سفارش تبلیغ
صبا ویژن
برترین سخن، ذکر خداوند متعال است و اساس حکمت، فرمان برداری اوست . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
 
یکشنبه 89 مرداد 10 , ساعت 8:7 عصر
 
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی گفت: در سی و چهارمین جلسه سازمان یونسکو مجموعه بازار تاریخی تبریز به عنوان بزرگ‌ترین سازه سرپوشیده جهان و بخشی از شاهراه ابریشم به ثبت جهانی رسید.

تراب محمدی امروز  در تبریز این اتفاق خجسته را به تمام مردم فرهنگ دوست کشور به ویژه مسئولان و مردم و بازاریان شهر تبریز تبریک گفت.
وی ضمن اشاره به ویژگی‌های بازار تاریخی تبریز گفت: این نخستین باری است که یک «بازار» در یونسکو به ثبت می‌رسد و خوشحالیم که این افتخار به اولین‌های شهر تبریز اضافه شد تا ویژگی منحصر به فردی در سطح جهان داشته باشد.
دبیر ستاد ثبت جهانی بازار تاریخی تبریز افزود: ماه‌هاست که تکمیل پرونده و رفع نواقص موجود در بازار تبریز به دغدغه اصلی مسئولان و مردم تبدیل شده بود و با همکاری جمعی این افراد، امروز شاهد جهانی شدن بازار تبریز هستیم.
به گفته رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی اگر کسبه و بازاریان در امر مرمت و بهسازی بخش‌های مختلف بازار همکاری نمی‌کردند، امروز شاهد کسب این افتخار برای شهر و استانمان نبودیم و باید از این زحمتکشان بی‌ادعا تقدیر نماییم.
محمدی همچنین از خبرنگاران و اصحاب رسانه شهر به ویژه رسانه ملی که تلاش زیادی در راستای معرفی بازار و جلب توجه مردم و گردشگران به این سازه تاریخی و تجاری داشتند صمیمانه تشکر کرد و ابراز امیدواری نمود با ثبت بازار در فهرست آثار جهانی خستگی این تلاش‌ها از بین رفته باشد.
وی در خاتمه بر استمرار روند حفاظت و مرمت از بازار تاکید نمود و گفت: بازار تبریز به دلیل تنوع بخش‌ها و بزرگی مجموعه نیازمند توجه دائمی می باشد و از امروز این اقدام سرعت بیشتری نیز خواهد یافت.
محمدی با اشاره به وسعت بازار تاریخی تبریز عنوان داشت: بازار تبریز با حدود یک میلیون مترمربع مساحت به شکلی که 70 هکتار آن را حریم و 30 هکتار را عرصه تشکیل می‌دهد، شایسته عنوان بزرگ‌ترین سازه سرپوشیده جهان است.
وی ادامه داد: در این مجموعه بیش از 160 عنصر مختلف و متنوع وجود دارد و بازار را به مکان کامل و جامعی برای هر نوع فعالیتی تبدیل کرده است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی تصریح کرد: وجود 23 کاروانسرا، 22 دالان، 20 تیمچه، 28 مسجد، هشت مدرسه، هفت بازارچه، پنج حمام، دو یخچال و یک زورخانه در این مجموعه نشان از اهمیت بازار تاریخی تبریز برای ساکنان شهر و فعالان در این مجموعه دارد.
محمدی با اشاره به تعبیه شدن تعداد زیادی آب انبار در بخش‌های مختلف بازار گفت: بازار تبریز با اینکه مجموعه کامل و به هم پیوسته‌ای بوده اما در عین حال استقلال هر بخش را نیز مراعات کرده و هر قسمت تا حد امکان تمام نیازهای ضروری خود را داشته است که از آن میان می‌توان به ساخت آب انبارهای بسیاری که تقریبا در تمام بخش‌های بازار دیده می‌شوند، اشاره کرد.
وی با بیان این مطلب که اهمیت بازار در زندگی مردم قدیم تا حدی بوده که چهار دروازه از دروازه‌های شهر تبریز در محدوده بازار بودند، اظهار داشت: درب نوبر، درب خیابان، درب سرخاب و درب باغمیشه که از دروازه‌های مهم شهر بودند به دلیل اتصال این مجموعه با شاهراه ارتباطی ابریشم، در بازار قرار داشتند.
پرونده بازار تاریخی تبریز به عنوان بزرگ‌ترین سازه به هم پیوسته جهان در سی و چهارمین جلسه سازمان یونسکو در شهر برازیلیا پایتخت کشور برزیل بررسی و با اکثریت آرا به ثبت رسید.
گزارش فارس حاکی است، میراث جهانی یونسکو (به انگلیسی: World Heritage Sites) نام عهدنامه‌ای بین‌المللی است که در تاریخ ?? نوامبر ???? میلادی به تصویب کنفرانس عمومی یونسکو رسید. موضوع آن حفظ آثار تاریخی، طبیعی و فرهنگی بشر است که اهمیت جهانی دارند و معتلق به تمام انسان‌های زمین، فارغ از نژاد، مذهب و ملیت خاص، محسوب می‌شوند.
برپایه این کنوانسیون کشورهای عضو یونسکو، می‌توانند آثار تاریخی، طبیعی و فرهنگی کشور خود را نامزد ثبت به‌عنوان میراث جهانی کنند. حفاظت از این آثار پس از ثبت در عین باقی ماندن در حیطه حاکمیت کشور مربوطه، به عهده تمام کشورهای عضو خواهد بود.
این کنوانسیون از یک دیباچه و ?? ماده در هشت فصل تشکیل شده است.
مکان‌های میراث جهانی ثبت‌شده در سازمان یونسکو، مکان‌هایی مانند جنگل، کوه، آبگیر، صحرا، بقعه، ساختمان، مجموعه و یا شهر هستند که در فهرستی که توسط برنامه میراث جهانی بین‌المللی، اداره می‌شود، برقرار شده است، وجود دارند.


