سفارش تبلیغ
صبا ویژن
برترینِ اعمال، دوستی در راه خدا و دشمنی درراه خداست . [رسول خدا صلی الله علیه و آله]
 
دوشنبه 89 اردیبهشت 27 , ساعت 4:54 عصر
 
در فهرست زیر، هرجا که دیدید، نام شرکت یا کارخانه ای آمده است، بدانید که در آن بنگاه اقتصادی، اشخاص زیادی کار می کنند و به واسطه تولید، چرخ اقتصاد خانواده شان می چرخد ؛ پس قابل احترام هستند.
عصرایران نوشت:

خیلی ها موفقیت را داشتن موقعیت شغلی مناسب و برخورداری از رفاه کامل می دانند ، اگرچه بسیاری ثروتمند بودن را به عنوان نوعی ارزش، شاید شبیه به موفقیت نمی دانند، اما در بسیاری از کشورهای دنیا چنین است. از همین راهروی فکری هم هست، که ثروتمند ترین مردان و زنان دنیا، آنجا که سامانه مالیاتی درستی هم وجود دارد، با افتخار سر خود را بالا می گیرند و از ثروت مشروعی می گویند که البته قانونمد و شفاف به دست آمده است و کم نیستند لیست های ثروتمند ترین افراد یک کشور یا جهان که در نشریات مطرح می شوند.

در "ایران سال 1389 "اما ، موضوع مثل خیلی از مقولات دیگر متفاوت از دنیاست. در اینجا، پولدار بودن همان است که در «به کجا چنین شتابان؟» و «دارا و ندار» نشان داده می شود ؛ اگرچه این سریال محصول ماه های اخیر است، اما فیلمنامه آن در ذهن بسیاری از افراد جامعه ما از خیلی سال ها پیش نقش بسته است. سال هایی که گنج قارون ساخته شده بود.

بر اساس این تفکر است که: «اولا پولدار ها خبیث هستند و هیچ راهی به جز بالا کشیدن حق فقرا نداشتند تا پولدار شوند. ثانیا، پولدارها معمولا امراضی نظیر سرطان خون (خاص مرفهان بی درد) دارند و اگر این را هم نداشته باشند، حتما از حرص پول سکته می کنند. بچه هایشان هم که اگر ایدز نداشته باشند(که این ایدز هم سوغات یک سفری خارجی و بی بندوباری است) حتما معتاد و الکلی هستند.»

با این پاراگراف کوتاه، چه کسی حاضر می شود بگوید من ثروتمندترین ایرانی هستم؟ بهتر آنکه چیزی رو نشود. از طرف دیگر هم، خانواده 8 نفری که نان شب شان به زحمت در می آید، پای تلویزیون ال سی دی قسطی(وارد شده توسط یکی از آن ثروتمندان ایدزی) بنشینند ، وقتی که نوک پاهایشان به خاطر تنگی جا به هم می خورد، 500 تومان تخمه آفتابگردان بشکنند و به عاقبت ثروتمندان بدبخت نگاه کنند و خدا را هزار مرتبه شکر کنند که اگر پولدار نیستند و قسط خرید وسایل منزل و اجاره خانه و شهریه دانشگاه عقب افتاده و پول خرید گوشت ندارند و شیر یارانه ای گیرشان نمی آید و زیر کفششان هزار بار وصله شده، لااقل بچه هایشان ایدز ندارند، دست به قتل نمی زنند، از اعتیاد کمرشان نشکسته و...!

از بحث دور نشویم، به لطف سامانه های مالیاتی و مالی کشورمان ایران، دو دسته ثروتمند وجود دارند. دسته اول که همیشه هم بحث برانگیز بودند، رانتی هستند و زمین خوار و ... اینها را کسی نه می شناسد، نه دیده، نه حساب هایشان معلوم است. لااقل 5 سالی هم هست که اسمشان از نوک زبان، به بیان نرسیده و هنوز مردم منتظر شنیدن نامشان هستند و مدارک ثروت نامشروعشان.در ضمن وقتی نام شان از نوک زبان بزرگان به مقام بیان نرسیده، انتظار زیادی است که از قلم ما بچکد!

پس اجازه بدهید سراغ دسته دوم برویم، همان ها که ثروتمند هستند، اما شناخته شده اند و به خاطر شناخته شده بودنشان، مالیات می دهند. مالیاتی که کوچه های شهرمان را با آن اسفالت می کنند، صدا و سیمای مان را با آن می چرخانند و... برای پیدا کردنشان باید کمی بگردیم.

در فهرست زیر، هرجا که دیدید، نام شرکت یا کارخانه ای آمده است، بدانید که در آن بنگاه اقتصادی، اشخاص زیادی کار می کنند و به واسطه تولید، چرخ اقتصاد خانواده شان می چرخد ؛ پس قابل احترام هستند.

***
1- علاء میرمحمدصادقی: الان 79 سال دارد و متولد اصفهان است. کسی که همه او را به‌عنوان پدر گچ و سیمان کشور می‌شناسند.

اولین صندوق قرض‌الحسنه انقلابی را 38 سال پیش در مسجد لرزاده تأسیس کرد.

او بنیانگذار سازمان اقتصاد اسلامی است که روزی قرار بود بانک خصوصی بازاری‌ها باشد اما با تهدید به استعفای 7 عضو کابینه دولت موقت، به محاق تعلیق رفت تا سرانجام در دولت احمدی‌نژاد به بانک قرض‌الحسنه تبدیل شد.

میرمحمد صادقی رئیس انجمن صنایع و معادن گچ کشور، رئیس خانه معدن کشور، بنیانگذار و رئیس هیات مدیره اتاق های مشترک این و کانادا، ایران و افغانستان، کمیته مشترک ایران و کره، شورای مشترک ایران و بحرین، و ایران و عربستان، اتحادیه تولید کنندگان و صادر کنندگان محصولات معدنی، عضو هیات مدیره شرکت کشتی سازی نوح، شرکت صنایع گچ خوزستان، شرکت صادراتی بنادر جنوب، شرکت پخش سیمان کشور و عضو هیات رئیسه اتاق تهران است.

2- سید حمید حسینی: حضور اشخاصی مثل صفایی فراهانی در مجلس ترحیم پدر وزیر ارشاد برای بسیاری سوال برانگیز بود.
پاسخ سوال را باید در فعالیت های اقتصادی برادر وزیر ارشاد جست، بالاخره برادر وزیر ارشاد با صفایی فراهانی همکار است.
52 ساله است و اهل رفسنجان. رئیس هیات مدیره گروه بین المللی مذاکرات و مدیر عامل شرکت پالایشگاه نفت سروش است.

3- محسن خلیلی‌عراقی: مدیرعامل شرکت بزرگ بوتان. همین بوتان کافی است تا دامنه فعالیت های او مشخص شود.

رئیس هیات مدیره و مدیر عامل شرکت بوتان است، رئیس هیات مدیره انجمن مدیران صنایع ایران، رئیس هیات مدیره کنفدراسیون صنعت ایران، دبیر کل کانون عالی کارفرمایان ایران، رئیس هیات مدیره شورای صنایع لوازم خانگی ایران، رئیس هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایان توزیع کننده گاز مایع ایران است. عراقی متولد 1308 در تهران است.

4- شاهرخ ظهیری: حتما لااقل یکبار سس های او را تجربه کردید، به او سلطان سس هم می گویند ؛ پیشگام صنایع غذایی در کشور و بنیانگذار کارخانه‌های مهرام است.

علاوه بر این، ظهیری 80 ساله عنوان های دیگری نظیر: نایب رئیس اتاق های مشترک ایران و روسیه، ایران و استرالیا، ایران و ارمنستان و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس، عضو هیات رئیسه اتاق ایران و کانادا، رئیس کمیسیون کشاورزی در صنایع و بسته بندی اتاق ایران، عضو هیات رئیسه انجمن مدیران، نایب رئیس کنفدراسیون صنایع غذایی ایران را نیز در کارنامه دارد.

سلطان سس ایران ، متولد تهران است.

5- مهدی جاریانی: هربار که حمام بروید یا دست هایتان را بشویید، شاید به یاد جاریانی بیفتید. جاریانی متولد تهران است و 62 سال سن دارد. جاریانی مدیر عاملی شرکت های: پاکسان، انتباه، تولی پرس، پخش عظیم، کالا مصرفی، تولید مواد اولیه داروپخش(تماد) را در کارنامه دارد.

6- علینقی خاموشی: متولد تهران است، اما چه کسی نمیداند که او اصالتا مشهدی است؟

بالاخره دوران زیادی را به صندلی ریاست اتاق های بازرگانی تکیه زده و از سابقه دار هاست.

