سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ و روایت شده است که امام علیه السلام کمتر به منبر مى‏نشست که پیش از خطبه نگوید : ] مردم از خدا بترسید که هیچ انسانى بیهوده آفریده نگردیده تا به بازى پردازد ، و او را وا ننهاده‏اند تا خود را سرگرم بى‏فایدت سازد ، و دنیایى که خود را در دیده او زیبا داشته جایگزین آخرتى نشود که آن را زشت انگاشته ، و فریفته‏اى که از دنیا به بالاترین مقصود نایل گردیده چون کسى نیست که از آخرت به کمترین نصیب رسیده . [نهج البلاغه]
 
چهارشنبه 89 مرداد 6 , ساعت 9:7 عصر


شهردار تبریز از برپایی هفته فرهنگی تبریز و آذربایجان در تهران به مناسبت روز ملی استاد شهریار خبرداد.
نوین افزود: این جشنواره و فستیوال فرهنگی هنری با هدف معرفی جاذبه‌ها و ظرفیت‌های فرهنگی، هنری و تاریخی تبریز و آذربایجان به هموطنان پایتخت نشین، 20 شهریور ماه سال‌جاری به مناسبت روز ملی استاد شهریار، شاعر نامدار تبریزی و خالق منظومه جهانی «حیدربابایه سلام» در فرهنگسرای بهمن تهران برگزار خواهد شد و طی مدت برپایی این جشنواره فرهنگی، هنرمندان و چهره‌های فرهنگی، تاریخی تبریز و استان به نشر و معرفی جایگاه و پیشینه تاریخی تبریز و پیشگامی این خطه در تمام تحولات و رویدادهای تاریخ معاصر ایران اسلامی خواهند پرداخت.
شهردار تبریز گفت: هفته فرهنگی تبریز با حمایت و همکاری جمعی از علاقمندان تاریخ و فرهنگ تبریز و آذربایجان همچنین شهرداری، بیستم شهریور ماه جاری به مدت یک هفته در فرهنگسرای بزرگ بهمن تهران گشایش می‌یابد و تا 27 شهریور، روز ملی استاد شهریار ادامه خواهد داشت.

چهارشنبه 89 مرداد 6 , ساعت 9:5 عصر
همزمان با فرا رسیدن اعیاد اسلامی در ماه های رجب و شعبان از یکسو و اعیاد مسیحی در لبنان از سوی دیگر، این روزها شاهد افزایش مراسم ازدواج در لبنان هستی. با این انگیزه به بررسی و مقایسه رسوم ازدواج این کشور با ایران می پردازیم.
اگر چه ایران مانند لبنان تنوع دین و مذهبی گسترده ای ندارد، ولی وجود طوایف و اقوام مختلف که هر کدام رسوم خاص خود را در برگزاری مراسم عروسی دارند، شباهت هایی را در این زمینه میان دو کشور ایجاد کرده است.
** ازدواج شیعیان لبنانی
شیوه برگزاری مراسم ازدواج در میان شیعیان لبنان در مقایسه با آداب و رسوم ازدواج ایرانیان تفاوت چشم گیری ندارد. جوان شیعه لبنانی برای ازدواج ممکن است در خارج از خانه، دختری را ببیند و با مطرح کردن دیدگاه ها، بله مقدماتی را از عروس خانم بشنود که این روشی متداول و معمول در میان جوانان ایرانی نیز هست.
در خانواده های سنتی تر نیز اگر طرفین نتوانستند با هم در خارج از خانه صحبت کند، خواستگار در خانه دختر می تواند با وی صحبت های اولیه را داشته باشد.
همچنین در ایام نامزدی، پسر و دختر حلقه را در دست راستشان می کنند و بعد از ازدواج آن را در دست چپشان قرار می دهند و بسیار هم روی حلقه ازدواج تعصب دارند.
اما نکته مهم و فرق اساسی رسوم لبنانی ها با ایرانیان اینجاست که داماد بعد از توافق با دختر و کسب اجازه از خانواده وی برای آشنایی، برای پیشبرد کار باید به تنهایی به خانه دختر برود که این مرحله ممکن است چند بار تکرار شود؛ معمولا دیدار اولیه برای آشنایی است ولی در مرحله های بعدی پسر لبنانی با خانواده دختر درباره مراحل ازدواج از جمله تعیین مهریه مقدم و مؤخر صحبت می کند.
این مرحله کاملا بر عکس آداب و رسوم ایرانی است. در ایران پسر هیچ گاه به تنهایی و بدون خانواده خود برای صحبت درباره مهریه و مراحل ازدواج، وارد صحبت با خانواده دختر نمی شود چرا که این کار بی احترامی به خانواده دختر محسوب می شود، ولی در لبنان اعتقاد بر این است که هیچ گاه نباید خانواده داماد قبل از اطمینان از چون و چرای ازدواج به خواستگاری بروند چرا که جواب رد، ضربه سنگینی بر خانواده داماد تلقی می شود.
بعد از اینکه پسر در مورد مهریه با خانواده دختر به توافق رسید، مادر و خواهر و شاید دیگر اقوام زن نزدیک داماد نظیر خاله و عمه برای دیدن عروس به خانه وی می روند که این محفل، صرفا زنانه خواهد بود و بعد از دیدن دختر و بررسی توافقات انجام شده قبلی، برای مراسم رسمی همراه با پدر خانواده به خانه عروس می روند.
در این مرحله، در لبنان رسم بر این است که فامیل و دوستان داماد و عروس نیز شرکت می کنند تا مراسم هر چه با شکوه تر برگزار شود و معمولا بلافاصله بعد از توافق جشنی هم برگزار خواهد شد.
به نظر می رسد در این مراحل فرهنگ و آداب و رسوم ایرانی کاملا متفاوت با آداب و رسوم حتی شیعیان لبنان باشد.
نکته آخر در این باب اینکه به طور کلى سن ازدواج در میان مسیحیان از مسلمانان بالاتر است.