یکشنبه 89 مرداد 10 , ساعت 8:0 عصر
 تیم تراکتورسازی با نتیجه 3 بر یک راه آهن را مغلوب کرد.

 دیدار تیم‌های تراکتورسازی و راه آهن از ساعت 17:30 بدون حضور تماشاگر در ورزشگاه یادگار امام تبریز آغاز شد.

گل اول تیم تبریزی را مسعود ابراهیم‌زاده در دقیقه 5 به ثمر رساند. امین متوسل زاده در دقیقه 37 گل تساوی راه آهن را به ثمر رساند. در دقیقه 43 محمد نصرتی گل دوم را برای تراکتورسازی زد.
شاگردان فراز کمالوند در دقیقه 60 با گلزنی مسعود ابراهیم زاده برای بار سوم دروازه راه آهن را باز کردند.

تلاش شاگردان کربکندی برای تغییر نتیجه بی حاصل ماند تا تراکتورسازی در روزی که با حکم کمیته انضباطی بدون تماشاگر میزبان بود 3 امتیاز را کسب کند.

قضاوت این مسابقه بر عهده علیرضا فغانی بود. وی به جاسم کرار و جلیلی از تراکتورسازی و محسن میرآبی، کوشکی، کامیابی نیا از راه آهن کارت زرد نشان داد.


یکشنبه 89 مرداد 10 , ساعت 7:55 عصر
داخل بطری‌ها نوشابه بود نه نوشیدنی‌های غیرشرعی
سرمربی تیم دوچرخه‌سواری پتروشیمی کار غیراخلاقی را تکذیب کرد

 

 مسئولان پتروشیمی تبریز مدعی‌اند با هماهنگی مسئولان برگزاری مسابقه‌ها، داخل بطری‌ها، نوشابه غیر الکلی ریخته بودند.

به احتمال زیاد کمیته انضباطی رکابزنان پتروشیمی تبریز منتفی است. دو سه روز بعد از هیاهویی که درباره تیم دوچرخه سواری تبریز به خاطر شادی با هدایای غیراسلامی در تور چین هایلک به پاشد، فدراسیونی ها با  نکوهش  کار رکابزنان با تجربه و ملی پوش این تیم از احضار آنها به کمیته انضباطی خبر دادند و حتی احتمال محرومیتشان از تیم ملی برای بازیهای آسیایی گوانگ‌ژو گفتند.

اما وقتی تیم به ایران برگشت، وضعیت جور دیگری شد و حتی فدراسیون از آن التهاب گذشته اش فاصله گرفت .خاتون‌آبادی سرمربی تیم که هنوز از این قضیه سر در نمی‌آورد می‌گوید: «قاضی آن است که صحبت های دو طرف را بشنود. ما اینجا نبودیم که برایمان برنامه سازی کردند. خبر هم نداشتیم. وقتی شنیدیم هم تعجب کردیم.»

او درباره حضور تیمش در تور چین هایلک می گوید: «سه سال است که تیم پتروشیمی تبریز در این تور حاضر می‌شود، آن هم نه به واسطه فدراسیون، که uci تیم ما را از بین 100 تیم دوچرخه سواری دنیا انتخاب کرده و حتی دعوتنامه تور هم مستقیم برای باشگاه می‌آید نه فدراسیون. همه تیم‌ها هم طبق مقررات باید در مراسم اختتامیه حاضر باشند وگرنه هم جریمه نقدی می‌شوند و هم محرومیت برایش تعیین می‌شود.»

