سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دانش بی عمل مانند درخت بی ثمر است . [امام علی علیه السلام]
 
چهارشنبه 89 مرداد 6 , ساعت 8:49 عصر
 شهردار تبریز گفت: پارک 2 هزار هکتاری کوهستان تبریز به عنوان بزرگ‌ترین تفرجگاه جنگلی داخل شهری کشور در حال آماده‌سازی و احداث است.

به گزارش روابط عمومی شهرداری تبریز، علیرضا نوین افزود: مراحل اجرایی این پارک 2 هزار هکتاری از سه سال قبل آغاز شده و تاکنون علاوه بر کاشت 150 هکتار در آن، نسبت به حل مشکل انتقال آب خام، برق مورد نیاز و راه دسترسی این مجموعه نیز اقدام شده است.
شهردار تبریز همچنین از طراحی آبیاری قطره‌ای 150 هکتار از پارک کوهستان خبرداد و اظهار داشت: مطالعه آبیاری قطره‌ای 150 هکتار دیگر از این مجموعه در دست اجراست.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اعلام اینکه 50 هکتار از 150 هکتار دوم این مجموعه کاشته شده است، افزود: با روند فعلی کاشت درخت در پارک کوهستان تا پایان سال 89 سطح کاشت این پارک به 300 هکتار افزایش خواهد یافت.
نوین با تأکید بر عزم جدی شهرداری برای کاشت کامل این مجموعه به منظور جبران کمبود فضای سبز موجود شهر تبریز و نیز تسریع در مراحل احداث بزرگ تریت تفرجگاه داخل شهر کشور خاطرنشان کرد: با اتمام مراحل کاشت 150 هکتار طی امسال و افزایش سطح زیرکاشت پارک کوهستان به 300 هکتار در پایان سال، سرانه فضای سبز تبریز به میزان دو متر مربع افزایش خواهد یافت.
شهردار تبریز در عین حال از برنامه‌ریزی شهرداری برای ادامه اجرای طرح کاشت پارک کوهستان در سال آینده نیز خبر داد و افزود: تلاش می‌کنیم سال آینده میزان کاشت درخت و درختچه در این مجموعه را تا سقف 500 هکتار افزایش دهیم.


چهارشنبه 89 مرداد 6 , ساعت 6:37 عصر
 مطهری:اینکه هیاتی از طرف مجلس با دولت مذاکره و التماس کند تا قانون اجرا شود ، تحقیر مجلس است

 

علی مطهری گفت: «من طرح اختلافات دولت و مجلس را امر مبارکی می‌دانم و معتقدم شرایط جامعه نمی‌تواند بهانه‌ای برای فرار از مسئولیت‌ها باشد.»

 دیگر اظهارات این نمانیده مجلس بدین شرح است :

• به اعتقاد من اختلافات موجود بین دولت و مجلس امر مفیدی است که موجب اصلاح امور می‌شود و به نفع نظام جمهوری اسلامی است.

• اگر دولت، قانونی را قبول نداشته باشد طبیعی است که باید لایحه‌ای ارائه کند و از این طریق قانون را اصلاح کند، نه این‌که بگوید این قانون را قبول ندارم و اجرا نمی‌کنم، ضمن آن که مجلس در مواقع قانون‌گریزی باید از ابزارهای در اختیار خود مثل سوال استفاده کند.

• مجلس ابزارهای لازم را برای الزام دولت به اجرای قانون در اختیار دارد.

• این روش غلطی است که هیاتی از طرف مجلس با دولت مذاکره کند و درخواست و بلکه التماس نماید که فلان قانون اجرا شود، و بعد هم دولت بر موضع خود پافشاری کند. این یعنی تحقیر مجلس و باز شدن راه تک روی که به هیچ وجه از مجلس پذیرفته نیست.

• وقتی قانون اساسی و آیین‌نامه داخلی مجلس ابزارهای لازم را برای نظارت بر کار دولت در اختیار مجلس قرار داده، التماس و درخواست که لطفا قانون را اجرا کنید امر ناپسندی است و شبیه این است که انسان دنبال کار و کوشش نرود و تنها دعا کند که خدا به او روزی برساند، در حالی که خدا راه کسب روزی را به او نشان داده است.


چهارشنبه 89 مرداد 6 , ساعت 6:36 عصر

 

 محققان در تلاشند در پایان این پروژه نقشه ای کامل و سه بعدی از تمامی بقایای کشتی از جمله بخشهایی که در زیر گل و لای بستر اقیانوس مخفی شده اند، فراهم آورند.