**مهریه و جهاز در لبنان
روش تعیین مهریه در لبنان میان مسلمانان (اعم از شیعه و سنی) و دروزیان به دو شکل مقدم و مؤخر صورت می پذیرد که البته در هر خانواده و در هر منطقه از لبنان متفاوت است. مهریه مقدم باید فورا پرداخت شود و مشابه همان شیربها در ایران است، ولی میزان مهریه موخر معمولا سنگین تر است و عندالمطالبه پرداخت می شود. در لبنان چون مانند ایران "سکه رسمی طلا" وجود ندارد، اکثرا میزان مهریه را بر اساس دلار امریکا یا مِلک تعیین می کنند. البته تعیین مهر به وسیله سکه طلای عهد عثمانی یا سکه طلای انگلیسی نیز روش متداولی است. در خانواده های مذهبی، مهریه مقدم فقط قرآن مجید است و مهریه مؤخر نیز سفر حج تعیین می شود.
اختلاف عمده دیگر، بحث جهاز عروس است. بر خلاف نکات مثبتی همچون خانه داری و بچه داری با مهارت بالا که در عروس های لبنانی وجود دارد، یک تفاوت آشکار با رسوم ایرانی این است که دختران لبنانی جهیزیه ای با خود به خانه شوهر نمی آورند و در نتیجه خرید کل وسایل و نیز خرید یا اجاره خانه بر عهده داماد خواهد بود. البته در برخی از مناطق لبنان چون "بعلبک"برای مهریه مقدم نرخ بالایی در نظر گرفته می شود و از آن طرف جهیزیه خانه را دختر با خود به همراه می آورد.
** روند رو به تغییر رسوم ازدواج
همانند ایران که دیگر این روزها بسیاری از رسوم سنتی ازدواج از سوی جوانان رعایت نمی شود، در لبنان هم روند رو به تغییری را در این رسوم شاهد هستیم.
برای آشنایی بیشتر با رسوم ازدواج شیعیان لبنان به مراسم عقد "حسین حیدر" 21 ساله که در منطقه "سکسکیه" در حومه شهر صیدا به دنیا آمده می رویم. عاقد بعد از موعظه کوتاه پیرامون اهمیت ازدواج در اسلام و چگونگی برخورد با همسر، صیغه عقد را جاری می کند.
بعد از اینکه روحانی روستا جواب بله عروس را با حضور پدر، مادر و نزدیکانش با مهریه مقدم و مؤخر معلوم می شنود، حیدر نیز با لکنت زبان با ترس و لرز جمله "قبلتُ" را می گوید تا خطبه عقد جاری شود.
عاقد این ازدواج میمون را تبریک می گوید و داماد نیز به پدر و مادر عروس دست می دهد و با تک تک حاضران شروع به روبوسی می کند و برادران وی نیز شیرینی پخش می کنند و در پایان این مراسم دو طرف تصمیم می گیرند تا مراسم عروسی را زمانی برگزار کنند که داماد خانه ای بسازد و اثاث منزل را خریداری کند، هرچند این کارها چندین سال طول بکشد.
پدر داماد می گوید: این عادات و رسوم گذشته در حال حاضر تغییر کرده است. در گذشته پسر نمی توانست بدون در میان گذاشتن این موضوع با خانواده، خود به مراحل ابتدایی ازدواج اقدام کند و همچنین زمان نامزدی بیش از چند روز یا چند ماه به طول نمی انجامید و جشن عروسی در منزل خانواده داماد بیش از هفت روز برگزار می شد، بدون اینکه داماد و عروس همدیگر را ببینند.
همچنین در هنگام ورود عروس به خانه داماد، خمیر آرد را بالای در ورودی می چسباندند با این آرزو که عروس و داماد زندگی خوب و موفقی داشته باشند.
وی ادامه می دهد: ولی امروزه جوان خارج از منزل خودش دختر را انتخاب می کند و قرار اولیه را هم می گذارد و ممکن است حتی خانواده پسر هم در جریان نباشد؛ حتی امروزه مراسم ازدواج نیز در سالن های سربسته برگزار می شود و رسوم ازدواج هفت روزه نیز از بین رفته است.