او درباره شادی رکابزنانش با هدیه غیر اسلامی اسپانسر تور روی سکو می‌گوید: «این رسم همه تورهای معتبر دوچرخه‌سواری است. البته ما می دانیم و قبول داریم که خوردنش حرام است و پاشیدن آن با لباس ورزشی کار خوبی نیست. به همین خاطر سه سال پیش مشکل را در مذاکره با مسئولان حل کردیم. قرار شد ما به خاطر اعتقاداتمان محتویات بطری را خالی کرده و نوشابه معمولی گازدار و نمک در آن بریزیم تا هم نوشابه غیرشرعی نباشد و هم مراسم را به‌هم نزنیم.»

سرمربی پتروشیمی تبریز معتقد است مسئولان باشگاه هم در جریان این قضیه هستند: «رئیس عقیدتی سیاسی و رئیس حراست باشگاه هم این مساله  را می‌دانند.» او بیشتر از هر چیزی به خاطر زیر سئوال بردن زحمت تیمش و دوچرخه سوارانش ناراحت است: «بچه های من زحمت کشیدند و مقام آوردند. آن هم مقامی تاریخی. حالا به جای تقدیر از این تیم این مسائل را مطرح می‌کنند. سئوال من این است که چرا سال های قبل این اتفاقات رخ نمی داد. اینترنت هم که امسال کشف نشده. من تنها به این نتیجه رسیده‌ام که مخالفان آقای زنگی‌آبادی در فدراسیون می‌خواهند با این مسائل او را برکنار کنند. البته او هم به جای حمایت از ما جور دیگری صحبت کرده است.»

خاتون آبادی درباره تشکیل کمیته انضباطی می‌گوید: «من تلفنی با آقای زنگی آبادی که صحبت کردم اصرار کردم زودتر کمیته انضباطی تشکیل شود تا زودتر این مسائل خاتمه پیدا کند. اما از کمیته انضباطی هنوز نامه‌ای در این باره به باشگاه نیامده.»

او حتی محرومیت  احتمالی را که ممکن است نتیجه رای کمیته انضباطی  برای رکابزنانش باشد را قبول ندارد:

«محرومیت برای چه؟ آنها که گناهی نکرده‌اند. دو ماه دیگر آنها باید در گوانگ‌ژو پا بزنند. تیم باید آماده برود اما برای تضعیف دوچرخه سواران این کارها را می کنند. حتی درباره غیر شرعی بودن یا نبودن این کار هم روحانیون باید نظر دهند نه هرکس.»

او از شکایت باشگاهش علیه فردی می گوید که این مسائل را مطرح کرده :«کمیته انضباطی هم معیارهایی دارد. درحالی که اتفاق غیر شرعی نیفتاده اما ما را قصاص قبل از جنایت کرده اند،تهمت زده اند ما هم از این فرد شکایت می کنیم.» علی زنگی آبادی رئیس فدراسیون دوچرخه سواری که حالا همه دفاعیات خاتون آبادی راشنیده و البته جو را آرام‌تر می‌بیند می‌گوید: «بعداز شنیدن حرفهای بچه‌ها و مسئولان تیم پتروشیمی از چین استعلام می‌کنیم. آنها می‌گویند نوشابه غیر الکلی در بطری ریخته‌اند و البته با هماهنگی مسئولان برگزار کننده. این مساله به بررسی نیاز دارد و جواب چینی ها این سوءتفاهم را از بین می‌برد.»

البته تشکیل کمیته انضباطی هم به نتیجه این بررسی‌ها ربط دارد. رئیس فدراسیون می‌گوید: «اگر چینی ها این قضیه را تایید کنند، کمیته انضباطی و محرومیتی در کار نیست. فکر می کنم همه مسائل در هفته آینده معلوم می‌شود؛ با آمدن جواب چینی‌ها. هرچند طبق قانون uci تبلیغات سیگار و مشروبات الکلی در دوچرخه سواری ممنوع است.»


یکشنبه 89 مرداد 10 , ساعت 7:49 عصر

 

 اعظم طالقانی دختر آیت‌الله طالقانی اولین امام جمعه تهران در گفت‌وگو با سایت جماران به بیان خاطراتی درباره رابطه پدرش با امام خمینی (ره) پرداخت .

