواری می گویند اصلا گویی حضرت زهراء (س) کاری جز گریستن بر پیامبر خدا (ص) نداشته اند ! باید توجه داشت که حضرت زهراء (س) یقینا اشکشان یک اشک الهی است تا آنکه یک اشک شخصی باشد . ایشان در رحلت پدرشان رحلت آخرین پیامبر خدا را می دیدند نه صرفا یک پدر را . و ازاین روست که می فرمایند : « یا ابتاه انقطع عنا خبر السماء » ( بحارالانوار/ ج 43) « ای پدر بعد از تو اخبار آسمان از گرفته شد »


یکشنبه 89 اردیبهشت 26 , ساعت 2:7 عصر

 در حالی که گفته می‌شد آثار منتشر شده قبل از سال 84 نباید در نمایشگاه کتاب تهران عرضه شود، امسال شاهد حضور آثاری منتشر شده در سال‌های ابتدایی دهه 70 هم بودیم.

 به گزارش خبرآنلاین، بیست‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در حالی به کار خود پایان داد که باز هم بعد از 23 دوره، امسال تجربه های جدیدی را از سر گذارندیم و مشاهداتی داشتیم که بیشتر به آزمون و خطایی برای دومین و یا سومین برگزاری یک نمایشگاه شبیه بود.

بنابراین گزارش، جمع آوری کتب برخی افراد در روزهای اول، در صدر اخبار قرار گرفت اما کسی توجهی نداشت که غرفه میثم تمار، از روز سوم نمایشگاه آثار آیت الله صانعی را عرضه کرد و توضیح‌المسائل وی را نیز در صدر فروش خود قرار داد.

البته تعطیلی غرفه آثار شهید بهشتی و جمع‌آوری برخی آثار ناشران داخلی که دارای مجوز بودند اما بنا بر دلایلی که سلیقه‌ای اعمال می شد، جزء برخی ناخوشی‌های نمایشگاه بود. در حالی که گفته می‌شد آثار منتشر شده قبل از سال 84 نباید در نمایشگاه عرضه شود، شاهد حضور آثاری منتشر شده در سال‌های ابتدایی دهه 70 هم بودیم!

در واقع به نوعی اعمال این نظر که مدیریت فعلی، مجوزهای صادره در سالهای قبل از دولت نهم را قبول ندارد آن هم تنها در برخی موارد خاص!

مدیر اجرایی نمایشگاه که روزهای پر تنشی را پشت سر گذاشته در گفتگو با خبرنگار خبرآنلاین و در پاسخ به این سوال که آیا خودش هم به راهروها و غرفه ها سر زده و خرید داشته می‌گوید: شاید به همه غرفه ها تک تک سر زدم اما صادقانه بگویم که هیچ کتابی را نخریدم و اصلا وقت فکر کردن برای انتخاب کتاب پیدا نکردم.

 

حمید قبادی ادامه می‌دهد: البته برای بچه هایم تعدادی کتاب از نشر افق و قدیانی خریدم چون این ناشران و کتاب هایی که در آنها منتشر می شود را می شناسم ولی برای خودم در این ده روزه اصلا فرصتی پیش نیامد که کتابی بخرم البته من محدود به ایام نمایشگاه کتاب نیستیم و خوشبختانه در طول سال در دریای کتاب غوطه وریم و بسیاری از ناشران خوب آثار جدیشان را به نوعی برای من می فرستند.

به گزارش خبرنگار ما، امسال علاوه بر رفتارهای زننده برخی بازدیدکنندگان که گاه با واکنش شدید مردم و غرفه‌دارها مواجه می‌شد، افرادی در کنار نیروهای گشت ارشاد حضور داشتند تا نسبت به پوشش خانم‌ها تذکر بدهند که گاه برخورد بد برخی آقایان با خانم‌های بدحجاب، صحنه‌های زیبایی را رقم نمی‌زد.

با این حال دعوای شدید چند نفر از بازدیدکنندگان با یکی از ماموران حراست در روز آخر نمایشگاه در غرفه ناشران آموزشی از دید خبرنگاران دور ماند و این اتفاقی بود که شاید در طول ده روز با حضور به موقع و مناسب نیروهای انتظامی و نیروهای اجرایی، اجازه ایجاد تنش در نمایشگاه را نمی‌داد و به سرعت حل و فصل می‌شد.

همچنین برخورد بد برخی غرفه‌داران با مردم نیز در ایجاد برخی نارضایتی‌ها سهم داشت به طوری که برای مثال در غرفه محراب قلم، هنگام خروج کیف و یا پاکت‌های در دست بازدیدکنندگان بازرسی می‌شد!!

به گزارش خبرآنلاین، امسال 15 هزار نفر در تیم اجرایی نمایشگاه فعالیت داشتند و 55 نهاد و موسسه نیز در جنب فعالیت غرفه‌های ناشران حضور داشتند. اعداد و ارقامی که مدیریت را به شدت سخت می کند. این ها را اضافه کنید به جمعیتی بالغ بر 5 برابر کل جمعیت استادیوم آزادی که روزانه در یک محل در رفت و آمد هستند.

آخرین خبرها حاکی است که 13 میلیارد تومان از طریق کارت‌های الکترونیک از نمایشگاه بیست و سوم خرید شده است و سهم عمده‌ای از این آمار بی تردید به دانشجویان و اهل فرهنگ متعلق است. اگرچه استقبال خوبی از هدیه ویژه رییس جمهور به دانشگاهیان شد اما برخی معتقد بودند که می‌شد کاری کرد که دانشجویان برای دریافت این هدیه ساعتی در آفتاب و در صفی طویل نایستند.