به کت و شلوار عادیش نگاه کنید و با خودتان فکر کنید که در روزگاری نه چندان دور، هر مردی در شب دامادیش یکی از محصولات آقای مدیر را به تن می کرد.
درست متوجه شدید، خاموشی 71 ساله، این عنوان ها را در کارنامه دارد(به جهت فزونی تعداد شرکت هایی که به واسطه ریاستش در بنیاد در آنها نیز نفوذ داشته است از ذکر بسیاری از آنها در اینجا خودداری شده است): رئیس هیات مدیره شرکت سرمایه گذاری ایران، رئیس هیات مدیره شرکت های: ریسندگی و بافندگی مطهری و پوشاک جامعه، مدیر کل شرکت های: ریسندگی و بافندگی مقدم و تیم، مدیر تولید نساجی ممتاز، عضو شورای عالی پول و اعتبار و رئیس بنیاد مستضعفان.

7- اسداله عسگراولادی: همین یکی –دو هفته قبل، جوابیه معترضانه ای را به یکی از روزنامه های کثیر الانتشار فرستاده بود، از آنها گله کرده بود که چرا از وی با عنوان «حاجی ترانسفر» نام برده اند.

عسگراولادی اهل تهران است و چه کسی است که او را نشناسد. بر اساس روایتی پیر مرد خوش قلب در جریان نگرانی بخش خصوصی از واگذاری نمایشگاه بین المللی تهران با آن وسعت در آن نقطه اعیان نشین تهران در جمع هیات نمایندگان اتاق چنین گفته بود: جناب رئیس(آل اسحاق) اگر اجازه می دهید، بنده به عنوان یک «کاسب جزء» همین حالا چک خرید نمایشگاه را بکشم!

این اظهار نظرش در مقابل دیدگان حیرت زده خبرنگاران در زمان خودش کم سر و صدا نکرد!
از اعضای بنام مؤتلفه، رئیس اتاق مشترک ایران و چین، دارنده شرکت بزرگ «حساس» که در عرصه صادرات خشکبار و به خصوص پسته ایران در سطح جهان صاحب نام است. چند هفته قبل هم گفته شد دو بانک چینی را خریده، البته بعدا متذکر شد که کل بانک ها را نخریده ، بلکه سهام آنها را خریداری کرده است.

8- فاطمه مقیمی: اهل رشت است. به روسری و مزدای صورتی رنگش نگاه نکنید، راننده کامیون های زیادی آخر برج چشمشان به دست خانم رئیس دوخته شده است.

موسس و مدیر عامل شرکت حمل و نقل بین الملل است و در کارگروه های مرتبط با موضوع حمل و نقل همکاری های زیادی دارد.

داستان زندگیش هم خالی از لطف نیست. مقیمی قرار بوده مترجم یا معلم زبان باشد. ماجرا از جایی شروع شده که مترجم یک شرکت حمل و نقل بین المللی شده است و بعد وقتی صحبت های روسایش را ترجمه می کرده، فکر کرده که چرا خودش مدیر نشود. همین می شود که یک شرکت راه می اندازد و باقی ماجرا!

9- محمد مهدی رئیس زاده: مشهدی 52 ساله انگار برای مدیریت در این دنیا حاضر شده: عضو هیات مدیره و مدیر عامل گروه صنایع سیمان کرمان، عضو هیات مدیره و مدیر عامل شرکت تسهیلات بازرگانی صنعتی، عضو هیات مدیره و مدیر عامل شرکت بازرگانی صنایع ملی ایران، رئیس هیات مدیره شرکت سرمایه گذاری سیمان کرمان، عضو هیات مدیره شرکت سیمان ممتازان، عضو هیات مدیره گروه تولیدی لاستیک بارز، نایب رئیس هیات مدیره شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران و... .

10- احمد امیراحمدی: 71 ساله است، اما خیلی جوان مانده، به گوش های شکسته و پف کرده اش که نگاه کنید ظاهرا رمز جوانیش را دریافتید، کشتی گیر با سابقه ای است. البته کیست که نداند کار و پول خوب هم آدمی را جوان نگه میدارد! کشتی‌گیر قدیمی با گوش‌های شکسته که به‌عنوان پدر سرب و روی کشور شناخته می‌شود اهل تهران است.
علاوه بر سرب و روی، در صنعت شیشه و بلور هم کم فعالیت نکرده است. عناوینی چون: رئیس انجمن صنفی کارفرمایان صنعت شیشه و بلور استان تهران، و شرکت تعاونی تولید کنندگان شیشه و بلور و انجمن تخصصی صنایع همگن شیشه وبلور تهران، نایب رئیس خانه صنعت و معدن تهران و... را هم یدک می کشد.

11- تقی بهرامی نوشهر: فکر نکنید چون شهرتش به نوشهر ختم می شود شمالی ست. دو کلمه که حرف بزنید متوجه لهجه دلنشین اذریش خواهید شد.
متولد 1324 در اردبیل است. اگر سر و کارتان به بازار آهن و ... خورده، احتمالا میخواهید بدانید چه کسی فی این بازار را مشخص می کند. با پدر خوانده فولاد کشور آشنا شوید! مؤسس چندین شرکت بزرگ فولاد و فعال این صنعت است.
او موسس شرکت های گرو.ه صنعتی نورد نوشهر، ذوب آهن اردبیل و سبلان و سهند، کارخانه قطعه سازی دینام و استارت اردبیل، سیمان خلخال، کاغذ سازی اترک اصفهان، رئیس انجمن فولاد کشور، دبیر کل خانه صنعت و معدن، رئیس هیات مدیره شرکت کشتیرانی لنگر است.

12- محمد صدر هاشمی‌نژاد: از مؤسسان اولین بانک خصوصی کشور و رئیس هیأت‌مدیره همان بانک، مدیر عامل شرکت توانمند ساختمانی استراتوس، کسی نمی‌داند او چقدر ثروت دارد، اما در زمینه ساختمان‌سازی و بازرگانی از بزرگان به شمار می‌رود. صدر هاشمی متولد 1329 در شهر کرمان است.

13- پدرام سلطانی: شخصی که با وجود جوان بودن به‌عنوان یکی از بزرگان بخش خصوصی پتروشیمی معروف است.

41 سال سن دارد و متولد زاهدان است. رئیس هیات مدیره گروه شرکت های پرسال، عضو هیات مدیره و دبیر کل اتحادیه صادر کنندگان فرآرده های نفت، گاز و پتروشیمی ایران، موسس، عضو هیات مدیره و مدیر عامل صندوق توسعه صادرات فرآرده های نفتی ایران است.

14- علی شمس اردکانی: مدیرعامل یک شرکت بزرگ خودروسازی و از فعالین بنام صنعت خودروسازی خصوصی در کشور. سوابق اجرای شمس اردکانی کم نیست که بتوان در چند خط تمام آنها را گفت. رئیس مجمع ایران برای فردا، مشاور وزارت نفت، عضو هیات مدیره بانک مسکن در امور بازرگانی و مالی در اردن، رئیس هیات مدیره شرکت های گروه سرمایه گذاری و تبدیل گاز به مایع نارکنگان، رئیس اجرایی هیات مدیره شرکت های آسیای آرام و صنایع خودرو کویر و گروه بین المللی ساروج بوشهر، دبیر کل اتاق بازرگانی ایران، عضو بنیانگذار منطقه آزاد قشم و.... شمس اردکانی متولد 1322 در اصفهان است.

15- عباسعلی قصاعی: از بازماندگان خاندان بزرگ سرمایه‌دار قصاعی و از بزرگ‌ترین فعالان صنعت چینی در کشور است. به سال1326 در نطنز به دنیا آمده و تا امروز نامش را با چینی و بلور در ذهن بازار ثبت کرده است. قصاعی 63 ساله مدیر شرکت های صنایع چینی قصایی، چینی زرین ایران، چینی یاسمن، صنایع بسته بندی زرین بان و رئیس انجمن صنایع چینی ایران است.

16- محسن بهرامی ارض اقدس: از مدیران ارشد حیات نو و مشاور شهردار تهران را در کارنامه اش دارد.
بیشتر سمت های دولتی داشته مثل معاونت وزیر بازرگانی و مشاور وزارت نفت داشته است، اما این باعث نمی شود که ارض اقدس مشهدی چیزی از سایرین کم داشته باشد، چراکه در حال حاضر او مدیرعامل و عضو هیات مدیره ده ها شرکت صنعتی بزرگ است. ارض اقدس 54 ساله است.

17- احمد پورفلاح: از اقتصادی های خوش تیپ «خیر» به شمار می رود. متولد کرج است و حالا 65 ساله شده. مدیرعامل شرکت بزرگ تأسیساتی سکو ایران است علاوه بر این عناوینی چون: قائم مقام رئیس هیات مدیره اتاق ایران و ایتالیا، نایب رئیس اتاق ایران و استرالیا، عضو شورای مرکزی ICC، عضو هیات امنای موسسه خیریه محک و... را نیز یدک می کشد.

18- مسعود دانشمند: 61 سال دارد و اهل زاهدان است. دارنده یک شرکت بزرگ حمل و نقل دریایی است. اما شاید دوستی اش( با وجود کراواتی که همیشه به گردن دارد) با علینقی خاموشی هم جزو عناوینش باید ذکر شود. البته از دور دستی هم بر آتش هتلداری یا چیزی شبیه گردشگری و سفر و... دارد!