بخش‌هایی از اظهارات وی بدین قرار است:

• مرحوم طالقانی قبل از انقلاب به طور خاص در مسجد جامع نارمک تهران در سال 1347 نماز جمعه را اقامه می کردند و ایشان از جمله روحانیونی بودند که اقامه نماز جمعه را واجب می دانستند .

• بعد از انقلاب، پدر همیشه در صحبت هایشان اشاره می کردند به این موضوع تا اینکه یک بار خدمت  امام گفتند ، حالا که جمهوری اسلامی هم تشکیل شده است واجب است نماز جمعه را در کشور برگزار کنیم و امام هم موضوع را به خود مرحوم طالقانی واگذار کردند و آیت الله را در مقام امام جمعه تهران نصب کردند.

• آن روزها برگزاری نمازجمعه آنقدر شوق به وجود آورده بود که درست به خاطر دارم در اولین نماز جمعه بیش از یک میلیون نفر در خیابان های اطراف {دانشگاه} جمع شده بودند طوری که ساعت یازده صبح نمی شد وارد حوزه نماز جمعه شد و مردم از خیابان وصال امروز تا شعاع وسیعی، سجاده های خود را پهن کرده بودند و در نوبت های دیگر هم آنقدر مردم می آمدند که گاهی ما هم نمی توانستیم همراه پدر وارد صحن شویم.

• یکبار که آنقدر استقبال و هیجان مردم اطراف ماشین زیاد بود که ایشان به من گفتند: "شما یک جوری پیاده شو و برو با من نیا، چون اگر بیایید مشکل ساز می شود" و من هنوز هم آن ازدحام لحظات اقامه نماز را فراموش نمی کنم .

• مرحوم طالقانی برای امام احترام خیلی خاصی قائل بود و اگر مشکلی پیش می آمد می رفتند روز ها و شب ها با امام به بحث می نشستند و به یک نتیجه ای می رسیدند .گاهی پیشنهاد تازه ای می دادند، گاهی امام را متقاعد می کردند در جایی هم امام نظر خاص خودشان را داشتند، و در این بحث ها این خصلت مشورت خواهی و منطقی بودن امام بود که راه گشا بود.

• مثلا در رابطه با قضیه کردستان، امام معتقد بودند باید با عوامل ناامنی و سرکرده آنها برخورد کرد، مرحوم طالقانی امام را متقاعد کردند وبا آقای هاشمی و مرحوم فروهر و مرحوم بهشتی رفتند و غائله به قول پدر با شورای نیم بندی تا حدودی ختم به خیر شد.

• زمانی که برادرم را گرفتند ، پدرم از نماز جمعه کنار ه گرفتند و رفتند. رفتن ایشان باعث مسائل و نا آرامی هایی هم شد اما ایشان گفتند که چرا بچه ها را ربودید اگر مشکلی بود مگر دادستانی نداریم؟ حکم می آوردید می آمدید منزل و جلب می کردید، من رفتم، تا مسوولین متوجه شوند چه اتفاقی می افتد، تا هر کسی به خودش اجازه ندهد هرطور عمل کند. وقتی برگشتند که ما رفتیم قم منزل حاج احمد آقا همه نشسته بودیم .امام که آمدند از ایشان سوال کردند که چطور باید مسائل را حل کرد که مرحوم طالقانی گفتند باید امور مردم را به خودشان واگذار کنید، باید به مردم مسولیت داد . آنها باید در سرنوشت شان مشارکت داشته باشند که امام راه حل خواستند و مرحوم طالقانی همان جا موضوع شورا ها را مطرح کردند و گفتند همین انجمن های ایالتی ولایتی را با ساختار اسلامی آن در قالب شورا درشهر و روستا اجرایی کنید . امام هم  گفتند خودت برو این کار را انجام بده اما مرحوم طالقانی گفتند من پیرم، ضعیفم اما وقتی که امام دوباره خواستند بروند منزل خودشان ،زدند روی شانه های پدر و گفتند برو این کار شورا ها را خودت انجام بده که پدر هم دیگر چیزی نگفتند و اطاعت کردند و نشستند و برنامه این کار را طراحی کردند.

• البته خیلی هم مصر پیگیری کردند من یادم هست یک روز قطب زاده آمده بود پیش پدر، او همان روز ها در شورای انقلاب هم بود، که پدر سه بار پرسیدند چرا این شورا را عملی نمی کنید؟ چرا شورا ها مسکوت مانده؟ که قطب زاده فقط سکوت کرد.


یکشنبه 89 مرداد 10 , ساعت 7:47 عصر
شکایت رئیس‌جمهور از علی مطهری

 

 وکیل مطهری از شکایت رییس‌جمهور از نماینده مردم تهران خبر داد.