با این همه قبادی به خبرنگار ما می‌گوید: رضایت مقام معظم رهبری از برگزاری این دوره از نمایشگاه من را خیلی خوشحال کرد و بسیار برای من شیرین و گوارا بود. از نظر اجرایی هم مهمترین خوشحالی و شاید شیرین ترین کار این بود که ما تجربه جدیدی در برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران رقم زدیم. خیلی خوشحالم که این را می گویم که ما در اولین جلسه شورای سیاست گذاری بیست و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران که بلافاصله بعد از برپایی نمایشگاه بیست و دوم و در خرداد 88 برگزار شد مقرر شد افتتاحیه نمایشگاه بیست و سوم عصر روز 14 اردیبهشت و شروع رسمی فعالیت های نمایشگاه در صبح روز 15 اردیبهشت اتفاق بیفتد که خوشحالم به رقم همه سختی ها و مشقت ها و تجربه جدید ساخت بیش از 60 هزار متر مربع سالن نمایشگاهی در مجموعه نمایشگاه سر موعد مقرر نمایشگاه برگزار شد.

وی اضافه می‌کند: سختی‌های مردم و معطلی های ایشان در طول این روزها، تلخی نمایشگاه برای من است که بخشی به ما مربوط است و بخشی به تبلیغات و بخشی هم به گستردگی کار. او البته این را هم می‌"وید که هیچوقت از عملیات اجرایی صددرصد رضایت ندارد اما اگر مردم درصدی هم راضی باشند، برای او آرام بخش است.

بنابراین گزارش امسال 250 هزار عنوان کتاب در بخش ناشران داخلی و 170 هزار عنوان کتاب در بخش ناشران خارحی نمایشگاه عرضه شد که با وجود فضای کمی که امسال در شبستان مصلا به نمایشگاه اختصاص یافت، تجربه جدید ساخت سازه‌هایی در فضای باز برای ناشران خارجی و همچنین تعبیه پارکینگی جدید، باعث شد کمی از ترافیک بیرونی و داخلی کاسته شود اگرچه همچنان در غرفه ناشران کودک، ازدحام شدیدی وجود داشت و برخی مشکلات تهویه نیز همچنان بر قوت خود باقی بود با این حال ترافیک بیرونی نسبت به سالهای قبل بهتر شده بود و بنابر مشاهدات خبرنگار ما نسبت به ترافیک بزرگراه چمران به خاطر نمایشگاه گل و گیاه، تقریبا "هیچ" بود.

البته ناشران مثل همیشه گلایه‌هایی داشتند که چه در حضور رهبری و چه در حضور رییس جمهور در اختتامیه آنها را ابراز کردند. مثلا مدیرعامل انتشارات «نوید شیراز» گفت: مصلی مکانی مقدس است و مناسب برای برگزاری این رویداد فرهنگی نیست. وی خطاب به وزیر فرهنگ و رییس جمهور گفت: مردم امسال سختی زیادی را متحمل شدند، باید در هنگام برگزاری نمایشگاه در طی این 10روز ساخت و ساز تعطیل می شد تا مردم دچار این همه مشکل نمی شدند.

مدیر انتشارات غزال جوان نیز به مشکلات ورود کتاب به داخل کشور و همچنین پرداخت مالیات در واردات اشاره کرد و گفت: در بحث واردات کتاب به داخل کشور مالیات پرداخت می شود، چندین سال است ناشران درحال پیگیری های لازم برای رفع این مالیات هستند و امیدواریم درسال های آینده راه چاره ای برای آن در نظر گرفته شود.

وی گفت: وزارات دارایی اعلام کرده است سه درصد ارزش افزوده برکالاها به کتاب تعلق نمی گیرد، اما این سه درصد از ناشران همچنان دریافت می شود.

به هر حال امیدواریم برای سال بعد، برخی از این انتقادات رفع شده باشد و یا تلاشی در خصوص رفع آن صورت گرفته باشد.


یکشنبه 89 اردیبهشت 26 , ساعت 12:53 عصر

 

 در بدن کسانی که عمر طولانی دارند، سوخت و ساز چربی ها و قند به گونه ای صورت می گیرد که پوست انها کندتر پیر می شود و انها کمتر مستعد بیماری های چون بیماری های قلبی و دیابت هستند.

واحد مرکزی خبر نوشت:

 دانشمندان ژن هایی را شناسایی کرده اند که به دارندگان ان امکان داشتن طول عمر صد سال را می دهد.

دانشمندان ژن هایی را شناسایی کرده اند که به دارندگان خوشبخت انها امکان می دهد حتی در صورت داشتن عادت های ناسالم زندگی از بخت بسیار بیشتری برای زندگی کردن تا صد سال برخوردار باشند. به نظر می رسد این ژن ها بدن افراد را در برابر تاثیر سیگار و رژیم غذایی نامناسب محافظت می کند و همچنین می تواند ظهور بیماری های مرتبط با پیری نظیر سرطان و بیماری های قلبی را تا سه دهه به تاخیر اندازد.

بر اساس بررسی تازه ای که روی افراد صد سال به بالا و خانواده هایشان صورت گرفته است، داشتن تنها یکی از این ژن ها برای تضمین طول عمر فرد کافی نیست و باید مجموعه ای از انها در ترکیب ژنی او وجود داشته باشد.

 اِلین اسلاگبوم از دانشگاه لیدِن که این بررسی را بر روی سه هزار و پانصد فرد کهنسال هلندی انجام داده است، گفت: "اینطور نیست که افرادی که عمر طولانی دارند، ژن های بیماری زا یا عامل کهولت سن را ندارند، بلکه این افراد در کنار این ژن ها، ژن هایی دارند که تاثیر این ژن ها را خنثی می کنند. به عبارت دیگر طول عمر امری کاملا ژنتیکی و ارثی است".

 این محقق به همراه همکارانش اخیرا بررسی هایی را منتشر کرده است که نشان می دهد فیزیولوژی افراد در خانواده هایی با طول عمر بالا چطور با دیگر افراد تفاوت دارد.

اسلاگبوم گفت: "در بدن کسانی که عمر طولانی دارند، سوخت و ساز چربی ها و قند به گونه ای صورت می گیرد که پوست انها کندتر پیر می شود و انها کمتر مستعد بیماری های چون بیماری های قلبی و دیابت هستند".