**ازدواج مسیحیان
ازدواج در نزد مسیحیان لبنان تحت سرپرستی و نظارت کلیسا صورت می گیرد. ازدواج در مسیحیت یکی از پنج سرّ مقدسی است که ایمان انسان مسیحی بر آن مبتنی است، چنانکه انجیل به آن اهمیت خاصی داده است زیرا ثمره آن انسان و تربیت فرزندان و حفظ نسل انسان است.
در ازدواج مسیحی باید مرد و زن مسیحی کفوِ هم و در ایمان و محبت برابر باشند به این دلیل ازدواج در مسیحیت سری از اسرار است که مرد از پدر و مادر خود جدا می شود تا با پیوند با همسر خود، به جسم واحدی تبدیل شود.
مراسم ازدواج در مسیحیان لبنان با نامزدی آغاز می شود که در این امر طرفین در برابر کشیش محل اقامت حضور می یابند و پس از اجرای رسومی خاص، پیوند آنان ثبت می شود که حداقل باید دو طرف به سن 17 سال رسیده باشند و هیچ کدام همسری نداشته باشند.
یک ماه قبل از نامزدی، کشیش منطقه اقامت زن و مرد، در روزهای یکشنبه تصمیم دو نفر مزبور را برای ازدواج در جمع حاضران در کلیسا اعلام می کند تا ببیند آیا کسی به این موضوع اعتراضی دارد یا نه و کار آنان بدون موانع پیش بینی نشده بعدی ادامه یابد.
برای جلوگیری از هر نوع اختلاف در آینده، رد و بدل شدن هر نوع هدیه ای در مدت نامزدی باید ثبت تا در صورت اختلاف توسط مراجع قضایی رسیدگی شود، زیرا اگر نامزدی به ازدواج منتهی نشود، هدایای باقی مانده و غیر خوردنی و پوشیدنی بازگردانده شود.
پس از پایان مرحله نامزدی و آزمایش خون، موعدی برای تعیین زمان ازدواج مشخص و اعلام می شود. دو نفر ساقدوش نیز تعیین می شوند تا عروس و داماد را در کلیسا در هنگام حضور و خواندن خطبه عقد همراهی کنند که این دو به منزله دو شاهد ازدواج محسوب می شوند.
در مرحله بعد و پس از حضور عروس و داماد در برابر مذبح رب در کلیسا ،کشیش با صدای بلند آن دو را به طور جداگانه مورد خطاب قرار می دهد و می گوید: آیا می خواهی فلانی را بر اساس سنت پرودگار و تعالیم کلیسا به همسری خود برگزینی؟ پاسخ باید به نوعی واضح باشد که شهود و کشیش آن را به وضوح بشنوند وگرنه مورد قبول واقع نمی شود.
مسیحیان لبنان به استناد آنچه از حضرت مسیح در انجیل نقل شده بر این باورند که طلاق ممنوع است مگر در یک حالت و آن اینکه زن و مرد دچار بیماری خطرناکی شوند که برای حیات زوجین خطرناک باشد و یا اینکه زن مرتکب زنا شود که تنها در این موارد امکان طلاق وجود دارد.

** ازدواج های پروازی
مساله ازدواج بین ادیان مختلف در تمامی دنیا امری است که این روزها مصادیق زیادی پیدا کرده است. در ایران بر اساس قوانین مدنی و احوال شخصیه ازدواج دائم با غیر مسلم قانونی نیست. این مساله عینا در قوانین لبنان نیز وجود دارد بعلاوه اینکه در این کشور باید حساسیت های جمعیتی و قومیتی را هم به حساسیت های مذهبی موجود در ایران افزود.
در ایران در صورتی که فرد غیرمسلمی قصد ازدواج با دختر مسلمانی را داشته باشد، معمولا فرد غیر مسلمان به دین اسلام ایمان می آورد و بعد مشکل ازدواج حل می شود، اما لبنانی ها راهکار سخت تری را برای این مساله برگزیده اند.
مدتی قبل و زمانی که یک زوج امروزی که یکی "مالک مکتبی" مجری معروف تلویزیون از شیعیان لبنان و دیگری "لیلا توئینی" نماینده پارلمان لبنان از مسیحیان این کشور که سیاستمداری با ستاره اقبالی در حال ظهور است تصمیم گرفتند با هم ازدواج کنند، به ‌ناچار این پیوند را در قبرس به هم گره زدند.
پدر توئینی که روزنامه‌نگاری ثروتمند بود چهار سال پیش به قتل رسید و مادربزرگش یکی از شاعران برجسته دروزی لبنان است. در قانون اساسی کشور چهار میلیون نفری لبنان که 18 گروه دینی و مذهبی به رسمیت شناخته شده دارد، ازدواج معتقدان به ادیان و مذاهب مختلف با یکدیگر قانونا ثبت نمی شود.
زوج‌هایی غیر همدین که قصد ازدواج با هم دارند و نیز افراد غیرمتعهد به ادیان شناخته شده چون بودایی‌ها، هندوها یا پیروان مذهب پروتستان به همین دلیل نمی‌توانند در خاک لبنان با هم ازدواج کنند. با این حال، در شرایطی که زوج‌های متعهد به ادیان و مذاهب مختلف نمی‌توانند در لبنان با هم ازدواج کنند، دولت ازدواج‌های این چنینی ثبت شده در خارج از خاک لبنان را به رسمیت می‌شناسد.
همین مساله موجب شده شرکت‌های مسافرتی برای پاسخگویی به تقاضای مشتریان خود بسته‌های مسافرتی ویژه ازدواج در خارج ارایه دهند که همه خدمات مرتبط را یکجا ارایه می‌دهند. برای برگزاری مراسم عقد در قبرس که با هواپیما تنها نیم ساعت با لبنان فاصله دارد کافی است یک هزار و 900 دلار پرداخت شود. حدود یک هزار زوج لبنانی در دو سال اخیر از این روش استفاده کرده اند.
آخرین مورد تلاش برای اصلاح قوانین ازدواج در لبنان، در سال 1988صورت گرفت که البته نتیجه چندانی در بر نداشت.

