سفارش تبلیغ
صبا ویژن
بازگرداندن خشم با بردباری، نتیجه دانش است . [امام علی علیه السلام]
 
سه شنبه 89 اردیبهشت 28 , ساعت 5:5 عصر

 

 با توجه به افزایش محدودیت‌ها در مورد مصرف سیگار در کشور ژاپن، بزرگ‌ترین کارخانه سازنده سیگار در این کشور اولین سیگار بدون دود جهان را عرضه کرد.

این شرکت ژاپنی که فروش این سیگار ها را از این هفته آغاز کرده است امیدوار است محصول جدیدش مورد توجه افرادی قرار بگیرد که علاقه به کشیدن سیگار در مکان‌های عمومی دارند اما نمی‌خواهند دود سیگارشان دیگران را آزار دهد.

این محصول مانند سیگارهای معمولی است و فرد استفاده کننده با هر بار فرو بردن نفس،‌ مزه تنباکو را احساس می‌کند. اما این سیگار به هیچ وجه دودی را در محیط پخش نمی‌کند.

این شرکت اعلام کرد: در حال حاضر جمعیت زیادی در ژاپن سیگار مصرف می‌کنند و به دلیل وجود قوانین منع مصرف سیگار در اماکن عمومی تقاضا برای محصولات دخانی که با این قوانین نیز سازگار باشند افزایش یافته است.

نتایج یک تحقیق که توسط وزارت بهداشت، رفاه و سلامت این کشور انجام شده است نشان می‌دهد میزان مصرف سیگار به 36.8 درصد کاهش پیدا کرده است که از سال 1986 به پایین‌ترین حد خود رسیده است. میزان استفاده زنان از سیگار نیز به 9.1 درصد رسیده که در مقایسه با سال 2001 به زیر 10 درصد کاهش پیدا کرده است.

انتظار می‌رود این آمار باز هم پایین‌تر بیاید، چرا که مصرف سیگار در این کشور رفته رفته در حال تبدیل شدن به یک عادت ضد اجتماعی است. از ماه فوریه نیز تلاش‌ها برای شدت بخشیدن به ممنوعیت استعمال سیگار در مکان‌های عمومی این کشور افزایش پیدا کرده است. رستوران‌ها، ‌هتل‌ها، ایستگاه‌های قطار، بیمارستان‌ها، موزه‌ها و فروشگاه‌های زنجیره‌ای همه مشمول این قانون ممنوعیت هستند.

هیروشی کیمورا رئیس این شرکت در این باره گفت: من امیدوارم روزی قوانیتی تصویب شود که مکان‌های خاصی را برای افراد سیگار در نظر بگیرد تا افرادی که تمایل به کشیدن سیگار دارند بتوانند بدون مزاحمت برای دیگران به این هدف برسند.

تلگراف ، 18 می


سه شنبه 89 اردیبهشت 28 , ساعت 4:18 عصر
 
 
 

 گزینه مربی بدنسازی تیم ملی فوتبال ایران گفت: تاکنون در هیچ باشگاهی فعالیت نکرده‌ام.


 

به گزارش خبرگزاری فارس، نام سیامک آزادی چند روزی است که به عنوان بدنساز جدید تیم ملی مطرح شده و این در حالی است که فدراسیون فوتبال هنوز نظر قطعی خود را اعلام نکرده است.
وی 20 سال است در هلند زندگی می‌کند و در هیچ باشگاهی فعالیت نداشته است. با این حال جامعه فوتبال شناختی از آزادی ندارد.

خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس در گفت‌وگو با سیامک آزادی تلاش کرد از وی شناخت بیشتری به دست آورد اما آزادی تمایلی چندانی به این کار نداشت.
گفت‌وگوی فارس با آزادی را در زیر می‌خوانید:

فارس: آقای آزادی شما برای جامعه فوتبال ایران غریب هستید. از خودتان می‌گویید؟

باتوجه به اینکه هنوز قراردادی با فدراسیون فوتبال ندارم، فکر نمی‌کنم در این شرایط درست باشد از خودم بگویم. هر گاه قراردادم نهایی شد، هر گونه ابهامی در مورد من برطرف می‌شود.

فارس: فکر نمی‌کنیم معرفی شما خللی در قراردادتان با فدراسیون ایجاد کند؟

به هر حال درباره من باید کمیته فنی صحبت کند و رزومه‌ام را بگوید.

فارس: از فعالیت‌هایتان که می‌توانید بگویید؟

من فیزیوتراپ و بدنساز هستم. بازیکنانی که سطح بازی‌شان کم است را بالا می‌آورم و مصدومان را به بازی می‌رسانم.

