سفارش تبلیغ
صبا ویژن
ثروت دانش، رهایی بخش و ماندگار است . [امام علی علیه السلام]
 
یکشنبه 89 مرداد 31 , ساعت 10:16 صبح


 

بهشت در ناگواری‌ها و آتش دوزخ در لذایذ پیچیده شده است. این برای ابتدای راه است اما اگر جلوتر رفتی برعکس می شود. یعنی کارهای نیک و ملاقات با مؤمن و زیارت و معنویات که بهشت هستند برای تو لذت بخش می شوند و با میل و شهوت به سمت آنها می روی اما دنیا و آهل آن برای تو حزن آور و تلخ می شود... عمده این است که با میل و رغبت به سمت خدا و آخرت و اعمال نیک و با بی میلی به سمت دنیا برویم.

وقتی کسی به مهمانی دعوت شده باشد و برای ملاقات صاحبخانه بخواهد وارد شود وظیفه صاحبخانه است که به  سگ پاسبان که برای ممانعت از ورود بیگانگان کنار در بسته است بگوید به او کاری نداشته باشد و بگذارد داخل شود. شیطان سگ درگاه خداست برداشتن موانع از قبیل شیطان بر عهده صاحبخانه است شما یک کار بیشتر ندارید و آن توجه کامل به صاحبخانه است «کان حقا علینا نصر المومنین...» بر ما حقی است که مومنان را یاری کنیم «ان عبادی لیس لک علیهم سلطان» ای شیطان هر آینه تو بر بندگانم تسلط نداری...


- از کتاب مصباح الهدی. مرحوم حاج اسماعیل دولابی(ره)


یکشنبه 89 مرداد 31 , ساعت 10:15 صبح
 
 سیاهچاله‌ مرکز کهکشان ام.87 با جرم 6 میلیون برابر خورشید، یکی از بزگ‌ترین سیاهچاله‌هایی است که می‌شناسیم و این تصویر ترکیبی از تلسکوپهای فضایی، این سیاهچاله را در حال بلعیدن مواد اطراف خود نشان می‌دهد

 بر اساس گزارش پاپ‌ساینس،‌ دانشمندان با استفاده از تلسکوپ اشعه ایکس چاندرا و آرایه تلسکوپهای رادیویی 27 کیلومتری وی.ال.ای، موفق شده‌اند این تصویر زیبا را از از این حجم عظیم سیرنشدنی در حال فوران بگیرند.

سیاهچاله ام.87

.


یکشنبه 89 مرداد 31 , ساعت 10:13 صبح

 

 روزنامه کیهان در باره شجریان نوشت:

این قماش آدم ها همیشه با وجه مهر، کرامت، بخشش و رأفت نظام روبرو شده اند ورنه خواننده 20 هزار تومانی جشن هنر فرح به خود جرأت عقده گشایی علیه مردم ایران و انتخابشان را نمی داد.
کسانی هم که مثلا از در دوستی چنین تیترهایی را سرهم می کنند درمی یافتند که ماه مهمانی خدا بی نیاز از آوای منافقانی است که قلبشان مملو از کینه مردمی است که به سلیقه آنها ریاست جمهور انتخاب نکرده اند. و خصم فارغ است که در ماه ضیافت خداوند حتی در عمق سکوتش در سحر و غروب هایش ترنم روح بخش فرشتگان خدا جاری است.


شنبه 89 مرداد 30 , ساعت 7:53 عصر

 آیت الله عبدالکریم موسوی اردبیلی، شامگاه چهارشنبه در ادامه تفسیر سوره قیامت، اظهار داشت: روز قیامت روزی است که چشم‌ها از حدقه بیرون می‌زند، ماه سیاه شده، خورشید جمع می‌شود و همه به دنبال پناهگاهی می‌گردند، حال آن که هیچ پناهگاهی غیر از خدا وجود ندارد.

وی در رابطه با وضعیت انسان‌ها در روز قیامت گفت: در روز قیامت، بعضی از افراد نیز به دلیل این که در زمان زندگی دنیای خود، تنها به فکر کسب پول بیشتر بوده‌اند و نه چیز دیگر، حالشان خوب نیست و حالتی غمناک دارند.

موسوی اردبیلی با بیان این که عده‌ای از افراد که در دنیا اعمال نیک انجام داده‌ و به خدا مشغول ‌بوده‌اند، در قیامت حالشان بسیار خوب است خاطرنشان کرد: البته شناسایی این افراد در دنیا، به دلیل این که اولا در میان مردمند و از طرفی به دلیل این که از نظر تعداد خیلی کم هستند، بسیار سخت و دشوار است.

