به گزارش بی بی سی ، این اسناد که توسط آرشیو امنیت ملی دانشگاه جورج واشنگتن آمریکا منتشر شده حاوی پیام هایی است که بین روسای جمهور وقت ایران و آمریکا مبادله شده است.
بر اساس این مدارک سازمان های اطلاعاتی آمریکا پس از دو سال مقاومت عربستان سعودی سرانجام به شواهد مربوط به بمب گذاری در پایگاه الخبر که منجر به کشته شدن 19 نظامی آمریکایی و زخمی شدن 400 تن دیگر شد دست پیدا می کنند.
بر اساس مدارک آرشیو امنیت ملی بیل کلینتون پس از "قطعی شدن" مسئولیت ایران در اندیشه حمله تلافی جویانه به این کشور بوده، اما چون به تازگی محمد خاتمی بعنوان یک چهره اصلاح طلب به قدرت رسیده بوده، از این اقدام صرفنظر می کند و در عوض پیامی از طریق سلطان نشین عمان به او ارسال می کند.
آقای کلینتون در این پیام می گوید "مدارک موثقی" دال بر "دخالت مستقیم" برخی اعضای سپاه پاسداران و حزب الله لبنان و عربستان سعودی در طراحی و اجرای این عملیات در دست است.
وی می افزاید: "دولت ایالات متحده این نکته را مد نظر دارد که این بمبگذاری پیش از انتخاب شما رخ داده است."
رئیس جمهور وقت آمریکا همچنین بر "گام های مثبت" دولت خاتمی در مبارزه علیه فساد، تروریسم داخلی و فعالیت های جنایی بین المللی تاکید می کند و خواستار "اجرای عدالت در مورد افراد مسئول در این بمبگذاری که در ایران هستند و یا استردادشان به عربستان سعودی" می شود.
او از دولت ایران می خواهد متعهد شود به هر گونه "اقدام تروریستی" در جهان و بخصوص علیه شهروندان آمریکا پایان دهد.
بیل کلینتون این دو موضوع را مبنای بهبود روابط با ایران عنوان و تاکید می کند دولتش هیچ خصومتی با ایران ندارد و بدنبال بهبود روابط با دولت خاتمی است.
پاسخ خاتمی
چند هفته بعد در ژوئیه 1999 محمد خاتمی با وزیر خارجه وقت عمان ملاقات و پاسخ دولت ایران را به او می دهد.
بر اساس این پیام که توسط آرشیو امنیت ملی از طبقه بندی محرمانه خارج شده دولت وقت ایران اتهام های آمریکا را "نادرست و غیر قابل پذیرش" می خواند و تاکید می کند هیچ سازمان وابسته به جمهوری اسلامی ایران هیچ گونه دخالتی در طراحی، پشتیبانی و یا اجرای این بمبگذاری نداشته است.
در پیام خاتمی گفته می شود دولت آمریکا خود به جای تعقیب و استرداد شهروندان آمریکایی که مسئول سرنگونی هواپیمای مسافربری ایران بودند، به آنها مدال افتخار می دهد و اکنون بدنبال محاکمه و استرداد افراد مجهولی است که هیچ ارتباطی با جمهوری اسلامی ندارند.
محمد خاتمی از بیل کلینتون می خواهد "مانع از ادامه حمایت برخی سازمان ها و موسسات دولتی آمریکا از عناصر و گروه های تروریستی" علیه ایران شود.
در پیام محمد خاتمی متقابلا تاکید شده است: "جمهوری اسلامی ایران هیچ نیات خصومت آمیزی علیه آمریکایی ها ندارد و مردم ایران نه فقط دشمنی ندارند بلکه برای مردم بزرگ آمریکا احترام قائلند."
اما افزوده مردم ایران باید از استقلال و حاکمیت ارضی خود در مقابل هر تهدیدی هوشمندانه دفاع کنند.

به گزارش فارس، "ویکتور تورن " نویسنده و روزنامهنگار صاحبنام آمریکایی طی گزارشی در آخرین شماره هفتهنامه "امریکنفریپرس " با طرح این سوال که "آیا اسامه بنلادن مرده است؟ " مینویسد: در این صورت چرا هم دولت جمهوریخواه و هم دولت دموکرات کنونی این مسئله را پنهان کردند؟
این نویسنده آمریکایی تاکید میکند که اطلاعات بسیار زیادی وجود دارد که هم مردن بنلادن و هم بیگناهی او را در حملات تروریستی 11 سپتامبر ثابت میکند.
تورن میافزاید: پنج می سال جاری، "محمود احمدینژاد " رئیسجمهوری ایران به شبکه تلویزیونی "ایبیسی " گفت: "بن لادن در واشنگتن است، زیرا او روابط خوبی با جرج بوش رئیس جمهور سابق آمریکا داشت، آنها با هم در زمینه نفت فعالیت میکردند. "
در همین حال دو فیلمساز ایسلندی در ماه آوریل مستندی را با عنوان " کوکائین پوشیده " منتشر کرد که ادعا داشت بنلادن از سال 2003 در یکی از هتلهای لوکس تهران زندگی میکند.
این گزارش با بیان این مطلب که واقعا چه اتفاقی برای بنلادن افتاده است، مینویسد: بهتر است وقایع را به ترتیب زمانی مورد بررسی قرار دهیم؛ در مارس 2000، هفتهنامه "آسیا ویک " از بیماری کلیه بن لادن خبر داد و تاکید کرد که این مسئله زندگی او را با خطر جدی مواجه کرده است.
روزنامه لوفیگارو فرانسه نیز در جولای 2001 گزارش داد که دکتر "تری کالووی " ( Terry Calloway) از بیمارستان آمریکایی دبی به دلیل عفونت مجاری ادرار بنلادن، یک جراحی بر روی او انجام داد.
در همین رابطه "ریچارد لابویر " (Richard Labeviere) نویسنده کتاب "کریدورهای ترور " این ادعا را مطرح کرده است که "لاری میچل " رئیس ایستگاه سیا در دبی با بنلادن در بیمارستان دیدار کرده و سپس در 15 جولای به مقر سیا در "لانگلی " ایالت ویرجینیا بازگشته است.