پیمان حاج محمود عطار در گفت‌وگو با ایلنا با اعلام این مطلب اظهار داشت: شکایت آقای احمدی‌نژاد از موکلم در حال حاضر در دادسرای کارکنان دولت در حال رسیدگی است.
وکیل مطهری با این استدلال که پرونده در مرحله تحقیقات مقدماتی بوده و نمی‌توان جزییات آن را منتشر کرد،گفت: دوشنبه هفته گذشته به همراه موکلم در شعبه دوم بازپرسی دادسرای کارکنان دولت حاضر شده و به سوالات بازپرس پرونده پاسخ دادیم.


یکشنبه 89 مرداد 10 , ساعت 7:46 عصر

 

سایت روزنامه ایران ‌عکسی از کارت ویزیت رضا خان در دوران سردار سپهی منتشر کرد که در آن وی ، خواهم بود را «خاهم بود» نوشته است.

دست خط رضا خان

 

متن نوشته: «قربانت شوم. ساعت هفت امروز تشریف بیاورید ممنون خاهم  بود.»


یکشنبه 89 مرداد 10 , ساعت 7:45 عصر

 

 فاطمه رجبی درباره این موضوع که آقای هاشمی رفسنجانی عوض شده و دیگر آن هاشمی قدیم نیست، گفت: من معتقدم ایشان از اول همین بوده است. این هاشمی همان هاشمی 57 است.

همسر سخنگوی دولت نهم در مصاحبه با نشریه مثلث، درباره فعالیت‌های سیاسی خود و همچنین برخی سیاستمداران ایران مطرح کرده است که بخشهایی از آن در پی می آید‌:

• کتاب"احمدی‌نژاد؛ معجزه هزاره سوم" که من در مورد انتخابات نهم نوشتم، از خیلی قبل انگیزه من بود؛ یعنی از وقتی که خاتمی بر روی کار آمد و فاجعه‌ای در این مملکت، اسلام، تشیع و نظام اسلامی را در بر گرفت و معتقدم اگر وجود مقام عظمای ولایت نبود، این فاجعه قطعا تاکنون مضرات زیادی را بیش از آنچه به جای گذاشت، برجای می‌گذاشت.

• در این کتاب من نظر بسیاری از مراجع و بزرگان را هم نوشتم که آن‌ها هم از کلمه معجزه راجع به اصل انتخابات نهم استفاده کردند. به واسطه انتخابات نهم ایران، من هم با این رویکرد و انگیزه‌ای که از قبل داشتم این کتاب را نوشتم.

• هاشمی عوض نشده و همان هاشمی قبل از انقلاب است. اگر خاطراتش را هم بخوانید می‌بینید آن طور که می‌گویند چیزی تغییر نکرده است. او به دنبال تغییر رژیم سلطنت برای قدرت‌یابی خود و همفکرانش بوده است.

• وی درباره برخی نقل قول‌ها از امام (ره) درباره آقای هاشمی هم گفته است: شما می‌بینید بیشتر این حرف‌هایی که زده می‌شود، همه از قول خود هاشمی یا از قول اطرافیان ایشان است اما من معتقدم هاشمی بعضی از مسائلی که در خاطراتشان گفته دروغ است.


یکشنبه 89 مرداد 10 , ساعت 7:42 عصر

 

سایت روزنامه ایران نوشت:

 

سایت وابسته به وزیر ارشاد دولت اصلاحات، استفاده رئیس‌جمهور از پیراهن سفید رنگ را نشانه اعتقادات خرافی او درباره امام زمان (عج) دانسته است.

این سایت با اشاره به این مطلب که احمدی‌نژاد اصولا به جز در مراسم عزاداری، لباس سفید برتن می‌کند، نوشته است: اکنون پنج سال است که محمود احمدی‌نژاد فقط سفید می‌پوشد. قضیه جدی‌تر از این حرف هاست و آنگونه که فائزه هاشمی گفته بود، امر بر او مشتبه شده که امام زمان است!

اشاره این سایت به سخنان  فائزه هاشمی در میتینگ انتخاباتی یکی از کاندیداها در سال گذشته است که اظهارات توهین‌آمیزی را نسبت به رئیس‌جمهور مطرح کرد.

سایت مهاجرانی به دعای فرج که در ابتدای سخنان احمدی‌نژاد هم خوانده می‌شود، ایراد گرفته و نوشته است: بی‌دلیل نیست که او مدام "دعای فرج" می‌خواند."البته بامزه بودن این ادعا در آنجا است که چگونه فردی ادعای امام زمان بودن دارد و در عین حال برای ظهور امام زمان دعا می‌کند؟!