مهر نوشت:

دانشمندان قصد دارند کشتی مشهور تایتانیک را به صورت مجازی و با تصویربرداری و نقشه برداری سه بعدی احیا کنند.

این پروژه از ماه آینده و با هدف اکتشاف و بررسی دقیق کشتی غرق شده در عمق چهار کیلومتری در کف اقیانوس اطلس آغاز خواهد شد. به گفته "دیوید گالو" از موسسه اقیانوس شناسی "وودز هول" هدف اصلی این ماموریت حفظ بقایای این کشتی تاریخی و ثبت آن به عنوان اثری تاریخی در تاریخ بشر است.

طی دو سفر دو هفته ای روباتهای زیر دریایی از بقایای این کشتی به صورت صوتی و ویدیویی تصویربرداری سه بعدی خواهند کرد. سپس دانشمندان برای نمونه برداری از فلزات پوسیده کشتی به میدان آوارهای به جا مانده از تایتانیک باز خواهند گشت تا به این شکل بتوانند به سوالاتی که درباره مکانیزم غرق شدن کشتی وجود دارند پاسخ گویند.

بر اساس گزارش یو اس ای تودی، محققان در تلاشند در پایان این پروژه نقشه ای کامل و سه بعدی از تمامی بقایای کشتی از جمله بخشهایی که در زیر گل و لای بستر اقیانوس مخفی شده اند، فراهم آورند. به گفته آنها میدان آوار به جا مانده از کشتی می تواند اطلاعات زیادی از آنچه واقعا در شب غرق شدن تایتانیک رخ داده است را آشکار کند.


چهارشنبه 89 مرداد 6 , ساعت 9:38 صبح

 

 آیت الله هاشمی رفسنجانی در خاطرات 6مرداد 1361 نوشته است:

عصر احمد آقا آمد و گفت‌ که‌ امام‌ از محدود شدن‌ [آقای‌ سیدحسین‌ موسوی‌ تبریزی‌] دادستان‌کل‌ انقلاب‌ توسط شورای‌ عالی‌ قضایی‌ ناراضیند و از او حمایت‌ می‌کنند و چیزی‌ هم‌ نوشته‌اند(???). به‌آقای‌ ربانی‌ املشی‌ [دادستان‌ کل‌ کشور] هم‌ تلفن‌ کردم‌ و آقای‌ منتظری‌ را دعوت‌ کردم‌. آقای‌ دکترولایتی‌ هم‌ تلفنی‌ درباره‌ همراهان‌ و برنامه‌ سفر به‌ هند صحبت‌ کرد.
خبرگزاری‌ها اطلاع‌ داده‌اند که‌ یاسر عرفات‌ سندی‌ امضا کرده‌ و همه‌ مصوبات‌ سازمان‌ ملل‌ رااز جمله‌ آنها که‌ خواهان‌ به‌ رسمیت‌ شناختن‌ اسرائیل‌ است‌، تأیید کرده‌ ولی‌ هنوز خبر تأیید نشده‌است‌. گویا آقای‌ [میرحسین‌ موسوی‌]نخست‌ وزیر موضع‌ مخالف‌ و تندی‌ در این‌ خصوص‌ اعلام‌کرده‌. به‌ وزیر خارجه‌ گفته‌ است‌ که‌ در این‌ خصوص‌ با من‌ و رئیس‌ جمهوری‌ مشورت‌ شود.


چهارشنبه 89 مرداد 6 , ساعت 9:36 صبح

 

 روزنامه کیهان نوشت:

در مراسمی رسمی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونان هنری و مطبوعاتی این وزارتخانه و سخنگوی وزارت امور خارجه از دو تن از عوامل پروژه «ناتوی فرهنگی» و «کودتای مخملی» تقدیر گشت و «نشان درجه یک هنری» به آنان اهداء شد.

 این نشان که در مراسم «عصری با هنرمندان» به «بهروز غریب پور» (مدیرعامل پیشین خانه هنرمندان و از شرکاء سیاسی رامین جهانبگلو و کیان تاجبخش) تعلق گرفت، یکی از بالاترین نشان های رسمی جمهوری اسلامی است.

یکی از شرایط دریافت نشان، کوشش در جهت «پیرایش جامعه از فرهنگ منحط بیگانه» و «گسترش فرهنگ غنی ایرانی اسلامی» است و دارنده آن را از امتیازات ویژه ای برخوردار می کند.