بر اساس این گزارش، "بری پترسن " مجری برنامه اخبار عصر شبکه سیبیاس آمریکا در 28 ژانویه 2002 خبر داد که بنلادن دهم سپتامبر 2001 یعنی یک روز قبل از وقوع حملات تروریستی 11 سپتامبر در بیمارستان راولپندی پاکستان بستری شده بود. این خبرنگار آمریکایی همچنین تاکید کرد که سازمان اطلاعات پاکستان نیز سازمان سیا را از بیماری بنلادن و دیالیز کلیه او مطلع کرده بود.
گزارش سیبیاس همچنین تاکید میکند که یکی از کارکنان بیمارستان راولپندی نیز با تائید حضور بنلادن در آن بیمارستان میگوید که تصاویر بسیاری از بنلادن را دیده و میداند که شخص بستری شده در بیمارستان خود بنلادن بوده است.
اما پروندههای افبیآی نشان میدهد که در پی حوادث 11 سپتامبر، خانواده بنلادن در فاصله روزهای 14 تا 20 سپتامبر 2001، شش پرواز اختصاصی را برای خارج ساختن سریع بستگان خود و خانواده سلطنتی سعودی از آمریکا چارتر کردهاند. و این در حالی است که دولت آمریکا نیز اجازه خروج این خانواده را از آمریکا داده و با آنها همکاری کرد.
تورن ادامه میدهد: اگر بنلادن 11 سپتامبر در بیمارستان پاکستان بستری بوده باشد آنگاه میتوان بیانات او در 16 سپتامبر را نیز توضیح داد که در گفتگو با شبکه الجزیره اظهار داشت: من تاکید میکنم که این کار (حملات 11 سپتامبر) را انجام ندادهام. و به نظر میرسد که این کار توسط برخی اشخاص و بر اساس انگیزههای شخصی آنها انجام شده است.
گزارش امریکنفریپرس میافزاید: بنلادن 12 روز بعد از این اظهارات نیز به روزنامه "امت " پاکستان گفت: "من در حملات 11 سپتامبر علیه آمریکا دخالتی نداشتم. "
تورن با بیان این مطلب که بنلادن دو مرتبه دیگر نیز دخالتش در حملات 11 سپتامبر را رد کرده میافزاید: مقامات سازمان سیا نیز در جولای 2006 اعتراف کردند که هیچ مدرک محکمی که بنلادن را به 11 سپتامبر وصل کند، در اختیار ندارد.
این در حالی است که در 17 سپتامبر 2001، جورج بوش رئیسجمهور وقت امریکا تاکید کرد که "زنده یا مرده " بنلادن را باید دستگیر کرد. در عین حال وی طی اقدامی غیر قابل توضیح در 13 مارس 2002 گفت: "من نمیدانم بنلادن کجا است و هیچ اهمیتی هم به این امر نمیدهم. (بنلادن) مهم نیست و در اولویت ما قرار ندارد. "
وی همچنین 14 اکتبر 2004 در یک مناظره انتخاباتی گفت: من وقت زیادی را به بنلادن اختصاص ندادم.
تورن در ادامه مینویسد: آیا رفتار بوش انعکاس دهنده نتیجهگیری پرفسور "دیوید ری گریفین " در کتاب "اسامه بنلادن زنده یا مرده؟ " است؟ این کتاب تاکید میکند که رهبر القاعده در حقیقت در 13 دسامبر 2001 بر اثر از کار افتادگی کلیه، در کوهستانهای "تورابورا " افغانستان مرده و 24 ساعت بعد نیز در مکانی نامعلوم دفن شده است.
گزارش امریکنفریپرس ادامه میدهد: تاریخ 13 دسامبر بسیار مهم است. زیرا گفته میشود در این روز منابع اطلاعاتی آمریکا برای آخرین بار توانستند مکالمات صوتی بنلادن از تورابورا را تحت کنترل قرار دهند. 13 دسامبر همچنین روزی است که اولین نوار از "اعترافات " بنلادن منتشر شد.
این در حالی است که پرفسور "بروس لاورنس " (متخصص بنلادن)، پرفسور "آنگلو کادویلا "، دیوید ری گریفین، "وینی سامارتینو " محقق 11 سپتامبر، دانشمندان سوئیسی بنیاد "دال مول " (Dalle Molle) و "ریچارد مولر " از آزمایشگاه ملی برکلی به صراحت، درستی و صحت نوارهای ویدیوئی و صوتی بنلادن را رد کردند.
از سوی دیگر، تائید مرگ بنلادن در نسخه 26 دسامبر 2001 روزنامه "الوافد " مصر نیز به چشم میخورد. این روزنامه نوشت: مقامات برجسته جنبش طالبان افغانستان مرگ بنلادن را اعلام کرده و اظهار داشتند که او از مشکلات جدی ریه رنج میبرده است.
این مقامات طالبان همچنین آگهی مراسم تشیع بنلادن را نیز خوانده و از اعضای خانواده و همکاران او نیز خواستند تا در مراسم مذکور شرکت کنند.
تورن با تاکید بر آنکه شماری دیگر از رسانههای خبری نیز مرگ بنلادن را تائید کردهاند، به برخی از این گزارشها اشاره میکند:
- فاکسنیوز، 26 دسامبر 2001: "پاکستان آبزرور " گزارش داد که اسامه بنلادن بر اثر ناراحتیهای ریوی در گذشته است.
- "پرویز مشرف " رئیسجمهوری سابق پاکستان در 18 ژانویه 2002 گفت: من فکر میکنم که بنلادن در نهایت به دلیل بیماری کلیه مرد.