19- هوشنگ ادهمی: همشهری روسای اتاق های ایران و تهران است، یک زنجانی 58 ساله. عناوینی چون: مدیر عامل شرکت مبنای خاورمیانه(اکنون)، مدیرعامل سیمان فارس خوزستان، رئیس هیات مدیره شرکت توسعه معادن روی، مدیر گروه سیمان سازمان صنایع ملی ایران را در کارنامه اش دارد.

20- اکبر برادر هریسچیان: تبریزی 70 ساله است. فرش تبریز را چه کسی نمی شناسد؟ در اطراف تبریز هم منطقه ای وجود دارد به نام هریس، شاید نام فامیلش را از آن منطقه اخذ کرده باشد که اتفاقا اگر در ایران فرش تبریز مشهور است، در تبریز هم فرش هریس. او هم در این هنر-فن صاحب نام است.
هریسچیان مدیر عامل و رئیس اتحادیه صادر کنندگان فرش ایران است.

21- محمدرضا بهرامند: تهرانی 61 ساله، بی مقدمه بگذارید برخی از سمت هایش را مرور کنیم: عضو هیات مدیره شرکت های: تولید و فراوری مواد معدنی ایران، گدارسنگ، سنگاب همدان، معدنی پیرتاک، فراسنگ محلات، منطقه ای، معادن آذربایجان، فصلنامه سنگ، اروم کانسار، مدیر عامل و عضو هیات مدیره: فرامز تهران، مجتمع معادن نی ریز، سنگاب آذرشهر، معدنی ایران سنگ، مدیر مسئول مجله سنگ و معدن، عضو کمیته ملی برگزاری بیستمین کنگره جهانی معدن، مشاور وزیر معادن و فلزات در ستاد سیاست گذاری توسعه صادرات سنگ کشور- نایب رئیس کنونی کمیسیون معادن اتاق ایران و... .

22- مهدی پورقاضی: دوباره نوبت به اصفهانی ها رسید، اینبار یک اصفهانی 53 ساله. با عناوینی مثل: مدیر عامل شرکت نیرومند پلیمر و شرکت فرافن گاز تهران.

او در صنعتی فعال است که مردم کوچه و بازار به آن می گویند پلاستیک.

23- احمد ترک نژاد: درست 50 ساله است. متولد الشتر . ترک نژاد از جهادگران سال های قبل بوده و از اقتصادیان امروز! نام بانک خصوصی در کشورمان با پارسیان گره خورده، عناوینی مثل: مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری بانک پارسیان، رئیس هیات مدیره شرکت تجاری بین المللی راهبرد پارسیان، رئیس هیات مدیره شرکت توسعه سیستم های حمل و نقل راه ابریشم، نایب رئیس هیات مدیره شرکت پارسیان اینترنشنال، عضو هیات مدیره شرکت گشترش هتل های لوتوس پارسیان را در کارنامه دارد.

24- محمدرضاجابر انصاری: 61 ساله، اهل تهران، ایجاد یا مشارکت در تاسیس شرکت های: دژ پاد، صنایع فلزی سبک، گروه صنعتی سپاهان، آهن و فولاد اصفهان، ساخته های فلزی اصفهانیان، سرمایه گذاری صنایع ایران، سرمایه گذاری ساختمانی سخت آژند، زراعی محمدآباد، آجر ماشینی سه ام، بار آهن سپاهان، آژند سازه اسکان و مهر آژند، انبوه سازان اسکان، عضو موسس شرکت های عام و تشکل های صنفی موسسه اعتباری کارآفرینان، بانک کارآفرینان، فروسیلیس ایران، بیمه کارآفرین، اتحادیه صنایع فلزی سبک و... را یدک می کشد.

25- غلامرضا حمیدی انارکی: بالاخره نوبت به سمنان هم رسید، 66 ساله است و عناوینی مثل: رئیس کارگاه شرکت پارادیس، عضو هیات مدیره شرکت سرب و روی، مدیر عامل شرکت های: باریت ایران، ایران کان آرا، تولید و فراوری مواد معدنی ایران، معدنی آهن آجین، فولاد زاگرس، مواد نسوز بیرجند، مدیرعهامل تهیه و تولید مواد نسوز کشور-رئیس کنونی کمیسیون معادن اتاق ایران و... را یدک می کشد.

26- محمدرضا حیدری: درست 60 ساله شده است، کردی از خطه کرمانشاه، رئیس هیات مدیره و مدیر عامل شرکت سیمان فارس و خوزستان و 50عضویت در هیات مدیره بیش از 50 شرکت بزرگ بورسی را در کارنامه دارد.

27- مسعود خوانساری: بازهم یک اصفهانی، 56 ساله است و موسس و مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری آتی سامان .

28- جمشید عدالتیان شهریاری: 55 ساله و اهل تهران، بسیار خوشتیپ و البته مدیر، تحصیلاتش را در آلمان ادامه داده و مدیر عامل شرکت کمپاس ایران و سرپرست منطقه 7 کمپاس بین الملل، رئیس هیات مدیره شرکت صنایع فراورده های غذایی پدیده دیناوند است.

29- فرهاد فزونی: تهرانی 63 ساله مدیر عامل و رئیس هیات مدیره شرکت های گروه سرزمین سبز است.

30- توفیق مجد پور: تبریزی 60 ساله، رئیس هیات مدیره شرکت کشتیرانی فرادریا و شرکت برادران مجدپور است.

... و البته میلیاردرهای ایران به همین فهرست ختم نمی شوند.

دوشنبه 89 اردیبهشت 27 , ساعت 4:52 عصر
 
کاظمی پور با بیان اینکه هم اکنون تعداد دختران مجرد 15 تا 19 ساله از میزان پسرهای مجرد 15 تا 19 ساله کمتر است، ادامه داد: در تمام رده‌های سنی تعداد دختران مجرد همان رنج سنی از میزان پسران مجرد کمتر است.
معاون پژوهشی مرکز مطالعات جمعیتی آسیا و اقیانوسیه گفت: اختلاف میانگین سنی دختران و پسران در ازدواج همچنان 5 سال است و تا 10 سال آینده یک میلیون دختر به جمعیت مجردان قطعی کشور افزوده می‌شود.

به گزارش روابط عمومی مرکز مطالعات و پژوهش‌های جمعیتی آسیا و اقیانوسیه، شهلا کاظمی‌پور افزود: مشکل فعلی جامعه ما این است که مردان ما با دخترانی در سنین پایین‌تر ازدواج می‌کنند و تنها راه حل مشکل تجرد قطعی دختران این است که همسن گزینی همسری در کشور رخ دهد چرا که اگر تعداد پسران در سن ازدواج را با دختران در آستانه ازدواج با فاصله سنی 2 یا 3 سال نیز در نظر بگیریم تعداد دخترهایی که مجرد باقی می‌مانند، کمتر می‌شود.
وی اظهار داشت: استاندارد بین‌المللی این است که از بین هر 205 نوزاد متولد شده در دنیا 100 نوزاد دختر و 105 نوزاد پسر باشد و این ترکیب در ایران نیز مستثنی نیست چرا که مرگ و میر پسرها در بدو تولد بیشتر است و این تعداد دختر و پسر معمولاً در سنین جوانی به تعادل می‌رسند و در ایران هم معمولاً در سال‌های مختلف تفاوت جمعیت زنان و مردان اختلافی در حدود یک میلیون نفر داشته که طبیعی است.
کاظمی پور با بیان اینکه هم اکنون تعداد دختران مجرد 15 تا 19 ساله از میزان پسرهای مجرد 15 تا 19 ساله کمتر است، ادامه داد: در تمام رده‌های سنی تعداد دختران مجرد همان رنج سنی از میزان پسران مجرد کمتر است.
وی عنوان کرد: ولی به دلیل اینکه بین سن ازدواج دختران و پسرها به طور متوسط پنج سال فاصله وجود دارد در مقایسه تعداد دخترهای مجرد 15 تا 35 ساله با پسرهای مجرد 20 تا 40 ساله، تعداد دختران حدود یک میلیون نفر بیشتر است.
معاون پژوهشی مرکز مطالعات جمعیتی آسیا و اقیانوسیه در مورد علت این مسئله بیان کرد: به دلیل افزایش تعداد موالید در دهه نخست انقلاب کشور ما دارای یک هرم سنی با قاعده وسیع بوده و تعداد جمعیت 15 تا 19 ساله کشور از جمعیت 20 تا 24 ساله بیشتر بود و زمانی که تعداد دختران را یک رنج سنی پایین تر می‌گیریم این قاعده سنی متورم‌تر است و تعداد دخترهایی بیشتری در این رده قرار دارد.
وی با بیان اینکه با کاهش تعداد موالید قاعده هرم سنی در ایران در حال کوچک شدن است، ادامه داد: با جمع شدن این قاعده هرم سنی، تعداد جمعیت 15 تا 19 ساله از 20 تا 24 ساله کمتر شده و تعداد دخترهای مجرد 15 تا 35 ساله از پسرهای 20 تا 40 ساله کمتر می‌شود و در یک دهه آینده پسرهای در معرض ازدواج از دخترهای در معرض ازدواج بیشتر می‌شوند.