همچنین «نشان درجه یک هنری» به «مریم زندی» (عکاس ضدانقلاب و همکار رسانه های اپوزیسیون برانداز) نیز تعلق گرفت، اما زندی در پاسخ به دعوت نامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نوشت که این نشان را قبول نمی کند، چون جمهوری اسلامی دوستان و همکارانش (یعنی روزنامه نگاران جاسوس) را به زندان انداخته و اشتیاقی ندارد که چنین نشانی را در کارنامه اش داشته باشد! با این حال «بهروز غریب پور» با اجابت این دعوت، این نشان را دریافت کرد!

اهداء «نشان درجه یک هنری» به «بهروز غریب پور» در حالی صورت می گیرد که از سال 1385 نقش مؤثر وی در پروژه کودتای مخملی افشا شده است و همین افشاگری ها سرانجام به استعفای اجباری وی در سال 1386 از مدیریت عامل خانه هنرمندان ایران انجامید.


چهارشنبه 89 مرداد 6 , ساعت 9:35 صبح
با بینی خود ارتباط برقرار کنید

 

 به زودی افرادی که به شدت آسیب دیده و قسمت زیادی از بدنشان فلج شده است می‌توانند با استفاده از بینی خود بنویسند، صندلی چرخدار خود را برانند یا در اینترنت به گشت و گذار بپردازند.

محققان دستگاه جدیدی ساخته‌اند که با کنترل نفس کشیدن از راه بینی و هم‌چنین با استفاده از نرمکام که در سقف دهان واقع شده است این امر را برای افراد ناتوان فراهم می‌کند.
نرمکام با استفاده از عصب‌های جمجمه‌ای کنترل می‌شوند که همیشه بعد از آسیب‌های بسیار جدی نیز به خوبی محافظت می‌شوند.
به همین دلیل است که می‌توان با استفاده از پلک زدن با افرادی که به سختی فلج شده‌اند ارتباط برقرار کرد، چرا که پلک‌ها نیز با استفاده از عصب‌های جمجمه‌ای کنترل می‌شوند.
بر همین اساس دانشمندان توانسته‌اند دستگاهی بسازند که نفس کشیدن را به سیگنال‌های الکتریکی تبدیل کند.
این وسیله مانند لوله‌هایی است که در بیمارستان‌ها برای انتقال اکسیژن به فرد در بینی قرار می‌گیرد. این وسیله به یک سنسور فشار متصل است و افرادی که آن را آزمایش کردند خیلی سریع توانستند فرا بگیرند که با کنترل نفس کشیدن خود بازی‌های کامیپوتری انجام دهند و شروع به نوشتن جملات کنند.
برای مثال یکی از زنانی که بعد از سکته به سختی فلج شده بود شیوه استفاده از این وسیله را فرا گرفت و ظرف مدت 3 هفته توانست با کنترل نفس کشیدن خود جمله نویسی کند.
هم‌چنین یک مرد که به مدت 18 سال بود فلج شده و فقط قادر به برقراری ارتباط از طریق یکی از پلک‌های خود بود توانست با استفاده از این وسایل و ظرف مدت 20 دقیقه بعد از نصب دستگاه نام خود را بنویسد.
با استفاده از این وسیله یک زن مبتلا به ام.اس نیز توانست بعد از 10 سال و برای اولین بار اقدام به نوشتن کند. او اکنون می‌تواند به گشت و گذار در اینترنت بپردازند و برای دوستان خود ایمیل بنویسد.
یکی از محققان این طرح در این باره گفت: ما حتی یک بیمار داشتیم که حتی نمی‌توانست پلک بزند، اما اکنون با استفاده از نفس کشیدن از طریق بینی خود می‌تواند ایمیل بنویسد و با دیگران ارتباط برقرار کند.
محققان معتقدند اگر این وسیله به تولید انبوه برسد می‌توان با قیمت بین 10 تا 20 دلار آن را خریداری کرد.

خبرگزاری فرانسه، 26 جولای

 


چهارشنبه 89 مرداد 6 , ساعت 9:34 صبح

 

روزنامه جمهوری اسلامی نوشت:

روزنامه‌های چاپ باکو، مدتی است به گزارش‌هائی اشاره می‌کنند که منابع خارجی درباره احتمال استفاده آمریکا و رژیم صهیونیستی از اراضی جمهوری آذربایجان برای عملیات نظامی علیه ایران می‌دهند.