- "پیتر برگن " از شبکه سیانان در اول فوریه 2002 طی اظهار نظر در رابطه با یک نوار ویدیوئی بنلادن گفت: به نظر میرسد او دچار مشکل سختی شده است. و به سختی سمت چپ بدنش را حرکت میدهد. قطعا بنلادن دیابت گرفته و دچار فشار خون پائین نیز هست. پای او نیز مجروح شده و ظاهرا دیابتش هم به دلیل مشکلات کلیوی است. او به شدت فرسوده شده است.
- "دال واتسون " رئیس مبارزه با تروریستم افبیای در 18 جولای 2002 و "حامد کرزی " رئیسجمهوری افغانستان نیز در ششم نوامبر 2002 گفتند که بنلادن "احتمالا مرده است ". در همین حال نشریه "ورلد تریبون " نیز در 16 اکتبر 2002 گزارش داد: منابع اسرائیلی گفتهاند که اسرائیل و ایالات متحده تشخیص دادهاند که بنلادن احتمالا در حمله نظامی آمریکا به افغانستان در ماه دسامبر کشته شده است.
- "بینظیر بوتو " نخستوزیر وقت پاکستان نیز طی مصاحبه با "دیوید فراست " در دوم نوامبر 2008 گفت که بن لادن توسط "احمد عمر سعید شیخ " جاسوس دوجانبه القاعده کشته شده است.
- "پرفسور آنگلو کادویلا " که یکی از افسران خارجی اطلاعات ایالات متحده است نیز در مارس 2009 احتمال مرگ اسامه بنلادن را مطرح کرده است.
- "آصف علی زرداری " رئیسجمهوری پاکستان در 27 آوریل 2009 گفت: "اسامه بنلادن احتمالا مرده است ".
- "دیوید گریفین " نویسنده مطرح 11 سپتامبر طی مقالهای در 9 اکتبر 2009 از قول اولیور نورث عضو شورای امنیت ملی آمریکا نوشت: "من مطمئن هستم که اسامه مرده است ".
- "رابرت بائر " مامور سیا در شماره هشت دسامبر 2009 مجله "تایم " از قول یکی از همکاران خود که سالها به دنبال دستگیری بنلادن بوده، نوشت: البته او (بنلادن) مرده است. بنابراین تعجب ندارد که هیچ اطلاعاتی از او در دست نیست.
- در نهایت، "اریک هولدر " دادستان کل آمریکا در 16 مارس 2010 طی اظهارات خود در مجلس سنا از مرده بودن اسامه بنلادن سخن گفت.
تورن در بخش پایانی گزارش خود مینویسد: چرا دولت ما همواره در رابطه با وضعیت بنلادن دروغ میگوید؟
"مایک رودین " سازنده سری برنامههای "پروندههای توطئه " در 10 ژانویه 2010 موجزترین پاسخ را به این سوال داده است: "سرویسهای اطلاعاتی آمریکا بیانیههای بنلادن را تولید میکنند تا شخص هولناکی را برای توجیه جنگ موسوم به جنگ علیه ترور ایجاد کند. "
آیت الله سید ابوالحسن مجتهد حسینی خسروشاهی
آیت الله ابوالحسن خسروشاهی جد اعلای خاندان علم وفضیلت خسروشاهی یکی ازفقهای بزرگ ونامدار شیعه می باشد . زادگاهش خسروشاه است خاندان حسینی خسروشاهی در آذر بایجان وایران شهرت زیادی دارند واکنون بیش از دو قرن است که سابقه روحانیت وفقهات در این خاندان سامان دارد و از نسل سید ابوالحسن خسروشاهی تاکنون علما وپیشوایان دینی برجسته ای برخاسته اند که نوعا به مقام اجتهاد نائل ومشعلدار هدایت وارشاد در این دیار علم پرور گشته اند تمام اسلاف این خاندان به تقوا وپرهیزکاری وطهارت وایثار وتعالیم آسمانی معروف هستند نسب سید حسن خسروشاهی با 26 واسطه به امام حسین بن علی (ع) می رسد از خاندان بزرگ حسینی خسروشاهی می توان به
1- آیت الله سید ابوالحسن خسروشاهی
2- فرزند ایشان آیت الله سید علی خسروشاهی
3- فرزند ایشان آیت الله سید محمد خسروشاهی
4- فرزند ایشان آیت الله سید احمد خسروشاهی
5- فرزند ایشان آیت الله سید مرتضی خسروشاهی
6- فرزند ایشان آیت الله سید احمد – سید ابوالفضل – سید هادی خسروشاهی
اشاره کرد.
آیت الله سید محمد خسرو شاهی
آیت الله سید محمد خسرو شاهی در سال 1229 هجری قمری در کربلا به دنیا آمد و به همراه والد خود آیت الله حاج سید علی خسروشاهی به نجف اشرف منتقل گردید در آنجا به تحصیل مشغول بود تا آنکه خود یکی از مراجع فقه وفقاهت گردید. وی از محضر شیخ انصاری تلمذ نمود ه است ایشان انسانی فاضل وعالم بود
از تالیفات ایشان می توان از : مشکاه المصابیح در اصول فقه - رساله ای در وضع الفاظ و رساله ای در حقیقت شرعیه در اصول دارد
آیت الله سید محمد خسروشاهی به سال 1312 هجری قمری در تبریز وفات یافت و طبق وصیت ایشان در رواق مطهر حضرت علی (ع) در نجف اشرف مدفون است .
آیت الله سید احمد حسینی خسروشاهی
آیت الله سید احمد خسروشاهی یکی از بزرگترین فقهای آذر بایجان و از مشاهیر آنان در اوایل قرن چهاردهم هجری می باشد شرح وخدمات ایشان در بسیاری از کتب وتذکره ها آمده است .
ولادت ایشان در سال 1366 بوده است ایشان در اوایل جوانی فقه را در تبریز نزد آقا میرزا مهدی معروف به قاری فرا گرفته است وتحصیلات عالیه را در نجف اشرف ودر محضر بزرگانی چون فاضل ایروانی – حاج میرزا حبیب الله رشتی – آقا شیخ حسن ممقانی تالمذ نموده است .
