سفارش تبلیغ
صبا ویژن
خود را از اندیشه ای که مایه فزونی حکمتت گردد و عبرتی که مایه حفظ تو شود، تهی مدار . [امام علی علیه السلام]
 
شنبه 89 تیر 26 , ساعت 7:44 عصر
 یک منبع مطلع بازداشت «لیویا لئو اگوستی» سفیر سوئیس در تهران را تأیید کرد و گفت که سفر وی با اطلاع دستگاه‌های ذیربط انجام شده است.

یک منبع مطلع در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس با تأیید خبر بازداشت «لیویا لئو اگوستی» سفیر سوئیس (حافظ منافع آمریکا) در ایران، به جزییات بیشتری در این زمینه اشاره نکرد ولی یادآور شد که سفیر سوئیس با اطلاع دستگاه‌های ذیربط به استان خراسان شمالی سفر کرده است.
وی افزود: اگوستی بعد از چند ساعت بازداشت آزاد شده است.
سفیر سوئیس در تهران در تاریخ 23 تیرماه به اتهام سفر به یکی از روستاهای مرزی بدون اطلاع دستگاه‌های ذیربط بازداشت شده بود.
نیروهای مرزبانی ایران سفیر سوئیس و همراهانش را در روستای کلانه زمانه نزدیک روستای خیرآباد بخش قوشخانه شهرستان شیروان در استان خراسان شمالی دستگیر و بعد از چند ساعت بازداشت آزاد کرده بودند.


شنبه 89 تیر 26 , ساعت 4:52 عصر
 صحیفه سجادیه توسط شاعر تبریزی برای نخستین بار در قالب قصیده در تبریز در قالب 5 هزار بیت به نظم کشیده شد.

مولف آثار ادبی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در تبریز با اعلام این خبر به تشریح جزئیات اثر ادبی خود پرداخت.

* آشنایی گسترده‌ای با اشعار مذهبی دارم
علی‌اکبر قلیزاده با اشاره به فعالیت‌های ادبی خود اظهارداشت: اینجانب در سال 1340 در شهرستان سردرود به دنیا آمدم و فعالیت‌های ادبی خود را از 17 سالگی آغاز کرده‌ام.
وی اظهار داشت: من در خانواده‌ای مذهبی به دنیا آمدم و این مسئله تاثیر مستقیمی بر روی علایق مذهبی من داشته است.
مولف آثار ادبی اظهار داشت:‌ آشنایی گسترده‌ای با اشعار مذهبی دارم و اکثر اشعار مربوط به اهل‌بیت(ع) و نیز غزل‌های ترکی را در 40 سال اخیر مطالعه کرده‌ام.

* صحیفه سجادیه برای نخستین‌بار در تبریز به نظم کشیده شد
قلیزاده اظهار داشت: صحیفه سجادیه برای نخستین‌بار در قالب قصیده که یکی از سخت‌ترین سبک‌های شعری است در تبریز به نظم کشیده شده است.
وی خاطرنشان کرد:‌ شاید در سبک‌های دیگر این کار صورت گرفته باشد اما در قالب قصیده این کار تازگی دارد.
فلیزاده خاطرنشان کرد: این اثر در مدت قریب به دو سال زمان برده و در 5 هزار بیت منظومه صحیفه سجادیه آماده شد.
شاعر و مداح اهل‌بیت(ع) اظهار داشت: هیچ دخل و تصرفی در این اثر شریف صورت نگرفته است و تمام فرمایشات امام سجاد(ع) بدون تصرف و اعمال نظر مورد استفاده قرار گرفته‌اند و عبارت از خود کتاب صحیفه سجادیه هستند و این کار با کمال دقت صورت گرفته است.

*صحیفه سجادیه حاوی نکات ارزشمند برای مبارزه با تهاجم فرهنگی اما مهجور در جامعه اسلامی
وی با اشاره به انگیزه خود از به نظم کشیدن صحیفه سجادیه اظهار داشت: با توجه به اینکه بنده کتاب‌های متعددی تالیف کرده‌ام تلاش کردم تا اثری ماندگار و ارزشمند از خود به جای بگذارم و در همین راستا منظم کردن یکی از آثار و مفاخر اسلامی را انتخاب کردم.
قلیزاده اظهارداشت: در این راستا کتاب شریف و ارزشمندی چون قرآن کریم، ‌صحیفه سجادیه، نهج الفصاحه ‌و نظراتم را جلب کرد.
وی خاطرنشان کرد: در مورد قرآن کریم قبلاً کارهایی صورت گرفته بود اما صحیفه سجادیه با وجود اینکه حاوی نکات ارزشمند برای مبارزه با تهاجم فرهنگی اما مهجور در جامعه اسلامی بود.
قلیزاده تاکید کرد: صحیفه سجادیه دارای نکات اخلاقی ارزشمندی است که با مقتضیات زمان نیز هماهنگی دارد و در راستای مبارزه با تهاجم فرهنگی که مورد نظر رهبری هم هست می‌توان از این اثر شریف استفاده‌ای فراوانی برد.

* اثر منظوم صحیفه سجادیه در انتظار کمک مسئولان و ناشران برای چاپ و نشر
این مولف کتب ادبی و مذهبی با اشاره به نهایی شدن کار تالیف این اثر منظوم اظهار داشت: در صورت مساعدت مسئولان در تسریع امر اعطای مجوز و چاپ این کتاب این اثر در آینده بسیار نزدیک در دسترس عموم جامعه قرار خواهد گرفت.
وی تاکید کرد: ‌البته تاکنون خبری در مورد کتاب منتشر نکرده‌ام ولی از طریق غیر رسمی به اطلاع برخی از مسئولان رسیده است.
قلیزاده اظهار داشت: ناشران علاقه‌مند به موضوعات مذهبی نیز می‌توانند در صورت علاقه در این کار خیر شرکت کنند و زمینه نشر معارف اهل‌بیت(ع) را در جامعه فراهم کنند.
وی با اشاره به زبان اشعار در این کتاب اظهار داشت: این کتاب به زبان فارسی بوده اما قابلیت‌های خاصی در زبان ترکی است که امیدوارم در آینده و با توجه به امکانات برگردان ترکی این کتاب را نیز منتشر کنم.