فارس: تا به حال در کدام یک از باشگاه‌های هلندی فعالیت داشتید؟

من در هیچ باشگاهی کار نمی‌کنم و مشغول نبوده‌ام. 2 کلینیک در هلند دارم که همه ورزشکاران می‌توانند در آن حضور پیدا کنند اما تخصص اصلی من در کار فوتبال است.

فارس: چرا تا به حال با هیچ باشگاهی همکاری نکردید؟

وقتی خودم 2 کلینیک دارم لزومی ندارد در باشگاهی باشم. آنها افرادی که نیاز به درمان داشته باشند را به کلینیک من می‌فرستند. به اندازه کافی سرم شلوغ است که در باشگاهی مشغول نباشم.

فارس: با این حساب و این همه مشغله چه طور می‌خواهید در تیم ملی ایران حضور پیدا کنید؟

اگر توافقی صورت گرفت چون دوست دارم به فوتبال ایران کمک کنم بالاجبار یک نفر را جایگزین خودم در کلینیک‌ می‌کنم. روش‌هایی که ما اجرا می‌کنیم در ایران رایج نیست. در کمپ اتریش که تیم ملی در آن حضور پیدا می‌کند خیلی از این مسائل روشن می‌شود.

فارس: کاری که شما می‌کنید چه تفاوتی با فیزیوتراپ‌ها و بدنساز‌های ایرانی دارد؟

کاری که من می‌کنم در ایران کسی با آن آشنا نیست. این یک واقعیت است. سابقه کاری من مشخص است و کارنامه علمی روشنی دارم. تخصصی که من دارم نیاز فوتبال کشور است.

فارس: 20 سال از فوتبال ایران دور بودید. چه طور از تفاوت کاری‌تان با هم صنف‌های خود در ایران می‌گویید؟

من در کنگره علم و فوتبال در ایران شرکت کردم و تحقیقات مفصلی درباره بدنسازی در ایران انجام دادم و آنجا بود که متوجه کم و کسری‌های این علم در فوتبال ایران شدم.

فارس: باتوجه به اینکه برای فوتبال ایران ناشناخته‌اید و کسی هم تاکنون حاضر نشده درباره سابقه فوتبالی شما رزومه‌ای ارائه دهد به طور حتم زیر ذره‌بین قرار دارید.

من کارم را بلدم و فکر نمی‌کنم مشکلی برایم پیش آید. نمی‌دانم این بحث سابقه تیمی را از کجا آورده‌اید. بهتر است درباره من از کمیته فنی سؤال کنید. وقتی هنوز نمی‌دانم فدراسیون می‌خواهد از علمم استفاده کند یا نه،‌بهتر است صحبتی نکنم. اگر حوصله کنید و قرارداد من با فدراسیون نهایی شود، متوجه تفاوت‌ها می‌شوید.

فارس: با آشنایی قبلی با قطبی به تیم ملی معرفی شدید یا واسطه دیگری در میان بوده است؟

این سؤال را باید از کمیته فنی بپرسید. من قانونمند هستم و وقتی قول داده‌ام تا زمان نهایی شدن قرارداد صحبتی نکنم، حرفی نمی‌زنم.

فارس: چه زمانی تکلیف شما با فدراسیون مشخص می‌شود؟

من منتظر تصمیم کمیته فنی هستم.

فارس: صحبت آخر؟

درباره حضور من در ایران داستان‌های زیادی گفته شده اما رسانه‌ها باید بدانند اگر می‌خواهم کمکی کنم از روی علاقه است.


سه شنبه 89 اردیبهشت 28 , ساعت 4:17 عصر
 
 
 

 رئیس سابق کمیته داوران فدراسیون فوتبال گفت: صحبت‌های داوود رفعتی در مورد دلالی در داوری را قبول ندارم و آن را احساسی می‌دانم.


رضا غیاثی در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، در مورد اظهارات داوود رفعتی مبنی بر اینکه برخی دلال‌ها داوران را می‌خرند، اظهار داشت: صحبت‌های رفعتی را بیشتر احساسی می‌دانم که ناشی از اختلاف نظر با مسعود عنایت است. رفعتی می‌گوید علی‌رغم شایستگی که داشته عنایت در حقش ظلم کرده است.

رئیس سابق کمیته داوران فدراسیون فوتبال گفت: رفعتی حودش به من گفت که اگر سال‌ها به عنوان نفر چهارم فهرست کمک‌داوران بین‌المللی حضور داشته، پس حتما این لیاقت را دارا بوده و حالا که نفر سوم لیست به خاطر سنش کنار رفته باید او جانشین این فرد می‌شده نه آنکه نفر نهم لیست کمک‌داوران بین‌المللی به جای او وارد این فهرست شود.