زمان قیامت حتی بر پیامبر(ص) روشن نیست

این مرجع تقلید با اشاره به آیات ابتدایی سوره مبارکه قیامت و آیه‌ای از سوره مبارکه اعراف ابراز داشت: زمان روز قیامت، نامشخص و نامعلوم است و بر اساس تأکید خداوند در قرآن، هیچ شخصی، حتی پیامبر(ص) نیز نمی‌داند قیامت چه روزی است اما آنچه که مسلم و قطعی است، این است که بالاخره قیامت زمانی خواهد آمد.

وی با اشاره به دو آیه آغازین سوره قیامت، گفت: در این دو آیه خداوند، به روز قیامت و نفس ملامتگر قسم یاد می‌کند، که همه موجودات، در روز قیامت زنده خواهند شد و البته این امر، تنها مخصوص انسان نیست، بلکه حیوانات را هم شامل می‌شود.

خلقت انسان در میانه دیگر خلقت‌ها بوده است

موسوی اردبیلی با اشاره به سخنی از امام علی(ع) مبنی بر این که «آدم بود قبل از آدم(ع)»، تصریح کرد: خلقت ما موجودات در وسط خلقت صورت گرفته است و ما از اول و آخر دنیا بی‌خبریم؛ حتی نوح نبی(ع) و آدم(ع) هم، در میانه خلقت، خلق شدند.

شنبه 89 مرداد 30 , ساعت 4:1 عصر

بسم الله الرحمن الرحیم

خانواده
خانواده پدری بنده از اهالی خسروشاه (خسروشهر ) از ارحام و خویشان مرحوم آیت الله حاج سید مرتضی خسروشاهی  هستند که گویا ایشان در زمان خود از مراجع به حساب می آمدند و احتمالا نسبت به مرحوم علامه امینی(صاحب الغدیر) سمت استادی داشته است. بنده خودم خدمت ایشان و یکی از فرزندان بزرگشان در قم مشرف شده ام. فرزند کوچکشان دانشمند معظم آقای سید هادی خسروشاهی هستند که نماینده ایران در واتیکان و مصر بوده اند. نویسنده و مترجم اند و حلقه تداوم روحانیت در خاندان به شمار می روند و فعلا مقیم تهرانند.

پدر
پدر بنده در اوان جوانی از همان خویشان  همسری اختیار می کنند. ایشان ازشهر شان برای زیارت عتبات عالیات با پدرش مرحوم حاج سید عبدالمطلب خسروشاهی و سایر اعضای خانواده با کاروان های زیارتی سابق عازم عراق می شوند، اما ظاهرا با شروع جنگ اول جهانی موفق به خروج نمی شوند، و در مسیر اجبارا در کرمانشاه می مانند، و پس از فوت همسرشان در کرمانشاه با یک خانواده متدین یزدی الاصل ساکن کرمانشاه وصلت می کنند. ایشان پس از مدتی زندگی و کسب و کار، و در عین حال اشتغال به عبادت در لباس روحانیت خانوادگی در کرمانشاه، عازم قم می شوند؛ چون می فرمودند که: دستور دینی داریم که در آخرالزمان به قم مقدسه برویم تا از فتنه ها و فساد زمانه در امان بمانیم.

در حضور مرحوم حاج شیخ عباس تهرانی وقتی نقل شد که انگیزه هجرت مرحوم ابوی بنده، حاج سید هاشم خسروشاهی از کرمانشاه به قم چه بوده است، ایشان فرمودند: من از خدا می خواهم در عالم برزخ او را ببینم؛ زیرا این اقدام او حکایت از اهتمام کامل به امور دینی دارد. آن مرد وارسته و عارف دلسوز بر مهاجرت بسیار تاکید می فرمودند و خود از تهران که در آنجا شاید به مرتبه عالی روحانی مشهور می شد به طور کلی صرف نظر کرده و در زمان رضاخان، به قم آمد و به سختی زندگی می گذراند.

ایشان بسیار ما را از فتنه های زمان در سایر نقاط برحذر  می داشتند و به قدری تاکید می کردند که ما هم از نظر ایشان متاثر شدیم تا آنجا که اینجانب برادر مادریم مرحوم آقا حسین معادیخواه را تشویق به مهاجرت به قم کرده، اما چون به خاطر امور کسی نمی توانست خودش بیاید خانواده خود را به قممنتقل نمود و خود در کرمانشاه ماند- در آن تاریخ شاید اخوی زاده محترم آقای حاج عبدالحمید چهار یا پنج ساله بود- پس از انتقال خانواده اخوی به قم، فرزندانش توفیق درک فیض تحصیل در حوزه و استفاده از فضای دینی قم را یافتند و دخترانش نیز با خانواده های مذهبی یا روحانی ازدواج کردند. یکی از آن ها را به ازدواج آقا شیخ صادق کرباسچی درآوردم که آقای غلامحسین کرباسچی فرزند ایشان است. در حالی که بعضا سایر افراد خانواده، که توفیق مهاجرت نیافتند، دچار وضع نامساعد و دلخراشی شدند.