در مراجعت از نجف اشرف قریب 14 سال در تبریز مشغول انجام وظایف روحانی از قبیل تدریس وتصنیف واقامه نماز جماعت بود تا در سال 1324 قضیه مشروطه در ایران اتفاق افتاد ایشان عازم عتبات عالیات شده و در آنجا به زیارت بیت الله الحرام مشرف شدند در مدینه منوره ودر زیارت حرم پیامبر ودر روز عید غدیر مرگ خود را به واسطه تهاجم دشمنان زمان وسوء قصد اشرار بی ایمان به عنوان عیدی از جد بزرگوارش در خواست نمود وبه فاصله چند روز به رحمت ایزدی پیوست ودر قبرستان بقیع مابین بیت الاحزان وقبور ائمه اربعه وقبر فاطمه بنت اسد مدفون گردید .
آن مرحوم به فرزند ارشدش آیت الله سید مرتضی نقل فرموده است که در نجف اشرف به نماز شب مداومت داشتم در بعضی از شبها که به واسطه کثرت مطالعه دیرتر می خوابیدم وبیدار نمی شدم هاتفی صدایم می کرد « آقا آقا یا سید احمد سید احمد» بیدار می شدم ولی شخص هاتف را نمی دیدم ولی می دانستم که وقت نماز است ومی دانستم که او فرشته وملائک است.
مرحوم خیابانی می نویسد : آیت الله سید احمد خسروشاهی از اساتید عظام این حقیر بود که سالها بعد از مراجعت از نجف اشرف در خدمت ایشان درس خصوصی داشتم فقه واصول را با اینکه به بحث علمای تبریز حاضر شده بودم مجددا به واسطه بیانات وافیه آن باقعه العصر ونادره الدهر انجام واستفاضه واستفاده حاصل نمودم .
از تالیفات ایشان می توان به :
1- حاشیه بر رسائل شیخ انصاری
2- حجیه القطع والظن والبراءه ( نامطبوع )
3- حاشیه بر مشکوه المصابیح فی التعادل والتراجیح
4- حاشیه بر باقریه
اشاره کرد.
آیت الله حاج سید مرتضی خسروشاهی
آیت الله سید مرتضی فرزند سید علی یکی از فرزانگان فقهی در قرن چهاردهم هجری می باشد که دارای اخلاف ویادگاترهای مجتهد دیگر می باشد حاج سید مرتضی قریب 45 سال مداوم به وظایف فقهی و روحانی خویش اشتغال داشته است تحصیلات مقدماتی را نزد اساتید جلیل القدر مانند حاج میرزا ابوالحسن انگجی ومیرزا ابوالقاسم جواهری ومیرزا رضا معروف به بالا آقا تلمذ نموده سپس از محضر آیات عظام نائینی حاج شیخ عبدالکریم حائری ادامه داده است تا موفق به اخذ اجازه از محضر آن اساتید عالیقدر گردیده است وعلامه امینی نیز سالها از محضر آیت الله حاج سید مرتضی بهر برده است .
وی در رشته فقه وکلام و اصول آثاری از خود به یادگار گذاشته است که برخی از آنها عبارتند از :
1- موائد الا فهام فی شرح قواعد الاحکام که فقط قسمت طهارت در حدود 10000بیت خارج گردیده است.
2- نثارات الکواکب علی خیارات المکاسب نزدیک 3000 بیت
3- رسائل مفرده در مسائل متفرقه
4- ذروه السعاده فی نیه العباده
5- امطار الدر فی مقدار الکلر
6- قمع الشکوک عن لبس المشکوک
7- مختصر الکلام فی حکم السلام
8- اهداء الحقیر فی منی حدیث الغدیر الی اخیه البارع البصیر ( منظور از اخ شیخ محمد صدیق از علمای عامه است )
9- حاشیه العروه الوثقی .
آیت الله سید احمد خسروشاهی
آیت الله سید احمد خسروشاهی در 26 ربیع الثانی سال 1330 هجری قمری به دنیا آمد پس از طی آموزشهای مقدماتی و سطح از والد ماجد و اساتید دیگر در سال 1314 هجری شمسی به مناسبت مخالفت ایشان با رژیم پهلوی به مشهد مقدس رفته و درآنجا از محضر اساتیدی چون آیت الله حاج حسین قمی – آیت الله میرزا ابوالحسن انگجی – آیت الله میرزا محمد آقا زاده خراسانی استفاده نمود سپس به تبریز بر گشت و دو سال بعد برای ادامه تحصیل حوزه ای به قم رفت ودر درس مرحوم آیت الله حایری یزدی و آیت الله خوانساری حاضر شد بعد از تحصیل به در خواست پدرش به تبریز برگشته و شروع به مبارزه با رژیم پهلوی کرد .
آیت الله سید احمد خسروشاهی روابط دوستانه و صمیمی با حضرت امام (قدس سره ) از زمان تحصیل در قم داشت ایشان با حضرت امام در درس آیت الله حایری هم دوره بودند و هر وقت آِت الله خسروشاهی به قم می رفتند امام از جمله بزرگانی بود که بلا فاصله به دیدار ایشان تشریف می آوردند .
سرانجام این عالم بزرگوار در تاریخ 28 خرداد 1356 در تبریز به رحمت حق پیوست و توسط مردم غیور و مسلمان آذر بایجان وعلمای اعظام تشییع شد و طبق وصیت ایشان جنازه به مشهد مقدس منتقل و در صحن مطهر مدفون گردید.
آیت الله سید ابوالفضل خسروشاهی
آیت الله سید ابوالفضل یکی دیگر از اعیان فقهی وعلمی برخاسته از این دیار است ایشان در سال 1320 قمری در خانواده زهد وتقوای خسروشاهی به دنیا آمد تحصیلات مقدماتی را در تبریز گذراند وبرای ادامه تحصیل راهی نجف اشرف شد وسالیان درازی را در محضر اساتیدی چون مرحوم مشکینی – مرحوم ایروانی – مرحوم فیروز آبادی ومرحوم حاج سید یونس اردبیلی ودیگر علمای نجف به تلمذ پرداخت پس از بازگشت از نجف همراه برادر بزرگوار خود حاج سید احمد وشهید قاضی طبا طبایی که هر دو مشعل دار مبارزه با رژیم پهلوی بودند شروع به مخالفت با رژیم وهمچنین در راه آگاهی مردم شروع به سخنرانی در مسجد بازار تبریز نمود .