کاظمی پور تصریح کرد: این مسئله منجر به مجرد ماندن یک میلیون دختر تا 10سال آینده می‌شود.
وی با بیان اینکه این مشکل از سوی کارشناسان از دهه 70 گوشزد شده است، گفت: در حال حاضر تعداد پسران مجرد از دختران مجرد در هر رده سنی بیشتر است ولی تعداد دختران از پسران در یک رده سنی پایین تر کمتر است و راه حل جلوگیری از تجرد قطعی این تعداد دختر همسن گزینی پسران در ازدواج است.

دوشنبه 89 اردیبهشت 27 , ساعت 4:51 عصر
طعنه حجةالاسلام نقویان به رسانه ملی و...
 
ناصر نقویان با ذکر خاطره‌ای از یک راننده تاکسی ضمن تاکید بر دانش گرفتن پول از دیگران به نامه نگاری سازمان ملل به خود اشاره کرد و گفت: آنها از آن سر دنیا برای یک کار مستند به ما مراجعه می‌کنند اما صداوسیما یکبار هم برای کارشناسی برنامه‌هایش از ما استفاده نکرده است.

 به گزارش خبرنگار "تابناک"، حجت الاسلام ناصر نقویان، که سخنران مراسم شب شهادت حضرت صدیقه طاهره(س) در حسینیه امام خمینی (ره) و در محضر رهبر انقلاب بود، با اشاره به سخنان امام خمینی (ره) به بررسی انقلاب از دو بعد مفهوم های اساسی و نهادهای تاثیرگذار و سازنده این انقلاب پرداخت و گفت: «استقلال، آزادی  و جمهوری اسلامی» سه مفهومی بود که امام راحل به عنوان پایه های انقلاب از آن یاد کردند و در هر کجا که این مفاهیم از سوی دشمن خارجی آگاه و دوستان ناآگاه به خطر می افتاد چون شیر می غرید و با اتکا به خدا از این مفاهیم دفاع می کرد.

وی تصریح کرد: در بعضی مقاطع باید پیامبروار همانگونه که در صلح حدیبیه اتفاق افتاد، به دشمن امتیاز داد. البته کسانی که انقلاب کردند این انقلاب را با تلخ و شیرینی هایش انتخاب کرده اند و از مسیر خود باز نمی مانند همانطور که مادر با وجود سختی ها و شیرینی ها، بچه اش را دوست دارد.

 نقویان با اشاره به جنگ نرم دشمن، رفتار عملی داخلی را مهم ارزیابی کرد و گفت: دشمن فقط می‌تواند کود زمین دل ما را فراهم کند و ما باید بذرمان را از آفات دور کنیم همانگونه که آسیه وقتی  کود فرعون را دریافت کرد، اینگونه رشد کرد چراکه او آفتی نداشت والا او هم می خشکید. همه باید تذکر بدهیم چه ناصحانه و مشفقانه و چه حتی مغرضانه زیرا اگر این آمادگی را درخودمان ایجاد کنیم آن تذکر مغرضانه هم تبدیل به شروعی به حرکت می شود همانطور که امام در بیت شعری فرمود: دست آن شیخ ببوسید که تکفیرم کرد...

وی در همین زمینه اضافه کرد: اگر ما در داخل کشور روی نفاق و پارتی بازی‌ و باندبازی تاکید کنیم، دشمن هم بر روی همین نهالی داخلی، کود می‌ریزد و نفوذ می کند.

وی در بخش دیگری از سخنانش با انتقاد از برگزاری عمره دانش آموزی نیز گفت: این عمره آنطور که باید و شاید اثری ندارد و بهتر است به جای دانش‌آموزان، معلمان را به این سفر ببرند تا هرکدام از آنان منشا خیر باشند برای دانش‌آموزانشان.

 نقویان همچنین با ذکر خاطره‌ای، تصریح کرد: یک راننده تاکسی به من می گفت: آشیخ! اگر به ما 300 تومان اضافه بدهند می پرسیم که برای چیست و مثلا مسافر می‌گوید چون در ترافیک ماندیم من می‌خواهم بیشتر از مقداری که طی کردیم به تو بدهم، ولی بعضی از شما 100 میلیون 200 میلیون 300 میلیون را می گیرید و نمی پرسید که برای چیست؟

 وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه مساجد، هیئات و تکایا، از مراکز اصلی انقلاب بود که افرادی همچون شهید مطهری در آن به خوبی به فعالیت می پرداختند، ادامه داد: نفوذ زیرکانه شهید باهنر و شهید بهشتی در آموزش و پرورش باعث شد که کتاب تعلیمات دینی دوره شاهنشاهی را آنها بنویسند و معارف دینی را به بچه ها منتقل کنند اما متاسفانه امروز به نظر می رسد این نفوذ از سوی دشمن صورت گرفته و بعضی از این کتب، دین و زندگی بچه ها را از دین دور می کند.

 بنابر این گزارش، نقویان که بر تقویت و حفاظت از نهاد خانواده تاکید می‌کرد، افزود: یکی از اصلی ترین مراکز انقلاب، خانه و خانواده بود که در دوران خفقان و عدم وجود آزادی با همت هم نوارهای امام خمینی(ره) رد و بدل می شد و انقلاب به پیروزی رسید.... امروز متاسفانه دشمن این نهاد اصلی را هدف گرفته است.

وی افزود: سید شرف الدین جبل عاملی می گفت: اگر در مسیری انحراف افتاد باید از همان طریق انحراف را اصلاح کرد یعنی اگر دشمن با رمان، فیلم، موسیقی، ورزش تخریبی و ... به جنگ ما می آید باید واکسن آن را از جنس خودش تهیه و به مقابله با آن پرداخت.

این خطیب مشهور تاکید کرد: سیبل اصلی و نقطه مرکزی هدف مقام معظم رهبری با توجه به شواهد موجود از بیان شبیخون فرهنگی تا تعبیر ناتوی فرهنگی را «خانه و خانواده» می دانم. گوش من از این همه مشکلاتی که در خانواده ها وجود دارد، خسته است و دفترم پر از نامه هایی از این دست که مشکلات خانوادگی در خانواده‌های حتی به ظاهر متدین ما بیداد می‌کند.

وی تاکید کرد: امروز خدمت به انقلاب، خدمت به خانواده است و رسول اکرم(ص) در این روایت که در میزان الحکمه آمده است و می فرماید: نشستن مرد در کنار زن و خانواده و محبت به آنها بهتر از اعتکاف است در مسجد الحرام است.

نقویان در همین زمینه اضافه کرد: مهترین اتفاقی که در انتخابات شاهد آن بودیم ایجاد تلاطم در خانواده بود و اگر کشتی بانی نوح زمان نبود می رفت تا این آیینه انقلاب ترک بردارد.

وی با بیان اینکه باید جامعه را رصد کنیم و تلویزیون به جای برنامه های سرگرم کننده، برنامه های دلگرم کننده بسازد، خاطر نشان کرد: مشکلات در علوم انسانی به خاطر عدم پرورش خانواده هاست. بومی تر شدن دانشگاه ها باعث ایجاد انس و الفت و بیشتر در نهاد خانوده و سالم تر شدن جامعه می شود.

وی در پایان خطاب به متدینین گفت: بچه مذهبی هایی که بدون اجازه  شوهر و رضایت خانواده از این هیئت به آن هیئت می روند مواظب باشند زیرا اکنون ما به بسیجی و بچه مذهبی ای نیاز داریم که در دنیای علم حرف اول را بزند.

نقویان همچنین با ذکر خاطره‌ای دیگر گفت: یکی از دفاتر سازمان ملل برای ساخت فیلمی از وضعیت اعتیاد در ایران، فیلم نامه ای را برایم فرستاده بود و گفته بود که تحقیق کرده ایم که شما در ایران از مقبولیتی برخوردار هستید این فیلمنامه را بخوانید و از لحاظ مذهبی در مورد آن نظر بدهید... این درحالی است که 10 سال است هیچ اقدامی از سوی صدا و سیما که من دستشان را به خاطر تلاش شبانه روزی می بوسم، در این زمینه انجام نشده است و برنامه سازها از کارشناس‌ها کمک نمی‌گیرند.

گفتنی است در میانه صحبت‌های نقویان فردی بلند شد و با صدای بلند خواست نکته ای را بگوید و نقویان گفت: بگو. آن مرد گفت دو دقیقه وقت میخواهم و از راه دوری آمده ام...نقویان گفت: اجازه بدهید حرفش را بزند، 2 دقیقه وقت داری...مرد کمی حرف زد و مشکلاتش را گفت. بعد نقویان گفت: حرف‌هایت را بنویس من می ‌دهم به آقا. و مرد هم نشست.

دوشنبه 89 اردیبهشت 27 , ساعت 3:46 عصر

 

 آیت‌الله محمدتقی بهجت (ره) 84 سال پیش نامه‌ای به پدر خویش نوشته و وی را «قبله‌گا‌ه» خطاب می‌کند.