** لبنانی ها و ازدواج با خارجی ها
یک بررسی میدانی انجام شده توسط برنام? توسعه سازمان ملل در لبنان در باره مسایل زنان نشان می دهد که در فاصله سال های 1995 تا 2008 میلادی، 18 هزار ازدواج بین زنان لبنانی و مردان غیر لبنانی صورت گرفته است.
بیشترین درصد ازدواج بین زنان لبنانی و مردان غیر لبنانی در بین سنی ها بوده است. بیش از نیمی از تمام ازدواج ها بین زنان لبنانی و مردان غیر لبنانی در بین سنی ها به میزان 52 درصد، پس از آن شیعیان با 34 درصد و مسیحیان ارتدوکس با شش درصد واقع شده است.
بنا بر این بررسی، 78 درصد زنان مسلمان با شهروندان عرب ازدواج کرده اند؛ در حالی که 50 درصد زنان مسیحی به عقد افراد غیر عرب درآمده اند.
درصد زنانی که با مردان فلسطینی ازدواج کرده اند، 24 درصد در بین زنان مسلمان و هفت درصد در بین زنان مسیحی است. با این وجود، 21 درصد از زنان مسلمان با مردان سوری ازدواج کرده اند، در حالی که این میزان برای زنان مسیحی، بالاتر یعنی 31 درصد اعلام شده است . درصد زنان مسلمان و مسیحی که با مردان مصری ازدواج کرده اند نیز تقریباً یکسان است.
نکته قابل توجه دیگر آنکه لبنانی ها بخصوص دختران شیعه لبنانی علاقه زیادی به ازدواج با مردان ایرانی دارند.

** دین در شناسنامه و مشکل بچه دار شدن پس از ازدواج
از نکات جالب دیگر اینکه در شناسنامه هر شهروند لبنانی، مذهب او درج می شود و هر لبنانی باید پیرو یکی از مذاهبی باشد که دولت، آن را به رسمیت شناخته است، حتی اگر این شهروند به هیچ دین و مذهبی اعتقاد نداشته باشد و این مساله امری است که در ازدواج و زندگی مشترک زوج های لبنانی تاثیر بسزایی دارد.
در لبنان، مذاهب مختلف اسلام و مسیحیت و همچنین دین یهود و کیش دروزی به رسمیت شناخته شده اند که البته اینکه دروزی ها مسلمان به شمار می آیند یا نه موضوع بحث و جدلی است که فرجامی پیدا نکرده، اما بر موقعیت سیاسی و اجتماعی آنها هم اثری نگذاشته است.
وضعیت حقوقی همه شهروندان، در زندگی شخصی، اجتماعی و سیاسی کاملاً بر اساس این مذاهب تعیین می شود.
"زیاد بارود" وزیر کشور لبنان که پرچمدار اصلاح حقوق شهروندی است در تلاش برای اصلاح ساختار فرقه گرا از سال گذشته شهروندان را مجاز کرد که در صورت تمایل، مذهب خود را از شناسنامه حذف کنند، ولی اعطای این حق تنها ارزش نمادین دارد و مشکلات بسیاری برای افرادی که این کار را کرده اند به دنبال داشته است.
اقدام برخی از شهروندان لبنانی به حذف مذهب از شناسنامه هایشان با هدف رهایی از دایره طایفه گرایی و تغییر قانون کشور به یک قانون لائیک در لبنان برای آنها دردسر ساز شده است.
البته این امر یعنی لغو مذهب از شناسنامه برای فرزندان برخی از لبنانی ها مشکلاتی را به بار آورده اند چراکه این دسته از جوانان قادر به گرفتن شناسنامه برای فرزندان خود نیستند.
ذکر نام مذهب در شناسنامه لبنانی از لحاظ قانونی ضروری است و حذف آن مشکلاتی برای شهروندان به وجود می آورد.
یک شهروند لبنانی به نام "عصام الحاج" اخیرا دچار این مشکل شده است. وی قبل از ازدواج با همسرش "احلام" و بعد از مشورت با کارشناسان حقوقی لبنان اقدام به حذف نام مذهب از شناسنامه خود و همسرش کرده است.
عصام الحاج اقدام خود را که زیر نظر کارشناسان حقوقی انجام داده است، قانونی می داند و حتی او در انتخابات اخیر لبنان نیز شرکت کرده و با مشکلی روبه رو نشده است. ولی مشکل زمانی ایجاد شد که وی برای گرفتن شناسنامه برای فرزند خود "جاد" به سازمان رسمی مربوطه مراجعه کرد که با پاسخ منفی آنها روبه رو شد و علت را در عدم ذکر نام مذهب در شناسنامه والدین عنوان کرده اند چرا که در صورتی که مشخصات شناسنامه که یکی از آنها مذهب است، ناقص باشد، برای نوزاد شناسنامه جدید صادر نمی شود.
مانع دیگری که در بچه دار شدن لبنانی ها وجود دارد این است که تعداد زیادى از زنان لبنانى در بیرون منزل مشغول کارند که اکثر این زنان متاهل هستند که به دلیل مشکلات اقتصادى مجبور به کار شده اند. اگرچه در لبنان حقوق و مزایاى زن و مرد شاغل تفاوتى ندارد، اما مرخصى هاى مخصوص زنان، کوتاه است.
در ادارات دولتى تنها دو ماه و در موسسات خصوصى 40 روز مرخصى زایمان براى زنان لبنانى در نظر گرفته شده است. خانواده در لبنان به دلیل اینکه زن و مرد هر دو شاغل هستند، تحت فشار است و مشکلات اقتصادى، عامل بسیارى از طلاق ها در لبنان شده است ضمن اینکه در قانون کار لبنان بازنشستگى به مانند ایران وجود ندارد و برخی افراد باید تا پایان عمر کار کنند و این مساله ار موانع جدی بچه دار شدن لبنانی ها پس از ازدواج است. البته مردم در لبنان به حفظ خانواده خود علاقه مند هستند و ضرب المثلى در فرهنگ لبنانى مى گوید: "آرامگاه تو همین خانه است." به این معنى که هر جا بروى آخر به خانه بازمى گردى و مشکلات افراد باید درون خانواده حل شود و هیچ راه دیگرى وجود ندارد.