همزمان با تظاهرات مردم تبریز تیمسار مهرداد رئیس ساواک تبریز به دیدار ایشان آمده بود تا توسط ایشان به آیت الله سید احمد اخطار کند که ادامه این روش وتحریک مردم در مسجد وبازار علیه نظام پهلوی قابل گذشت نیست . ایشان گفته بودند وظیفه برادرم ابلاغ حق است واین یک تکلیف شرعی اوست وتشخیص چگونگی آن هم به عهده من وشما نیست ومن فکر نمی کنم که با اخطار شما او از عقاید خود وبیان حقیقت دست بردارد.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی همچنان در تبریز به وظایف روحانی خود می پرداخت تا مریضی بر او شدت یافت ایشان با توجه به مریضی وضعف مفرط نمی خواست تا مسجد بازار تبریز آن سنگر تسخیر نا پذیر خالی بماند به همین خاطر از آیت الله شهید مدنی خواست که به آن مسجد بیاید وایشان نیز مخلصانه پذیرفت وتا روز شهادت در آن مسجد به اقامه نماز می پرداخت.
اشاره شد که درد ورنج وبیماری ایشان ناشی از جلادی الله سیز حسن خان ( حسن خان بی خدا) جلاد رضا خان پنجاه سال تمام در جسم و روح ایشان به یادگار بود تا در سال 1365 شمسی در تبریز به لقای حق پیوست ودر همان شهر به خاک سپرده شد.
آیت الله سید هادی خسروشاهی
نخستین مرکز اسلامی ایران در رم ایتالیا به همت بلند استاد فرهیخته و نویسنده خوش ذوق حجت الاسلام والمسلمین استاد سید هادی خسروشاهی تاسیس شده است ایشان نخستین سفیر جمهوری اسلامی ایران در واتیکان و کشور ایتالیا هستند معظم له ضمن انجام ماموریت های سیاسی محول شده مرکز اسلامی رم را تاسیس کردند که این مرکز منشاء خدمات گسترده ای در جهت تبین تعالیم و مفاهیم عالیه اسلامی بوده و هم چنین به محلی برای مطالعه و تحقیق در ادیان الهی مبدل گشته است تاکنون به همت ایشان در این مر کز اسلامی کنگره ها و اجتماعات مختلفی در مورد مشترکات اسلام و مسیحیت برگزار شده است .
استاد هادی خسروشاهی در اثر آشنایی به زبانهای عربی – فارسی – انگلیسی – ترکی توانسته است تاکنون دهها مقاله تحقیق وچندین کتاب ارزشمند اسلامی را در ایتالیا به رشته تحریر در آورده است ایشان هم اکنون مجله وزین تاریخ وفرهنگ معاصر را به سه زبان عربی –فارسی – انگلیسی به صورت فصلنامه منتشر می سازد وکتب بسیاری به قلم ایشان انتشار یافته است.
مرکز خبر حوزه: فصلنامه تخصصی مذاهب اسلامی «طلوع» که از سوی مجتمع آموزشعالی امام خمینی(ره) منتشر شده است در شماره اخیر خود در مقالهای با عنوان بررسی آیه «صالحالمومنین» (تحریم:4) از دیدگاه فریقین، به دلالت این آیه بر فضیلت و برتری حضرت علی (ع) پرداخته است.
در بخشی از این مقاله چنین میخوانیم: بدون شک «صالحالمومنین» به حسب ظاهر معنای وسیعی دارد و همه مومنان صالح و با تقوا و کاملالایمان را شامل میشود، چون معنای جنسی دارد از آن عمومیت استفاده میشود. اما بی تردید «صالحالمومنین» مصداق اتم و اکمل نیز دارد. در بررسی و تحقیق روایات به آسانی در مییابیم که علاوه بر روایات خاصه، روایات متعددی از طریق علمای عامه نیز وارد گردیده که مقصود از «صالحالمومنین» در آیه مورد بحث، وجود مقدس امیر مومنان علیبن ابیطالب(ع) است.
