سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ و به مردى که از او خواست تا پندش دهد فرمود : ] از آنان مباش که به آخرت امیدوار است بى آنکه کارى سازد ، و به آرزوى دراز توبه را واپس اندازد . در باره دنیا چون زاهدان سخن گوید ، و در کار دنیا راه جویندگان دنیا را پوید . اگر از دنیا بدو دهند سیر نشود ، و اگر از آن بازش دارند خرسند نگردد . در سپاس آنچه بدان داده‏اند ناتوان است ، و از آنچه مانده فزونى را خواهان . از کار بد باز مى‏دارد ، و خود باز نمى‏ایستد ، و بدانچه خود نمى‏کند فرمان مى‏دهد . نیکوان را دوست مى‏دارد ، و کار او کار آنان نیست و گناهکاران را دشمن مى‏دارد ، و خود از آنان یکى است . مرگ را خوش نمى‏دارد ، چون گناهانش بسیار است و بدانچه به خاطر آن از مردن مى‏ترسد در کارست . اگر بیمار شود پیوسته در پشیمانى است ، و اگر تندرست باشد سرگرم خوشگذرانى . چون عافیت یابد به خود بالان است ، و چون گرفتار بلا شود نومید و نالان . اگر بلایى بدو رسد ، به زارى خدا را خواند ، و اگر امیدى یابد مغرور روى برگرداند . در آنچه در باره آن به گمان است ، هواى نفس خویش را به فرمان است ، و در باره آنچه یقین دارد در چیرگى بر نفس ناتوان . از کمتر گناه خود بر دیگرى ترسان است ، و بیشتر از پاداش کرده او را براى خود بیوسان . اگر بى نیاز شود سرمست گردد و مغرور ، و اگر مستمند شود مأیوس و سست و رنجور ، چون کار کند در کار کوتاه است و چون بخواهد بسیار خواه است . چون شهوت بر او دست یابد گناه را مقدّم سازد ، و توبه را واپس اندازد و چون رنجى بدو رسد از راه شرع و ملّت برون تازد . آنچه را مایه عبرت است وصف کند و خود عبرت نگیرد ، و در اندرز دادن مبالغه کند و خود اندرز نپذیرد . در گفتن ، بسیار گفتار ، و در عمل اندک کردار در آنچه ناماندنى است خود را بر دیگرى پیش دارد ، و آنچه را ماندنى است آسان شمارد . غنیمت را غرامت پندارد و غرامت را غنیمت انگارد . از مرگ بیم دارد و فرصت را وامى‏گذارد . گناه جز خود را بزرگ مى‏انگارد و بیشتر از آن را که خود کرده ، خرد به حساب مى‏آرد ، و از طاعت خود آن را بسیار مى‏داند که مانندش را از جز خود ناچیز مى‏پندارد . پس او بر مردم طعنه زند و با خود کار به ریا و خیانت کند با توانگران به بازى نشستن را دوست‏تر دارد تا با مستمندان در یاد خدا پیوستن . به سود خود بر دیگرى حکم کند و براى دیگرى به زیان خود رأى ندهد ، و دیگران را راه نماید و خود را گمراه نماید . پس فرمان او را مى‏برند و او نافرمانى مى‏کند . و حق خود را به کمال مى‏ستاند و حق دیگرى را به کمال نمى‏دهد . از مردم مى‏ترسد ، نه در راه طاعت خدا و از خدا نمى‏ترسد در راه طاعت بنده‏ها . [ و اگر در این کتاب جز این گفتار نبود ، براى اندرز بجا و حکمت رسا ، و بینایى بیننده و پند دادن نگرنده اندیشنده بس مى‏نمود . ] [نهج البلاغه]
 
پنج شنبه 89 اردیبهشت 30 , ساعت 6:54 عصر

 

اگرچه درباره‌ این اطلس در سطح بین الملل دیدگاه‌های مثبتی ارائه شده اما متاسفانه ناشر این کتاب نام فارس یا Persian را از نقشه‌های کتاب حذف کرده است.

دست‌اندرکاران فراهم‌آوری منابع کتابخانه‌ مجلس، بزرگترین اطلس یا فرهنگ جهان‌نما به‌ نام «زمین» (Earth) را در جهت تکمیل و تجهیز منابع کتابخانه‌ای خریداری کردند. این اطلس ارزشمند در سال 2008 و از سوی انتشارات سیدنی استرالیا منتشر شده است.

اطلس زمین 18 کیلوگرم وزن دارد و در قطع 610 در 469 میلی‌متر مربع، با 576 صفحه و دربرگیرنده 154 نقشه طراحی و چاپ شده و دارای 800 تصویر و عکس از نقاط مختلف جغرافیایی است.

بنابراین گزارش اگرچه درباره‌ این کتاب در سطح بین الملل دیدگاه‌های مثبتی ارائه شده اما متاسفانه ناشر نام فارس یا Persian را از نقشه‌های این کتاب حذف و تنها از واژه‌ی خلیج یا The Gulf استفاده کرده است. البته ناگفته نماند که در پایان این اطلس در بخش ایندکس(نمایه) مدخلی به نام Persian Gulf  وجود دارد که بدون ارائه‌ جایگاه آن در این اطلس، آن را به مدخل The Gulf ارجاع داده است! همچنین متأسفانه اتحادیه‌ بین‌المللی نقشه‌کشی در سال 2009(1388) همین اطلس را به عنوان بهترین اطلس جهان‌نما معرفی کرد.  

کتابخانه مجلس با اذعان به مفید بودن این اطلس برای تجهیز کتابخانه، مجدانه در پی تغییر اشتباهات فاحش این کتاب مرجع است.



لیست کل یادداشت های این وبلاگ