شنبه 89 تیر 26 , ساعت 4:51 عصر
کاهش 20 درصدی قیمت دوربین در بازار ایران

 

 در شرایطی که تحریم ها علیه ایران تشدید شده شرکت های مطرح خارجی سعی در حفظ بازار ایران دارند تا جاییکه بسیاری از این شرکت ها با کاهش بیش از 20 درصدی قیمت اجناس و کالاهای خود سعی دارند تا سهم بیشتری از بازار این را نصیب خود کنند.

در این بین کارشناسان معتقدند: در شرایطی که روز به روز دامنه تحریم ها نسبت به ایران افزایش می یابد کاهش قیمت از سوی یک شرکت خارجی برای دریافت سهم بیشتری از بازار ایران نقطه قوتی برای کشور محسوب می شود.

کاهش قیمت ها بیشتر در بازار دوربین نمود یافته است.چرا که با آغاز فصل تابستان و شروع سفرهای تابستانی فروش دوربین در بازار ایران بیش از سایر فصل ها رونق می یابد و در این میان هر یک از شرکت های خارجی حاضر در بازار دوربین سعی دارند تا با کاهشی چشمگیر سهم بیشتری از بازارفروش دوربین ایران را به خود اختصاص دهند.

در این بین شاید بتوان به کاهش 21 درصدی قیمت دوربین های کاسیو اشاره کرد.که البته در برخی از دوربین های این شرکت شاهد 31 درصد کاهش قیمت نیز هستیم. دوربین های عکاسی  شرکت های دیگری  چون سونی و کانن نیز با کاهشی بیش از 15 درصد مواجه بوده اند.

این در حالی است که بسیاری از کارشناسان تاکید دارند: منافع بسیاری از شرکت های خارجی به بازار ایران گره خورده است و تحریم ها نیز نمی تواند چشم مسوولان این شرکت ها را برروی منافعشان در ایران ببندد.

در این شرایط رقابت تنگاتنگی بین شرکت های خارجی در بازار دوربین ایران شکل گرفته است که البته تنها برخی از این شرکت ها به صورت رسمی و با نمایندگی مشخص در کشور مشغول به فعالیتند.

برخی از دوربین های خارجی که در حال حاضر از جمله مارک های مطرح و پرفروش بازار محسوب می شوند دارای نمایندگی رسمی در ایران نیستند و در این میان روز به روز بازار قاچاق دوربین بدون پشتوانه قوی چون ضمانت کالا داغ تر می شود.

دراین بین شاید بتوان به عدم نظارت کافی در بازار دوربین ایران به عنوان یکی از اساسی ترین مشکلات موجود در این بخش یاد کرد.چرا که در حال حاضر از سوی دولت هیچ گونه نظارت دقیقی بر بازار دوربین صورت نمی گیرد.

 


شنبه 89 تیر 26 , ساعت 4:50 عصر


 

حامد بهداد بازیگر سینما در بخشی از برنامه‌ «هفت» که دیروز - 25 تیر ماه - پخش شد در مصاحبه‌ای‌ ضبط شده‌ درباره‌ حضورش در فیلم «هفت دقیقه تا پاییز»، گفت: «ابتدا طرحی از این فیلم نخواندیم و دسته‌جمعی درباره‌ یک طرح صحبت کردیم و برخی نکات را شنیدیم اما همان طرحی که به ما گفته شد، روحی در آن وجود داشت که باعث شد به آن اعتماد کنیم. اگرچه بعدها این طرح دستخوش تغییراتی شد که من حتی فکرش را هم نمی‌کردم، البته در نهایت از محصول این کار راضی هستم و فکر می‌کنم این فیلم برگ جدیدی در کارنامه‌ی بازیگری‌ام محسوب می‌شود.»

وی درعین حال درباره‌ حضورش در این فیلم گفت: «اکثر دوستان، سینمادانان و سینمادانان من درباره‌ این نقش به تعریف پرداختند.» حامد بهداد در پاسخ به این‌ سوال مصاحبه‌شونده که درباره‌ اختلافات او و هدیه تهرانی پرسیده بود اظهار کرد: «با هدیه تهرانی اختلاف نداشته و نداریم. ما هنرمندیم و گاه بر سر کار با هم بحث‌هایی می‌کنیم تا کار خروجی بهتری داشته باشد.»

این بازیگر سپس از کیارستمی، کیمیایی،‌ بیضایی، تقوایی و... به‌عنوان اساتید سینمای ایران نام برد و گفت: «ما سینما را از این افراد یاد گرفته‌ایم، ‌من به هیچ‌عنوان طرفدار سینمای «نصف مال من، نصف مال تو» نیستم و از این سینما متنفرم.»

وی در عین حال فیلم «هفت دقیقه تا پاییز» را فیلمی بازیگرمحور بر شمرد و در پاسخ به سئوال مصاحبه‌شونده درباره‌ دستمزدهای بالایی که می‌گیرد اظهار کرد: «من پول خوب می‌گیرم چون از بهترین بازیگران هستم. دستمزد ما به مراتب از بسیاری از ورزشکاران کمتر است، حال چه کسی می‌تواند بر روی کار هنری قیمت بگذارد.»