خود آقایان عبدالحمید و عبدالمجید در حوزه تحصیل کردند و از فضلا شدند، فرزندان آقا عبدالمجید نیز در حوزه علمیه تحصیل کردند و از فضلا شدند، فرزندان آقا عبدالحمید نیز در حوزه تحصیل می کنند. با آقا عبدالمجید  درباره سخنران حسینیه ارشاد اختلاف نظر داشتیم و بعدها بینمان به خاطر اختلاف سلیقه جدایی افتاد ولی ایشان تا وزارت ارشاد هم رسیدند. آقای کرباسچی هم تحت نفوذ آن سخنران بودند و یادم می آید که آقا عبدالمجید که نزدیک مشهد در تبعید بود با آقای کرباسچی به دیدنش رفتیم در بازگشت با آقای کرباسچی درباره آن سخنران بحث کردیم. استدلال من این بود که حرف های او با اسلام سازگار نیست و بحمدالله یادداشت های شهید مطهری هم چاپ شد که نوشته اند ایشان افراط و تفریط داشته اند.

امیدوارم که مهاجرین و خانواده هایشان واسطه فیض یعنی مرحوم آیت الله شیخ عباس تهرانی را، فراموش ننمایند و این نعمت بی رنج و مجانی را که به چنگ آورده اند، سرسری نگیرند که می توان مصداق کامل «من علمنی حرفا قد صیرنی عبدا» را همین تعلیمات اصولی و عملی دانست. متاسفانه از سوی خانواده هایی که از آن بزرگوار و تعلیمات تقریبا ویژه و ابتکاریش استفاده کرده و از مهالک و فتن نجات یافته اند، کمتر مراعات حقوق وی انجام می گیرد. بر پدر و مادرها که آگاهی دارند، لازم است گذشته قبل از انقلاب را عموما و سرگذشت های خصوصی خانواده ها را خصوصا به نسل جدید یادآور باشند و نعمت های به دست آمده معنوی و وسائط این نعمت ها را که بیش از پدر و مادر استحقاق دعاگویی دارند، از یاد نبرند. اخوان معادیخواه-دامت توفیقاتهم- و همشیره هایشان و خانواده هایشان مدیون تبلیغات استاد بزرگوار محمدزاده تهرانی هستند و لازم است پیوسته از ایشان و تعالیم شان به درگاه الهی تشکر نمایند که آن مرحوم بیش از والدین و معلمین دیگر بر ایشان حق هدایتگری و سعادت بخشی دارند.

معاشرت های بنده در قم، بیشتر با مرحوم حاج آقا حسین فاطمی واعظ، که شاگرد خاص عارف بزرگ آیت الله مرحوم حاج میرزا جواد ملکی(قدس سره) بود، به طوری که من وقتی که خود را به مرحوم فاطمی معرفی کردم، درباره پدرم فرمودند:«از اخیار بود». پدرم از دوستان واقعی و ارادتمندان به ائمه اطهار به ویژه امام سیدالشهدا(علیهم السلام) بود. مرحوم آقای سید حسن جواهری، داماد پدر ما، پس از رحلت آن مرحوم گفت که او را در خواب دیدم که فرمود: شغل کلیدداری حرم مطهر حضرت امام حسین(ع) به من واگذار شده، به او گفتم آرزو دارم کفشداری آن حرم هم به من واگذار شود.

 

مادر
مادرم نیز بانوی مؤمنه ای بود و حالت های معنوی خوبی داشت. هرجا و در هر شرایط که بود برای ما خیلی دعا می خواند و بسیار گریه می کرد. مدتی که در منزل عمو بودیم شاید یکسال یا بیشتر، وی چنان نسبت به عمو و سرپرست آن موقع ما مواظبت مسأله نامحرمی می کرد که بعدها گفت: اگر عمویت را ببینم نمی شناسم. ایشان در سالی که پس از فوت آیت الله بروجردی با خانواده برای تبلیغ به کرمانشاه رفتیم فوت شد، و ما جنازه اش را به قم منتقل کردیم، هنگام وفات از مال دنیا هیچ نداشت.