یکشنبه 89 اردیبهشت 26 , ساعت 12:53 عصر

 

 سال گذشته هر ساعت 14 طلاق در کشور روی داده است.

مهر نوشت:

یک آسیب شناس علوم اجتماعی با اعلام اینکه بر اساس آمار ثبت احوال در سال گذشته هر یک ساعت 14 طلاق در کشور رخ داده گفت: عشقهای خیابانی و زودگذر بر اساس آشناییهای تلفنی و کمرنگ شدن معیارهای دینی در انتخاب همسر از اصلی ترین دلایل طلاق هستند.

دکتر مجید ابهری افزود: بر اساس آمار ثبت احوال تا بهمن ماه سال گذشته 114 هزار و 674 واقعه طلاق در کشور رخ داده و با توجه به نرخ رشد 2/13درصدی آن در کشور بدون در نظر گرفتن آمار اسفند ماه سال گذشته هر ساعت 14 طلاق در کشور روی داده است.

وی گفت: بر اساس بررسیهای میدانی، کوتاه بودن مدت آشنایی قبل از ازدواج، عشقهای خیابانی و زودگذر براساس آشناییهای تلفنی و اینترنتی، توجه به معیارهای مادی و ظاهری، فاصله گرفتن از ارزشهای اخلاقی و معنوی، کمرنگ شدن معیارهای دینی در انتخاب همسر، عدم نظر خواهی از والدین و بزرگترها و مراجعه نکردن به مشاوره هنگام انتخاب و همچنین آگاه شدن از اعتیاد بعد از ازدواج از اصلی ترین علل وقوع طلاق هستند.

این محقق و استاد دانشگاه تاکید کرد: با توجه به اینکه هیچ کدام از زوجین به لحاظ فرهنگی و اجتماعی به مسئله اختلاف جنسی اشاره نکرده و یا کمتر از آن یاد کرده اند می توان گفت عدم تفاهم جنسی ناشی از ضعف تربیت جنسی جوانان توسط خانواده ها و یا نهادهای آموزشی، ناتوانیهای جنسی به دلیل تغذیه یا مسائل روحی و عصبی از زیربنایی ترین دلایل طلاق در جامعه است.

به گفته ابهری، مشکل فقر در خانواده بعد از ازدواج عامل چندان مهمی در وقوع طلاق نیست چرا که تفاهمهای رفتاری و ساده زیستی و دوری از تشریفات زائد زندگی می تواند این مشکل را ضعیف و کمرنگ کند بنابراین برای جلوگیری از تکرار این آمار تلخ توجه به این نکات کاملا ضروری است.


یکشنبه 89 اردیبهشت 26 , ساعت 12:52 عصر

 

 رشد سرطان‌های معده و روده که در سال‌های اخیر افزایش یافته است، عمدتاً به علت استفاده بی‌رویه از غذاهای آماده و کنسرو شده به ویژه آن دسته از مواد غذایی است که به روش غیراستاندارد تهیه می‌شوند.

خبرگزاری فارس نوشت:

 وزارت بهداشت اعلام کرد: پیتزاها، ساندویچ‌ها و غذاهای آماده فاقد ارزش غذایی هستند و نیترات و نیتریت سدیم موجود در سوسیس و کالباس به علت تولید ماده «نیتروز آمین» در بدن سرطان زا هستند.

 پریسا ترابی، رئیس اداره بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اعلام این مطلب افزود: عادات نامطلوب غذایی در شیوه زندگی کشورهای در حال توسعه از جمله کشور ما، علاوه بر این که تهدیدی برای سلامت کودکان و نوجوانان محسوب می‌شود سایر افراد را نیز در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های غیر واگیر قرار داده است. وی گفت: مشکل تغذیه‌ای از یک طرف ناشی از تقلید ناآگاهانه از فرهنگ غذایی غرب و نماد زندگی مدرن و ماشینی است و از طرف دیگر حاکی از پیشرفت صنعت تهیه غذاهای فرآوری شده است.

وی با اشاره به آمار رو به فزاینده مصرف نوشابه‌های گازدار در کشور گفت: در حال حاضر متأسفانه مصرف نوشابه‌های گازدار و سایر نوشیدنی‌های شیرین نیز به ویژه در سنین مدرسه رو به افزایش است به طوری که 7.3 درصد نوجوانان و جوانان کشور هر روز این نوشیدنی را مصرف می‌کنند و تنها حدود 10درصد از این گروه سنی هیچوقت نوشیدنی گازدار و شیرین مصرف نمی‌کنند.

ترابی در تعریف غذاهای فست فود گفت: منظور از فست فود غذای آماده‌ای است که معمولاً بدون قاشق چنگال و بشقاب و عمدتاً به شکل ساندویچی سرو می‌شود و غذای انگشتی به حساب می‌آید. این نوع غذاها هرچند ظاهر و طعم جذاب دارند اما در واقع فاقد ارزش غذایی بوده و حتی عوارض جسمانی گوناگونی را نیز به دنبال دارند وی به همبرگر، انواع ساندویچ‌های سوسیس و کالباس، هات داگ، سیب‌زمینی سرخ کرده، مرغ سوخاری، انواع پیتزا و ... را از انواع فست‌فودها نام برد.

رئیس اداره بهبود تغذیه جامعه با اشاره به ترکیب غذاهای آماده خاطر نشان کرد: نیترات و نیتریت سدیمی که به عنوان نگهدارنده به سوسیس و کالباس اضافه می‌شوند گرچه دارای خاصیت ضدباکتریایی هستند و مانع رشد باکتری‌های خطرناک می‌شوند اما متأسفانه این دو ماده در بدن به یک ماده سرطان‌زا به نام «نیتروز آمین» تبدیل می‌شوند.

وی تصریح کرد: رشد سرطان‌های معده و روده که در سال‌های اخیر افزایش یافته است، عمدتاً به علت استفاده بی‌رویه از غذاهای آماده و کنسرو شده به ویژه آن دسته از مواد غذایی است که به روش غیراستاندارد تهیه می‌شوند.