او در ادامه افزود: «مگر می‌شود بر روی بازی من در فیلم «روز سوم» یا نقش‌آفرینی خسرو شکیبایی در فیلم «هامون» قیمت گذاشت. علاوه بر این مگر من جلوی دوربین رقصیده و یا مسخره‌بازی درآورده‌ام. من جوانم و هرگاه که می‌گویم در کارم خوب عمل می‌کنم با شماتت مواجه می‌شوم، اما واقعیت این است که من، شهاب حسینی، حمید فرخ‌نژاد، باران کوثری همه از بازیگران خوب هستیم، اما آنها هیچ‌گاه این مساله را نمی‌گویند و من این را عنوان می‌کنم. ممکن است سیاهه من پر از خطا باشد، اما به هر حال در امر بازیگری خوب عمل کرده‌ام.»

وی ادامه داد: «امروز بازیگران کذایی، پول‌های فراوان می‌خواهند، اما من که تماشاگر را از خانه‌اش به سینما می‌کشم و او را در سینما درگیر می‌کنم نباید خوب پول بگیرم. اگر من زیاد پول می‌گیرم پس چشم‌رنگی‌هایی که سینما را احاطه کرده‌اند چه؟!»

بهداد در پایان گفت: «اگردستمزد من زیاد است، بد نیست درباره تهیه‌کننده‌ها و افرادی که از یکسال قبل سینماها را برای مدت یکسال اجاره می‌کنند، هم بحث کنیم، اما من هیچ گاه ارثی به دست نیاورده‌ام که بخواهم بگویم این فیلم یا بازیگر باشد دیگری نه.»

وی در پاسخ به این سئوال مجری که او را تنبل خوانده بود و علت حضورش در نقش‌های کوتاه را پرسیده بود اظهار کرد: «تنبل نیستم، بی‌انگیزه‌ام. اما حضور من در نقش‌های کوچک به آنها جان می‌دهد.»


شنبه 89 تیر 26 , ساعت 4:49 عصر
U2 پردرآمدترین گروه موسیقی دنیا است

 

 گروه راک ایرلندی U2 با حدود 130 میلیون دلار درآمد از تور دور دنیای خود و دیگر قراردادهایشان پردرآمدترین گروه موسیقی دنیا معرفی شد.

 وبسایت فوربس نوشت این گروه در هر توقف برای اجرای کنسرت 10 میلیون دلار از فروش بلیت به جیب زده‌ و با توجه به دیگر محصولات مربوط به گروه بالاتر از گروه متال  استرالیایی AC/DC قرار گرفت که تور دور دنیایش 114 میلیون سود برای آنها به همراه داشت.

بیانسه ناولز خواننده سبک R&B با 87 میلیون دلار درآمد در رتبه سوم ایستاد. او در این فهرست سه پله بالاتر از جی-زی همسرش قرار گرفته است.

بروس اسپرینگستین خواننده اهل نیوجرسی و گروهش به نام «ای استریت» و بریتنی اسپیرز رتبه‌های چهارم و پنجم را پر کرده‌اند.

وبسایت فوربس به شوخی نوشت: «تقریبا نیمی از افرادی که لیست امسال پردرآمدترین اهالی موسیقی را پر کرده‌اند سالهاست در دنیای موسیقی هستند تا حدی که ممکن است خواننده برخی ترانه‌های فیلم «بازگشت به آینده» محصول سال 1985 هم باشند.»

این سایت که به مسائل اقتصادی و مالی می‌پردازد اعلام کرد دو گروه صدر جدول به همراه اسپرینسگتین و مدونا که با 58 میلیون دلار درآمد در جدول هشتم شده، به تنهایی در فاصله ژوئن سال 2009 تا ژوئن سال 2010 توانسته‌اند 372 میلیون دلار درآمدزایی کنند.

لیدی گاکا با توجه به تور موسیقی 160 روزه‌اش با درآمد 62 میلیون دلاردر رتبه هفتم این جدول ایستاده است. کنی چسنی خواننده سبک کانتری با 50 میلیون دلار نهم و گروه بلک آید پیز با 48 میلیون دلار درآمد دهم شدند.

رویترز / 16 ژوئیه


شنبه 89 تیر 26 , ساعت 4:48 عصر

 

 سید محمد خاتمی از برخی که خود را مدعیان میراث‌داری انقلاب می‌دانند و دست به تحریف نظریات و روش و منش امام راحل زدند، انتقاد کرد.

رئیس‌جمهور سابق در دیدار با جمعی از دانشجویان به انتقاد از عملکرد اصلاح طلبان پرداخت و گفت: اگر متفکران و اصلاح‌طلبان واقعی که به دین و آزادی و پیشرفت پایبندند، به جای نشستن در مسند قدرت، به تقویت فرهنگ مردم سالاری و تبیین دینی که انقلاب ما در عمق وجدان جامعه ما وجود داشت می‌پرداختند، امروز وضع بهتری داشتیم.

اهم سخنان وی به شرح زیر است:

  • ایران به لحاظ موقعیت سیاسی-راهبردی و ظرفیت‌های طبیعی و انسانی،سرمایه‌های عظیم معنوی و تاریخی در موقعیتی ممتاز قرار دارد. باید بتوانیم به تناسب این سرمایه‌های عظیم جایگاه واقعی ایران را در همه عرصه‌ها در جهان بالا ببریم.
  • حرف افرادی چون ما که علاقه‌مند به اسلام و انقلاب و حقوق و شان مردم هستیم با حکومت و دنیا چیست؟، مردم ما با همه انگیزه‌های متفاوتی که داشته‌اند خواست مشترکی در این صد-صدو پنجاه سال داشته‌اند و آن آزادی و استقلال و پیشرفت است؛ البته مراد ما از آزادی ولنگاری نیست،ابدا این طور نیست.
  • آزادی یعنی اینکه ما بر سرنوشت خود حاکم باشیم،حکومت از آن ما و برآمده از اراده مردم باشد و بتوانیم حرف بزنیم،فکر بکنیم و آنرا بیان کنیم. مردم می‌خواهند هویت داشته باشند،فکرکنند، بیانشان و اجتماعاتشان آزاد باشد.
  • مردم ما آزادی، استقلال و پیشرفت را می خواستند -البته توام با معیارهای دینی و فرهنگی خودشان- و نیز با استبداد، با استعمار وعقب ماندگی مخالف بودند؛ امروز هم خواست مشترک همه اینهاست.
  • امام خمینی(ره) از موضع دین خواستار آزادی و استقلال و پیشرفت کشور شد و امروز یکی از رنج‌های ما نسبت به کسانی که خود را مدافع انقلاب می‌دانند این است که اصلا چنین کار نمی‌کنند و حتی در هیاهوی تبلیغاتی یک طرفه خود چهره‌ای از امام برای توجیه کارها و روش‌ها نشان می‌دهند که هیچ سنخیتی با امام واقعی ندارد.
  • واقعا تعجب می‌کنم کسانی امروز ادعای میراث داری انقلاب می‌کنند و خود را نظریه پرداز جمهوری اسلامی می‌دانند و امنیت کامل و امکانات وسیع هم در اختیار می گیرند، یا تلویحا یا تصریحا می‌گویند امام مردم را قبول نداشت، یعنی وقتی امام می گفت میزان رای مردم است- العیاذ بالله- دروغ می گفت! که در مقابل این سخن باید به خدا پناه برد.
  • امام از جمهوری اسلامی، همانگونه که در دنیا هست، سخن گفتند. یعنی حکومت بر آمده از مردم و تحت نظارت مردم و حکومتی که مردم می‌توانند بدون توسل به زور آن را جا به جا کنند، این دموکراسی است؛ البته جمهوری مورد نظر امام با محتوای اسلامی است؛ اما کدام اسلام؟ همان اسلامی که علی ابن ابیطالب نماینده‌اش بود و درسیاست و اخلاق و مردم داری عمل می کرد.
  • اگر شرایط به گونه‌ای می شد که متفکران و اصلاح‌طلبان واقعی که به دین و هم به آزادی و پیشرفت پایبند هستند، به جای نشستن در مسند قدرت به تقویت فرهنگ مردم سالاری و نیاز بیان و تبیین دینی که انقلاب ما در عمق وجدان جامعه ما وجود داشت می‌پرداختند امروز وضع بهتری داشتیم؛الان هم کار فرهنگی بسیار مهم است.
  • فرهنگ دموکراسی و با هم کار کردن در کشور ما جا نیفتاده است. ما از دموکراسی سازگار با دین حرف می‌زنیم، ولی در کشور ما به لحاظ فرهنگی خلاء‌های بزرگ داریم.
  • ما خواستار پیوند هر‌چه بیشتر مردم و حاکمیت هستیم و اگر نقدی هم به حکومت و حاکمیت داریم از این جهت است که باید به سوی تقویت و بسط این پیوند حرکت کند و دوری مردم از حکومت را یک خطر می‌دانیم.
  • اگر ما بتوانیم از روش‌هایی که متناسب با دین و معیارهای انقلاب ما نیست پرهیز کنیم، جمهوری اسلامی موفق خواهد شد و آینده خوبی خواهد داشت، وگرنه آنکه زیان می‌کند جمهوری اسلامی است، ولی مطمئنم مردم از جمهوری خواهی، آزادی خواهی واستقلال طلبی دست بر نمی‌دارند و این همه را سازگار با دین و فرهنگ خود می‌خواهند.

شنبه 89 تیر 26 , ساعت 4:47 عصر
احمد توکلی: باید به پرونده  دادستان سابق  تهران در جریان حادثه کهریزک رسیدگی شود

 

احمد توکلی با تقدیر از پیگیری پرونده کهریزک از سوی دستگاه قضایی خواستار تعقیب آمرین اصلی این مساله بویژه دادستان سابق تهران شد.

 نماینده اصولگرای مجلس هشتم،  که در مراسم سالگرد محسن روح الامینی در مسجد ولیعصر تهران حضور یافته بود، در حاشیه این مراسم با تشکر و قدردانی از قوه قضاییه برای رسیدگی به پرونده بازداشتگاه کهریزک، تصریح کرد باید به اصل مطلب که تعقیب آمرین این قضیه است پرداخته شود .

توکلی با استناد به گزارش کمیته حقیقت‌یاب مجلس، دادستان سابق تهران را از مسببین این حادثه دانست و تاکید کرد که باید به پرونده او نیز رسیدگی شود.

گفتنی است سال گذشته در پی حوادث بوجود آمده بعد از انتخابات، بویژه حمله به کوی دانشگاه، مجتمع سبحان و مجتمع مسکونی نمایندگان و حادثه کهریزک، دو کمیته از سوی رئیس مجلس مشغول بررسی ابعاد این حوادث شدند. کمیته اول به ریاست محمدحسن ابوترابی‌فرد گزارش اولیه خود از حمله به کوی دانشگاه را در یک جلسه غیرعلنی قرائت کرد و به گفته نایب رئیس مجلس، گزارش دوم به دستگاه قضایی ارائه شد.

گزارش کمیته دوم که به کمیته حقیقت‌یاب معروف شده بود، حوادث کهریزک را بررسی کرده و طی آن به تخلفات دادستان وقت تهران اشاره شده بود.

پس از رسیدگی به اتهامات متهمان حادثه کهریزک در دادگاه نظامی تهران، طبق حکم بدوی، دو نفر از متهمان محکوم به قصاص و برای مابقی احکامی دال بر حبس و انفصال از خدمت و جزای نقدی صادر شد. البته پرونده این متهمان به دادگاه تجدیدنظر ارسال شده است.