پس از مهاجرت خانواده ما به قم، یعنی اواخر زندگی مرحوم آیت الله حائری، علی رغم اینکه حوزه قم در وضع دلخراشی بوده، به خاطر ارتباط مرحوم والد با آقایان طلاب هر دو دختر خود(خواهران ابوینی بنده) را به ازدواج دو تن از طلاب به نام های مرحوم حاج شیخ محمد ولی حیدری هرسینی و مرحوم آقای سید حسن جواهری درمی آورد. مرحوم شیخ محمد ولی، پس از انقلاب، امام جکاعت نهاوند شد، فرزند او شهید حاج شیخ علی حیدری، خواهر زاده بنده، از انقلابیون فاضل بود که در بعضی از دروس مرحوم امام با استاد محترم آیت الله جوادی آملی موفق به شرکت می شد و با ایشان هم مباحثه بوده، و در درس علامه طباطبائی هم حاضر می شد. پس از فوت پدرش امام جمعه و نیز نماینده نهاوند در مجلس شورای اسلامی شد و در فاجعه هفتم تیر و انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی، به فیض شهادت نائل آمد. فرزند خواهر دیگرم، آقای حاج تقی جواهری، مدتی امام جمعه نائین بود و اخیرا پس از مراجعت به قم، مشغول به تدریس شده و جزو مدرسین حوزه علمیه می باشد


شنبه 89 مرداد 30 , ساعت 3:44 عصر

 

 عضو شورای نظارت بر صداوسیما چندبار پیشنهاد داده است تا از همه جریانات فکری برای حضور در تلویزیون دعوت شود.

علی مطهری با اعلام این خبر به ایلنا گفت: با توجه به سخنان اخیر مقام معظم رهبری در مورد جذب حداکثری و دفع حداقلی، فرصت خوبی فراهم شده است تا صداوسیما از اصلاح‌طلبان دعوت کند.

وی افزود: با وجود این، فکر می‌کنم مدیریت سازمان صداوسیما، محذوراتی در این زمینه دارد. اما از سوی دیگر برخی اصلاح‌طلبان هم دعوت‌ها را نمی‌پذیرند. دلیل این مساله هم می‌تواند فرد طرف مقابل آنها باشد که نمی‌خواهند با او مناظره کنند و دیگر اینکه محاسبات آنها چنین حکم می‌کند، زیرا اگر بخواهند برخی از واقعیات را بیان کنند، برایشان مشکلاتی به وجود می‌آید و اگر نگویند، متهم به کتمان حقیقت و بی‌صداقتی می‌شوند.

مطهری در پاسخ به سوالی در مورد مناظره‌های اخیر تلویزیونی، اظهار داشت: این مناظره‌ها باید جد‌تر برگزار شود و میان دو بینش متفاوت صورت گیرد تا حالت مصنوعی و صوری پیدا نکند.  البته در مناظره اخیر مواضع آقای رسایی نسبت به خودش قابل تقدیر بود و مواضع آقای جوانفکر فاجعه بار بود. مناظره های اخیر که در تلویزیون برگزار می شود، مناظره واقعی نیست، زیرا دو طرف باید در نقطه مقابل هم باشند.

وی در پاسخ به اینکه آیا برگزاری مناظره ها بدون حضور اصلاح طلبان ممکن است یا خیر؟ گفت: البته بدون حضور اصلاح طلبان هم این امر ممکن است، زیرا در درون جناح اصولگرا نیز دو دیدگاه متقاوت وجود دارد. اما  طبیعی است که اگر اصلاح طلبان نیز در این مناظره‌ها حضور داشته باشند، موجب پرشورتر شدن آن می‌شود.

نماینده تهران، در ارتباط با این سخن رهبری که  فرمودند لزوم بازگشت برخی افراد که بر اثر اشتباه و غفلت کنار افتادند، اینها را باید به خود آورد و نصیحت و دلالت کرد و راه را به آنها نشان داد، گفت: در این خصوص مشکل متوجه گروهی از حامیان دولت است که به دنبال حذف شخصیت‌های مخالف خود در عرصه انقلاب هستند و در این زمینه بی‌رحمانه عمل می‌کند و از هر وسیله‌ای استفاده می‌کنند. آنها اگر واقعا مطیع رهبری هستند باید روش خود را عوض کنن، از طرفی ظلم‌هایی را که به برخی شخصیت‌ها در بحران اخیر شد، جبران کنند و از طرف دیگر انتقادها را به معنی دشمن و توهین تلقی نکنند والا بقیه گروهها معمولا به دنبال وحدت بودند.


شنبه 89 مرداد 30 , ساعت 3:43 عصر

 

 ویلکو ون کلیف با داشتن 2 متر و 13 سانت قد و همسرش کیشا با یک متر و 98 سانتیمتر بلند ترین زوج جهان محسوب می شوند.