این روزنامه‌ها به نقل از بعضی نشریات کانادایی از فرود کاروان‌های هوائی مرکب از هواپیماهای باری نظامی آمریکائی و اسرائیلی در فرودگاه باکو خبر می‌دهند که تجهیزات و ماشین آلاتی را تخلیه می‌کنند. روزنامه‌های جمهوری آذربایجان این اخبار را تکذیب می‌کنند و هدف آنها گنجاندن آذربایجان در فهرست دشمنان ایران می‌دانند. منابع آمریکائی نیز این خبرها را تکذیب کرده‌اند


سه شنبه 89 مرداد 5 , ساعت 6:34 عصر


رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام سند چشم‌انداز بیست ساله کشور را حرکت در مسیر دانایی‌محوری عنوان کرد و گفت: بهره‌وری و رشد همه‌جانبه کشور در گرو اهمیت به جایگاه علم و دانش است.

به گزارش ایسنا: آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در دیدار جمعی از اعضای جمعیت تولیدگران ایران با اشاره به ظرفیت‌های موجود کشور در زمینه‌های علمی، نیروی کار جوان و تحصیلکرده و همچنین منابع عظیم در حوزه‌های انرژی و معدنی، تأکید کرد: نقد این سرمایه‌ها و قرار دادن آن در مسیر توسعه نیازمند مدیریت صحیح و حرکت در مسیر برنامه‌هاست.

وی با بیان این‌که « مردم ایران استحقاق داشتن کشوری پیشرفته با سطح رفاه بالا را دارا هستند » تأکید کرد: ساخت ایران تنها راه معرفی اسلام به عنوان یک الگوی حکومتی در جهان است و دنیا به ایران به عنوان محصول نظام اسلامی نگاه می‌کند.

وی در پاسخ به حاضران درباره شرایط فعلی کشور در حوزه سیاست خارجی و مسائل داخلی تأکید کرد: مهمترین هدف دلسوزان نظام در شرایط فعلی باید مراقبت از اصل نظام جمهوری اسلامی باشد و همه باید در این مسیر حرکت کنیم.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام حوزه اجتماعی کشور را نیازمند مراقبت عنوان کرد و گفت: اهمیت به اخلاق، راستگویی، پایبندی به قانون و حرمت انسان‌ها به‌ویژه در حوزه سیاسی و رسانه‌ای می‌تواند جامعه و مردم که به دنبال الگو هستند را در مقابل بسیاری از بدی‌ها و کجروی‌ها مصون نماید.

 


سه شنبه 89 مرداد 5 , ساعت 6:32 عصر
مرگ خاموش پسر چهار ساله داخل لباسشویی

 

جسد پسر بچه 4 ساله ای در ماشین لباس شویی پیدا شد.

به گزارش دیلی میل از دربی شایر انگلیس کنجکاوی و شاید قایم موشک ظاهرا دلیل رفتن سانی شپرد در لباسشویی بوده است که منجر به مرگ وی در خیابان آسبورن شد.

پلیس تلفنی از ناپدید شدن سانی مطلع شد. ظاهرا مادرش آنا پس از بازگشت از مرکز خرید سانی را نمی یابد و به همین دلیل پلیس را در جریان می گذارد. گفته می شود چهار برادر و خواهر سانی هنگام وقوع حادثه خواب بوده اند اما پلیس تحقیقات خود را در این زمینه آغاز کرده است. آنا با قفل کردن درب منزل  و خواباندن بچه ها به مرکز خرید می رود اما هنگام بازگشت سانی را نمی یابد و با رفتن در اتاق سایر بچه ها آنها را خوب می بیند. پلیس نیز که در این زمینه شتابزده عمل می کند دستور استفاده از گشت هوایی برای پیدا کردن سانی را صادر می کند و تمام منطقه جستجو می شود اما ناگهان مادر ناراحت با دیدن جسد فرزندش در ماشین لباسشویی و خشک کن شوکه شده و غش می کند.وی بدلیل شوک وارده در بیمارستان بستری است و پلیس تحقیقات اولیه خود را شروع کرده است.

اینکه مرگ سانی بر اثر چرخیدن دستگاه لباسشویی و خشک کن بوده و یا کمبود اکسیژن هنوز معلوم نیست و باید تا کامل شدن گزارش نهایی پزشک قانونی منتظر ماند.

همسایگان سانی را پسر بچه دوست داشتنی محله می دانستند که بسیار با نمک بود. آنها نیز از شنیدن مرگ سانی دچار بهت و اندوه شده اند.

تحقیقات پلیس بسیار حساس شده است. اینکه مادر سانی درب ها را قفل کرده و کسی را بالای سر بچه های خود نگذاشته سوال بر انگیز بوده و اینکه آیا واقعا چهار برادر و خواهر قربانی هنگام رفتن سانی در لباسشویی نمی توانسته اند به وی کمک نمایند؟اینها سوالاتی است که رسانه های انگلیسی مطرح کرده و تا رسیدن به دلیل اصلی مرگ سانی باید منتظر ماند. اما چیزی که هست بی مسوولیتس و بی دقتی مادر سبب مرگ پسر بچه چهار ساله شده است.