غیاثی تاکید کرد:‌ از درون فدراسیون خبری ندارم و این مطالب را رفعتی به من گفت. خودش گفت بعد از رفتن شما از کمیته داوران باز هم عنایت من را به عنوان نفر چهارم این فهرست قبول داشت. رفعتی سال‌ها با عنایت دوست بوده اما این اختلاف نظرها را به گوش علی‌آبادی و کفاشیان رسانده و کفاشیان نیز در ذیل نامه نوشته در کمال متانت و ادب و انصاف به این مسئله رسیدگی شود. ظاهرا کفاشیان هم می‌داند که عنایت آدم بد‌دهن و بی‌ادبی است. اما این موضوع با وجود دستور کفاشیان حل نشد و رفعتی به سایر اعضای کمیته داوران از جمله بهروان، نظری و خوشخوان مراجعه کرد و حتی به مسئولان مربوطه سازمان تربیت بدنی نیز آنرا اطلاع داد.

غیاثی با اشاره به دوران ریاستش بر کمیته داوران عنوان کرد: در زمان ما کسی جرأت نمی‌‌کرد با داوران تماس بگیرد و اگر چنین تماسی برقرار می‌شد بر اساس سیاست‌های کاری تعیین شده، آن داور را کنار می‌گذاشتند. نمونه‌اش در مرحله پلی‌آف که بین دو تیم پیکان و پگاه برگزار شد و فردی با فریدون اصفهانیان تماس گرفت و گفت: می‌خواهد یکی از دو باشگاه را بخرد که در صورت سقوط به دسته اول می‌تواند آنرا ارزان‌تر بخرد. بعد از اینکه اصفهانیان این موضوع را به من گفت، مسعود مرادی را بجای او در این دیدار به عنوان داور انتخاب کردیم.

وی در ادامه به خبرنگار فارس گفت: حرف‌های رفعتی در مورد دلالی در داوری را قبول ندارم و همان حرف دکتر سیار را تکرار می‌کنم که جامعه داوری فوتبال ما پاک است و یک سبد سیب سرخ هستند که فقط یکی دو سیب گندیده در آن وجود دارد که همه آن‌ها را می‌شناسند. اگر چه انتقادهایی به عملکرد مسعود عنایت دارم و می‌گویم او سرکارش نیست و دائما در مسافرت است یا سوء مدیریت داشته اما به پاک‌دستی‌اش اعتقاد دارم. عنایت بی‌ادب است و به بزرگتر از خود احترام نمی‌‌گذارد اما معتقدم او پاک است.

رئیس سابق کمیته داوران فدراسیون فوتبال یادآور شد: اگر اهالی فوتبال از باشگاه‌ها تا رسانه‌ها و کارشناسان می‌گویند وضعیت داوری مطلوب نیست و راه را غلط می‌رود این معنایش کم کاری عنایت نیست. او تمام تلاش خود را انجام می‌دهد اما مقصر کسانی هستند که همچنان او را سر کار نگه داشتند.

غیاثی در مورد اظهارنظرهای فردی بنام محمدرضا فهیمی گفت:‌ من هم او را می‌شناسم و از علاقمندان به داوری است و در اعیاد و مراسم مختلف به من پیامک می‌دهد اما نمی‌دانم بر اساس چه حسی شاید بگویم فضولی و یا خودبزرگ‌بینی زیاد، حرف‌هایی در مورد داوری می‌زند که خود من هم آنها را باور نمی‌کنم. اینکه او می‌تواند به واسطه دوستی با عنایت در چینش داوران نقش داشته باشد، من این حرف را باور نمی‌کنم. شاید رفعتی آنها را باور کند. زمان من هم برخی مدعی بودند بخاطر دوستی با من می‌توانند ترکیب داوران را تغییر دهند که این ادعا نیز درست نبود.

غیاثی در مورد جعل مدرک مهندسی توسط رفعتی که فهیمی مدعی آن است گفت: بر اساس اساسنامه داوری برای داور بین‌المللی شدن مدرک دیپلم کافی است که رفعتی این مدرک را به ما ارائه کرد. اکنون نیز خیلی از داوران دیپلمه هستند اما اینکه بعد چه اتفاقی افتاده و یا لیسانس جعل شده یا نه، من از آن بی‌اطلاعم و خود آن شخص و مراجع ذیصلاح می‌توانند در موردش تصمیم‌گیری کنند. رفعتی بر اساس اظهاراتی که داشته چون عضو فدراسیون است باید در کمیته انضباطی مدارکش را ارائه کند و حتما هم مدرکی در این مورد دارد اما فهیمی باید در دادگاه ادعایش را ثابت کند. اگر از وقوع جرمی مطلع باشد و آن را به دادگاه اطلاع ندهد خودش هم مجرم است اما برای داور بین‌المللی شدن نیازی به مدرک لیسانس نیست.


سه شنبه 89 اردیبهشت 28 , ساعت 4:15 عصر
 
 

رئیس سازمان لیگ از کاپ قهرمانی در محل سازمان لیگ رونمایی کرد.