ویلکو اصلا هلندی بوده و بلوند است، در حالی که کیشا سیاه پوست است.آنها دو بچه دارند: لوکاس 4 ساله که مانند 7 ساله ها می ماند و اوای 2 ساله که مانند سه ساله ها قد کشیده است.

قبلا تصور می شد این زوج بلند قدترین زوج اهل ساسکس انگلیس هستند اما اینک با ثبت نامشان در گینس بعنوان بلند قد ترین زوج جهان شناخته می شوند. البته آنها رقبای سرسختی هم دارند. مانند زوج هندی بنام شاراد و سانجوت کولکارنی که ادعا کرده اند به ترتیب 2 متر و 19 سانتیمتر و 1 متر و 95 سانتیمتر قد دارند.

اما گینس با آگهی اینترنتی از همگان خواست تا اگر زوج قد بلندی را می شناسند، معرفی نمایند که رسما ویلکو و کیشا بلندقد ترین شناخته شدند. آندو جمیعا 4 متر و 11 سانت قد دارند که از همه بیشتر است.

 

 

قد بلندترین زوج جهان را کنار هم ببینید


شنبه 89 مرداد 30 , ساعت 3:42 عصر
به گزارش مرکز خبر حوزه:
 آیت‌الله العظمی خامنه‌ای در پاسخ به دو سئوال از مقلدین پیرامون استعمال عطر و نیز تزریق آمپول در ماه مبارک رمضان نظر خود را اعلام کردند.

متن این دو سوال و پاسخ‌های آن که در پایگاه اطلاع‌رسانی این مرجع تقلید آمده است به شرح ذیل می‌باشد.

س: آیا روزه‏دار مى‏تواند به بدنش آمپول یا سرم تزریق کند؟
ج) احتیاط واجب آن است که روزه‏دار از استعمال آمپولهاى مقوّى یا مغذّى یا آمپولهایى که به رگ تزریق مى‏شود و نیز انواع سرمها خوددارى کند، ولى تزریق آمپول براى بى‏حس کردن و نیز دارو گذاشتن بر زخمها و جراحتها اشکال ندارد.

س: استعمال عطر براى روزه‏دار، در ماه رمضان چه حکمى دارد؟
ج) استعمال عطر براى روزه‏دار مستحب است؛ ولى بو کردن گیاهان معطّر مکروه است.

شنبه 89 مرداد 30 , ساعت 3:40 عصر
 
به گزارش مهر: یک زن انگلیسی از یک خاصیت الکترومغناطیسی عجیب برخوردار است و می تواند تمام فلزات را به طرف خود جذب کند.

این زن ساکن لندن که براندا آلیسون نام دارد و لقب "آهنربای انسانی" را گرفته است از یک نوع خاصیت الکترومغناطیسی قوی رنج می برد به طوری که می تواند سکه، میله های ضامن، آهنربا، کلیدها، سرپوشهای فلزی و حتی اجسام فلزی بزرگتر را جذب کند و به مدت 45 دقیقه آنها را روی بدن خود نگه دارد.

این مسئله مشکلات مختلفی را برای این زن انگلیسی ایجاد کرده است به طوری که به محض اینکه این زن از کنار دستگاههای دزدگیر عبور می کند آژیر این دستگاههای به کار می افتند، ساعتها از حرکت متوقف می شوند، چراغها خاموش و تلویزیونها به دلیل تداخلات مغناطیسی بدن وی خراب می شوند.

پزشکان معتقدند که این مشکل باید به دلیل سطح بالای استرس ایجاد شده باشد و بنابراین به این زن 50 ساله توصیه کرده اند که خود را با یک سبک زندگی آرامتر سازگار کند.

براندا آلیسون در این خصوص گفت: "من این خصوصیت را از زمانی که کودک بودم داشتم و یک دفتر خاطرات از مراحل تکامل و پیشرفت مغناطیسی بودنم درست کرده بودم. به این ترتیب کشف کردم که جذب الکترومغناطیسی پس از یائسگی شدیدتر شده است. به محض اینکه وارد فروشگاه می شوم، صندوقها به طور دیوانه کننده ای شروع به آژیر کشیدن می کنند، به طوری که صندوقدارها به من توهین می کنند و می گویند که یک جادوگر سیاه بدجنس هستم."

براساس گزارش دیلی میل، این زن انگلیسی از چند دانشمند خواسته است که برای کشف علت اصلی این خاصیت مغناطیسی بدنش وی را مورد مطالعه قرار دهند.