سه شنبه 89 مرداد 5 , ساعت 6:31 عصر
احمد شاملو در 16 نگاه

 

 16 یادداشت از نویسندگان، شاعران و مترجمان نامی کشور درباره شاملو در کتاب «احمد شاملو در 16 نگاه» به قلم فرزام شیرزادی منتشر شد.

کتاب «احمد شاملو در 16 نگاه» به کوشش فرزام شیرزادی در مجموعه کتاب‌های ادبیات معاصر ایران در گذر زمان نشر افراز به تازگی منتشر و راهی بازار نشر شده است. یادداشت‌های شاعران، نویسندگان و مترجمانی چون منوچهر آتشی، مسعود احمدی، اسدالله امرایی، سیمین بهبهانی، ع پاشایی، بهاء‌‌الدین خرمشاهی، علی اشرف درویشیان، محمود دولت‌آبادی، غلامحسین سالمی، علی‌اصغر شیرزادی، محمدعلی علومی، مهدی غبرایی، مجید کوچکی، جواد مجابی، احمد نوری‌زاده و حمید یزدان‌پناه درباره شاملو در این کتاب گنجانده شده است.

در ابتدای هر یادداشت «کتاب‌شناخت» نویسنده آن یادداشت نیز آمده و شیرزادی در مقدمه‌ کتاب با عنوان «به یاد آن جاودانه مرد شعر ایران» آورده است: «مطالب این کتاب برگرفته از ویژه‌نامه «احمد شاملو» است که در مرداد 1381 توسط من در هفته‌نامه سیاسی، فرهنگی و اجتماعی «باور» منتشر شد.»

«شاملو، پدیده‌ای دیگر نه در شعر فارسی» به قلم آتشی، «با پیاله به سراغ دریا رفتن» نوشته احمدی، «شاملو زبان‌آور عرصه ادب» اثر امرایی، «گنجی بایسته و آزانگیز» به قلم بهبهانی، «آبدانه‌های چرکی باران تابستان» از پاشایی، «پروانه‌های خاطر پرواز می‌کنند» نوشته خرمشاهی و «رمز و راز احمد شاملو شدن» به قلم درویشیان عنوان برخی از یادداشت‌های این کتاب هستند.

«شاملو چیره بر زبان و کلام» نوشته دولت‌آبادی، «درد مشترک» به قلم سالمی، «شاملو، شاعر داستان‌سرا» اثر شیرزادی، «طنز شاملو» از علومی، «از شاملو تا بونوئل» نوشته غبرایی، «سلوک اجتماعی شاملو» به قلم مجابی، «احمد شاملو نگران «من» است» از یزدان‌پناه و «شاملو، بزرگ مرد پهنه فرهنگ و ادب فارسی» اثر نوری‌زاده عنوان‌های دیگر یادداشت‌های کتاب «احمد شاملو در 16 نگاه» هستند. یادداشتی با عنوان «شرحی بر شعر «سمیرمی» از احمد شاملو» نیز به قلم کوچکی، پزشک و دوست شاملو در این کتاب آمده است.

شیرزادی در بخشی از مقدمه این کتاب نوشته است: «شاملو، انسانی بزرگ و این بزرگی در جنم و سرشت او یک نقطه عزیمت بود... کمر نخماندن و قدر برافراشتن در برار بادهای صفیرکش طاعونی و تحمل رنج‌های انسانی از هر نوع پیدا و ناپدایش و به تپش در آمدن دل برای انسانیت، همنوع، وطن و مردم و باز هم خم نیاوردن به ابرو و درگیر شدن دلیرانه با تمام رذالت‌ها و نامردمی‌های سازمان‌یافته، نشانه‌هایی است روشن، از سیمای شاملو در شعر، نوشتن و زندگی...»

بهاءالدین خرمشاهی در یادداشتش در این کتاب آورده است: «خواندن شعرهای شاملو نخستین برخورد من با ذهن و زبان مردی بود که از مفتول کلمات، زره داودی می‌بافت و شعرش سراسر جریحه و عصب بود. کلمه‌ها جاافتاده و خوش نشسته‌اند، اما رام و آرام نیستند. مثل دو رشته سیم لخت‌اند که دائما جرقه می‌پراکنند. شامل دو مشت کلمه را مانند دو گله ابر پربار و پرباران به هم می‌کوبد و هرگز هیچ جای شعرش بی‌نبض و بی‌ضربان نیست...»


<   <<   16   17   18   19   20   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