به گزارش خبرگزاری فارس، عزیز محمدی درباره جام قهرمانی لیگ برتر اظهار داشت: این جام نقره ای است و حدود 5 کیلوگرم وزن دارد و از نقره خالص و بهترین نوع آلیاژ ساخته شده است. صنعتگران اصفهانی با ظرافت و سلیقه ایرانی که نشان دهنده هنر ناب ایرانی است این جام را ساخته اند. در جام قهرمانی نقره کاری ویژه ای بکار رفته و در ساخت این جام طراحی نقره ای با سبک زیبای اصفهانی به کار رفته است.

رئیس سازمان لیگ گفت: سعی شده این کاپ از استحکام خوبی برخوردار باشد تا در جشن قهرمانی بتواند جلوه خاص خود را داشته باشد. پایه این جام که تکیه گاه جام نقره ای است از چوب و مرغوب ترین نوع لاستیک نگه دارنده استفاده شده است.

سپاهان قهرمان نهمین دوره لیگ برتر است و امروز جام قهرمانی را تحویل خواهد گرفت.


سه شنبه 89 اردیبهشت 28 , ساعت 4:15 عصر
استاندار آذربایجان شرقی، لغو «کاپتاژ» برای ورود خودروهای ایرانی به نخجوان را خواستار شد.

روابط عمومی استانداری آذربایجان شرقی، احمد علیرضا بیگی امروز در دیدار آیخان سلیمان اف، سرکنسول جمهوری آذربایجان که به مناسبت پایان ماموریت وی در تبریز انجام شد، بر گسترش تعامل با جمهوری آذربایجان تاکید کرد.
وی بر ضرورت گسترش مناسبات سیاسی، فرهنگی و اقتصادی دوجانبه تاکید کرد.
بیگی به اراده دو دولت برای توسعه روابط اشاره کرد و گفت: نزدیکی مردم آذربایجان شرقی و جمهوری آذربایجان به لحاظ فرهنگی و جغرافیایی، زمینه مناسبی برای مراودات بیشتر است.
وی با اشاره به اینکه بر اساس سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، استان اردبیل به عنوان محور برقراری مراودات اقتصادی، فرهنگی و سیاسی انتخاب شده است، اظهار داشت: نقش آذربایجان شرقی به واسطه ظرفیت‌های موجود در این خصوص نباید نادیده گرفته شود.
بیگی از اهتمام برای راه‌اندازی پرواز باکو ـ تبریز ـ مشهد برای راحتی و رفاه زائران جمهوری آذربایجان خبرداد.
سرکنسول جمهوری آذربایجان نیز در این این دیدار از تلاش‌ ایران برای میانجیگری در مسئله قره‌باغ قدردانی کرد.
آیخان سلیمان‌اف در ادامه سخنان خود اظهار داشت: در این پنچ سال خاطرات خوشی از اقامتم در تبریز داشتم که هرگز از یاد نخواهم برد.
سرکنسول جمهوری آذربایجان در آذربایجان شرقی با اشاره به روابط خوب فعلی ایران و جمهوری آذربایجان گفت: نباید به این سطح از روابط بسنده کرد.


سه شنبه 89 اردیبهشت 28 , ساعت 1:26 عصر

خسروشهر با گذشتهای پر فراز ونشیب ریشه در عمق تاریخ آذر بایجان وحتی ایران دارد از تمدن اوراتوئیان تا ادوار بعد آن و وجود معابد وآتشکده های بسیار بزرگی بوده است از دوران بعد از اسلام تا انقلاب مشروطیت وبعد آن تا انقلاب اسلامی تاریخی سراسر حماسه وافتخار دارد این دیار خواستگاه عالمان عارف وعارفان عاشق وپایگاه مشاهیر زمان بوده است خسروشاه مهد تمدن وعشق به ولایت ومملو از ارادتمندان علی (ع) وخاندان بزرگوار اوست .

تدین تعهد شجاعت غیرت همت وتلاش مردان وزنان این منطقه در تاریخ زبانزد خاص وعام بوده ومی باشد باغها چشمه سارها کوههای زیبا بازار پر رونق مراکز اقتصادی صنعتی وتولیدی وتعاونی های مختلف خاک حاصلخیز ومستعد جاذبه های تاریخی وغنی ومردم بسیار تلاشگر این دیار همه وهمه دست در دست هم شهری زیبا وجذاب ودیدنی بوجود آورده است این همه شور وعشق وآبادانی وتاریخ وحماسه می طلبد که مجموعه ای ماندگاراز تاریخ جغرافیا واستعداد های مردم صنعت وآثار فرهنگی این دیار در مجموعهای هر چند کوچک وناقص گردآوری شود تا هر آنچه که در دل تاریخ ضبط وثبت شده است در حد توان بر این مکتوب نقش بندد بگونه ای که آیندگان بویژه نسل جوان وتلاشگر وعلاقمندان به گذشته وتاریخ این دیار بعنوان چراغی کم فروغ بهره گیرند بر این اساس مجموعه حاضر را به یاری خداوند متعال جمع آوری نمودم هر چند کامل نیست وعیوب بسیاری بر آن وارد اما آیینه ای کوچک از وضعیت خسروشاه می باشد.