ترابی درباره عوارض ناشی از مصرف بی‌رویه غذاهای آماده گفت: چاقی و اضافه وزن، بیمارهای قلبی و عروقی و اختلالات گوارشی و کبد و ابتلا به برخی سرطان‌ها از عوارض مصرف این نوع غذاها است. وی خاطرنشان کرد: این نوع غذاها با کالری، نمک و چربی به ویژه اسید چرب اشباع بالا و ویتامین و مواد معدنی اندک، در درازمدت خطر ابتلا به فشارخون بالا را افزایش می‌دهند.


یکشنبه 89 اردیبهشت 26 , ساعت 12:51 عصر

 

 برخی از جذاب‎ترین آثار علمی و ادبی که در مدح و ستایش ارزش‎های اسلامی و تجلیل از پیامبر اکرم و ائمه ‎اطهار علیهم‎السلام منتشر شده، توسط نویسندگان مسیحی به رشته تحریر درآمده است.

مقاله زیر به قلم محمدرضا زائری در هفته نامه پنجره منتشر شده است.

 

این‎گونه آثار علاوه‎بر جلب توجه مسلمانان و شیعیان، برای غیر‎مسلمانان و غیر‎پیروان اهل بیت نیز بسیار مفید و تأثیرگذار بوده است. (1) ماگر از آثار منتشر شده توسط مستشرقین منصف و صادق بگذریم، بسیاری از این نمونه ها را در نوشته ها و سروده های مسیحیان‎شرقی - خصوصا اندیشمندان و نویسندگان و شاعران لبنانی - می یابیم.

پس از دوره بیداری فکری و عصر نهضت در منطقه خاورمیانه، حرکت های گسترده فکری و فرهنگی از سوی مسیحیان عرب صورت گرفت. سال‎های پایانی قرن نوزدهم و سال‎های آغازین قرن بیستم اوج درخشش و شکوه این‎گونه آثار است. بسیاری از این آثار به شکل مستقیم درباره اسلام و ارزش های اسلامی و قرآن‎کریم و شخصیت رسول گرامی اسلام و اهل‎بیت او علیهم‎السلام نگاشته شده است. از کسانی چون جرجی زیدان که تاریخ تمدن‎اسلامی او مشهور است گرفته تا کسانی چون امین ریحانی و جبران خلیل جبران و میخاییل نُعیمه و امین نخله و... هرکدام به‎نوعی نسبت به این موضوع اثر یا آثاری از خود به جای گذاشته‎اند.

بدین ترتیب، علی‎رغم همه نغمه های مخالف اسلام و عملکردهای نادرست مدعیان این دین آسمانی و بزرگ، به‎مرور جریانی در میان اندیشمندان و اهل فکر و روشنفکران مسیحی وجود داشته که ارادت و احترام خود را به پیامبر اسلام و اهل بیت ابراز کنند. گاه برخی نمونه ها از این آثار چنان شوق‎انگیز و شورآفرین است که تألیف آن‎ها توسط غیر شیعه باورکردنی نیست.

گرچه فراوانند روشنفکران و نویسندگان و حتی کشیش های برجسته مسیحی که هر سال در مجالس عاشورایی شرکت می کنند و به ایراد سخن می پردازند، ولی اگر بخواهیم مشهورترین ها و فعال‎ترین ها را یاد کنیم، از نویسندگان و شاعران مسیحی لبنانی که درباره اسلام و قرآن و رسول‎ا... صلوات‎ا... علیه و اهل بیت آثاری دارند و هنوز هم در قید حیات هستند، بدین افراد می توان اشاره کرد ( باید توجه داشت که طبیعتا سطح هنری و کیفیت آثار و شرایط فکری و شهرت همه این افراد یکسان نیست):

ادموند رزق: وزیر و نماینده سابق مجلس که سال‎ها در مجالس حسینی روز عاشورا سخنرانی کرده است و کتابی به نام «اسلامیات» دارد. وی سال‎ها قبل از انقلاب به ایران سفر داشته و نشان فرهنگی ایران را دریافت کرده است.

رشاد سلامه: فرزند بولس سلامه شاعر معروف غدیر و جانشین سابق دبیر کل حزب کتائب، پیش از این نماینده لبنان در سازمان فائو بوده و سال‎هاست در مجالس دینی شیعیان سخنرانی می کند.

جوزف هاشم: وزیر سابق و از چهره های مهم حزب کتائب که رادیو صوت لبنان را برای این حزب راه‎اندازی کرد. وی که به پیشینه شیعی و سیادت خاندان خود افتخار می کند، چندین قصیده حماسی درباره امیرمؤمنان و امام حسین و حضرت زینب علیهم‎السلام دارد که آن‎ها را در قالب کتاب علویات منتشر کرده. او سال‎ها نیز استاد ادبیات عرب بوده است.

جرج جرداق: شاعر و ادیب برجسته و صاحب مجموعه پنج جلدی « امام علی، صدای عدالت انسانی» مشهورترین کتاب نوشته شده درباره امام علی علیه‎السلام. وی همچنین کتاب دیگری با نام «روائع نهج‎البلاغه» دارد.

جرج زکی حاج: شاعر و نقاش و نویسنده، استاد دانشگاه لبنان که قصیده خود درباره امام حسین علیه‎السلام را در قالب کتاب کوچکی به چاپ رسانده است.

ریمون قسیس: استاد ادبیات و شاعر مقیم زحله که کتابی با نام « علی امام فقیه و حکیم» دارد.

جرج شکور: شاعر و استاد ادبیات عرب که علاوه بر کتاب های متعدد به تصحیح آثار و دیوان های متعددی اقدام کرده. وی وصی ادبی سعید عقل شاعر بزرگ لبنان است. او تاکنون یک کتاب به‎نام حماسه امام علی و یک کتاب به‎نام حماسه امام حسین منتشر ساخته و اخیرا قصیده طولانی زندگی پیامبر اکرم را به پایان برده است.