گفتنی است سایت روزنامه ایران، سایت جرس را وابسته به عطاءالله مهاجرانی می داند.


یکشنبه 89 مرداد 10 , ساعت 7:40 عصر
انتشار تصاویر مبتذل خانم وزیر  و جنجال علیه دولت گرجستان

 

سایت تصویری فیس بوک تصاویر مستهجن "ورونیکا کوبالیا " وزیر اقتصاد و توسعه گرجستان در یک باشگاه شبانه در کانادا رامنتشر کرد.


 در این فیلم این وزیر زن را در حال رقص با دوستان خود نشان می دهد و مطبوعات گرجستان از رئیس جمهور این کشور خواسته اند تا هرچه زودتر تکلیف این زن را روشن کند.

رسانه های گرجستان نوشتند: اگر ارتباطی بین تئوری شفاف سازی گورباچف ( گلاسنوست ) و فروپاشی اتحاد جماهیر شوروری پیدا کردید ارتباطی نیر بین رقص برهنه و توسعه اقتصادی نیز پیدا خواهید کرد !

.

به گزارش رسانه های اروپایی، این تصاویر جنجالی که به شدت مورد استقبال احزاب مخالف دوست قرار گرفته به مهمترین خبر رسانه های مخالف و منتقد دولت بدل شده است.

حتی برخی رسانه ها نیز با ایراد اتهاماتی به رئیس جمهور گرجستان وارد کرده و اعلام کرده اند که رئیس جمهور با این خانم وزیر در یک کلوپ شبانه آشنا شده است!

ناگفته نماند این خانوم وزیر اعلام کرده است که این تصویر مربوط به 10 سال پیش است.

جالب تر از این خبر یادداشت یک خواننده عرب زبان در تحلیل این خبر " العرب آنلاین " است : این وزیر 28 ساله به اقتضای جوانی به رقص و پایکوبی پرداخته و همگان او را دیده و تحسین کردند اما مقامات سیاسی ما چرا در دوران کهنسالی و پیری در ملا عام قران می خوانند و در خفا به رقص و پایکوبی می پردازند!!


یکشنبه 89 مرداد 10 , ساعت 7:38 عصر
دعوای آب‌معدنی و نفت بالا گرفت

 

 دود بیست روزی می‌شود که تصویر نامه‌ای 2 صفحه‌ای با امضای یک پزشک و چند کارشناس شرکت خدمات رفاهی صنعت نفت و شرکت ملی حفاری ایران به صورت ایمیل دست به دست می‌شود.این نامه که 21 مارک آب‌معدنی را به 12 آب‌معدنی نامرغوب و 9 آب معدنی استاندارد تقسیم کرده است، در دو هفته گذشته تأثیر بسیار شدیدی بر بازار آب معدنی بر جای گذاشته است.

ا

حدود بیست روزی می‌شود که تصویر نامه‌ای 2 صفحه‌ای با امضای یک پزشک و چند کارشناس شرکت خدمات رفاهی صنعت نفت و شرکت ملی حفاری ایران به صورت ایمیل دست به دست می‌شود.

این نامه که 21 مارک آب‌معدنی را به 12 آب‌معدنی نامرغوب و 9 آب معدنی استاندارد تقسیم کرده است، در دو هفته گذشته تأثیر بسیار شدیدی بر بازار آب معدنی بر جای گذاشته است.

انتشار اخبار و گزارش‌هایی مبنی‌بر آلودگی آب تهران در یکی، دو سال اخیر، بازار خوبی را برای آب معدنی و سایر آب‌های قوطی شده فراهم کرد. تا جایی که چند روز پیش مرتضی تمدن استاندار تهران، از اقدام برخی شرکت‌های آب معدنی برای ایجاد شایعه در جامعه در‌خصوص آلوده‌ بودن آب تهران خبر داد و وعده داد که به زودی مافیای آب‌معدنی پایتخت معرفی می‌شود. هرچند این وعده وی تاکنون تحقق نیافت.

تمدن در این خصوص گفت: به تازگی اسناد و اطلاعاتی از برخی شرکت‌های بسته‌بندی آب‌های معدنی به دست آمده که حاکی از اقدام آنها برای شایعه‌پراکنی و ایجاد اضطراب و ترس در میان شهروندان تهرانی در مورد آلودگی آب تهران است. این شرکت‌ها با شایعه‌پراکنی به دنبال عرضه و فروش بیشتر آب‌های معدنی بسته‌بندی میان مردم بوده‌اند که به زودی اسامی آنها اعلام می‌شود.