 موقعیت جغرافیایی خسروشهر

خسروشاه ویا به عبارتی خسروشهر یکی از آبادترین وتاریخی ترین شهر های آذر بایجان به شمار می رود .

شهرستان خسروشهر در 24 کیلومتری جنوب غربی شهر تبریز واقع شده است این شهر از طرف شرق به پیش کوه آوراق واز طرف غرب به پیش کوه صراف واز طرف جنوب به رشته کوههای سهند منتهی است ارتفاع شهر از سطح دریا 1360 متر می باشد ومجموع مساحت بخش 244 کیلومتر مربع است در آخرین سر شماری منطقه خسروشاه دارای جمعیتی بیش از 45000 نفر بوده است که در خود شهر وروستاهای اطراف ساکن بوده اند .

دراوایل انقلاب اسلاتمی ایران نام شهر از خسروشاه به خسروشهر تغییر نام دادجاده ترانزیتی تبریز –مراغه از شهر می گذرد وهمچنین راه شهرستان اسکو نیز از این شهر است راه آهن تبریز به تهران نیز از داخل شهر وازمیان باغات ومزارع زیبای عبور می کند ودر شهر دارای ایستگاهاست فاصله شهر تا اسکو 7کیلومتر وتا شهر ایلخچی 3 کیلومتر است وبا گسترش راه های ار تباطی این شهر به یکی از شاه راههای ار تباطی تبدیل شده است وروز به روز نیز بر وسعت شهر افزوده می شود .

این شهر یکی از مناطق کهن وشهر قدیمی سکونت انسانهای اولیه است اشیای کشف شده در این شهر قدمت شهر را به 3000 سال قبل از میلاد می رساند در کتاب تاریخ ماد دیاکونف روسی این شهر را آنیاشتانیا می نامد این شهر تا زمان ساسانیان وپادشاهی خسروپرویز به این نام خواند می شده است وبعد از تاج گذاری خسروپرویزبه خسروشاه تغییر نام داد .

کارخانه ها وکار گاهها ی بزرگ وکوچک در قسمتهای مختلف شهر وجود دارد وروز به روز بر تعداد این کارخانه ها افزوده می شود امروزه صنایع شهر حرف های زیادی برای گفتن در اقتصاد استان وایران دارند .

آب وهوای مناسب این شهر را در کشاورزی نیز نمونه ساخته است همچنین مرکز بزرگ تحقیقات کشاورزی در شهر کمک شایانی را در پیش برد اهداف کشاورزی دارد این مرکز یکی از مراکز تحقیقاتی پیشرفته کشور بشمار می رود که انواع

آزمایشات در خاک وآب وانوع محصولات را انجام می دهد .

 آب وهوا

خسروشهر به علت موقعیت کوهستانی از آب وهوایی سرد وخشک در زمستان بر خوردار است که در مواقعی دمای هوا در روزهای سرد زمستان به بیش از 20 در جه زیر صفر میرسد اما با شروع فصل بهار وتابستان آب وهوا رفته رفته رو به گرمی می گذارد ودمای هوا با گرم شدن روزها بالا می رود ودر روزهای گرم تابستان به بالای 35 در جه می رسد بهترین زمان برای مسافرت وگردشگری به منطقه خسروشاه از نیمه دوم اردیبهشت آغاز وتا پایان مهر واواسط آبان است .

باران وبرف در فصول سرد سال وفصل بهار تقریبا به میزان کافی می بارد واین منطقه را به یکی از مناطق مساعد برای کشاورزی در اسان ساخته است .

 

آب شرب شهر

آب شرب شهر خسروشهر از طریق چاههای عمیقی که توسط اداره آب وفاضلاب حفر شده است تامین می شود آب این چاهها پس از انتقال به منبع ومخزن بزرگ آب وتصفیه وکلرینه کردن آن توسط لوله های آب به شهر انتقال می یابد تا به مصرف عموم می برسد تا چند سال پیش به علت کمبود آب در فصول پر مصرف آب بعضی از چاههای کشاورزی نیز مانند موتور یانق به منبع آب وصل می شداما اندک زمانی است که با بهربرداری از آب زرینه رود قسمتهایی از شهر که آب در آن نواحی کم بود تحت پوشش این آب قرار گرفت سوای خود شهر بعضی از روستاهای تابعه نیز از آب زرینه رود استفاده می کنند .