جوزف حرب: استاد دانشگاه و شاعر معروف که در شعر معاصر عربی جایگاه ویژه ای دارد. وی سال‎ها پیش منظومه ای بسیار زیبا با عنوان «بکائیه رأس‎الحسین» سروده است.

ویکتور کک: از اساتید قدیمی دانشگاه و نویسنده و محقق توانمندی که به عشق ایران و زبان فارسی مشهور است. او حدود 50 سال پیش از دانشگاه تهران در مقطع دکتری فارغ‎التحصیل شده و از آن زمان به تألیف آثار مربوط به ایران و ادبیات عرفانی فارسی مشغول است. وی چند قصیده درباره امیرمؤمنان و امام رضا علیهما‎السلام دارد.

میشل کعدی: استاد دانشگاه و نویسنده که پایان‎نامه دکتری خود را سال‎ها پیش در واتیکان به زبان فرانسه درباره امیرمؤمنان نوشت و بعدها خلاصه ای از آن را به صورت مستقل به زبان عربی منتشر کرد.

جورج طربیه: استاد دانشگاه و فعال فرهنگی که علاوه‎بر آثار قابل توجه در حمایت از فلسطین، دو قصیده خواندنی درباره امام حسین و کربلا منتشر کرده است.

شاید بتوان گفت این‎گونه آثار که از زاویه دید یک مسیحی و در فضایی متفاوت از قرآن و بعثت و غدیر و کربلا سخن گفته اند، هم از نظر ادبی به دلیل ویژگی ها و خصایص‎شان یک‎ گونه ادبی مستقل به شمار می آیند و قابل بررسی و تحلیل و مطالعه هستند، و هم از نظر دینی یک گواهی و اقرار زنده بر فضایل و حقایق جاودان اسلام و تشیع محسوب می شوند و ارزش عرضه و معرفی جدی دارند.
تکریم و تجلیل هوشمندانه و حساب شده از این افراد به شکل های گوناگون (معرفی در نشریات و صدا و سیما، ساخت فیلم مستند، مصاحبه، ترجمه آثار، خرید کتاب‎های‎شان، سخنرانی و شرکت در همایش‎ها، دیدار مهمانان ایرانی لبنان با آن‎ها و...) علاوه‎بر این که ادای شکر واجب از سوی پیروان اهل بیت است، موجب تشویق و تشجیع آنان و دیگران و باعث رشد و توسعه این گونه فعالیت ها و ایجادانگیزه برای روشنفکران و هنرمندان مسیحی است و با توجه به نقش و جایگاه فرهنگی اجتماعی لبنان در میان کشورهای عربی و ارتباط این افراد با بدنه جامعه مسیحی و تأثیرگذاری آنان در جامعه مسیحی حتی به شکل مستقیم در روابط سیاسی و جایگاه جمهوری اسلامی و روابط خارجی نظام نیز مؤثر است.

در سال‎های گذشته، خوشبختانه فعالیت های ارزنده ای توسط رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی در لبنان انجام شده و به نظر می رسد اهتمام بیشتر به این حوزه می تواند حتی در مخاطب مسیحی داخل ایران هم تأثیر به‎سزایی داشته باشد. یکی از پیشنهادهایی که هنوز عملی نشده نام‎گذاری کوچه افشین در خیابان استاد نجات‎اللهی قبل از کلیسای مرکزی ارامنه (هم سفارت لبنان و هم بنیاد نهج‎البلاغه در این کوچه قرار دارند) به نام استاد جرج جرداق بوده است که تا مراحلی هم پیش رفته و نیازمند اقدام جدی و سریع شورای شهر تهران قبل از فوت ایشان است.

در عین حال تکریم و تجلیل از درگذشتگان نیز بی‎شک دارای همین تأثیر و اهمیت هست. بزرگداشت چهره های برجسته ای از جمله بولس سلامه، سلیمان کتانی، نصری سلهب، خلیل فرحات و... علاوه‎بر ادای دین به آنان که در فضای مسیحی نام حق را بزرگ داشته و به مصداق «ذکر علی عباده» به عبادت مشغول بوده اند باعث می شود خانواده و بازماندگان آن‎ها دریابند که قدم گذاشتن در این راه پیش از آن که در آخرت با پاداش الهی روبه‎رو شود، در همین دنیا مورد تقدیر قرار خواهد گرفت.

سال‎ها پیش در هنگام اکران یک فیلم دینی طی یادداشتی در روزنامه جام جم پیشنهاد کرده بودم کسانی که همواره از کم‎کاری نهادهای مسئول در زمینه آثار دینی شکایت دارند و به تولیدات نامطلوب و غیر مناسب انتقاد می کنند، یک‎بار به جای دعا و نفرین برخیزند و بلیت سینما بخرند و با حمایت عملی و عینی خود نشان دهند کار دینی مخاطب دارد و بدین ترتیب کارگردان و فیلمبردار و نویسنده و نقاش و شاعر و ناشر و روزنامه‎نگار و... را تشویق کنند تا برای این بازار و این مخاطب کار کند. زیرا « اگر امروز از چنین حرکت‎هایی استقبال شود، فردا در تولید محصولات جدید اثر خواهد گذاشت» (2)

یک نویسنده یا شاعر مسیحی وقتی از معجزه قرآن‎کریم سخن می گوید (3) یا مشهورترین کتاب در مدح و ستایش امیرمؤمنان را تألیف می کند (4) یا در سوگ سیدالشهداء مقتل می سراید (5) یا از انتظار امام زمان علیه‎السلام می گوید (6) به اندازه کافی فداکاری کرده و گاه در محیط فرهنگی و اجتماعی خود دچار آزردگی ها و مشکلاتی می شود. اگر ما در مقابل برای حمایت مادی و معنوی این جریان نکوشیم و کاری نکنیم چگونه می توان انتظار داشت این مسیر ادامه یابد و استمرار داشته باشد.