به گزارش مرکز خبر حوزه، نامه مرحوم آیت‌الله محمدتقی بهجت با عنوان «قبله‌گا‌ها» خطاب به پدر بزرگوارش در تاریخ 7 ذی‌القعده سال 1347 هجری قمری نوشته شده است.

احترام به والدین در دین اسلام و مکتب تشیع از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و در این میان فقها و علما، گوی سبقت را از دیگران ربوده‌اند. 

نقل است که مرحوم بهجت هنگامی که در نجف اشرف تحصیل می‌کرد، بیش از پرداختن به تحصیل، به عبادت می‌پرداخت و ساعت‌های مدید را در حرم امیرالمؤمنین (ع) می‌گذراند. طلاب مدرسه علمیه نجف که نگران سلامتی ایشان بودند، گزارش این رفتار را به پدرش دادند و پدر نیز نامه‌ای به فرزند خود نوشت و فقط اجازه یک‌بار زیارت حرم حضرت علی (ع) در روز را برای فرزند صادر کرد.پس از این نامه بود که آیت‌الله بهجت علی‌رغم میل باطنی، به منظور جلب رضایت پدر، از عبادت بسیار خود کاست تا به تحصیل بپردازد. البته پس از این ماجرا، پدر مرحوم بهجت بار دیگر اجازه زیارت و توقف در حرم حضرت علی (ع) را به میزان معمول به فرزند داد.


تصویر نامه آیت الله بهجت

 


دوشنبه 89 اردیبهشت 27 , ساعت 3:44 عصر
 

 

 آیا بذرپاش بازنده تغییرات مدیریتی خودرسازان است؟

رسول شقاقی: از روزی که نعمت‌ا... پوستین‌دوز در جابجایی یک مدیر دون‌پایه گروه سایپا نتوانست نظر خود را اعمال کند تا امروز که در عرض یک هفته سه تغییر در سه شرکت اصلی این گروه داده زمان زیادی نمی‌گذرد. وی چند ماه پیش در تغییر مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری کارکنان سایپا شکست خورد و برای اضافه کردن یک عضو به هیات مدیره سازه‌گستر با یگان ویژه نیروی انتظامی روبرو شد تا قبل از مشاورانش بفهمد جنگ قدرت در جاده مخصوص بسیار سخت‌تر از قبل شده است.

 بازی با پیا‌ده‌ها 

 مهرداد بذرپاش با ماموریت فتح جاده مخصوص از ستاد انتخاباتی محمود احمدی‌نژاد به پارس‌خودرو و سپس سایپا نقل مکان کرد. دولت نهم همچون دولت‌های قبلی در آرزوی در اختیار گرفتن خودروسازی بود و در این راه دانش‌آموخته جوان دانشگاه شریف در روزهایی که رئیس‌جمهور نیروهای زیادی نداشت انتخاب شد. او گرچه مخالفانی در میان نزدیکان احمدی‌نژاد داشت که با او اختلافی از دوران شهرداری وی داشتند اما با اعتماد رئیس دولت تا آنجا پیش رفت که تعداد زیادی از تکنوکرات‌های برجسته از دور خارج شدند. مهرداد البته با زیرکی نشان داد انتخاب بدی برای این ماموریت نبود. در روزهایی که از وزیر صنایع تا نزدیکان رئیس‌جمهور با دید منفی از جلسات او با تکنوکرات‌ها با عنوان «فالوده خوردی» یاد می‌کردند وی در حال فتح عقبه‌ شرکت‌های مادر بود. بذرپاش سیاست بازی با «سرباز» را  در خط مقدم مبارزه با تکنوکرات‌ها، به استفاده از «رخ»، در روزهایی که از جانب اصول‌گرایان در مسند قدرت حمایت نمی‌شد ترجیح داد. در این میان داستان ادغام که فقط از سوی او تکرار می‌شد تا مدت‌ها یعنی دقیقا تا زمانی که وی برای رفتن به «شستا» آماده ‌شد برای بسیاری عجیب بود.

 بذرپاش کشون

همزمان با سیاست فتح عقبه شرکت‌های مادر سایپا، پارس‌خودرو به تفرشی جوان سپرده و تکنوکرات آرامی به نام «مدنی» مجبور به ترک قلب سایپا (شرکت تامین قطعات سازه گستر) شد. در این مدت اخبار متفاوتی که از فعالیت‌های بذرپاش به سران دولت گزارش می‌شد تا مدت‌ها باعث اختلاف‌نظر در نحوه مواجه با او بود. گفته شد شستا با هدف خرید ایران‌خودرو و سایپا که در آستانه واگذاری بودند به بذرپاش سپرده خواهد شد. معنی ادغام که بارها از سوی مدیرعامل جوان سایپا مطرح شده بود نه تنها در حال شکل گرفتن بود بلکه می‌توانست دولت دهم را به عنوان اولین دولتی که جاده مخصوص را در اختیار گرفت مطرح کند. تودیع و معارفه البته شکل نگرفت و ناگهان بذرپاش در آستانه موفقیت در ماموریت، (شاید به دلیل همان سابقه اختلافی که از شهرداری تهران شروع و در تبلیغات انتخابات با حضورش در ستادهای موازی حمایت از احمدی‌نژاد بیشتر شده بود) به سازمانی فرستاده شد که نوعی تبعیدگاه محسوب می‌شود. مهرداد بذرپاش بازی در سیاست را باخت و مجبور شد برای نگاه داشتن سایپا دست و پا بزند. آیا سیاست دیگری برای جاده مخصوص نوشته شده بود؟

 بازگشت تکنوکرات‌ها

هزینه‌های زیاد تصرف جاده مخصوص یا شاید اختلاف مردان رده یک دولت با بذرپاش جوان باعث تغییر سیاست در جاده مخصوص شد تا دولت نهم، در سال پایانی همانند دولت‌های گذشته سیاست بازگشت به تکنوکرات‌ها را در دستور کار قرار دهد. در ایران‌خودرو نجم‌الدین با اختیارات کم نظیری همچون قدرت انتخاب قائم‌مقام مالی جایگزین منطقی شد که به تازگی از سیاست‌های دولت در صنعت انتقاد کرده بود. در سایپا نیز پوستین‌دوز با سابقه‌ای خوب و بی‌حاشیه در ماراتنی جذاب با ملک (مدیرعامل سایپادیزل)به قدرت رسید. ملک انتخاب شخص وزیر صنایع بود که با دو مصاحبه عجیب با «ایسنا» و «دنیای اقتصاد» که مدیرعاملی را تکلیف دانسته بود عملا از دور خارج شد تا شایع شود انتخاب اسفندیار رحیم‌مشایی بر مسند خواهد نشست. پوستین‌دوز و مشایی هر دو مازندرانی هستند و همین باعث شایعاتی شد گرچه عده‌ای در تحلیل‌هایشان به روابطی نزدیک‌تر نیز رسیدند. پوستین‌دوز البته خیلی زود نشان داد تکنوکرات قابلی است. قدرت وی در ابتدای مدیریت به دلیل عدم عضویت در هیات‌مدیره اندک بود. در همان دوران کسانی که از نزدیک اتفاقات سایپا را رصد می‌کردند جناح‌ها در سایپا را در سه گروه تکنوکرات‌ها، شبه‌تکنوکرات‌ها که وابستگی سیاسی اصول‌گرایی دارند (زامیاد، مگاموتور، سایپادیزل) و سیاسی‌‌ها (پارس‌خودرو، سازه‌گستر) که وابستگان بذرپاش می‌باشند تقسیم کردند. پیش‌بینی می‌شد پوستین‌دوز در اتحاد استراتژیک سیاسی‌ها و شبه‌تکنوکرات‌ها با بحران مواجه شود. او فعلا توانسته با برهم زدن این تصور قدرت اول سایپا باشد.

 بازی تکنوکراتی

 پوستین‌دوز حداقل سه نفر در هیات‌مدیره لازم دارد تا برنامه‌هایش را محقق کند. وی البته فقط یک نفر است اما نشان داده در ابعاد مختلف توانایی پیش‌بردن بازی را دارد. این خبر خوبی برای حامیان دولتی او نیز است مخصوصا آنکه حتی روزنامه‌نگاران نزدیک به بذرپاش نیز او را بدلیل سوابق خودرویی گرامی می‌دارند. پوستین‌دوز برای اولین بار مسوولیت اجتماعی چشم‌گیری به نام حفاظت از آهوی ایرانی را تعریف کرد. با استفاده از تضادهای دولتی‌ها با بذرپاش در جهت حذف وابستگان او حرکت کرد. از ضعف‌های شبه‌تکنوکرات‌ها نهایت استفاده را برد و با گماردن تکنوکرات‌های اصیل در حلقه مشاوران، پیام‌های آشکاری به رقیبان و حتی دوستان داد. در این میان حضور افرادی که همچنان نمی‌توان آنها را تکنوکرات نامید اما در صنعت به روز خودرو استحاله و تکنوکرات شده‌اند (مگاموتور، زامیاد و حتی پارس‌خودرو) یا در مسیر تکنوکراتی هستند (شاخص‌ترین این افراد منوچهر منطقی بود) به او کمک شایانی کرد. فعلا تا اینجای بازی می‌توان بذرپاش را شکست‌خورده اصلی و پوستین‌دوز را برنده واقعی نامید اما پیچیدگی‌ اتفاقاتی که در حال رخ دادن است باعث می‌شود نتوان به این سادگی قضاوت کرد. این اتفاق ها را فردا بخوانید.