نگارنده پس از نقل روایات متعدد در این رابطه آورده است: محدثان و مفسران اتفاق نظر دارند که مقصود از «صالحالمومنین» علی(ع) است. از جمله مفسر بزرگ اهلسنت، ملا عبدالرحمن سیوطی، در تفسیر آیه مذکور از قول اسماء بنت عمیس چنین آورده است، سمعت رسولالله(ص) یقول فی قول تعالی «صالحالمومنین» قال(ص): علیبنابیطالب(ع)، شنیدم از پیغمبر اکرم(ص) که درباره سخن خدای تعالی میفرمود: مقصود از«صالحالمومنین»، علیابنابیطالب است. (الدر المنثور، ج6، ص244)
ابن مردویه به نقل از ابن عباس آورده است که مراد از این آیه علیبنابیطالب است.(مناقب علیبن ابیطالب، تحقیق عبدالرزاق محمد حسینی حرزالدین، قم، دارالحدیث، 1422ق)
ابن عباس درباره این سخن خداوند میگوید؛ منظور از آیه «وَ اِنّ تَظاهَرا علیه فانَّالله هو مَولاه و جِبریل و صالح المومنین»؛«اگر شما دو نفر بر ضد پیامبر اکرم(ص) دست به دست هم دهید، همانا خداوند، جبرئیل و صالحالمومنین یاور او میباشند» مقصود از«و ان تظاهرا علیه...» عایشه و حفصه میباشند و «فَاِنّ اللهَ عزو جل هو مولاه و جِبرئیل»، در خصوص رسولالله نازل شده و صالحالمومنین نیز در خصوص علی(ع) نازل شده است(شواهد التنزیل؛ ج2،ص 262)
از عمار یاسر چنین روایت شده است، از علیبنابیطالب(ع) شنیدم که میگفت: رسول خدا(ص) مرا خواند و گفت: آیا مژدهای به تو بدهم؟ گفتم: آری یا رسولالله گفت: خداوند درباره تو آیه قرآنی فرستاده است گفتم: آن چیست یا رسولالله؟ فرمود: با جبرئیل هم ردیف شدهای آنگاه این آیه شریفه را قرائت کرد و فرمود: تو و فرزندانت همان صالحان هستند.(شواهد النتزیل،ج2،ص 259)
مقصود از «ولیّ» در این آیه شریفه نیز به معنای یاور است و بعد از خداوند و جبرئیل امین، برترین یار و یاور پیغمبر اسلام(ص) در تمام طول عمر، حضرت علی(ع) بود بنابراین چه کسی جز او میتواند شایسته خلافت و جانشینی پیامبر(ص) باشد؟
آیا این روایات دلیل بر این نیست که آن حضرت افضل امت و برترین خلق بعد از پیغمبر(ص) بوده است؟ و اگر خداوند بخواهد شخصی را به عنوان جانشین پیغمبر(ص) نصب کند، آیا حکمت او اجازه میدهد که با وجود حضرت علی(ع) شخص دیگری مننصوب شود؟ اگر مردم و عقلا بخواهند شخصی را برای این منظور مهم انتخاب کنند، آیا عقل و خرد آنها اجازه میدهد با وجود شخصی که بعد از خداوند و جبرئیل برترین یار و ناصر پیامبر(ص) بوده است، به سراغ فرد دیگری بروند او را برگزینند؟
به گزارش ابنا «علی زهیر هاشم» مسئول فهرستنویسی حرم مطهر امام علی(ع) با اعلام این خبر، اظهار داشت: این دو قرآن نفیس دستخط امام علی(ع) و امام حسن(ع) میباشند.
وی در گفتگو با روزنامه "الشرق الاوسط"، افزود: در حال حاضر علاوه بر قدیمیترین نسخههای قرآنی، کتابهای نادر و کمیابی نیز در این مکان مقدس نگهداری میشود.
مسئول فهرستنویسی حرم مطهر امام علی(ع) همچنین به دیگر قرآنهای موجود در حرم اشاره کرد و بیان کرد: قرآنهای دیگری مربوط به قرون اول و دوم و سوم هجری به زبان کوفی به همراه 30 قرآن اهدایی توسط شاهان صفوی و قاجاری و هندی دیده میشود.
الهاشم در ادامه با اشاره به تاریخ گنجینه باستانی حرم امام علی(ع)، تصریح کرد:در سال 755 در آتشسوزی بزرگی که در این مکان مقدس روی داد، کتابخانه حرم دچار حریق شد و بسیاری از کتب موجود از بین رفت.
وی افزود: در دوران حکومتهای سابق به دلیل اهمال در نگهداری از میراث تاریخی حرم، سرقتهای فراوانی صورت گرفت.

شرکت تحقیقات تجاری ایپسوس از 23 هزار نفر در مورد میزان رضایتشان از محل زندگی خود سوالاتی پرسیدند. در این تحقیق معیارهایی مانند آینده شغلی، خیابانهای تمیز، میزان جرم و جنایت و حمل و نقل عمومی از مهمترین فاکتورهایی بود که در سنجش میزان رضایت و شادی مردم مورد توجه قرار داشت.
بابی دافی مدیر موسسه تحقیقاتی ایپسوس در این باره گفت: تلقی و برداشت مردم از محیط زندگیشان تاثیر بسیار عمیقی روی کیفیت زندگی آنها دارد.
هلندیها بیشتر از همه از محیطی که در آن زندگی میکردند رضایت داشتند، به طوری که نزدیک به 85 درصد از آنها از زندگی در هلند خشنود بودند.
کشور کانادا با رضایت 83 درصدی و استرالیا با 82 درصد به ترتیب در رده دوم و سوم قرار گرفتند. آلمان و آمریکا نیز به ترتیب ردههای بعدی را از آن خود کردند.
مردم کشور کره جنوبی ناراضیترین افراد در بین کشورهای مورد بررسی بودند، به طوری که فقط 34 درصد از محل زندگی خود اعلام رضایت کردند. مردم این کشور سه اولویت مهم از جمله حمل و نقل عمومی، قیمت خانه و آلودگی را از فاکتورهای مورد توجه در بهبود وضعیت محل زندگی خود معرفی کردند.
در کشور مجارستان فقط 45 درصد ، در هند 46 درصد و در چین 48 درصد از محل زندگی خود اعلام رضایت کردند . در این کشورها توجه به آلودگی از مهمترین فاکتورها برای بهبود وضعیت بیان شد.
در روسیه 49 درصد اعلام رضایت کردند و تعمیر جادههای مهمترین دغدغه افراد این کشور بود.
در بریتانیا فعالیتهایی برای نوجوانان به عنوان مهمترین فاکتور مورد توجه مطرح شد و در کشور برزیل نیز توجه به سرویسهای بهداشتی مورد توجه بسیاری از مردم بود.
رویترز ، 31 می
وقتی کارشناسان برای رسانهها سه عنصر «سرگرمی، آموزش و ارتقای بینش فرهنگی» را در نظر گرفتهاند و هنر به معنای زبانی فراگیر و رسانهای بدون مرز، در این میان، مخاطبان را با هر زبان و عقیده و ملیتی جذب میکند، باید دانست که عدم عرضه کالا از سوی فروشگاه هنری بزرگی چون تلویزیون، راه را برای دیگران باز میکند؛ دیگرانی که به وبی از وجه غالب «هنر» در راه اهداف خود استفاده میکنند.