 رودخانه های جاری در محدود خسروشاه

رودخانه ها یکی از منابع بسیار مهم تامین آب برای زندگی انسان به شمار می رود واز گذشته ای دور تا حال در هر کجای کره خاکی رودخانه ای وجود داشته زندگانی بشر نیز در انجا در جریان بود است رود خانه ها یکی از منابع تامین آب برای کشاورزی منطقه خسروشهر به شمار می روند وهر چه آب رودخانه ها بیشتر باشد کشاورزان بیشتری از آب آن استفاده می کنند این رودخانه بهترین آب ودر عین حال ارزانترین آب را به کشاورزان می دهند آب رودخانه های محدوده شهر بیشتر در فصول سرد سال درجریان است اما بااین حال باغات ومزارعی نیز با آب این رودخانه ها به حیات خود ادامه می دهند .

سه رودخانه در محدوده شهر در جریان است که بنامهای زیر می شناسیم آجی چای( تلخه رود ) – کر چای (رودخانه ویدهر)- دینگوچای .

آجی چای : از ارتفاعات قوشه داغ در سراب وقسمتی از کوههای سهند ودامنه هایشمالی بزگوش سرچشمه می گیرد وپس از طی مسافتی قریب 218 کیلومتر وارد محدوده خسروشهر می شود ودر حدود 11کیلومتر از مسافت منطقه راطی می کند . هر چه آّ رودخانه بیشتر باشد از شوری آب رودخانه به همان نسبت کاسته می شود ودر روستاهای حومه شهر مورد استفاده در امر کشاورزی قرار می گیرد آب رودخانه از روستاهای آخوله –بارانلو وساتلو می گذرد و وارد محدوده ایلخچی می گردد.

کر چای : رودخانه کرچای از ارتفاعات سهند سر چشمه می گیرد که مناسب برای کشاورزی است آب رودخانه بیشتر در فصول سرد سال زیادشده و از محل شروع تا ورود به آجی چای مسافتی در حدود 50 کیلومتر را طی می کند .

دینگو چای: این رودخانه فصلی است واز ارتفاعات جنوب شرقی خسروشاه که محلی است بنام قارقا دره سی سرچشمه می گیرد ومرکز سر چشمه این رودخانه در محدوده کانونهایاتفاقی قرار دارد که بدین جهت در اثر بارش باران وتگرگ وجاری شدن سیل به وجود می آید ودر فاصله کمی آب این رودخانه همه جا رامی گیرد .

بارها این رودخانه قسمتهای مختلف شهر بخصوص قسمتهای جنوبی را ویران کرده است وبا عث خسارات بسیاری برای اهالی شده است هنوز نیز در خاک برداری هایی که در محدوده واطراف آن منطقه شهر انجام می شود لایه های رسوب کرده از طغیان این رودخانه رامی توان مشاهده کرد .

 دین مردمان خسروشهر

دین باستانی مردم این دیار زرتشتی بوده واز آغاز هزارساله هفتم پیش از میلاد آـش را پرستش میکردند ووجود زیارتگاه های آتش در این منطقه بدین گواهی می دهد وسالها بر این آیین بوده اند ودر تمام طول تاریخ تا ظهور اسلام آتش پرستی در درجه نخست قرار داشت .

بعد از حمله اعراب به ایران وگسترش دین مبین اسلام مردم منطقه ای خسروشاه نیز همانند سایر نقاط آذر بایجان وایران به این آیین الهی گرویدند ومعابد وآتشکده ها نیز کم کم جای خود را به مساجد دادند که یکی از این معابد به عیده مسجد که اولین مسجد در خسروشاه بود تبدیل شد اکنون از عیده مسجد جز طلی از خاک چیزی باقی نیست شاید اگر کاوشهایی در این محل انجام گردد قدمت منطقه به بیش از این رسیده وآثاری ازتمدن گذشتگان رانیز بشناسیم .

تا قبل از هجوم ترکان وسلجوقیان در اوایل قرن پنجم مردم خسروشاه مذهب شافعی داشتند ولی با تسلط ترکان مذهب حنفی را که خود از شرق ایران آورده بودند در این ناحیه رواج دادند وتا ظهور سلسله صفویه مردم تابع مذهب شافعی وعدهای نیز مذهب حنفی داشتند ودر زمان شاه اسماعیل صفوی مردم شهر تحت تاثیر شیعه جعفری اثنی عشریه قرار گرفتند و با گذشت زمان به این مذهب پایبند شدند ودر حال حاضر تمام مردم شهر مسلمان بوده وشیعه جعفری 12 امامی می باشند وجود مساجد متعدد در گوشه وکنار شهرهمه گویای عمق مذهب ودین در مردم این دیار می باشد.