 آب معدنی قربانی دوم

همان‌طور که استاندار تهران اشاره کرده است، یکی از شرکت‌های بسته‌بندی آب تلاش می‌کند تا آب آشامیدنی تهران را «به شدت» آلوده نشان دهد، با این حال آلودگی‌هایی نیز در آب آشامیدنی برخی مناطق تهران مشاهده شده است که به تأیید مسئولان بی‌طرفی همچون وزیر بهداشت و کارشناسان وزارت نیرو نیز رسیده است.

شرکت فروش آب‌ بسته‌بندی یاد شده، در تماس با برخی روزنامه‌نگاران خواهان درج اخباری اغراق‌آمیز از آلودگی‌های آب تهران شده است. اقدامی که به دلیل برخوردهای تهدیدآمیز استاندار تهران خطاب به رسانه‌های گروهی، با توفیق‌هایی نیز همراه بوده است. این شرکت در دومین گام رقبای تجاری خود یعنی سایر شرکت‌های تولید آب معدنی را هدف جنگ روانی خود قرار داد تا سهم بیشتری از بازار داغ آب معدنی و آب قوطی شده را در ختیار گیرد.

شاهرخ ظهیری عضو هیأت‌رئیسه اتاق بازرگانی تهران در‌خصوص جنجال‌های خبری مربوط به آب‌معدنی، به خبر می‌گوید: نامه داخلی شرکت خدمات رفاهی نفت وابسته به وزارت نفت، از سوی یک شرکت تولیدآب بسته‌بندی به صورت گسترده در سطح کشور پخش شد. ویزیتورهای این شرکت، نامه یاد شده را فتوکپی کرده و به عنوان یک سند معتبر به تمام سوپرمارکت‌ها و مراکز فروش آب‌ معدنی رساندند.

این فعال بازرگانی در ادامه می‌گوید: در فهرست یاد شده از 12 آب معدنی معتبر و دارای پروانه کار به عنوان آب معدنی آلوده و مضر یاد شده است. این در حالی است که برخی از این آب‌معدنی‌ها مانند واتا از اعتبار جهانی بالایی برخوردارند. صدمه‌ای که با این کار به صنعت آب معدنی کشور وارد شد، جبران‌ناپذیر است.

وی می‌افزاید: بیش از 15 روز است که تولیدکنندگان آب معدنی به وزیر نفت نامه‌ای نوشته و اقدام غیرمسئولانه برخی کارکنان این وزارتخانه در‌خصوص آلوده اعلام کردن آب معدنی‌های استاندارد گلایه کرده‌اند. با این حال تاکنون پاسخ رسمی به این نامه داده نشده است. هر چند دیروز در برخی رسانه‌ها خواندیم که وزیر نفت از پیگیری قضایی عوامل انتشار این نامه خبر داده است. همچنین شنیده‌های ما حاکی از آن است که وزیر نفت در هامش نامه تهیه‌کنندگان آب معدنی خطاب به مسئولان شرکت خدمات رفاهی نفت دستور داده است که عوامل انتشار این نامه از طریق حراست شناسایی شوند با این حال این نوع دستورها جنبه درون سازمانی دارد و نمی‌تواند جبران‌کننده صدماتی باشد که به کارخانه‌های تولید آب‌معدنی وارد شده است.»

ظهیری ادامه می‌دهد: واحدهای تولید آب‌معدنی یاد شده در فهرست منتسب به شرکت نفت، همگی دارای پروانه فعالیت از وزارت بهداشت و مؤسسه استاندارد هستند و تولید آنها به صورت هفتگی کنترل می‌شود. در چنین شرایطی سکوت مسئولان وزارت بهداشت و وزارت صنایع درخصوص کیفیت آب‌های معدنی قابل تامل است. چون مرجع رسمی کنترل کیفیت آب‌معدنی این دو وزارتخانه هستند و وزارت نفت مرجع رسمی در این خصوص نیست. اگر وزارت نفت درخصوص شکوائیه تولیدکنندگان آب‌معدنی واکنش مناسبی نشان ندهد، در روزهای آینده موضوع را از طریق دادگستری پیگیری کرده و خواهان تأمین خسارت‌‌های وارد شده به صنعت آب معدنی کشور می‌شویم.

اعتراض وزارت بهداشت به وزارت نفت

پس از پیگیری‌های صورت گرفته از سوی انجمن تولیدکنندگان آب‌معدنی ایران، دکتر هدایت‌الله حسینی مدیرکل نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی وزارت بهداشت با ارسال نامه‌ای به مدیران عامل شرکت‌های ملی حفاری و خدماتی رفاهی نفت، خواهان موضع‌گیری این شرکت‌ها درخصوص صورتجلسه منتسب به کارشناسان این شرکت‌ها درخصوص ارزیابی کیفی آب‌های معدنی شد.