شنبه 89 تیر 26 , ساعت 4:47 عصر

 

 تا کنون سه هزار کودک از شهرداری به بهزیستی تحویل داده شده است که بسیاری از آنها اتباع بیگانه هستند.

مهر نوشت:

علی هاشم مطوریان گفت: بیش از 70 درصد کودکان کار و خیابانی ایرانی نیستند و از 30 درصد باقی مانده تنها 3 درصد جزو گروه هدف بهزیستی قرار می گیرند و مابقی کودکانی هستند که به دلایلی همچون عدم تحصیل و کار و مشکلات خانوادگی به خیابان روی می آورند.

سرپرست سازمان بهزیستی استان تهران در مورد کارهای صورت گرفته در خصوص کودکان کار و خیابانی گفت: با توجه به مصوبه دولت در سال 82 در مورد ساماندهی کودکان خیابانی، به 12 دستگاه و سازمان دولتی در این زمینه ماموریت داده شده است، نیروی انتظامی و شهرداری مسئولیت  جمع آوری این کودکان و بهزیستی نیز وظیفه حمایت ونگهداری از آنها را بر عهده دارند اما مشکل مهم این است که بیش از 70 درصد کودکان کار و خیابانی ایرانی نیستند و از 30 درصد باقیمانده تنها 3 درصد جزو گروه هدف بهزیستی قرار می گیرند و مابقی کودکانی هستند که به دلایلی همچون عدم تحصیل و کار و مشکلات خانوادگی به خیابان رو می آورند.

مطوریان در مورد این سه درصد از کودکان خیابانی توضیح داد: برای آن سه درصد، مرکزی تدارک دیده شده است که پس از اقدامات گروه روانشناسان و مددکاران، گروهی نیز پس از ترخیص به مشکلات آن ها رسیدگی می کنند.

وی درباره آمارهای موجود گفت: تا کنون سه هزار کودک از شهرداری به بهزیستی تحویل داده شده است که همان طور که پیشتر اشاره شد، بسیاری از آنها اتباع بیگانه هستند. البته بر اساس آمارهای موجود، بسیاری از کودکان تا 10 بار به خیابان بازمی گردند ولی تاکنون افرادی را که ترخیص کرده ایم به خیابان برنگشته اند.

سرپرست سازمان بهزیستی استان تهران درباره اقدامات صورت گرفته در خصوص کارتن خوابها گفت: بیشترین مشکل در این بخش این است که افراد مزبور هیچ گونه کارت شناسایی ندارند و حتی از خانواده خود بی اطلاع هستند. بیشتر آنها نیاز به درمان دارند که متأسفانه وزارت بهداشت و درمان وارد این مسئله نشده است و در این خصوص نیز 37 مرکزخصوصی و دولتی به آنها اختصاص یافته است.


شنبه 89 تیر 26 , ساعت 4:46 عصر
محسن رضایی: در جبهه خودی اکبر گنجی پیدا شده

 


در گفت و گوی خبر با دکتر محسن رضایی علاوه بر سخنان او درباره آنهایی که منتقد پذیرش قطعنامه هستند نظر او درباره مذاکره احتمالی ایران و آمریکا را نیز می خوانید.

****  

آقای رضایی شما چه زمانی قصد دارید خاطراتتان را منتشر کنید؟
شاید امسال اولین مجموعه منتشر شود.  

در چه مقطعی؟
حوادث سال آخر جنگ. سال 66 و 67. 

چرا این مقطع را برای آغاز انتخاب کردید؟
چون پیچیده‌ترین بخش حوادث جنگ حوادث پایانی آن است و چون بیشترین اطلاعات در آن مقطع را من دارم فکر کردم از اینجا شروع کنم بهتر است. 

یکی از موضوعاتی که در حداقل یک سال اخیر خیلی مطرح شده داستان پایان جنگ بود و اینکه در چند ماه اخیر هم در مورد فتح خرمشهر برنامه‌های تلویزیونی به این موضوع بیشتر دامن می‌زند این است که سیاسیون به تعبیری که می‌شود جام زهر را به دست امام دادند. آیا این واقعیت داشت یا بحث اقتضاعات زمانی پایان جنگ این موضوع را رقم زد؟
بحث پایان جنگ هم در دوران دولت آقای خاتمی و هم در دوران دولت آقای احمدی‌نژاد با دو ادبیات اما با یک نتیجه‌‌گیری تکرار شد. سخنگوی این داستان سرایی ها در زمان آقای خاتمی، ‌اکبر گنجی بود و حالا سخنگوهای دیگری در جبهه نیروهای خودی پیدا شده است. آنجا می‌گفتند که ما در جنگ شکست خوردیم و جنگ طولانی شد و نباید جنگ بعد از آزادی خرمشهر ادامه پیدا می‌کرد الان می‌گویند که در پایان جنگ امام جام زهر نوشید و معنای دوم این حرف این است که ما در جنگ به اهدافمان نرسیدیم و شکست خوردیم. خوب! اینها یک حرف است که از دو زبان بیرون می‌آید؛ یک سخن است که با دو ادبیات گفته می‌شود. همه اینها خلاف واقع است. ما در جنگ با موفقیت بیرون آمدیم چون وقتی ایران قطعنامه 598 را با تلخی در تیرماه 1367 پذیرفت جنگ به پایان نرسید. جنگ در اواخر مرداد ماه به پایان رسید. آن هم با حوادثی که به نفع ایران و پیروزی ایران تمام شد. لذا ایران در تیر ماه قطعنامه 598 را پذیرفته که پس از شکست های پی در پی بود ولی بعد از اینکه ایران قطعنامه را پذیرفت سه چهار عملیات بزرگ را در مواجهه با عراقی‌ها انجام می‌دهیم که همه آن عملیات ها را ما پیروز‌ شدیم پس از آنها جنگ تمام شده پایان یافت. امام بعد از عملیات های مردادماه فرمودند که من یک لحظه هم در این جنگ نادم و پشیمان نیستم. بنابراین وقتی ما همه صحبت‌های امام را در تیر ماه، مرداد و شهریورماه کنار هم می‌گذاریم می‌بینیم که صحبت های امام ( ره ) یک شان نزولی داشته است. آن زمانی که امام قطعنامه 598 را پذیرفته و ایران در اوج شکست‌های خودش بوده و در مردادماه که جنگ تمام می‌شود و در ایران در اوج پیروزی‌های خودش بوده آنجا امام صحبت دیگری دارد و صحبت‌های امام را ما باید همه را با هم ببینم بنابراین ما در جنگ پیروز شدیم. 