 زبان و گویش در خسرو شاه

لهجه آذری که بر گرفته از زبان آذری پهلوی بوده است . در لغت نامه دهخدا آمده است : زبان آذری لهجه ای از فارسی قدیم است بطور مسلم تا آغاز عصر صفویه زبان آذری هنوز زنده بوده ودر اواسط حکومت صفویه لهجه آذری از شهرهای آذر بایجان بر افتاد و جای آن را به ترکی آذری داد .

زبان معمول در آذر با یجان طبق تحقیقات اخیر با ترکی عزی قرابت دارد بهر رو تحت تاثیر لغات و دستور زبان فارسی قرار گرفته زبان آذری بدون شک زبان ایرانی بوده است چنانکه مو افان عرب آن را برابر دری و پهلوی یاد می کنند .

 خسرو شاه از نظر آمار و ارقام و سرشماری ها

جمعیت خسروشاه در سر شماری 1345 --   5137 نفر است که در 1130 خانوار زندگی میکردند در سرشماری سال 1355 جمعیت شهری به 8637 نفر افزایش یافته که در 1931 خانوار زندگی می کردند و در آخرین سرشماری که در سال 1375 انجام یافته است جمعیت شهر به 12573 نفر رسیده است که در 2877 خانوار زندگی می کنند در این آمار تعداد مردان بیشتر از زنان است مردان 6411 نفر و زنها 6173 نفر هستند .

 قلعه های تاریخی وباستانی در خسروشاه

قلعه ها در دوران مختلف تاریخ برای جلوگیری از هجوم دشمنان وبیگانگان به حریم ساکنانش بنا شده اند واین قلعه ها بیشتر جنبه باز دارنده ودفاعی داشتند وهر کدام از قلعه ها در زمانهای مختلف ساخته شده اند وبارها ویران شده ودوباره بنیان یافته اند قلعه هایی که از خشت وسنگ لاشه های بزرگ ساخته می شدند که هر کدام برای خود سر گذشتی دارند ضخامت دیوارهای این قلعه ها به بیش از چها متر وبه ار تفاع بیش از هفت متر می رسیده است که گویای مبارزات مردمان آن در نبرد با مهاجمان ومتخاصمان بیرحم زمان خود بودند در خسروشاه چهار قلعه شناسایی شده است که بنام های زیر می شناسیم .

1-قلعه آنیاشتانیا ( خسروشاه )

2-قیز قالا (قلعه دختر )

3-قلعه یانق تپه ( شهر باستانی یانق)

4-دینگو قلعه  

 

چشمه های آب در خسروشاه

در قدیم الایام به علت نبود آب لوله کشی مردم از آب چشمه ها استفاده می کردند آب این چشمه ها بسیار گوارا بوده وهنوز هم بعضی از آنها در جریانند و مورد استفاده قرار می گیرند که بیشتر در بخش کشاورزی است در گذشته هر روز با طلوع آفتاب چشمه ها شلوغ و مملو از مردان و زنان سطل و کوزه بدست بود که برای استفاده از آب به چشمه ها می امدند و هر کس به اندازه نیاز استفاده کرده و

آب چشمه بعد طی مسافتی وارد استخرهای بزرگی می شد تا با پر شدن استخرها از آب آن در امر کشاورزی استفاده شود از چشمه هایی که امروزه در شهر جاری اند می توان به چشمه حاج فرج اشاره کرد که نزدیک آرامگاه شیخ فضل الله راوندی جاری است وحالتی زیبا و ملکو تی به آنجا داده است وجود درختان زیبا و فضایی سرسبز آن مکان را به یکی از تفرجگاههاتی منطقه تبدیل کرده است

از دیگر چشمه های شهر می توان به چشمه : دیلمان - شمشرف – پراباخ – سو چیخان – و احمد شاه اشاره کرد .

 

 


سه شنبه 89 اردیبهشت 28 , ساعت 1:23 عصر

 

 به گزارش ایسنا:

یک متخصص تغذیه گفت: طالبی و هندوانه از میوه‌های تابستانی هستند که به دلیل آب فراوانی که در خود ذخیره دارند، کمبود آب بدن در فصل گرم سال را جبران می‌کنند.

دکتر مجیدکاراندیش اظهار داشت: تفاوت میوه‌های تابستانی، مانند هندوانه و طالبی با دیگر میوه‌ها در حجم بالای آب ذخیره شده در این میوه‌ها است که مصرف آنها از خشکی و کاهش آب بدن در تابستان پیش‌گیری می‌کند.

وی افزود: مصرف 300 گرم طالبی و یا 400 گرم هندوانه معادل مصرف 3 عدد خرما است و ارزش غذایی معادل 60 کالری دارد. خصوصیت ویژه هندوانه و طالبی این است که علاوه بر کالری، آب بدن را نیز تامین می‌کنند.