دکتر معن حیدر، استاد شیعی دانشگاه بوئنوس آیرس، در حاشیه تجلیل از آنتوان بارا نویسنده کتاب امام حسین در فکر مسیحی (7) می گوید: «ما برای این متفکرین آزاداندیش چه کرده‎ایم؟ چگونه موضع‎گیری های آزادانه آن‎ها را قدر دانسته‎ایم ؟ به چه شکلی غیر از تحسین و تعجب از آثارشان آن‎ها را تشویق و دلگرم ساخته‎ایم؟ کمترین کار چه برای اشخاص و چه برای مؤسسات و نهادهای دینی، خرید چند نسخه از آثار آن‎هاست برای توزیع و اهداء «تا بدین ترتیب بر شمارگان چاپ این آثار افزوده شود و کار رونق بیشتر گیرد و به چشم آید و به دست دیگران برسد» یا تماس مستقیم با ایمیل یا تلفن یا آدرس پستی آن‎ها و قطعا این کار از نظر روحیه دادن و برقراری ارتباط بسیار مؤثر است.

این‎گونه حمایت ها و تقدیرها از چنین نویسندگان و شاعرانی بیش از آن که تصور می کنیم، تأثیر و اهمیت دارد و علاوه‎بر آن که به مصداق «من لم یشکر المخلوق لم یشکر الخالق» ادای وظیفه سپاس‎گزاری است، بدون تردید در ایجاد فضای مناسب‎تر برای این‎گونه آثار و تشویق دیگر شاعران و نویسندگان مسیحی نقش دارد و هر یک از ما را در سطح و جایگاه خاص خود در تولید و عرضه آثار جدید در این زمینه سهیم می سازد.

(1) دانشمند برجسته شیعی مغرب ادریس هانی صاحب کتاب مشهور «در مکتب امام حسین شیعه شدم» می گوید: «کتابی که در آغاز این تحول در من بسیار تأثیرگذار بود و مرا دگرگون ساخت، اثر نویسنده مسیحی لبنان «نصری سلهب» بود.» متأسفانه این‎گونه آثار کمتر به فارسی و دیگر زبان ها ترجمه شده‎اند.

(2) کتاب حکایت بیرونی، محمدرضا زائری، انتشارات جام جم، تهران، 1383

(3) امین نخله نویسنده و شاعر برجسته لبنانی علاوه بر این بارها در آثار متعدد خود به صورت مستقل یا در ضمن کارهای دیگر از اسلام و قرآن کریم و حضرت امیر علیه‎السلام سخن گفته است.

(4) کتاب «امام علی صدای عدالت انسانی» اثر جرج جرداق، همچنان مشهورترین کتاب در مورد شخصیت و تاریخ امیر مؤمنان در سطح جهان به‎شمار می آید.

(5) بولس سلامه، شاعر معروف غدیر، تمامی ماجرای کربلا را به شکل تفصیلی روایت کرده و مقتل سالار شهیدان را به شکلی بسیار سوزناک و اثر‎گذار سروده است.

(6) سلیمان کتانی نُه جلد کتاب در مورد پیامبر اکرم و اهل بیت (تا امام کاظم علیه‎السلام) تألیف کرد و همچنین پیش از مرگ کتابی درباره شخصیت امام خمینی نوشت.

(7) این نویسنده سوری مقیم کویت با این کتاب دچار مشکلات فراوان شد، اما همچنان بر مواضع شگفت و حیرت‎انگیز خود در تجلیل و تکریم اهل بیت رسول خدا پای می فشارد.


یکشنبه 89 اردیبهشت 26 , ساعت 12:50 عصر

 

در اکثر موارد خانواده بیمار و پرسنل بیمارستان ترجیح می دهند که بیمار از میزان وخامت حال خود و احتمال مرگ قریب الوقوع بی خبر بماند که اکثراً بر امیدها و تصورات کاذب بیمار دامن می زنند.

در مواردی که بیماری مبتلا به یک بیماری وخیم مانند سرطان شود و مرگ او محتمل باشد.

دکتر غلامحسین معتمدی، روان پزشک و نویسنده، در یادداشت خود برای خبر آنلاین می نویسد:" همیشه این سئوال مطرح است که آیا درصورت ابتلاء فرد به یک بیماری مهلک، پزشک باید حقیقت را به او بگوید که مرگ در راه است یا خیر؟ این پرسش یکی از پیچیده ترین مباحث مطرح در قلمرو پزشکی است که دامنه آن به جامعه  نیز گسترش می یابد."

او می افزاید:" به طور معمول و در اکثر موارد خانواده بیمار و پرسنل بیمارستان ترجیح می دهند که بیمار از میزان وخامت حال خود و احتمال مرگ قریب الوقوع بی خبر بماند. اغلب استدلال می شود که بیمار تاب تحمل چنین خبر هولناکی را نخواهد داشت و حتی این آگاهی بر وخامت حال او خواهد افزود."

معتمدی معتقد است:" متأسفانه ماجرا به همین جا ختم نمی شود و اکثراً بر امیدها و تصورات کاذب بیمار دامن می زنند و به نحوی غیر واقعی قلمداد می کنند که به زودی حالش خوب یا بهتر می شود. طبیعی است که اتخاذ چنین رویکردی سهل ترین راه برخورد با اصل قضیه است و برهان های ذکر شده نیز فاقد مبانی صحیح و علمی است."


یکشنبه 89 اردیبهشت 26 , ساعت 12:40 عصر
 

 سایت باشگاه استقلال، از حدود ساعت 9 صبح امروز جلسه ای بین واعظ آشتیانی و صمد مرفاوی در دفتر مدیرعامل تشکیل شد و در نهایت قرارداد مرفاوی در سمت سرمربیگری استقلال تمدید شد.
تیم فوتبال استقلال، روز چهارشنبه آخرین مسابقه فصل خود را در قزوین و مقابل پیکان این شهر برگزار می کند.