دوشنبه 89 اردیبهشت 27 , ساعت 3:43 عصر
 

 

 

 

 در توافقنامه ایران، ترکیه و برزیل که صبح امروز به امضای وزرای امور خارجه سه کشور رسید، تأکید شد: ایران با به امانت گذاشتن 1200 کیلو‌گرم اورانیوم کمتر غنی شده در خاک ترکیه موافقت می‌کند و این مواد در مالکیت ایران در ترکیه خواهد بود و ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی امکان نظارت در آن را دارند.

به گزارش فارس، منوچهر متکی وزیر امور خارجه کشورمان صبح امروز دوشنبه در نشست خبری مشترک با وزرای خارجه برزیل و ترکیه، با اشاره به توافقنامه صورت گرفته بین ایران، ترکیه و برزیل در خصوص تامین سوخت رآکتور تهران، مفاد این توافقنامه را قرائت کرد که به شرح ذیل است:

1- ما بر معاهده عدم گسترش سلاح‌های هسته‌ای، مواد مرتبط و حقوق تمامی اعضای ان پی تی از جمله جمهوری اسلامی ایران در پیشرفت، تحقیق و همچنین چرخه سوخت را مورد تاکید قرار می‌دهیم.

2- اعتقاد راسخ خود در این مسئله را عنوان می‌کنیم که در فضای مثبت سازنده و غیر تقابلی دوری از همکاری و تعاملات آغاز شود.

3- ‌معتقدیم تبادل سوخت هسته‌ای برای شروع همکاری در عرصه‌های مختلف خصوصا همکاری صلح‌آمیز تحقق می‌یابد.

4 - تبادل سوخت هسته‌ای حرکتی سازنده، رو به جلو و نقطه‌‌ شروعی برای همکاری بین ملت‌ها است؛ چنین حرکتی باید به همکاری مثبت و صلح‌آمیز هسته‌ای منجر شود و از هر‌گونه تقابل از جمله بیانات و رفتار تهدید‌آمیز که به حقوق جمهوری اسلامی ایران لطمه می‌زند، اجتناب گردد و همکاری هسته‌ای جایگزین آن شود.

5- در راستای اجرای مواد فوق، ایران با به امانت گذاشتن 1200 کیلو‌گرم اورانیوم کمتر غنی شده در خاک ترکیه موافقت می‌کند و این مواد در مالکیت ایران در ترکیه خواهد بود و ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی امکان نظارت در آن را دارند.

6- ایران موافقت خود را در مورد مواد فوق به آژانس انرژی اتمی ظرف 7 روز اعلام می‌کند و متناسب با درخواست گروه وین متشکل از فرانسه، روسیه و آمریکا و آژانس جزئیات بیشتر تبادل سوخت از طریق توافقنامه قطعی و ترتیبات مربوط به توافقات ایران و گروه وین که در آن گروه وین نیز خود را متعهد به تحویل 120 کیلوگرم سوخت مورد نیاز رآکتور تهران می‌داند، شرح داده می‌شود.

7- از زمانی که گروه وین توافق خود را اعلام کرد، طرفین خود را ملتزم به اجرای مفاد ماده 6 اعلام می‌کند و ایران نیز موافقت خود را با ارسال 1200 کیلوگرم "leu " ظرف یک سال اعلام کرده و گروه وین نیز متعهد می‌شود 120 کیلوگرم را به ایران تحویل دهد.

8- در صورتی که مفاد این موافقتامه مورد توجه قرار نگیرد، حسب درخواست ایران، ترکیه "leu " را به ایران برگشت می‌دهد.

9- ترکیه و برزیل برای شروع گفت و گوی گروه 1+5 در هر مکان از جمله ترکیه و برزیل حول نگرانی‌های مشترک استقبال می‌کند.

10- ترکیه و برزیل از رویکرد سازنده ایران در پیگیری حقوق و پایبندی به معاهده ان‌ پی تی قدردانی کرده و ایران نیز از اقدامات کشورهای دوست در این راستا و حمایت آنها تشکر می‌کند.


دوشنبه 89 اردیبهشت 27 , ساعت 3:42 عصر

چهار ماه پیش نسبت به معامله‌ای بزرگ میان روسیه و ایالات متحده در راستای طرح بازسازی رابطه میان دو کشور هشدار دادم.

دیوید کرامر
چهار ماه پیش نسبت به معامله‌ای بزرگ میان روسیه و ایالات متحده در راستای طرح بازسازی رابطه میان دو کشور هشدار دادم. در آن زمان نگران این بودم که ایالات متحده برای بازسازی این رابطه به استراتژی " ابتدا روسیه" سپس کشورهای همسایه این کشور رو بیاورد . اما در حال حاضر مشکل از این حرف‌ها هم گذشته است:باراک اوباما به سمت استراتژی تنها و تنها روسیه پیش‌ می‌رود . اوباما در این قامت نه تنها کشورهای همسایه روسیه را مورد بی‌مهری قرار می‌دهد بلکه اصلا آنها را نمی‌بیند . بهترین نمونه از تحقق این استراتژی را هم می‌توان در پیام رئیس‌جمهوری ایالات متحده در هفته گذشته میلادی به کنگره برای تصویب توافقنامه همکاری میان روسیه و امریکا یافت.

در این پیام ، آقای رئیس‌جمهور تاکید کردند که در حال حاضر اوضاع در گرجستان به گونه‌ای نیست که بتوان آن را مانعی بر سر راه آغاز دوستی جدید با روس‌ها دانست . دولت جورج بوش این توافقنامه منسوب به " 123" را در ماه می سال 2008 امضا کرد اما چهار ماه پس از این تاریخ از خیر تصویب آن در کنگره گذشت چرا که تنش میان گرجستان و روسیه احتمال تصویب آن را به صفر رسانده بود . نیروهای روسیه به اشغال آبخازیا و اوستیا جنوبی که ناقض توافقنامه آتش بس میان گرجستان و روسیه است ادامه می‌دهند و البته به ساخت و ساز نیروگاه‌های نظامی در هر دو منطقه رو اورده‌اند . روسیه حتی استقلال این دو منطقه را هم به رسمیت شناخته است.تنش در روابط دو کشور همچنان بیدا می‌کند و به انباری از باروت می‌ماند که می‌تواند در چند دقیقه منفجر شود . باراک اوباما می‌توانست توافقنامه " 123 " را مجدداد به جریان بیندازد و البته تاکید کند که مسکو و واشنگتن همچنان بر سر مبحث گرجستان اختلاف‌هایی با هم دارند . با این همه باراک اوباما با ذکر این جمله که اوضاع در گرجستان دیگر مانعی بر سر راه دوستی دو کشور نیست به راحتی آب پاکی را بر دستان گرجستان ریخته و در حقیقت به روسیه نشان داد که می‌تواند بی‌اندک دغدغه‌ای به تنش افرینی در مرز با گرجستان ادامه دهد .

تمایل باراک اوباما به بازنگری معاهده نیروهای مسلح متعارف در اروپا که روسیه از آن در سال 2007 خارج شد ، نیز نشانه دیگری دال بر تمایل اوباما به عادی‌سازی رابطه با روسیه به هر قیمتی است . در زمان ریاست جمهوری جورج بوش، وی تمام تلاش خود را به کار گرفت تا ناتو و کشورهای اروپایی برای بقای روسیه در این معاهده ، به دلخواه مسکو رفتار کنند در نهایت اما روسیه با بندی از ین توافق که مسکو را ملزم به خروج نیروهایش از گرجستان و مولداوی می‌کرد ، مخالفت کرد . هیچ کدام از این کشورها تمایلی به بقای نیروهای روسی در خاک خود نداشتند . با این همه پس از حمله ایالات متحده به گرجستان وضع از پیش هم بدتر شد . روسیه نه تنها نیروهای خود را از کشورهای همسایه خارج نکرد بلکه بر حجم آنها نیز افزود . اکنون پرسش اینجاست که آیا دولت باراک اوباما با اصرار بر بازسازی رابطه با مشکو در حقیقت گرجستان و دیگر کشورهای همسایه را به این منفعت طلبی فروخته است ؟ و یا باراک با ترفند جدید و طرح دوستی با روسیه به دنبال الحاق مجدد روسیه به این توافقنامه اروپایی و اندک اندک خارج کردن نیروهای روسی از گرجستان است . مقام‌های امریکایی تا‌کنون بارها اعلام کرده‌اند که خیال ندارند به روسیه قدرت و نفوذی بیش از آنچه که این کشور در حال حاضر در چنته دارد ، ببخشند . با این‌همه فراموش کردن گرجستان و دیگر همسایگان روسیه دقیقا بر میزان نفوذ روسیه بر منطقه می‌افزاید .