کاراندیش تصریح کرد: قند موجود در هندوانه و طالبی نیز قند فروکتوز است و مصرف منطقی این میوه‌های تابستانی برای بیماران دیابتی مشکلی ایجاد نمی‌کند.

این متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: هندوانه و طالبی باید به صورت طبیعی مصرف شوند و افزودن شکر به این میوه‌ها به‌هیچ وجه توصیه نمی‌شود.

وی در پایان گفت: قند موجود در هندوانه و طالبی مشکلی ایجاد نمی‌کند و مضر نیست، ولی اگر قرار باشد این میوه‌ها در هر وعده به همراه مقدار زیادی شکر مصرف شوند، مضر بوده و قند خون را افزایش می‌دهد.


سه شنبه 89 اردیبهشت 28 , ساعت 1:22 عصر
 مهر نوشت:

فیلم سینمایی «چراغ قرمز» به کارگردانی علی غفاری عید فطر در گروه سینمایی آزادی روی پرده می‌رود. آرش معیریان به تازگی ساخت آنونس این فیلم سینمایی را تمام کرده است. «چراغ قرمز» که در بیست و هشتمین جشنواره فیلم فجر اکران شده قرار است عید فطر روی پرده سینماهای تهران و شهرستان برود.

داستان این فیلم درباره بهروز جوان ساده‌دلی است که در اثر اتفاقاتی درگیر ماجرای یک قتل می‌شود و این موضوع ماجراهایی را برای او به ‌وجود می‌آورد. فیلمنامه این فیلم سینمایی را غفاری به همراه میلاد کزازی بر اساس فیلمنامه‌ای از سعید دربندی نوشته‌اند. پوریا پورسرخ، الناز شاکردوست، مجید یاسر، انوشیروان ارجمند، نعیمه نظام‌دوست و محسن قاضی‌مرادی بازیگران این فیلم هستند.

دیگر عوامل این فیلم عبارتند از مدیر فیلمبرداری: حسین ملکی، چهره پرداز: محسن بابایی، طراح صحنه: آتوسا قلمفرسایی، دستیار اول کارگردان و برنامه ریز: مانفرد اسماعیلی، تدوین: کاوه ایمانی، موسیقی: سعید ذهنی، صداگذار: مهران ملکوتی، منشی صحنه: افسانه قاسمی، عکس: حسن ناحی، تهیه‌کننده: محسن علی‌اکبری.


سه شنبه 89 اردیبهشت 28 , ساعت 1:21 عصر

 

 به گزارش فارس: زنی با حاضر جوابی زندگی را به کام خود و شوهرش تلخ کرد.

زنی با مراجعه دادگاه خانواده شهید محلاتی دادخواستی را به قاضی یکی از شعب ارائه کرد.
این زن 29 ساله در حضور قاضی شعبه 236 این مجتمع مدعی شد که شوهرش او را به شدت کتک می‌زند. شوهرم دست و پای مرا بارها شکسته است و مرا دائم تهدید به مرگ می‌کند.
مرد 35 ساله در دادگاه حضور داشت: من زمانی که همسرم زیاد با من بحث می‌کرد، مجبور می‌شدم از خودم خشونت نشان دهم. همسرم بسیار حاضر جواب است و همیشه یک پاسخی در برابر من دارد و این موضوع مرا آزار می‌دهد.
زن تصریح کرد: ما حدود 7 سال است که با هم زندگی کردیم و یک فرزند 5 ساله داریم. شوهرم همیشه می‌گوید که من در حسرت یک زن ساکت و حرف گوش کن هستم و تو این ویژگی را نداری.
مرد گفت: همسرم قابل تحمل نیست و من می‌خواهم از او جدا شوم.
قاضی رسیدگی کننده به این پرونده تصمیم گیری را به آینده موکول کرد.


سه شنبه 89 اردیبهشت 28 , ساعت 1:20 عصر

 

 نخست وزیر ترکیه از نحوه استقبال ایران انتقاد کرد.

به گزارش جهان رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه نسبت به نحوه استقبال مسئولین ایرانی اعتراض کرده و ظاهرا اعتراض خود را نشان هم داده است.

 وی به دلیل آنچه رعایت نکردن اصول دیپلماتیک از سوی مسئولین ایرانی نامید،از سوار شدن بر اتومبیل تشریفات ریاست جمهوری در فرودگاه خودداری می کند.

گفتنی است در این اجلاس مسئولین ایرانی اصرار داشتند که بدون تشریفات دیپلماتیک و در فضائی کاملا ساده و ایرانی مراسم را برگزار کنند.

گفته می شد در این مراسم صبحانه ایرانی در کنار پذیرایی‌های معمول دیپلماتیک به میهمانان ارائه شده بود؛ بطوریکه صبحانه کاری داسیلوا و اردوغان نان سنگک، پنیر، گردو و برگه بود.


<   <<   16   17   18   19   20   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