حال وقتی در «سریالها» به واسطه غالب بودن وجوه هنری بر سایر وجوه، ارتقای فرهنگ از مهمترین موارد است، شبکهای همچون فارسیوان باید هم از ماطبان ایرانی تشنه مجموعههای تلویزیونی دلبری کند. «داستان، کیفیتها، رفتارها، گفتارها، برخوردها، تضادها، هیجان و تعلیق، کشمکش و درگیری» به عنوان وجوه هنری یک مجموعه تلویزیونی، با بازیهایی دم دستی اما باورپذیر میتواند مخاطب را به خود وابسته کند چه آنکه همه جریانها در بستری اجتماعی و ملودرام رخ بدهد.
در واقع داستان به عنوانی مهمترین محمل، زمینه پیدایش شخصیتهایی با طبایع متفاوت و متضاد را فراهم میکند تا در بزنگاههای رویدادها و اتفاقات طراحی شده در داستان «خود حقیقی» اشخاص کشف و افشا شود و بدین تریتب مخاطبان به وجه یا وجوهی پنهان در وجود انسان پی ببرند.
هر چه این طراحی، اشخاص، رویدادها و. . . ماهرانه تر، پیچیده تر، پر تعلیقتر و عمیقتر باشند، تأثیرگذاری بیشتری را در پی دارند، در این رهگذر و در شرایط معاصر که آگاهیهای عموم مردم، به ویژه در کشورمان با ریشههای غنی فرهنگی، از سطحی بسیار بالا برخوردار است، به این مهم باید هر چه بهتر و بیشتر توجه شود. مخاطب امروز دیگر به راحتی پذیرای آثار سطحی و یکنواخت نیست و به واسطه تجربیات تاریخی و آگاهیهای اجتماعی به راحتی هر اثری را نمیپذیرد و تعقیب نمیکند.
در واقع مخاطبان در صورتی که این نوع آثار «باورپذیر» باشند به تماشایشان مینشینند. برای باورپذیر شدن نیز حداقل این است که داستان به گونهای طراحی شود که اشخاص، از وجوه انسانی برخوردار باشند، به تعبیر دیگر در آثار نمایشی اشخاص باید دارای چند وجه (از جمله ویژگیهای فردی، خانوادگی، اجتماعی و روانی) باشند تا از سوی مخاطب پذیرفته شوند. اینها همه در شرایطی است که بررسی اجمالی سریالهای این شبکه نشان میدهد اغلب قریب به اتفاق بدون چنین شاکلهای هستند و اغلب سریالهای این شبکه انسانهایی تک بعدی، بدون دغدغههای مرسوم یک انسان اجتماعی را نشان میدهد که فقط حول موضوع تک بعدی سریال حرکت میکنند.
این مجموعهها اغلب با تأکید بر جنبههای ظاهری، اما جذاب و قصههایی یک نواخت و قابل پیشبینی ساخته و پخش میشوند و استفاده از جذابیتهایی همچون داستانهای عاشقانه، زنان زیبا و. . . این رویکرد سطحی را افزایش هم میدهد. در حقیقت این شبکه تنها مخاطب را «سرگرم» میکند؛ حال باید پرسیداین شبکه با سریالهایی چنین سطحی، چگونه مخاطبان بسیاری را جلب کرده است؟
و پاسخ این سؤال مشخص است؛ دستهای خالی رسانه ملی. به نظر میرسد باید برای یافتن راهکارهایی دقیق، مؤثر و مبتنی بر ذائقه مخاطبان ایرانی کاری کرد چرا که میتوان گفت کم کم دارد دیر میشود!

این دارو که آزمایش آن از سال دیگر آغاز میشوند نه تنها میتواند از ظاهر شدن تومورها پیشگیری کند، بلکه قادر است به سلولهای سرطانی که قبلا در بدن رشد کرده اند نیز حمله کرده و آنها را نابود کند.
محققان معتقدند اگر آزمایش این واکسن با موفقیت همراه باشد تمام پزشکان عمومی باید تزریق آن را به زنان بالای 40 سال توصیه کنند. از این سن به بعد احتمال ابتلا به سرطان سینه به طور قابل توجهی افزایش پیدا میکند.
کارشناسان پیشبینی کرده اند این دارو میتواند تا 70 درصد سرطانهای سینه را نابود کرده و جان بیش از 8 هزار زن در بریتانیا را از مرگ نجات دهد.
دکتر وینسنت توهی سازنده این واکسن در این باره گفت: ما معتقدیم واکسن سرطان همان کاری را در جهان خواهد کرد که واکسن فلج اطفال کرده است. ما معتقدیم این واکسن به طور کامل میتواند از زنان محافظت کرده و سرطان سینه را تبدیل به یک بیماری قابل پیشگیری کند.
این واکسن بر پایه یک پروتئین به نام آلفا-لاکتالبومین کار میکند که معمولا در بسیاری از تومورهای سرطانی مخفی شده است.
نشریه پزشکی طبیعی گزارش داده است که آزمایش این واکسن روی موشها نشان داده است که این دارو میتواند این حیوانات را از ابتلا به تومورهای سرطانی مصون نگاه دارد.
این واکسن سیستم ایمنی بدن انسان را تحریک کرده و آن را وادار میکند تا به محض پدیدار شدن آلفا-لاکتالبومین آن را نابود کرده و مانع شکلگیری آن شود.
این داور همچنین سیستم ایمنی بدن انسان را وادار میکند تا تومورهای موجود در بدن را نیز تا نصف کوچک کند و به این ترتیب علاوه بر پیشگیری میتوان از این واکسن برای درمان بیماری نیز استفاده کرد.
این در حالی است که یک واکسن که به خوبی طراحی نشده باشد میتواند سیستم ایمنی بدن را بر علیه قستهای سالم بدن تحریک کرده و به این ترتیب ضررهای بیشتری نسبت به منافعش استفاده کنندگان آن را تهدید کند.
در سال 2007 ، 45 هزار و 700 نفر در انگلستان به سرطان سینه دچار شدند و هر ماه نزدیک به 1000 نفر جان خود را از دست دادند.