باراک اوباما تا‌کنون با دمیتری مدودف بیش از رهبر دیگری گپ و گفتگو داشته است. شاید بهتر بود باراک در این فرصت‌ها به مدودف گوشزد کند که برخوردهای قهر امیز روسیه نسبت به همسایگان و ادامه دادن به اشغال این کشورها غیرقابل قبول است . باراک باید به دنیال دوستانی جدید در منطقه باشد . کنار امدن با برخی از رهبران کار چندان ساده‌ای نیست و البته بسیاری از آنها هم کودکان دیوار کوب شده برای دموکراسی و حقوق بشر نیستند اما همزمان هیچ کدام نه ولادیمیر پوتین هستند و نه دمیتری مدودف.
واشنگتن پست پانزدهم می


دوشنبه 89 اردیبهشت 27 , ساعت 3:41 عصر
 

 

امیر قلعه نویی در گفت گو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس درباره آخرین شرایط سپاهان قبل از بازی فردا با پرسپولیس خاطرنشان کرد: از هر نظر آمادگی کامل داریم و دوست داریم فصل را با پیروزی به پایان برسانیم.پرسپولیس و سپاهان همواره از تیم‌های بزرگ باشگاهی ایران هستند و اطمینان دارم هواداران بازی تماشایی را شاهد خواهند بود.

وی گفت: قهرمانی ما مسجل شده، اما نباید این حریف را دست کم گرفته و مغرورانه بازی کنیم. اگر بتوانیم با امتیاز بالایی جام قهرمانی را به دست آوریم در تاریخ ثبت خواهد شد. به همین دلیل دوست داریم فردا در ورزشگاه آزادی پرسپولیس را شکست دهیم. فردا با ترکیب اصلی و با بهترین نفرات وارد میدان خواهیم شد.

سرمربی سپاهان در مورد شایعه حضورش در مس کرمان یا استقلال تهران برای فصل آینده عنوان کرد: در چند هفته اخیر به صراحت اعلام کرده ام دیگر به استقلال برنمی گردم چون برنامه های اصلی من در سپاهان سال آینده اجرایی خواهد شد، اما اگر یک درصد کارم در سپاهان نهایی نشد، صد در صد راهی مس کرمان می شوم تا در این تیم فعالیت کنم چون خودم را به نوعی مدیون مردم کرمان و باشگاه مس می دانم.

قلعه نویی درباره نحوه مذاکراتش با مسئولان مس به خبرنگار فارس گفت: از زمانی که از باشگاه مس جدا شدم با همه مسئولان باشگاه کرمانی به صورت دائم در ارتباط بوده ام و حتی یک بازیکن به تیم مس نیز داده ایم تا در خط دفاعی به خوبی از این بازیکن استفاده کنند. مس تیم مورد علاقه من است و اگر توافقات حاصل شود راهی این تیم خواهم شد اگر چه در شرایط فعلی از حضورم در سپاهان رضایت دارم. خوشحالم که کرمانی ها خاطره خوشی از من دارند و آنها نیز نسبت به کار کردن با من ابراز تمایل کرده اند.

قلعه نویی در مورد برنامه های آینده خود در سپاهان خاطرنشان کرد: برنامه های سال آینده ام را به مسئولان سپاهان داده ام و فهرست مورد نظر و مازاد خود را نیز به محمدرضا ساکت اعلام کرده ام. سپاهان در این شرایط جلوتر از سایر تیم ها است و به زودی بازیکنان مورد نظرم را معرفی می کنیم. برای تقویت پست های مختلف به 6 بازیکن جدید نیاز داریم و 5 بازیکن نیز در فهرست مازاد ما هستند و به زودی در مورد آنها تصمیم گیری خواهیم کرد.

سرمربی سابق استقلال در مورد انتخاب علیرضا منصوریان به عنوان دستیار افشین قطبی گفت: سال ها در کنار منصوریان فعالیت کرده ام و می دانم وی از هوش بالایی برخوردار است. بر خلاف گذشته نباید فقط روی تجربه تمرکز کرد چرا که در عصر ارتباطات می توان بسیار از دانش ها را به راحتی به دست آورد. منصوریان در جوانی نیز می تواند مربی خوبی باشد و امیدوارم بتواند به تیم ملی کشورمان کمک کنند.

قلعه نویی اظهار داشت: خیلی از مربیان بزرگ دنیا با وجود داشتن تجارب و افتخارات بالا نمی توانند مقام های بزرگی را به دست آوردند. به عنوان مثال در مسابقه شب گذشته که بین تیم های بارسلونا و وایادولید برگزار شد، خاویر کلمنته به مراتب افتخاراتش بیشتر از پپ گواردیولا است، اما در پایان با 4 گل مقابل این مربی جوان شکست خورد و تیمش به دسته دوم لالیگا سقوط کرد.

این مربی یادآور شد: تجربه دستاورد مهمی است، ‌اما باید به مربیان جوان نیز اعتماد کرد کما اینکه زمانی که مربی تیم ملی بودم از یک مربی جوان به نام افشین پیروانی استفاده کردم. گواردیولا جوان بود اما در همین سن 6 جام را در فصل گذشته برای تیمش به ارمغان آورد و امسال هم قهرمان لالیگا شد بنابراین نباید جوانی مربیان را به عنوان یک نقطه ضعف دانست.

قلعه نویی در ادامه گفت‌وگو با خبرنگار فارس تصریح کرد: منصوریان مربی جوان و باهوشی است و انتخابش به عنوان کمک مربی ایرادی ندارد، اما بستگی دارد که نفر اول تیم ملی چگونه از توانایی ها این مربی استفاده کند. نحوه ایجاد فضا برای منصوریان که سال ها تجربه ملی و باشگاهی در رده های بالا را داشته بسیار مهم است.

سرمربی سپاهان به دولتی بودن فوتبال در ایران اشاره کرد و خطاب به مسئولان گفت: بعد از برانکو اتفاقات زیادی روی نیمکت تیم ملی افتاد که اوج این درگیری ها به زمان مربیگری من در تیم ملی مربوط می شود. با وجود همه نابسامانی ها و مشکلات توانستیم نتایج خوبی را به دست آوریم. بحث کمیته انتقالی به وجود آمد و درگیری ها شدیدتر از قبل شد، ‌اما خوشحالم که در آن شرایط سخت به عنوان تیم اول آسیا، تیم را تحویل دادم.

قلعه نویی گفت: در زمان برانکو شرایط برای این مربی خوب بود چرا که دادکان کاملا فوتبالی بود و تا آخرین لحظه از وی حمایت کرد. تیم ملی ایران برابر اردن شکست خورد، اما رئیس وقت فدراسیون به دلیل فوتبالی بودن تا آخرین لحظه از سرمربی کروات حمایت کرد ولی بعد از آنکه تیم ملی در جام ملت های 2007 در ضربات پنالتی شکست خورد، به دلیل غیر فوتبالی بودن مسئولان بیش از100 مقاله علیه من نوشته شد در حالی که به لحاظ آماری و کیفیت ما نتایج خوبی را کشب کرده بودیم.
وی ادامه داد: وقتی مدیر ورزشی باشد می توان در مورد کیفیت و نتایج امیدوار شد، ‌اما اگر مدیر غیر فوتبالی باشد نمی توان به آینده امیدوار بود.

قلعه نویی عنوان کرد: در فوتبال باید مدیران فوتبالی حضور داشته باشند که این اتفاق کمتر دیده می شود. آقایانی که حرف از علم می زنند،‌ اما فوتبالی نیستند چرا وارد این حوزه می شوند؟ امروز بحث علمی فوتبال در دنیا مطرح است و این ورزش یک علم است. بحث من است کسانی که حرف از علم می زنند،‌ اما فوتبالی نیستند وارد این حوزه نشوند. کسی که صنعتی است وارد صنعت شود، کسی که سیاسی در همان حوزه کار کند و کسی که ورزشی است به کار ورزش بپردازد. آنهایی که علم ندارند چرا وارد فوتبال می شوند؟

قلعه نویی در پایان به خبرنگار فارس گفت: فوتبال ما دولتی است و تمام هزینه ها را دولت تامین می کند. برای استفاده درست از منابع مالی دولت، باید افراد ورزشی وارد فوتبال و ورزش شوند. در فوتبال ایران افرادی ورزشی مانند علی پروین، جعفر کاشانی، ناصر حجازی، محمد دادکان و ... بسیارند بنابراین دولت در حوزه ورزش باید به چنین افرادی میدان دهد. آنها چون ورزشی هستند می توانند فوتبال ایران را از این شرایط بد نجات دهند.