شنبه 89 مرداد 30 , ساعت 11:26 صبح

همه ما درباره حضور گسترده بدافزارها در دنیای رایانه و اینترنت آگاهی داریم؛ بدافزارها شامل برنامه‌هایی می‌شوند که جاسوسی کرده، داده‌ها را تخریب می‌کنند، به دیسک سخت صدمه می‌زنند یا اختیار رایانه را در دستان فردی هزاران کیلومتر دورتر از شما قرار می‌دهند اما چگونه میتوان از شر آن‌ها خلاص شد؟

 مهم نیست که بدافزارها چه ظاهری داشته باشند، آنها خرابکار هستند و از آنجا که تعداد بی‌شماری بدافزار در فضای تبادل اطلاعات وجود دارند، بالاخره هر فردی روزی قربانی آن‌ها خواهد شد و فقط مساله زمان مطرح است.

مهم‌ترین توصیه برای فردی که گمان می‌کند رایانه وی توسط بدافزارها آلوده شده، عبارت است از اینکه اولا وحشت زده نشود، ثانیا فرض نکند لازم است تمام اطلاعات دیسک سخت را پاک کرده و از اول شروع کند.

اغلب اوقات می‌توان بدافزار را بدون از دست دادن چیزی حذف کرد. گاهی اوقات ممکن است کاربر برخی داده‌ها را از دست بدهد ولی احتمالا همه چیز را از دست نخواهد داد.

در گویش عامه به انواع بدافزارها از جمله ویروس، کرم و تروجان، نام «ویروس» اطلاق می‌شود. ما نیز در ادامه این گزارش از نام «ویروس» به معنای متداول آن یعنی بدافزار استفاده خواهیم کرد.

در وهله اول لازم است مشخص شود آیا اصلا رایانه آلوده شده است یا خیر. در صورتی که رایانه به نظر بسیار کند می‌رسد، می‌توان به آن مشکوک شد. یا اگر مرورگر وب تغییر شکل داده و به صورت خودکار به وب سایتی می‌رود که برای کاربر ناشناس است، علامت خوبی برای وجود یک بدافزار بر روی رایانه است.

ناپایداری سیستم و از کار افتادن‌های مداوم نیز نشان دهنده وجود مشکلی در آن است. یک نشانه دیگر در زمان دسترسی به فایل‌ها یا درایوها رخ می‌دهد که پیغام خرابی آن‌ها نمایش داده می‌شود.

در صورتی که فردی فکر می‌کند رایانه او آلوده شده است، لازم است با استفاده از یک آنتی‌ویروس آن‌ها را از روی سیستم پاکسازی کند. برخی از ویروس‌ها هوشمند بوده و برنامه آنتی ویروس را غیرفعال می‌سازد. در صورتی که هیچ‌گونه آنتی ویروسی برروی رایانه نصب نیست، لازم است حتما یک نسخه خریداری شده و یا به صورت آنلاین دریافت شود.

البته تعداد کمی از بدافزارها دسترسی کاربر به وب سایت‌های امنیتی را محدود کرده و اجازه دریافت آنتی ویروس را به وی نمی‌دهند. در صورت بروز این مشکل باید نرم‌افزارهای مذکور توسط یک سیستم دیگر دریافت شده و سپس از طریق سی‌دی و یا حفظه فلش به رایانه آلوده منتقل شود.

تشخیص و پاک‌سازی یک ویروس رایانه‌یی

نصب یک آنتی ویروس برروی سیستم برای هم کاربران یک ضرورت محسوب می‌شود. با وجودی که در صورت رعایت نکات ایمنی و داشتن عادت‌های امنیتی صحیح می‌توان از ویروس‌ها تا حدود زیادی اجتناب کرده ولی حقیقت این است که ویروس نویسان همواره به دنبال پیدا کردن راه‌های جدید برای آلوده کردن سیستم‌ها هستند.

انواع مختلفی از آنتی ویروس‌ها وجود دارند که برخی از آن‌ها رایگان هستند. به خاطر داشته باشید که معمولا آنتی ویروس‌های رایگان دارای امکانات کم‌تری نسبت به آنتی ویروس‌هایی هستند که باید آن‌ها را خریداری کرد.

در اینجا سوالی که برای اکثر کاربران مطرح می‌شود این است که آیا نصب دو آنتی ویروس به صورت هم‌زمان خطر آلودگی را کاهش می‌دهد؟ جواب منفی است. آنتی ویروس‌ها تمایل به استفاده از درصد زیادی از توان محاسباتی سیستم‌ها دارند.

اجرای بیش از دو آنتی ویروس سرعت رایانه را بسیار پایین آورده و بسیاری از مواقع منجر به از کارآفتادگی آن می‌شود. از طرف دیگر بسیاری از آنتی ویروس‌ها با یکدیگر سازگاری نداشته و اجازه نصب یک آنتی ویروس دیگر را به شما نمی‌دهند و در صورت نصب نیز ممکن است سیستم شما را بیش از پیش به خطر اندازند.