چهارشنبه 89 مرداد 6 , ساعت 9:5 عصر
البرز: انحرافات پیش از زمان ظهور یکی از مهمترین نکاتی است که علما و صاحبنظران درباره ان بارها هشدار داده اند.

اخیراً در بین مردم یکی از شهرهای استان مازندران شایعه شده که زمان ظهور امام زمان(عج) نزدیک شده و به احتمال قوی ایشان بین سال‌های 1412 تا 1420 شمسی ظهور و در این زمان جهان را پر از عدل و داد خواهند نمود.

متاسفانه فرد دامن زننده به این شایعات بی اساس یکی از اساتید خانم مرکز تربیت مدرس قرآن کریم این شهرستان است که این موضوع را برای دانش‌پژوهان خود مطرح و آن را تایید کرده که این موضوع در گسترش این شایعه موثر بوده است.

این گزارش می افزاید همچنین در مراسم سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی(ره) در تهران بروشوری تحت عنوان «مبشران ظهور» چاپ و بین عزاداران توزیع گردیده که حاوی سخنانی از مسئولان نظام و چهره های موجه نظام می‌باشد که در آن نشانه‌های ظهور را اعلام کرده‌‌اند.

شایان ذکر است آنچه حضرت امام، مراجع عظام و مسئولان نظام مطرح کرده و می کنند بحث آمادگی هر چه بیشتر منتظران حضرت بوده و هیچکدام تا بحال زمانی را برای ظهور مطرح نکرده و حتی با طرح این گونه مسائل مخالف هستند.

گفتنی است اگرچه در روایات نشانه های مختلفی از زمان ظهور بیان شده اما هرگز درباره زمان دقیق آن اظهار نظری نشده بلکه همگان از این کار منع شده اند.

علما و اندیشمندان مدام درباره خطرات سوء استفاده از فرهنگ انتظار و تلاش برای به احراف بردن این فرهنگ ارزشمند هشدار داده و خواستار هوشیاری مردم و بویژه متدینین در این باره شده اند.

چهارشنبه 89 مرداد 6 , ساعت 9:3 عصر
ایسنا: مدیر کل درمان و بازپروری ستاد مبارزه با موادمخدر با اشاره به افزودن ترکیبات دارویی به مخدرها و حتی اضافه کردن تنقلاتی همچون «پفک» به منظور حجیم کردن تریاک اعلام کرد: افزدون ناخالصی‌ها به مواد مخدر علاوه بر مسمومیت افراد، پزشکان را در طول دوره درمان و تشخیص با مشکلات بسیاری مواجه و همچنین معتادان را از درمان خسته می‌کند.

دکتر صفاتیان در مورد ناخالصی مواد مخدر گفت: درصد خلوص مواد مخدر علاوه بر ایران در خارج از کشور نیز بسیار کاهش یافته، این در حالیست که ناخالصی مواد مخدر در ایران بسیار زیاد شده است.
وی ضمن بیان عوارض ناشی ازافزودن شدن ترکیبات ناخالص به مواد مخدر عنوان کرد: ناخالصی‌ها اغلب در بر گیرنده ترکیبات دارویی همچون استامینوفن، کافئین، داروهای خواب‌آور و غیره می‌شود. همچنین در ترکیبات مواد مخدر از مواد رنگی و حجم دهنده نیز استفاده می شود.

مدیرکل درمان و بازپروری ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: تولید کنندگان و قاچاقچیان مواد مخدر در حجیم کردن مخدرها از موادی استفاده می‌کنند تا علاوه حجیم کردن مواد، بوی آن را کمتر کند.
صفاتیان در این باره که گفته می‌شود برای حجیم کردن تریاک از تنقلاتی همچون پفک هم استفاده می‌شود، تاکید کرد: این موضوع را نمی‌توان نفی کرد، چرا که قاچاقچیان و فروشندگان مواد مخدر از هر چیز ارزانی بدین منظور استفاده می‌کنند.

وی در ادامه با بیان اینکه در درمان افرادی که از مخدرهای ناخالص استفاده می‌کنند، دچار مشکل
می‌شویم، در این رابطه اظهار کرد: ناخالصی‌های موجود در مخدرها پس از 20 روز تا یک ماه پس از ترک، عوارض خود را نشان می‌دهد و افراد را از امر درمان خسته می کند.

صفاتیان توضیح داد: به دلیل استفاده از قرص‌های خواب آور در ترکیبات مواد مخدر، فرد پس از ترک اعتیاد دچار بی‌خوابی می‌شود و همین امر علاوه بر آنکه سیستم‌ درمان را با مشکل مواجه می‌کند، در تشخیص و نحوه درمان نیز مشکلاتی را برای پزشکان ایجاد می‌کند.

وی «مسمومیت‌» را نیز از جمله عوارض استفاده از مخدرهای ناخالص خواند و تصریح کرد: مخدر خالص نداریم و در مجموع تمامی مواد مخدر موجود ناخالص هستند.