دوشنبه 89 اردیبهشت 27 , ساعت 3:40 عصر

 

به گزارش خبرگزاری فارس در تبریز، پس از سال‌ها فراق و دوری، پیکر پاک سرداران قبیله خورشید آمدند، دلاور مردانی که با دل سپردن به منادی عشق با رمز مقدس یا علی یا زهرا (س) و یا حسین (ع) از کمینگاه‌های خطر گذشتند.
بر اساس این گزارش، امروز فضای شهر تبریز با رجعت پیکر پاک هفت حماسه آفرین میدان‌های نبرد معطر به عطر کربلای معلی گشت و حضور این حماسه آفرینان پس از سال‌ها دوری افتخار بزرگ بر امت هوشیار بود تا بار دیگر با یاد‌آوری حماسه و ایثار جانفشانی مردان بی‌ادعا در میدان‌های رزم با آرمان سرخ و عاشورایی این شهیدان در ادامه راه سرخشان تجدید بیعت و میثاق کنند.
علی اکبر پورجمشیدیان، فرمانده سپاه عاشورا در حاشیه تشییع شهدا در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در تبریز گفت: هنر واقعی رشادت مردان بزرگی است که با الهام از قیام حضرت سیدالشهدا و آموختن درس عزت و آزادگی، جاودانه ترین و اثر بخش ترین عصاره هنر را به شیفتگان طریق معرفت بخشیدند و بذر این شجره طیبه را با خون پاک خویش آبیاری کردند.
وی افزود: ناسپاسی است که راه این پارسایان راه حق و عارفان گمنام و راویان حدیث عشق را که هنرشان ایثار و فکرشان جهاد، معراجشان سنگر شهادت، نژادشان از قبیله محرومان، شعارشان لا اله الا الله و پرچمشان نصر من الله است را فراموش کنیم.
پورجمشیدیان با بیان اینکه مسئولان نظام باید به فکر ترویج این فرهنگ در حوزه‌های دیگر نیز باشند، اظهار داشت: فرهنگ شهادت باید زیرساخت و سیاست کلی مراکز فرهنگی کشور باشد و در این عرصه تنها یاد شهدا کافی نیست، بلکه باید زندگی، افکار و اندیشه‌های آن بزرگواران بررسی شده و سینه به سینه برای نسل‌های آینده نقل و به یادگار گذاشته شود.
وی با اشاره به مسئولیت همگان در قبال شهدا، تصریح کرد: ادامه راه شهیدان و ترویج فرهنگ شهادت و آرمان‌های شهدا وظیفه امروز تمامی ملت ایران و مسئولان است.
پورجمشیدیان گفت: حدیث دوران دفاع مقدس، بیانگر مقاومت و مظلومیت ملتی است که قله‌های سربلندی، حماسه و شرف را در راه دفاع از کیان اسلامی درنوردیده است و باید سعی کنیم فرهنگ ایثار و از خودگذشتگی دوران دفاع مقدس، حفظ و احیا شود.
وی با بیان اینکه ما امروز مدیون شهدا هستیم، اظهار داشت: عزت امروز ایرانیان در عرصه بین‌المللی نزد دوست و دشمن به برکت مقاومت و خون شهدای هشت سال دوران دفاع مقدس است.
محمد چمنی فرماندار شهرستان تبریز نیز در این مراسم به فارس با تاکید بر حفظ فرهنگ شهادت در میان اقشار مختلف جامعه، افزود: رسالت عصر حاضر همه ما حفظ فرهنگ شهادت است و باید بدانیم که راه حل بسیاری از معضلات اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی ترویج این فرهنگ است.
وی با بیان اینکه مسئولان نظام باید به فکر ترویج این فرهنگ در حوزه‌های دیگر نیز باشند، اظهار داشت: فرهنگ شهادت باید زیرساخت و سیاست کلی مراکز فرهنگی کشور باشد و در این عرصه تنها یاد شهدا کافی نیست، بلکه باید زندگی، افکار و اندیشه‌های آن بزرگواران بررسی شده و سینه به سینه برای نسل‌های آینده نقل و به یادگار گذاشته شود.
وی تصریح کرد: حدیث دوران دفاع مقدس، بیانگر مقاومت و مظلومیت ملتی است که قله‌های سربلندی، حماسه و شرف را در راه دفاع از کیان اسلامی درنوردیده است و باید سعی کنیم فرهنگ ایثار و از خودگشتگی دوران دفاع مقدس، حفظ و احیا شود.
وی با بیان اینکه ما امروز مدیون شهدا هستیم، اظهار داشت: عزت امروز ایرانیان در عرصه بین‌المللی نزد دوست و دشمن به برکت مقاومت و خون شهدای هشت سال دوران دفاع مقدس است.
برپایه این گزارش، در مراسم تشییع این شهیدان که آیت الله محسن مجتهد شبستری، نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز، حجت‌الاسلام محمدرضا میرتاج‌الدینی معاون پارلمانی رئیس‌جمهور، فرمانده سپاه عاشورا، تعدادی از نمایندگان مردم تبریز در مجلس، فرمانده نیروی انتظامی استان، فرماندار تبریز، روحانیت و مردم همیشه در صحنه تبریز حضور داشتند، پس از اقامه نماز توسط امام جمعه تبریز، پیکر پاک سرداران قبیله خورشید با حضور هزاران نفر از اقشار مختلف مردم و مسئولان پس از تشییع از میدان شهدا تا میدان ساعت در معراج شهدا کنار همرزمانشان در وادی رحمت و قبرستان مارالان تبریز به خاک سپرده شد.

*حاشیه‌های مراسم تشییع

ـ مدیر روابط عمومی و تبلیغات سپاه عاشورا در حاشیه این مراسم به خبرنگار فارس گفت: پیکرهای مطهر هفت شهید دوران دفاع مقدس که امروز با حضور مردم تبریز از میدان شهدای این شهر تشییع شد توسط گروه‌های تفحص سپاه پیدا شده و مربوط به عمیات‌های مسلم بن عقیل، خیبر، والفجر هشت ، بدر و منطقه سرپل ذهاب است.
وی اسامی هفت آلاله دوران دفاع مقدس را شهید حسین شمعچیان، شهید محمد هراتی، شهید محمد ولیزداه‌کامرانی، شهید محمد‌رضا لطفی‌وند، شهید داوود رفعتی، شهید یعقوب روستایی شهید گمنام اعلام کرد.
رضوانی ادامه داد: شهید قربان عبادی نیز صبح امروز برای تشییع به شهرستان مراغه انتقال یافت.
وی با تاکید بر حفظ فرهنگ شهادت در میان اقشار مختلف جامعه افزود: رسالت عصر حاضر همه ما، حفظ فرهنگ شهادت است و باید بدانیم که راه حل بسیاری از معضلات اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی ترویج این فرهنگ است.
رضوانی گفت: رمز بقای نظام مقدس جمهوری اسلامی، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه است، تا زمانی که این فرهنگ در جامعه اسلامی ایران حاکم باشد هیچ خطری نظام را تهدید نمی‌کند.
وی ادامه داد: ملت ایران در طول هشت سال دفاع مقدس با الگو گرفتن از این فرهنگ ناب از مرزهای این کشور جانانه دفاع کرده و حتی یک وجب از آن را از دست ندادند.
* مردم تبریز در این مراسم تشییع با نثار دسته‌های گل روی تابوت شهدا یاد و خاطر آنان را گرامی داشتند و تلاوت آیاتی از کلام الله مجید در خصوص شهدا ، پخش سرودهای دلشنین حماسی و اجرای مداحی در این مراسم چشمگیر بود.
*تعداد زیادی از عکاسان و فیلمبرداران با حضور در جمعیت انبوه، با تهیه فیلم و عکس این بیعت دوباره با آرمان شهیدان را به تصویر کشیدند.
*برخی از تشییع‌کنندگان نیز دل نوشته‌های خود را روی پوشش تابوت می‌نوشتند و از شهدا تقاضای شفاعت در روز قیامت داشتند.
*تشییع شهدا در طول مراسم با همراهی مارش نظامی گروه موزیک لشگر 31 عاشورا و ادای احترام همراه بود.
* حضور ضعیف مسئولان و مدیران در مراسم تشییع شهدا تبریز که مدیریت خود را مدیون شهدا هستند برای مردم تبریز جای پرسش و سئوال داشت.
*شعار مرگ بر بدحجاب و مرگ بر مرد بی‌غیرت در کنار شعارهای مرگ بر ضد ولایت فقیه و مرگ آمریکا، حسین حسین شعارماست شهادت افتخار ماست از جمله شعارهای مردم تبریز در این مراسم بود.


دوشنبه 89 اردیبهشت 27 , ساعت 3:39 عصر
ژ

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس، اجلاس G15 با سخنرانی محمود احمدی نژاد رئیس جمهور کشورمان پایان یافت.
از مهمترین وقایع این اجلاس توافقنامه ایران، ترکیه و برزیل برای مبادله سوخت هسته‌ای، پیشنهادات مهم رئیس جمهور کشورمان در این اجلاس و واگذاری ریاست این اجلاس به سریلانکا بود.


<   <<   16   17   18   19   20   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