حالا پایان جنگ نتیجه کار سیاسیون بوده و یا پیگیری نظامی ها؟
ما این موضوع را مفصل در کتاب توضیح می‌دهیم همراه با اسناد و مدارک. 

ناگفته های جنگ در چه حوزه هایی است و چرا ناگفته باقی مانده است؟
ناگفته ها در دو قسمت است، یکی درباره تصمیم گیری های کلان است که مثلا چگونه عملیات ها تصمیم گیری می شد و یکی هم درباره مباحث سیاسی نظامی جنگ است که چه مباحثی در سطح سیاست جنگ و مسائل سیاسی مرتبط با جنگ در جریان بود. علت اینکه من تاکنون به آنها نپراداخته ام به دلیل آن است که ضرورتی وجود نداشت و سئوالی نبود و بخش دیگر آن به خاطر این بود که چون از اینها به خاطر رقابت های سیاسی سوء استفاده می شد کسانی که این ذخایر را در دل و ذهن شان نگه می داشتند برای اینکه از این موضوعات سوء استفاده سیاسی نشود آنها را مطرح نمی کردند وی آن به معنای این نیست که در تاریخ ثبت نشود. فکر می کنم شرایط امروز مناسب شده که آن مسائل به مرور مطرح شود. 

وضعیت تاریخ جنگ را چگونه می دانید؟
در بیان تاریخ انقلاب و دفاع مقدس نواقصی و جود دارد که می توان به چند گروه تقسیم کرد. یکی این است که برخی اوقات یک جانبه نگری درباره وقایع انقلاب و دفاع مقدس دیده می وشد و دوم اینکه یک بعدی نگاه می شود. مثلا یک حادثه از جنک را صرفا از بعد ایثارگری نگاه می کنند و یا همان حادثه را صرفا از بعد سیاسی به حوادث جنگ نگاه می کنند؛ در حالی که جنگ مساله ای چند بعدی و چند جانبه است. همه جوانب و ابعاد جنگ و انقلاب باید بیان شود. 

آقای رضایی فکر نمی‌کنید در یکی دو سال اخیر یک جریانی شکل گرفته برای یک نوع حافظه‌سازی برای انقلاب؟
یا تحریف انقلاب. 

بله. تحریف...
همین‌طور است البته این طبیعت جوامع است معمولا که اگر تلاش برای حفظ تاریخ نشود گروه‌هایی در بین آیندگان می آیند که ریشه در تخاصمات دوران انقلاب دارند. به هر حال عده زیادی در اول انقلاب ناراحت شدند. چریک های فدایی، منافقین، سلطنت طلب ها؛ توده ای و ... نمی توانیم بگوییم اینها دنباله ای در تاریخ ندارند. بلکه در امتداد همان جریان های سیاسی افرادی هستند با زبان های مختلف از انقلاب و دفاع مقدس انتقام می کشند.

یا فضا سازی می کنند و یا تاریخ را قلب می کنند و وارونه نشان می دهند. بعضی هم که می خواهند عدم حضورشان در انقلاب و جنگ را توجیه کنند می گویند کسانی که جنگ و انقلاب را اداره کردند اشتباه کردند.

در واقع اینها با متهم کردن نیروهای انقلاب و رزمنده می خواهند بهانه تراشی کنند و توجیه نمایند که چرا به جنگ نرفتند، چرا در انقلاب شرکت نکردند و چرا علیه رژیم شاه نجنگیدند. 

آقای دکتر پیش بینی شما از آتیه این جریان چیست؟ فکر می کنید این جریانی که دارد برای خود شناسنامه سازی می کند چه جایگاهی در سالهای آتی دارد؟
متن مردم و فطرت ملت ایران به افتخارات تاریخی خود متصل است و ایرانیان نمی خواهند گذشته پر افتخار خود را نادیده بگیرند لذا شایعات و گفتمان و تحریف های این نوع افراد توسط ملت ایران کنار گذاشته خواهند شد و نمی توانند تاثیر تعیین کننده ای داشته باشند. 

آقای دکتر موضوعی که در صحبت‌های شما و در مواضع‌تان وجود دارد. موضع شما نسبت به آمریکاست. چند شب پیش خاطرات سال 66 آقای هاشمی را نگاه می‌کردم؛ ایشان به مواجهه قایق های تندروی ایران در خلیج فارس با ناو آمریکایی اشاره کرده بود. این درگیری به یک موضوع رسانه‌ای دنیا و موضوعی به نام مواجهه ایران و آمریک تبدیل شد.. به عنوان یک فرمانده سابق نظامی فکر می‌کنید دلیل واهمه‌ای که از مواجهه نظامی ایران و آمریکا وجود دارد چیست؟
دلیلش روشن است. هر نوع درگیری نظامی بین ایران و آمریکا کل منطقه خاورمیانه را تحت‌الشعاع قرار خواهد داد.  در منطقه ای که ما زندگی می کنیم انرژی جهان تامین می شود و قلب اقتصاد جهانی در خاورمیانه می زند، هر حادثه ای در این منطقه قلب اقتصاد جهان را از کار می اندازد . از طرف دیگر ایران کانون مبارزه جهان اسلام با امریکا تبدیل خواهد شد و بیش از یک میلیارد مسلمان به چالش جدی با آمریکا کشیده می شوند. اینکه مرتب خبر سازی می کنند که کشورهای عربی منطقه طرفدار حمله آمریکا به ایران هستند دروغی بیش نیست و حکایت از نگرانی غرب از حمله به ایران دارد. آنها می خواهند اقدامات خود را علیه ایران به اسم کشورهای عربی تمام کنند.