این مقام بهداشتی در این نامه خواهان تعیین اصالت یا عدم اصالت صورتجلسه فوق‌الذکر شده و نوشت: ضمناً با توجه به نگرانی مردم از مصرف آب‌های بطری شده، مقتضی است در صورت عدم تأیید، تکذیب آن در روزنامه‌های رسمی کشور درج گردد. در ادامه این نامه تأکید شده است: با توجه به ضوابط این اداره کل ویژگی‌های اندازه‌گیری‌شده در تشخیص کیفیت آب معدنی مؤثر نبوده و مورد ارزیابی قرار نمی‌گیرد.

گفتنی است در صورتجلسه منتسب به کارشناسان شرکت خدمات رفاهی نفت و شرکت‌های حفاری ایران، سه ویژگی درجه سختی، کل ذرات معلق و هدایت الکتریکی مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند. در حالی که وزارت بهداشت به شاخص‌هایی همچون نیترات، آلودگی‌های میکروبی و مواردی از این دست تأکید دارد. البته حساسیت‌های ویژه وزارت نفت به دلیل مصرف مداوم آب‌معدنی از سوی کارکنان اقماری آن وجود استانداردهای سختگیرانه‌تری برای آب‌معدنی مصرفی در این وزارتخانه را اجتناب‌ناپذیر می‌کند.

تهدید به تعطیلی

اخبار منتشر شده در رسانه‌های رسمی و غیررسمی درخصوص کیفیت آب ‌آشامیدنی لوله‌کشی و ‌آب‌های معدنی، سود و زیان سرشاری را نصیب کارخانه‌های مختلف تولیدکننده آب‌های بسته‌بندی کرده است.

البته این افزایش مصرف آب طبیعی، ویژه ایران نیست و در سال‌های اخیر در سطح جهانی شاهد رشد متوسط 8درصد در سال مصرف آب‌های بسته‌بندی شده هستیم. آب‌معدنی ایران با گردش مالی 115 میلیارد تومان در سال، سهم اندکی از این بازار جهانی 47 میلیارد دلاری را در اختیار دارد. در ایران در حال‌حاضر به طور متوسط 10 لیتر آب‌معدنی به صورت سرانه مصرف می‌شود و این، نشان از نوپا بودن صنعت آب‌معدنی در کشور دارد. به عنوان مثال هنوز تولید آب‌معدنی ارگانیک در ایران آغاز نشده است و تنها کلنگ احداث یک واحد تولیدی آن به زمین زده شده است.

در چنین شرایطی مسئولان اتاق بازرگانی در واکنش به انتشار اخباری از آلوده بودن برخی آب‌های‌معدنی، مسئولان مربوطه را به توقف تولید آب‌معدنی در کشور تهدید کردند.

اتاق بازرگانی تهران ضمن اعتراض نسبت به بررسی تعیین سطح کیفی آب‌های‌معدنی توسط یک شرکت نفتی، خواستار رسیدگی وزیر نفت در این خصوص شد و تأکید کرد در غیر این صورت، تولید آب‌معدنی در ایران را متوقف می‌کنند.

براساس گزارش اتاق بازرگانی تهران، به زودی استانداردهای آب شرب سالم از سوی انجمن تولیدکنندگان آب‌معدنی کشور تعیین می‌شود تا به زعم آنها شهروندان ایرانی، اسیر بازی‌های درون سازمانی برخی نهادها نشوند. بدین ترتیب انجمن تولیدکنندگان آب‌معدنی که اعضای آن از سوی شرکت خدمات رفاهی نفت به تولید آب‌معدنی نامرغوب متهم شده، از یک سو شرکت‌های وابسته به وزارت نفت را صاحب صلاحیت درخصوص تعیین کیفیت آب ندانسته و از سوی دیگر، اعلام کرده که قصد دارد در وظایف قانونی مؤسسه استاندارد و وزارت بهداشت مداخله کرده و خود را در مقام تعیین‌کننده استانداردهای آب‌آشامیدنی قرار دهد.

نکته جالب توجه در این بازی رسانه‌ای، سکوت مسئولان وزارت بهداشت و عدم موضع‌گیری شفاف آنها درخصوص رفتارهای مداخله‌جویانه تولیدکنندگان آب و نفت درخصوص نظارت بر مرغوب بودن آب آشامیدنی قوطی شده است.


<   <<   11   12   13   14   15   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