به گزارش فارس در خبر سایت باشگاه استقلال مدت زمان تمدید قرارداد مرفاوی اعلام نشده است.


یکشنبه 89 اردیبهشت 26 , ساعت 12:39 عصر
 
در گفت‌وگو با حجت‌الاسلام ملک‌پور بررسی شد؛
 

 مسئول تحقیقات سیره حضرت زهرا (س) در دانشنامه اهل‌بیت (ع) گفت: آیات بسیاری در ارتباط با مقام و منزلت حضرت نازل شده و براساس منابع اهل ‌سنت، مصداق عبارات قرآنی «مشکوة»، «لیلة»، «نساءنا» و «ابرار» حضرت زهراست.


حجت‌الاسلام امیرحسین ملک‌پور، از محققان دانشنامه اهل‌بیت (ع) در گفت‌وگو با خبرنگار آیین و اندیشه فارس با اشاره نقل‌های مختلف تاریخی در مورد تاریخ ولادت حضرت حضرت زهرا (س) گفت: بیشتر منابع، تاریخ ولادت سرور زنان جهان را بیستم جمادی‌الثانی سال پنجم بعثت عنوان کرده‌اند. برخی منابع اهل سنت نیز این تاریخ را 20 جمادی‌الثانی سال دوم بعثت بیان کرده‌اند. البته عده‌ای نیز معتقدند حضرت زهرا (س) 5 سال پیش از بعثت متولد شده است که این موضوع قابل قبول نیست.

* خلقت حضرت زهرا (س) خلقتی نورانی است

حجت‌الاسلام ملک‌پور با اشاره به اینکه حضرت زهرا (س) پیش از خلقت جسمانی، دارای خلقتی نورانی بوده است، اظهار داشت: درک این نکته مشکل است و برای فهم آن باید به روایات مراجعه کرد. احادیثی در کتاب‌های «معانی‌الاخبار» «کمال‌الدین» شیخ صدوق موجود است که این مطلب را شرح می‌دهد.
این کارشناس علوم روایی با اشاره به حدیث «خلق‌الله نور فاطمة قبل أن یخلق الارض والسماء» گفت: برای عده‌ای این سؤال مطرح می‌شود که انسان پس از آفرینش زمین خلق شده است. بنابراین چطور ممکن است که فاطمه (س) پیش از خلقت زمین خلق شده باشد؟ امام صادق (ع) به این سؤال پاسخ داده‌اند و جدّه خود را «حوریه انسانی» معرفی کرده‌اند، چرا خداوند حضرت زهرا (س) را از نور خود آفریده است.
وی افزود: در ادامه این روایت آمده است که از امام در خصوص جایگاه حضرت زهرا (س) در آن زمان سؤال می‌شود و پاسخ شنیدند: «در زیر گنبدی در عرش» و غذای آن حضرت نیز ذکر خدای سبحان معرفی می‌شود. بنابراین مشخص است که این خلقت، خلقتی از جنس نور است. در روایات است که پیامبر در شب معراج از میوه‌ای بهشتی (سیب یا خرما یا بِه) تناول کرد و خداوند آن مأکولات را در صلب پیامبر به نطفه‌ای مقدس تبدیل کرد.
این پژوهشگر علوم دینی با اشاره به ویژگی تَب‌بر بودن هر سه میوه مذکور ادامه داد: جالب اینکه امامان معصوم (ع) نیز هنگام تب به مادرشان متوسل می‌شدند و حتی دعایی در مفاتیح‌الجنان نیز برای برطرف کردن تب از لسان حضرت زهرا (س) بیان شده است. حتی دلیل نامگذاری حضرت فاطمه (س) را نیز چنین مطرح می‌کنند که شیعیان ایشان از آتش جهنم بریده شده‌اند، چنانچه در روایت می‌خوانیم «... لانّها فطمت هی وشیعتها عن النار».