ولی آمریکا ظاهراً خیلی سرتر از ماست. آنها می گویند اینکه دور تا دور شما را محاصره کرده‌ایم، شریان‌های اقتصادی شما را تحت نظر داریم، با قطعنامه‌های متعددی که برایتان اعمال کرده‌ایم شما را تحت کنترل خودمان داریم و القاء می کنند که زیر فشارهای ما هستید.
آمریکایی‌ها کاملاً می‌دانند که اگر اقدام نظامی علیه ایران انجام بدهند ایران مثل عراق و افغانستان نیست. ایران می‌تواند ضرب شست جدی برای آنها داشته باشد. به همین دلیل با وجود اینکه در همه کشورهای همسایه ایران حضور دارند و لیکن کاری انجام نمی‌دهند آقای بوش می‌خواست این کار را انجام بدهد سه بار تصمیم گرفت به ایران حمله کند ولی به دلیل آمادگی نیروهای نظامی ایران و سلاح‌های جدیدی که ایران در خلیج فارس تست کردند (موشک‌های جدیدی که آمریکایی‌ها تا آن موقع از آنها اطلاعی نداشتند و ایران برای اولین بار آنها را درخلیج فارس تست کرد) و همچنین سیاستی که مقام معظم رهبری در پیش گرفت که تا آخرین لحظه باب گفت و گو را با 5+1 باز گذاشته بود و از طریق گفت و گوهایی که اروپایی‌ها صورت می‌گرفت و چند عامل دیگر. هر سه بار آقای بوش نتوانست حمله به ایران را انجام دهد، در حقیقت قصدی که آنها کرده بودند خنثی شد. الان آنها یک جنگ اقتصادی را شروع کرده‌اند. این جنگ اقتصادی نشان می‌دهد که آنها واهمه دارند که از طریق نظامی با ایران درگیر شوند. در ضمن تصور می‌کنند جنگ اقتصادی می‌تواند ایران را از پای در آورد و ایران را از منافع ملی خودش عقب‌نشینی دهد. به نظر من دیر یا زود آمریکایی‌ها متوجه خواهند شد که جنگ اقتصادی هم بی‌تأثیر و به جای اینکه اصولاً وارد ادبیات جنگ با ایران شوند باید وارد گفت و گوهای درست و صحیح با ایران شوند.

پس شما قائل به این هستید که رفتارهای آنها پیش بردن به سمت میز مذاکره است؟
یکی از اهداف آمریکا این است ولی اشتباه بزرگ آنها این است که متوجه نمی‌شوند که این حرکاتی که آنها انجام می‌دهند دره‌ای که بین ایران و آمریکا درست شده را عمیق‌تر و عریض‌تر می‌شود.  

شما پیش از این به این موضوع اشاره کرده بودید که ظاهراً بعضی‌ها فکر می‌کنند که هدف پیش بردن به سوی گفت و گویی است که آنها می‌خواهند. فکر می‌کنید برای شکل‌‌گیری این فضای مذاکره و مواجهه ایران و آمریکا با یکدیگر که مسائل‌شان را مستقیماً با هم مطرح کنند باید چه فضایی ایجاد شود؟
آمریکایی ها باید رفتار خود را عوض کنند با حرف زدن مشکل حل نمی شود . حداقلش این است که آمریکایی همه تحریم‌ها را بردارند یا اینکه در عمل ثابت کنند که واقعاً قصد همکاری با ملت و دولت ایران را دارند. ما هیچ علامت مثبتی از آمریکایی‌ها جز حرف زدن نمی‌بینیم. 

فکر می‌کنید این مهم است که چه دولتی بحث مذاکره با آمریکا را آغاز کند؟
نه در ایران مسئله ایران و آمریکا و یا روابط خارجی در ایران ارتباط ایران با اروپا به هیچ دولتی ارتباط ندارد. به نظام بستگی دارد چون این مسئله با منافع ملی ما سر و کار دارد.  دولت مسئولیتش در این زمینه اجرا و دیپلماسی است . آمریکا باید به دولت ایران احترام بگذارد. 

پس شما جزو آن دسته نیستید که می‌گویند اگر می‌خواهید رابطه با آمریکا وجود داشته باشد حداقل توسط آقای احمدی‌نژاد نباشد چون بعضی‌ها این را یک برگ برنده برای رئیس جمهور می‌دانند.
نه! به نظر من مسائل ملی در دایره موضوعات حزبی و گروهی نباید تعریف شود. چه آقای احمدی‌نژاد رییس جمهور باشد چه کس دیگری پیگیری منافع ملی ما ربطی به افراد ندارد . برای ما مهم این است که منافع ملی‌مان را چگونه پیش ‌ببریم هر دولتی که می‌خواهد در ایران سر کار باشد نباید تأثیری در پیگیری منافع ملی ما داشته باشد. 