بسیاری از آنتی ویروس‌ها سعی در جذب یا قرنطینه کردن ویروس‌ها دارند. کاربر می‌تواند گزینه مورد نظر را انتخاب کرده و یا تایید کند که مایل است آنتی ویروس به مقابله با ویروس‌ مذکور بپردازد. برای بسیاری از کاربران این گزینه بهتر است، زیرا پاکسازی ویروس توسط خود کاربر به مهارت خاصی نیاز دارد.

در صورتی که آنتی ویروس اعلام کند که بدافزار را با موفقیت پاک کرده است، لازم است رایانه راه‌اندازی مجدد شود، بهتر است بعد از دوباره بالا آمدن سیستم، برنامه آنتی ویروس یک بار دیگر اجرا شود و در صورتی که لیست بدافزارهای آن خالی باشد، یعنی کار با موفقیت به پایان رسیده است.

اگر بدافزارهای دیگری در لیست مشاهده می‌شوند، لازم است گام‌های قبلی دوباره تکرار شوند. اما در صورتی که آنتی ویروس‌ همان بدافزارهای قبلی را پیدا کند، باید روش‌های دیگری را امتحان کرد.

روش‌های پیشرفته حذف ویروس

در صورتی که نمی‌توان به ‌آنتی ویروس دسترسی داشت و یا همان ویروس‌های قبلی بعد از پاکسازی مشاهده می‌شوند، لازم است از روش‌های پیشرفته‌تری استفاده کرد.

برخی نرم‌افزارهای آنتی ویروس امکان ساختن یک دیسک راه‌اندازی را فراهم می‌کنند. بعد از ایجاد یک دیسک راه‌اندازی لازم است رایانه توسط دیسک مذکور راه‌اندازی مجدد شود.

سیستم از این طریق بالا آمده و آنتی ویروس برروی یک سیستم عامل محدود اجرا می‌شود. به این طریق می‌توان امیدوار بود که آنتی ویروس بتواند از سد ویروس‌های سرسخت گذشته و آن‌ها را از سیستم پاک کند.

روش دیگر بالا آوردن رایانه در حالت safe mode است. بسیاری از ویروس‌ها فایل‌هایی را در فولدر رجیستری ویندوز ذخیره می‌سازند. این فولدر مانند یک بانک اطلاعات دستورات عمل کرده و به سیستم عامل در مورد برنامه‌های مهم موجود بر روی رایانه اطلاعات می‌دهد.

در صورتی که بدافزار فایلی را در فولدر مذکور ذخیره سازد، ویروس‌ می‌تواند همزمان با بالا آمدن سیستم فعال شود. بالا آوردن رایانه در حالت safe mode به کاربر اجازه می‌دهد تنها با عناصر هسته‌ای سیستم عامل به کار بپردازد.

بعد از بالا آوردن سیستم در حالت مذکور، لازم است برنامه آنتی‌ویروس دوباره اجرا شود. در صورتی که با انواع جدیدی از بدافزار رو‌به‌رو شوید، یعنی راه حل مذکور کارا بوده است.

فلسفه وجودی برخی از بدافزارها تنها دریافت بدافزارهای دیگر و نصب آن‌ها برروی سیستم قربانی است. در صورتی که بتوان تمام این بدافزارها را حذف کرد یعنی کار با موفقیت به انجام رسیده است. اگر به هر دلیلی آنتی ویروس نتواند بدافزارهای مذکور را حذف کند، لازم است روش‌های دستی به کار برده شوند.

بهتر است از همان شرکت تولید کننده آنتی ویروس مورد استفاده کاربر در این زمینه استفاده شود، به این دلیل که گاه شرکت‌های امنیتی مختلف نام‌های متفاوتی را برای یک ویروس انتخاب می‌کنند. اغلب شرکت‌های امنیتی تمام فایل‌های مربوط به یک ویروس خاص را لیست کرده و به کاربر می‌گویند کجا می‌تواند فایل‌های مذکور را پیدا کند.

البته ممکن است برای پیدا کردن هر فایل در رایانه، مجبور به کند و کاو بیش‌تری شوید. دقت کنید که پیش از پاک کردن هر فایلی، یک نسخه از فولدر رجیستری را ذخیره کنید. زیرا در صورتی که به اشتباه فایلی را پاک کنید، آنگاه برگرداندن سیستم به حالت صحیح بسیار سخت یا حتی غیر ممکن خواهد بود.