* آیات «تطهیر»، «مباهله» و «قدر» بیانگر مقام و منزلت حضرت زهرا (س) است

حجت‌الاسلام ملک‌پور در ادامه این گفت‌وگو به بیان شأن نزول برخی آیات در خصوص حضرت زهرا (س) در روایات منابع اهل تسنن پرداخت.
وی با اشاره به آیه تطهیر (...إِنَّمَا یُرِیدُ اللَّهُ لِیُذْهِبَ عَنکُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَیْتِ وَیُطَهِّرَکُمْ تَطْهِیرًا) گفت: در حدیث 3206 سنن ترمذی آمده است وقتی این آیه نازل شد پیامبر (ص) شش ماه متوالی به در خانه حضرت زهرا (س) مراجعه و این آیه را تلاوت می‌کرد.
همچنین در حدیث 2424 صحیح مسلم نیز آمده است؛ حضرت پیامبر (ص) به خانه زهرا (س) می‌رفت، پارچه پشمینه به دور خود و اهل خانه می‌پیچید و این آیه را تلاوت می‌کرد. ماجراهای مشابهی نیز در کتاب‌های فضائل‌الصحابة و معجم‌الکبیر نقل شده است.
این حدیث‌پژوه معاصر از آیه 61 سوره آل‌عمران (...فَقُلْ تَعَالَوْاْ نَدْعُ أَبْنَاءنَا وَأَبْنَاءکُمْ وَنِسَاءنَا وَنِسَاءکُمْ وَأَنفُسَنَا وأَنفُسَکُمْ...) به عنوان مدرک دیگری برای اثبات حقانیت حضرت زهرا (س) نام برد و گفت: در جلد چهارم، حدیث شماره 32 صحیح مسلم از زبان «سعد بن أبی وقّاص» آمده است که وقتی آیه مباهله نازل شد، پیامبر (ص)، علی، زهرا و حسنین علیهم‌السلام را صدا کرد تا با آنها در محل موعود حاضر شود. این حدیث در کتاب سنن ترمذی، جلد 5، حدیث شماره 3724 نیز آمده است.
حجت‌الاسلام ملک‌پور با اشاره به آیات 7 تا 9 سوره مبارکه انسان و ماجرای نذر حضرت علی (ع) و فاطمه (س) و روزه‌داری آنها و بخشش افطار به فقیر، یتیم و اسیر گفت: این روایت در جلد چهارم، صفحه 169 تفسیر کشاف آمده است. یکی دیگر از آیاتی که شأن نزول آن را مرتبط حضرت زهرا (س) می‌دانند، آیه 18 سوره مطففین (کَلَّا إِنَّ کِتَابَ الْأَبْرَارِ لَفِی عِلِّیِّینَ) است. در جلد دوم صفحه 405 شواهد التنزیل آمده است که ابن‌عباس، مصادیق «ابرار» در این آیه را جویا می‌شود و پیامبر (ص) اهل‌بیت (ع) را معرفی می‌کند.
پژوهشگر مؤسسه دارالحدیث، آیه 9 سوره حشر (وَالَّذِینَ تَبَوَّؤُوا الدَّارَ وَالْإِیمَانَ مِن قَبْلِهِمْ یُحِبُّونَ مَنْ هَاجَرَ إِلَیْهِمْ وَلَا یَجِدُونَ فِی صُدُورِهِمْ حَاجَةً مِّمَّا أُوتُوا وَیُؤْثِرُونَ عَلَى أَنفُسِهِمْ وَلَوْ کَانَ بِهِمْ خَصَاصَةٌ وَمَن یُوقَ شُحَّ نَفْسِهِ فَأُوْلَئِکَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ) را نیز یکی دیگر از این آیات عنوان کرد و گفت: در شواهد‌التنزیل و مجمع‌البیان آمده است که ابن‌عباس از پیامبر در خصوص «یؤثرون» سؤال کرد که یا رسول‌الله! این جماعت کیستند که خدای تعالی محبت آنها را بر ما واجب گردانیده است؟ و فرمود: علی و فاطمه و حسن و حسین (ع).
حجت‌الاسلام ملک‌پور با اشاره به آیه 35 سوره نور (اللَّهُ نُورُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ مَثَلُ نُورِهِ کَمِشْکَاةٍ فِیهَا مِصْبَاحٌ الْمِصْبَاحُ فِی زُجَاجَةٍ الزُّجَاجَةُ...) گفت: «مشکوة» چراغدانی است که از قسمت‌های مختلف چراغ محافظت می‌کند. روایات مختلف مراد از «مشکوة» را حضرت زهرا (س) دانسته‌اند، چرا که از وظایف ایشان حفظ اعضای چراغ یعنی پیامبر (ص) امیرالمؤمنین و حسنین (ع) بود. شبهه‌ای نیز مطرح می‌کنند که در جریان آتش‌زدن خانه امیرالمؤمنین (ع) چرا با وجود حضور علی (ع) در خانه، حضرت زهرا (س) پشت درآمد؟ یکی از دلایل این حضور، «مشکوة بودن» حضرت زهرا (س) است که برای حفظ یکی از اعضای چراغ اقدام کرده، چنانچه پیش از آن نیز در ماجرای جنگ احد و مجروح شدن پیامبر (ص) از ایشان نگهداری و مراقبت کرده بود.
این کارشناس علوم دینی در خصوص دلیل دوم پاسخ به شبهه مذکور گفت: خود حضرت زهرا (س) در یکی از روایات می‌فرماید: ‌آمدم پشت در تا مهاجمان خجلت‌زده شوند و به حرمت دختر رسول خدا (ص)، از تصمیم خود بازگردند. البته دلیل دیگری هم برای حضور حضرت زهرا (س) عنوان شده که همانا اهمیت ولایت و دفاع از ولی عصر است.
این پژوهشگر حدیثی با اشاره به آیات «إنّا انزلناه فی لیلة المبارکة» و «إنّا انزلناه فی لیلة القدر» گفت: در تفسیر فرات کوفی، «لیلة» را «فاطمه» معرفی کرده‌اند، بدین معنا که خداوند قرآن را در شأن وجودی حضرت زهرا (س) نازل کرده‌ است. این حدیث در جلد اول ، صفحه 478 کتاب کافی نیز موجود است.
حجت‌الاسلام در پایان با اشاره به سوره مبارکه کوثر گفت: در شرح نهج‌البلاغه «ابن‌ابی‌‌الحدید» شأن نزول این سوره مرتبط با حضرت زهرا (س) عنوان شده است.


یکشنبه 89 اردیبهشت 26 , ساعت 12:38 عصر
 

خبرگزاری فرانسه، سخنگوی جریان صدر عراق اعلام کرد در حالی که "نوری مالکی " هنوز با شرایط گروه صدر برای آزادی 2 هزار زندانی این گروه موافقت نکرده اما این جریان اساسا با نخست وزیری مالکی مخالف نیست.
"صالح العبیدی " افزود: جریان صدر مخالفتی با تصدی پست نخست وزیری توسط نوری مالکی ندارد اما ما شرایطی داریم، مالکی هنوز برای توقف روند دستگیری اعضای گروه صدر ضمانت‌هایی به ما نداده است.
در انتخابات عمومی 7 مارس در عراق، ائتلاف دولت قانون به رهبری مالکی با اختلاف کمی بعد از ائتلاف العراقیه به رهبری "ایاد علاوی " نخست وزیر اسبق عراق، دوم شد.
فهرست دولت قانون به رهبری نوری المالکی و ائتلاف ملی عراق به رهبری عمار حکیم به‌ منظور تشکیل فراکسیونی فراگیر، ائتلاف و ادغام خود در قالب یک ائتلاف واحد را اعلام کردند.
گفته‌ می‌شود دو فهرست کمیته‌ای برای تعیین نامزد نخست وزیر آینده عراق تشکیل داده‌اند که طی روزهای گذشته ‌نشست‌هایی را برای دستیابی به توافق درباره نامزد مشترک برگزار کرده‌اند.


<   <<   21   22   23   24   25   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