به عنوان آخرین سؤال در این بخش از حوزه سیاست خارجی پیش‌بینی شما از مواجهه ایران با بحث تحریم‌ها چیست؟ فکر می‌کنید به موازات این تحریم ها ما چه دستاوردهایی در چند سال آتی خواهیم داشت. آیا فشار بر ما بیشتر خواهد شد یا نه، فکر می کنید راه‌های برون رفت برایمان ایجاد می‌شود؟
این تحریم‌ها بی‌تأثیر نیست و روی اقتصاد ما اثراتی خواهد داشت. در تجارت بین‌المللی ما تأثیراتی خواهد داشت ولی ما می‌توانیم از این تحریم‌ها برای یک جهش بزرگ در اقتصاد کشورمان استفاده کنیم. مشروط به اینکه اولاً همه نخبگان کشور را به کمک دولت و مجلس فراخوانی کنیم.  یعنی یک بسیج عمومی در کشور اعلام کنیم و دولت نباید دو جبهه باز کند، ما فقط باید یک جبهه داشته باشیم. حالا که آمریکایی‌ها می‌خواهند در جنگ اقتصادی با ما مقابله کنند باید این را تبدیل کنیم به یک بسیج ملی ، فرصت و سازندگی در کشور. در این شرایط باید از همه نخبگان، کارآفرینان، صنعت‌گران دانشجویان، هنرمندان و تمام ظرفیت‌های کشورمان برای پیشرفت و توسعه کشور استفاده کنیم و مسئله دوم هم این است که برنامه ریزی‌های خوب و کار آمدی داشته باشیم که در مقابل این تحریم‌ها بتواند حداقل آثار زیان و منفی داشته باشد. در حقیقت با برنامه‌ریزی بتوانیم آثار منفی تحریم‌ها را خنثی کنیم.

اگر این بسیج ملی و یک برنامه‌ریزی دقیق صورت بگیرد ما می‌توانیم از تحریم‌ها عبور کنیم و بلکه از تحریم‌ها به عنوان یک سکوی پرش برای کشورمان استفاده کنیم.  همانطور که در جنگ ما نیروهای مسلح و قدرت دفاعی خود را ساختیم. 


شنبه 89 تیر 26 , ساعت 4:40 عصر
: عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: برخی به دنبال کم رنگ کردن نقش برجسته تاریخی تبریز در جاده ابریشم هستند.

بهروز خاماچی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در تبریز با بیان اینکه شاهراه گذر جاده ابریشم تبریز بوده است و تبریز حلقه واسط شرق و غرب از طریق این جاده بوده است، اظهار داشت: در حال حاضر برخی از شهرهای ایران در حال قبضه کردن این جاده تاریخی برای به انحصار در آوردن خود هستند.
وی ادامه داد: از جمله این شهرها شیراز است که سعی می‌کند این جاده تاریخی را از آن خود کند این در حالی است که جاده ابریشم از شیراز عبور نکرده است.
خاماچی افزود: اما در برخی از نشریات از جمله نشریه تخصصی سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با آوردن مقالاتی سعی در کم رنگ کردن نقش برجسته تاریخی تبریز در این شاهراه ابریشمی دارند.
وی افزود: مسئولان میراث فرهنگی استان نیز در قبال این حرکات هیچ اقدامی نمی‌کند و پاسخی در خور برای این ادعای کذب آنها ندارد.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز خاطر نشان کرد: زمانی که تبریز در تاریخ نقش‌های مهمی را ایفا کرده است از شهرهایی مثل شیراز خبری نبوده است و این جای تعجب است که الان شیراز ادعای عبور جاده ابریشم از این شهر را دارد.
وی تصریح کرد: جاده ابریشم از شهرستان توان هوانگ در چین به ولایت کانسو می‌آمد و از آنجا داخل ترکمنستان شرقی امروزی می‌شد و از طریق بیش ‌بالیغ و آلمالیغ و اترار به سمرقند و بخارا می‌رسید.
خاماچی همچنین گفت: در بخارا قسمت اصلی آن از راه مرو، سرخس، نیشابور، گرگان به ری می‌آمد و از ری به قزوین و زنجان و تبریز و ایروان می‌رفت و از ایروان به ترابوزان یا بیکی از بنادر شام منتهی می‌شد.
وی خاطر نشان کرد: قسمت فرعی این راه از سمرقند به خوارزم و از خوارزم به سرای و هشترخان و از آنجا به کنار شط «دن» و بنادر دریای آزف انتها می‌یافت.
این عضو شورای شهر تبریز افزود: مهم‌ترین کالایی که به صورت ترانزیت از ایران می‌گذشت، ابریشم بود، اما چون ایرانیان مقدار بسیاری از ابریشم خام چین را که وارد می‌کردند، به خود اختصاص می‌دادند قادر بودند محصولات خویش را به هر قیمتی بخواهند، به ممالک مغرب زمین بفروشند.
وی ادامه داد: جاده ابریشم راه تجارت زمینی چین با آسیای جنوبی، غربی و اروپا و آفریقا از راه آسیای مرکزی در روزگار قدیم بود و به سبب آنکه بسیاری ابریشم و پارچه‌های ابریشمی چین از این جاده به غرب توزیع می‌شد ، بدین سبب «جاده ابریشم » نام گرفت.
خاماچی گفت: نتایج مطالعات نشان می‌دهد که این جاده اساسا در سلسله «هان» چین در قرن یکم قبل از میلاد شکل گرفت و در آن زمان جاده ابریشم به افغانستان، ازبکستان و ایران و شهر « اسکندریه » مصر در غرب امتداد می‌یافت.
وی افزود: راه دیگر این جاده نیز از پاکستان و کابل در افغانستان به خلیج فارس و از کابل به طرف جنوب یعنی شهر کراچی پاکستان امتداد می‌یافت و اگر به راه دریایی تغییر می‌کرد پارس و رم را شامل می‌شد.


<   <<   16   17   18   19   20   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