تلگراف ، 30 می
این جدیدترین خبر از فهرست منشوری هاست. غیر از ف- ک که شایعات بسیاری درباره منشوری بودن یا نبودنش مطرح است ، از دو مربی سرشناس دیگر هم به عنوان مربیان ممنوع الفعالیت جدید نام برده می شود.
این خبر اولین بار زمانی اعلام شد که حجه الاسلام علی پور در گفت و گو با خبرآنلاین اعلام کرد مربیانی که در لیگ امسال متهم شده اند به مشکلاتی مثل تبانی یا مسائل دیگر ، خودشان می دانند که برای سال بعد اجازه فعالیت در لیگ را ندارند. او همچنین تاکید کرد که تیم ها نمی توانند بدون کسب مجوز از سزمان لیگ برای عقد قرارداد با بازیکنان یا مربیان مختلف اقدام کنند. این چالش بزرگی را پیش روی باشگاه ها قرار داد. تیم ها نام مربیان مورد نظر شان را طرح می کردند و این طرح موضوع سبب می شد تا یک به یک نام های قرار گرفته در لیست سیاه لو بروند. مربی یکی از تیم های لیگ برتری که امسال درباره اش شایعات فراوانی مطرح بود و در هفته های پایانی لیگ ، بارها از سوی سایت های حامی دولت به او وصله تبانی چسبید حالا در لیست سیاه قرار گرفته و نمی تواند برای سال بعد مثل 5 مربی محروم از سال قبل ، فعالیت کند.
غیر از او ابهام ها درباره ف-ک هم مطرح است اما جدیدترین نام این فهرست ، قرار گرفتن نام یکی از مربیان موفق دو سال گذشته لیگ برتر است. او که سال گذشته نتوانست همراه با تیم هایش در لیگ برتر توفیقی داشته باشد و به همین دلیل مدتی را تنها استراحت خانگی داشت.
درباره این مربی دلیل خاصی غیر از شایعاتی که از زمان حضورش در تیمی شهرستانی پخش شده بود نمی توان یافت اما اینکه استعلامش از سوی دو باشگاه با پاسخ منفی سازمان لیگ همراه شده است ، شایعات را در ارتباط با او افزایش می دهد. اگرچه هیچ یک از مسولان سازمان لیگ حاضر نیستند قرار گرفتن نام این مربی میان سال را که پیشکسوت استقلال محسوب می شود را تائید کند اما به نظر می رسد بزودی با لو رفتن نام مخفف این مربی ، جنجالی جدید در لیگ به پا خواهد شد.
پزشکان معتقدند که درست در لحظه مرگ فعالیت مغز افزایش پیدا میکند و این رویداد میتواند به عنوان توضیحی در مورد آن چه که بعضی از افراد بعد از بازگشت از مرگ بیان میکنند مورد توجه قرار گیرد.
محققان معتقدند این رویداد میتواند دلیل این که چرا بعضی از انسانها در هنگام مرگ احساساتی مانند راه رفتن به سمت یک نور روشن یا شناور شدن در بالای بدن خودشان را دارند توضیح دهد.
دکتر لاخمیر کلاولا از دانشگاه جرج واشنگتن در این باره گفت: ما فکر میکنیم که در لحظات نزدیک به مرگ ، اکسیژن کافی به مغز نمیرسد و به همین دلیل فعالیت الکتریکی مغز افزایش پیدا میکند.
همزمان با کاهش جریان خون و میزان اکسیژن در مغز ، سلولهای مغزی آخرین پالسهای الکتریکی را نیز رها میکنند. این پالسها در یک قسمت از مغز آغاز شده و به صورت آبشاری در مغز منتشر میشود و احساسات ذهنی نزدیک به مرگ را تداعی میکند.
بسیاری از افرادی که از مرگ بازگشته اند اعلام کردند که در زمان مرگ در نور روشن غرق شده اند و یا احساس آرامش شگفت انگیزی داشته اند و شروع به راه رفتن در یک تونل پر از نور کرده اند.
تعدادی دیگر نیز با پیامبران مذهبی دیدار کرده اند و حتی خود را بالای جسد خود شناور و در حال دیدن وقایع یافته اند.
دکتر گاولا معتقد است که برای توضیح این رویداد دلایل بیولوژیکی وجود دارد.
در آخرین تحقیقات در این مورد، محققان با استفاده از الکتروکاردیوگراف که فعالیت مغز را اندازه گیری میکند ، 7 بیمار در حال مرگ را مورد ارزیابی قرار دادند.
دکتر چاولا در این تحقیقات متوجه شد که قبل از مرگ فعالیت امواج مغزی افزایش پیدا میکند که بین 30 ثانیه تا 3 دقیقه به طول میانجامد.
این فعالیت مشابه با چیزی است که در افراد کاملا هوشیار دیده میشود با این تفاوت که بیماران معمولا در حالت خواب بوده و هیچ فشار خونی نداشتند. درست بعد از این افزایش بیماران به طور کامل جان خود را از دست میدهد.
به نظر میرسد تحقیقات دکتر چاولا اولین توضیح برای علت تجربه نزدیک به مرگ باشد.
تلگراف ، 30 می
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
سیری در زندگی و مبارزات مرحوم آیت الله سید هادی خسروشاهی
شیخ سلار دیلمی سندی است بر قدمت تشیع در تبریز
ساختمان دادگاه عمومی خسروشاه کلنگ زنی شد
رییس جمهور بر بالین رهبر معظم انقلاب: عکس
فرمانده حوزه بسیج خسروشاه:دوران دفاع مقدس تمرین و آزمون ایثار بو
جلسه مدیران مدارس منطقه خسروشاه باحضور فرماندار برگزار شد
شعری بسیار زیبا در وصف امام مهربانی ها امام رضا (ع)
افتتاح پژوهش سرای دانش آموزی و مرکز بهبود اختلالات یادگیری امید
جلسه شورای اداری خسروشاه با حضور فرماندار تشکیل شد
بازدید سرزده مدیرکل آموزش و پرورش استان از مدارس منطقه خسروشاه
[عناوین آرشیوشده]