مدیرکل درمان و بازپروری ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه این گفت‌وگو در مورد بیمه داروهای درمان اعتیاد نیز خاطر نشان کرد: فعلا کلیات این امر در مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب شده است.
وی با بیان اینکه این موضوع از جمله پیشنهادات ستاد مبارزه با مواد مخدر بوده است، تاکید کرد: بر اساس پیشنهادی که ارائه شد، معتادان تحت پوشش امر درمان بیمه می‌شوند و این امر تنها دربر گیرنده داروها نیست، چرا که داروها چندان گران نیستند.

به گفته صفاتیان در حال حاضر یک‌هزار و 800 مرکز متادون درمانی در کشور فعال است.

چهارشنبه 89 مرداد 6 , ساعت 9:2 عصر
مهر: تحقیقات جدید نشان می دهند مردان قد بلند و زنانی که از اضافه وزن در عذابند بیشتر در معرض حمله و گزیدگی پشه های ریز قرار می گیرند.

این یافته اولین تحقیقی است که طی آن محققان توانسته اند رابطه میان ابعاد بدن انسان و میزان جذابیت قربانیان برای پشه ها را آشکار کند. دانشمندان بر این باورند الگوی پرواز پشه های ریز به گونه ای است که به دلیل پرواز در ارتفاع دو متری از زمین مردان بلند قد را بیشتر مورد حمله قرار می دهد.

همچنین اضافه وزن در زنان باعث افزایش حرارت بدن، افزایش رطوبت و رایحه شیمیایی پوست بدن در آنها خواهد شد که پشه ها را نسبت به خود جذب می کند. دانشمندان در دانشگاه آبردین و موسسه تحقیقاتی "روتامستد" در هرتفوردشایر با انجام تحقیقاتی بر روی بیش از 300 نفر از مردم اسکاتلند پی به این نکته بردند.

نتایج این تحقیقات نشان می دهد مردان قد بلند نسبت به مردان کوتاه بسیار بیشتر در معرض گزیدگی این پشه های ریز قرار می گیرند. به گفته محققان این پدیده با ابعاد بدن انسان و ویژگی های بیولوژیکی پشه ها در ارتباط است زیرا این حشرات ارتفاع را دوست دارند و کمتر پیش می آید در ارتفاع کمتر از دو متر پرواز کنند و از این رو است که مردان قد بلند اولین قربانیان این حشرات به شمار می روند.

همچنین مطالعات نشان می دهند پوست بدن زنان چاق نسبت به زنان لاغر میزان بیشتری از رایحه شیمیایی خاصی منتشر می کند که این رایحه منجر به جلب توجه پشه ها می شود.

بر اساس گزارش تلگراف، به گفته محققان پشه ها قربانیان خود را به واسطه رایحه های شیمیایی پوست و یا دی اکسید کربن ناشی از تنفس آنها پیدا می کنند و رابطه ابعاد بدن یا این دو نشانه در این است که ابعاد بزرگتر بدن نشانه های بیشتری از خود به جا می گذارد.

چهارشنبه 89 مرداد 6 , ساعت 9:1 عصر
مهر: کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال پس از اتفاقاتی که در دیدار روز سه شنبه پرسپولیس وتراکتورسازی رخ داد، عصر امروز تشکیل جلسه داد و در نهایت نماینده تبریز را به برگزاری دو بازی بدون حضور تماشاگر و پرسپولیس را به یک بازی بدون تماشاگر محروم کرد.

براساس اعلام فدراسیون فوتبال ، تیم تراکتورسازی به دلیل تخلفات تماشاگران منتسب مبنی بر فحاشی و توهین و استعمال الفاظ رکیک نسبت به داوران و تیم مقابل و آتش زدن و پرتاب اشیا محترقه و دود زا ، پرتاب سنگ ، بطری و اشیاء مختلف به داخل زمین مسابقه به برگزاری دو دیدار خانگی بدون حضور تماشاگران، توبیخ کتبی با درج در پرونده و پرداخت مبلغ 300 میلیون ریال جریمه نقدی محکوم شد.

تیم فوتبال پرسپولیس تهران نیز به دلیل تخلف تماشاگران منتسب مبنی بر فحاشی، توهین و پرتاب بطری و اشیاء مختلف به داخل زمین مسابقه به توبیخ کتبی با درج در پرونده و پرداخت مبلغ 300 میلیون ریال و برگزاری یک دیدار خانگی بدون حضور تماشاگر محکوم شد.
رسول خطیبی بازیکن تیم فوتبال تراکتورسازی به دلیل اعتراض به نحوه قضاوت که منجر به تحریک و تهییج تماشاگران و فحاشی آنها به داوران مسابقه و پرتاب اشیاء به داخل زمین مسابقه گردید نیز به دو جلسه محرومیت از همراهی تیم و حضور در مسابقات رسمی و پرداخت مبلغ 50 میلیون ریال جریمه نقدی محکوم شد.

دیدار این دو تیم با برتری یک بر صفر پرسپولیس در ورزشگاه آزادی به پایان رسید.

همچنین تیم فوتبال شهرداری تبریز به دلیل تخلف تماشاگران منتسب مبنی بر فحاشی و استعمال الفاظ رکیک علیه بازیکنان و داوران مسابقه، پرتاب سنگ ، بطری، و اشیاء مختلف به داخل زمین مسابقه که منجر به شکستن سر یکی از بازیکنان تیم استقلال گردید به برگزاری یک دیدار خانگی بدون حضور تماشاگران منتسب با هماهنگی سازمان لیگ برتر و پرداخت مبلغ 300 میلیون ریال جریمه نقدی محکوم شد.

دیدار این دو تیم با پیروزی 3 بر 2 آبی پوشان در ورزشگاه یادگار امام به پایان رسید.