تمام فایل‌های مربوط به بدافزار مزاحم را که در لیست آورده شده‌اند، از سیستم پاک کنید. بعد از انجام کار، لازم است رایانه را راه‌اندازی مجدد کرده و برنامه‌ آنتی ویروس را دوباره اجرا کنید. به احتمال زیاد بدافزار مذکور را دیگر مشاهده نخواهید کرد.

در این مرحله نیاز است تمام نام‌های کاربری و رمز عبورهای آنلاین تغییر داده شوند. برخی از بدافزارها دارای برنامه‌هایی برای ثبت ضربات صفحه کلید هستند و رمز عبورها را برای هکر ارسال می‌کنند، لذا بهتر است جانب احتیاط رعایت شود.

در بدترین حالت و در صورتی که استفاده از روش‌های فوق جواب نداد و ویروس هم‌چنان بر روی رایانه باقی مانده بود، زمان آن رسیده است که از آخرین روش استفاده کرده و کل سیستم را پاکسازی کرد.

منظور از پاکسازی کل سیستم فرمت دیسک سخت و نصب دوباره سیستم عامل است. این کار تمام اطلاعات موجود را از روی رایانه پاک خواهد کرد، لذا لازم است اطلاعات ضروری و مهم که البته ویروسی نیستند از قبل ذخیره‌سازی شوند.

محافظت در برابر ویروس‌ها

یکسری دستورالعمل‌های ساده برای اجتناب از ویروس‌ها وجود دارد که با پیروی از آن‌ها می‌توان تا حد بسیار زیادی شر ویروس‌ها و بدافزارها در امان ماند.

هیچ‌گاه پیوست‌های یک ای‌میل ناشناس را باز نکرده و برروی هایپر لینک‌های موجود در آن کلیک نکنید. نویسندگان ویروس تمایل به فریب کاربران برای کلیک برروی لینک‌هایی دارند که آن‌ها را به وب سایت‌های خرابکار هدایت می‌کنند.

به دوستان خود اطلاع دهید که هیچ‌گاه برروی لینکی کلیک نکنند مگر اینکه توضیح کوتاهی در مورد آن در ای‌میل موجود باشد. در صورتی که سرویس ای‌میل شما دارای امکان باز کردن اتوماتیک لینک‌ها است، این امکان را غیرفعال سازید. در غیر این صورت ممکن است تنها با باز کردن ای‌میل، ویروسی را به صورت اتوماتیک فعال سازید.

قضیه فوق در مورد دیگر پیغام‌ها، مانند پیغام‌هایی که در facebook، اتاق‌های چت و غیره دریافت می‌کنید نیز صادق است. از آنجایی که گاهی اوقات این پیغام‌ها شما را به بدافزارها هدایت می‌کنند، به منبع پیغام توجه کافی را مبذول کنید.

به برخی علامت‌های غیرعادی نیز توجه کنید. برای مثال املای غلط یک کلمه یا وجود اشتباهات دستوری در متن پیغام، به خصوص اگر فرستنده پیغام غالبا موارد فوق را رعایت می‌کند، می‌تواند مشکوک باشد، در صورتی که یک ای‌میل یا پیغام مشکوک را مشاهده کردید به فرستنده آن اطلاع دهید، زیرا ممکن است قربانی هکرها شده و اطلاعات رمز عبور وی به سرقت رفته باشد.

وب‌سایت‌های مشکوک را صرف نظر از اطلاعاتی که ارائه می‌دهند، به هیچ وجه مورد بازدید قرار ندهید. بسیاری از مرورگرهای فعلی به شما در مورد وب سایت‌های حاوی بدافزار هشدار می‌دهند. این هشدارها را جدی گرفته و از وب سایت‌های مذکور دوری گزینید.

به پنجره‌هایی که در زمان گشت و گذار در وب بالا می‌آیند، کاملا دقت کرده و در صورتی که نشان دهنده نیاز به نصب یک درایور ویدیوی جدید برای دیدن فیلمی هستند، بسیار با احتیاط عمل کنید. زیرا این روش یکی از تاکتیک‌های اصلی انتشار بدافزار است.

حداقل هفته‌ای یک بار برنامه‌ آنتی‌ویروس را اجرا کرده و سیستم خود را اسکن کنید، هم‌چنین باید مطمئن باشید که نرم‌افزارهای آنتی‌ویروس و سیستم عامل، همواره به روز بوده و اصلاحیه‌های آن‌ها به موقع نصب شده است.

درست است که اجتناب از ویروس‌ها کار سختی به نظر می‌رسد ولی به یاد داشته باشید، این کار بسیار راحت‌تر از اصلاح رایانه‌یی است که مورد حمله بدافزارها قرار گرفته است.


<      1   2   3   4   5   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