چهارشنبه 89 مرداد 6 , ساعت 9:0 عصر
شیعه آنلاین: در اقدامی بی سابقه و بسیار خطرناک، یک شرکت یهودی وابسته به رژیم غاصب اسرائیل شبکه ای به اصطلاح اسلامی به نام «صمد» که یکی از نام های خداوند متعال است، راه اندازی کرده تا از طریق این شبکه بتواند علیه دین مبین اسلام فعالیت و تبلیغ کند.

به نظر می رسد این شبکه ماهواره ای که نام آن یک نام اسلامی است، در حالت طبیعی باید برنامه های دینی و اسلامی پخش کند، اما واقعیت این است که این شبکه با هدف بد نام کردن دین مبین اسلام و تبلیغ علیه دین اسلامی، بیشتر برنامه های خود را به پخش موزیک، برنامه های ضد اسلامی و نیز فروش محصولات غیراخلاقی اختصاص داده است.

شایان ذکر است شبکه ماهواره ای «صمد» از کشور قبرس پخش می شود و دفتر مرکزی این شبکه در لبنان قرار دارد و مالک آن یک شرکت یهودی است.

گفتنی است دو فرد برادر لبنانی که این شبکه ماهواره ای را در لبنان اداره می کنند، خود را مالک آن معرفی کرده اند تا به اصطلاح مالک اصلی آن شناخته نشود.

چهارشنبه 89 مرداد 6 , ساعت 8:52 عصر

 سایت رجانیوز نوشت:

کروبی که پیش از این شورای نگهبان را مقصر اصلی در تقلب انتخاباتی دانسته بود، در جدیدترین اظهارات خود انتخابات 2 دوره ریاست جمهوری گذشته را نه تقلب بلکه یک کودتای نظامی دانست.

 وی که در میان مردم به "خیالباف کهریزک" شناخته می شود و  در انتخابات دوره نهم نیز به گفته خود خواب مانده بود، در نشستی با شبکه انگلیسی بی بی سی، گفت که تقلب تنها در انتخابات گذشته نبوده است بلکه احمدی نژاد 2 دوره ریاست جمهوری خود را مدیون کودتای نظامی سپاه است.

وی همچنین گفته است که در حال حاضر سیاست و فرهنگ و اقتصاد و دستگاه قضائی و همه و همه توسط سپاه در حال فتح شدن است.

وی که بیشترین ضربه در انتخابات و حوادث پس از آن از روشنگری های سپاه و بسیج خورده است اضافه کرد:سپاه و بسیج پس از کودتای نظامی همه نظام را غنیمت خود می دانند.


چهارشنبه 89 مرداد 6 , ساعت 8:51 عصر
بازداشت یک روسپی روس دیگر به اتهام جاسوسی /عکس

 

فرمانووا دومین روسپی روسی است که طی هفته‌های اخیر توسط اداره ضدجاسوسی ایالات متحده به جرم جاسوسی برای مسکو بازداشت شد.

به گزارش  روزنامه انگلیسی دیلی‌تلگراف، "آنا فرمانووا" که در نزدیکی شهر دالاس زندگی می‌کند، پس از تلاش برای ارسال اطلاعات مربوط به جزئیات دوربین‌های دید در شب آمریکایی به روسیه، به اتهام جاسوسی برای مسکو بازداشت شد.


این روزنامه در ادامه افزود: ماموران امنیتی ایالات متحده اکنون در حال مقایسه عملکرد فرمانووای 24 ساله با "آنا چاپمن" هستند که در ماه گذشته و پس از بازداشت به اتهام جاسوسی، در مبادله جاسوس میان ایالات متحده و روسیه به کشورش بازگردانده شد.


فرمانووا که در این سال‌ها خود را در پوشش یک روسپی مخفی کرده بود، متهم به خارج کردن گزارش‌های دفاعی درباره تسلیحات نظامی آمریکا از ایالات متحده است. وی همچنین متهم به خارج کردن برخی از تجهیزات مربوط به دوربین‌های دید در شب از خاک ایالات متحده و انتقال آنها به روسیه است.


براساس این گزارش، در میان مواردی که فرمانووا قصد خارج کردن آنها را داشته، دوربین شکاری اسلحه دیده می‌شود که وی آن را از اینترنت خریداری کرده است و بنا بر گزارشات مطرح شده در این خصوص، شماره شناسایی آن با ماژیک سیاه پوشیده شده است.


دیلی‌تلگراف در ادامه آورده است که فرمانوا اکنون در بازداشت خانگی به سر می‌برد و گذرنامه او نیز توقیف شده است. وی باید اواخر این ماه در دادگاهی در نیویورک حاضر شود که در صورت اثبات اتهام، وی به 10 سال زندان محکوم خواهد شد.


چهارشنبه 89 مرداد 6 , ساعت 8:50 عصر

 

«میشل کولون» خبرنگار و نویسنده بلژیکی در کتابی با عنوان «اسرائیل، بیائید درباره آن صحبت کنیم» با محکوم کردن جنایت‌های رژیم صهیونیستی در کشتار مردم بی دفاع فلسطین چندین دهه دروغ رسانه‌های آمریکا و اروپایی را در حمایت از این رژیم، نشانه ای از دموکراسی نوین عصر جدید خطاب می‌کند.


به گزارش  پرس تی‌وی، کولون در کتابش به 10 دروغ بزرگ رسانه‌های غربی برای توجیه موجودیت و جنایات صهیونیست‌ها اشاره می کند و به بحث و ارائه اسناد تاریخی درباره آنها می‌پردازد که در اینجا به طور خلاصه ذکر می شود:

1. اولین دروغ این است که رژیم اسرائیل در واکنش به کشتار دسته جمعی یهودیان در جنگ جهانی دوم ایجاد شد که بر اساس اسناد تاریخی نمی تواند حقیقت داشته باشد. حقیقت این است که اسرائیل زائیده پروژه ای از سوی گروهی اندک از یهودیان در بازل سوئیس در سال 1897 بود که در این میان در ابتدا از یهودیان افراطی بهره گرفته شد و بعد به دیگر یهودیان جهان تعمیم داده شد.

2. داستان برگشت یهودیان به سرزمین اجدادی خود که از سال 70 پس از میلاد مسیح آغاز شده است داستانی بدون سند است چرا که در هیچ سند تاریخی بنی اسرائیل هیچ گاه از مصر به کنعان مهاجرت نکرده اند و مردمی که در فلسطین کنونی زندگی می‌کنند هیچ گاه در عصر باستان سرزمین خود را ترک نکرده‌اند. یهودیان ساکن فلسطین همان‌هایی هستند که هم اکنون نیز در این سرزمین زندگی می‌کنند. به گفته مورخان بزرگ تاریخ مثل «ساند» یهودیان هیچ زمان در تاریخ، ملتی نداشته اند و تنها وجه مشترک بین آنها دین یهود بوده است که نمی تواند عامل تشکیل یک دولت باشد.


3. دروغ سوم این است که مهاجران یهودی وقتی سرزمین فلسطین را اشغال کردند با هیچ مانع و مقاومتی روبرو نشدند و با کشوری خالی از سکنه مواجه بودند که البته این مسئله در سالهای ابتدای اشغال فلسطین از سوی رسانه‌های غربی مطرح شده بود. بر اساس اسناد تاریخی ثابت شده است که در قرن 19 میلادی محصولات کشاورزی فلسطین به کشورهای مختلف از جمله فرانسه صادر می شده است.

4.  بعضی از رسانه‌ها در ابتدا این موضوع را می‌خواستند جا بیاندازند که فلسطینی‌ها کشورشان را با اراده شخصی خود ترک کردند ولی حتی خود مورخان اسرائیلی مثل «بنی موریس» و «ایان پاپی» نیز به توسل زور و ترور اسرائیل علیه مردم فلسطین اعتراف کرده اند.

5. گفته می شد که امروز اسرائیل تنها منطقه ای است که دموکراسی را در خاورمیانه اجرا می کند و باید در مقابل گروههای دیگر محافظت شود چرا که دولتی قانونی است. ولی باید گفت که این رژیم نه تنها دولت قانونی نیست بلکه تنها رژیمی است که بر هیچ قانونی پایبند نیست و برای کشتن، هیچ حد و مرزی نمی‌شناسد و اگر قانونی را هم قبول داشته باشد قوانین نژادپرستی و توسعه طلبی است که بر اساس این قانون اسرائیل کشوری برای یهودیان است و هر غیر یهودی جزء انسان‌ها محسوب نمی‌شود.

6. آمریکا سعی می کند دموکراسی را در خاورمیانه اجرا کند و در این پروژه تنها از اسرائیل حمایت می کند و در این مسیر هر سال 3 میلیارد دلار هزینه می کند ولی بیشتر این مبلغ در خرید بمب و سلاح‌های سبک و سنگین در مقابل کشورهای همسایه هزینه می‌شود. حقیقت این است که دموکراسی از نوع آمریکا و اسرائیل در خاورمیانه برای به دست آوردن منابع نفتی این منطقه هزینه می‌شود.

7. آنها وانمود می کنند که آمریکا به دنبال راه حل صلح بین اسرائیل و فلسطین است ولی باید گفت که این مسئله یک دروغ بزرگ دیگر است. خاویر سولانا، رئیس سابق اتحادیه اروپا، اسرائیل را کشور قرن 21 اتحادیه اروپا خطاب کرد و اعتراف کرد که شرکت های اروپایی به طور مالی و نظامی از این رژیم حمایت می‌کنند ولی وقتی فلسطینی‌ها دولت خود را به طور قانونی انتخاب می کنند اسرائیل را به حمله به نوار غزه تشویق می‌کنند.

8. وقتی کسی بخواهد درباره این حقایق و تاریخ اسرائیل و فلسطین صحبت کند و زمانی که کسی بخواهد حقایق و منافع آمریکا در منطقه را فاش کند آنها او را ضد یهودی خطاب می‌کنند که با دین یهود مشکل دارد و او را نژادپرست دینی معرفی می‌کنند ولی خود یهودی ها از اولین اشخاصی هستند که به تساوی انسان ها از هر دین اعتقادی ندارند و خود را قوم برتر خداوند به حساب می آورند.

9. رسانه‌های غول پیکر دنیا می گویند که فلسطینی‌ها عامل اصلی تروریسم و خشونت هستند ولی امروز دیگر همه جهانیان می‌دانند اشغال سرزمین مادری فلسطینی ها و آواره کردن آنها خشونت محسوب می‌شود.

10. مسئله‌ای که هر روز بیشتر به آن دامن زده می‌شود این است که هیچ راه حلی برای موقعیت فعلی در سرزمین های اشغالی وجود ندارد و هیچ راهی برای کاهش کینه و اقدامات تروریستی به دلیل حضور اسرائیل وجود ندارد و تنها باید از راه نظامی با آن برخورد کرد.


<   <<   16   17   18   19   20   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