سفارش تبلیغ
صبا ویژن
جستجوی دانش برای خدای همراه با نشان نیکو و عمل شایسته، بخشی از پیامبری است . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
 
پنج شنبه 93 مرداد 30 , ساعت 12:0 عصر

سیمین بهبهانی

گفتا که می بوسم تو را ، گفتم تمنا می کنم

گفتا اگر بیند کسی ، گفتم که حاشا می کنم

گفتا ز بخت بد اگر ، ناگه رقیب آید ز در
گفتم که با افسونگری ، او را ز سر وا می کنم

گفتا که تلخی های می گر نا گوار افتد مرا
گفتم که با نوش لبم ، آنرا گوارا می کنم


گفتا چه می بینی بگو ، در چشم چون آیینه ام
گفتم که من خود را در آن عریان تماشا می کنم


گفتا که از بی طاقتی دل قصد یغما می کند
گفتم که با یغما گران باری مدارا می کنم


گفتا که پیوند تو را با نقد هستی می خرم
گفتم که ارزانتر از این من با تو سودا می کنم

گفتا اگر از کوی خود روزی تو را گفتم برو
گفتم که صد سال دگر امروز و فردا می کنم

سیمین بهبهانی

 


سه شنبه 93 مرداد 21 , ساعت 5:58 عصر

 فرمانده بسیج خسروشاه در حاشیه برگزاری رزمایش تذکر لسانی فریضه امر به معروف و نهی از منکر گفت: پیام رزمایش، تذکر لسانی، پیام مهربانی و وظیفه همگانی است.

 تذکر لسانی، پیام مهربانی و وظیفه همگانی است

 حسن باقری با اشاره به فرمایش رهبر فرزانه انقلاب در نامگذاری امسال و تاکید ایشان بر فرهنگ، هدف از برگزاری رزمایش تذکر لسانی فریضه امر به معروف و نهی از منکر را اجرای فرازهایی از فروع دین و آمادگی نیروهای بسیجی برای اجرای ماموریت های فرهنگی دانست.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، حفظ جایگاه حجاب و عفاف را در جامعه اسلامی از اهم وظایف دینی، شرعی و اخلاق حسنه  عنوان و بیان کرد: جامعه ای که حجب و حیا در آن جاری است بزه و گناه از آن جامعه رخت برمی بندد.

باقری آثار زیان بار ماهواره(دجالواره) را نه تنها در جامعه اسلامی بلکه در جامعه بشری بسیار خطرناک و ویرانگر ارزیابی و با توجه به فرمایش های رهبری تاکید کرد: برنامه های ماهواره تیرهای زهراگینی است که هستی بشریت را به نشانه رفته است.

رزمایش تذکر لسانی فریضه امر به معروف و نهی از منکر واحدهای ثابت و سیار خسروشاه با رمز «یازهرا یازهرا» همزمان با تمرین تورهای ایست و بازرسی، برای ارتقا توان رزمی نیروهای بسیجی در راستای مقابله با هرگونه تهدید نرم و سخت اجرا شد.

منبع : خبرگزاری بسیج


سه شنبه 93 مرداد 21 , ساعت 5:49 عصر

به منظور بررسی و تصمیم گیری در خصوص مسائل آموزشی و پرورشی، با حضور اعضای شورا جلسه شورای آموزش و پرورش برگزار شد.

سالار نیوز

در این جلسه آقا ی الهیاری بخشدار محترم خسروشاه با اشاره به جایگاه و تاثیر گذاری آموزش و پرورش به عنوان مهمترین دستگاه در تمامی ابعاد در رشد و تعالی کشور گفت : آموزش وپرورش زیر بنای رشد و توسعه همه جانبه بوده و امید واریم با برنامه ریزی دقیق و هدفگذاری اصولی بتوانیم در راستای تحقق اهداف و برنامه های آموزش و پرورش تلاش کنیم.در ادامه آقای پور شریف رئیس محترم اداره و دبیر شورا با تبریک انتصاب آقای الهیاری به سمت بخشداری خسروشاه از همکاری و تلاش های آقای نوروزی بخشدار سابق تشکر کردند و گزارشی از وضعیت آموزشی و پرورشی منطقه را به حضور اعضای محترم ارائه نمودند.که عناوین مهم آن بشرح ذیل می باشد:

1-پی گیری در جذب اعتبار لازم برای تجهیز و آماده سازی پژوهش سرای دانش اموزی و مرکز یاد گیری LD بالغ بر 340 میلیون ریال

2-پی گیری لازم برای جذب اعتبارات عمرانی و انجام تعمیرات   مدارس از طریق اداره کل نوسازی مدارس

3- برگزاری اردوهای طرح هجرت برا ی انجام تعمیرات و زیبا سازی مدارس .

5-پیگیری پروژه های عمرانی فضا های اموزشی و پرورشی از اداره کل نوسازی و هماهنگی با خیرین مدرسه ساز منطقه

6-را ه اندازی ستاد اسکان مسافرین فرهنگی ، 7- توزیع 10 دستگاه خودرو از طریق شرکت لیزینگ صندوق ذخیره فرهنگیان در بین همکاران 8- کاهش مدت انتظار وام ضروری اداره از 9 ماه به 4 ماه   9- درخواست کانکس  دوکلاسه برای تامین نیاز مدرسه ابتدائی پسرانه رادار.

10 – بهره مندی از مشارکت خیرین برای احداث مدرسه در محل زمین کودکستان سابق و نیز احداث سالن ورزشی برای دبیرستان امام خمینی

11-کسب رتبه اول سر گروههای استانی دربین مناطق هم شان و رتبه دوم استانی.

با توجه به تراکم زیاد دانش اموز در مدرسه شهید نامجو با برنامه ریزی و کسب مجوز از استان دانش اموزان پایه ششم به مدرسه کوثر منتقل خواهند شد و دبیران نیز بطور تخصصی تدریس خواهند نمود.

در ادامه با توجه به نقش و اهمیت برگزاری کلاس های آموزش خانواده مقرر گردیدبا برنامه ریزی لازم و همکاری شهرداری در سال تحصیلی 94-93 کلاس آموزش اولیا برگزار شود.

با عنایت به ضرورت تقویت پایه تحصیلی و آموزش مفاهیم دروس در دوره ابتدائی و توانمند سازی دانش آموزان ، کلاس های تقویتی در طول سال برای دانش آموزان علاقمند برگزار شود.


دوشنبه 93 مرداد 20 , ساعت 12:0 عصر

عبدالحمید بن عیسی، خسروشاهی، عبدالحمید بن عیسی، ملقب به شمس‌الدین، حکیم و فقیه شافعی قرن ششم و هفتم است.

وی در 580 در خسروشاه (خسروشهر کنونی) در حوالی تبریز به دنیا آمد. [1] خسروشاهی از شاگردان فریدالدین داماد نیشابوری و همچنین یکی از بهترین شاگردان فخررازی (متوفی 660) بود و کلام و اصول فقه را نزد وی که خود از پیروان سنّت امام‌الحرمین جوینی بودــ فراگرفت. [2] [3] [4] وی استاد خود، فخررازی، را بسیار ارج می‌نهاد و به برتری او در علوم عقلی و فضیلت غزالی در علوم نقلی تصریح داشت. [5] خسروشاهی حدیث را نزد مؤیدبن علی طوسی (متوفی 617) آموخت و از او حدیث نقل کرد. [6] او پس از مرگ فخررازی به شام رفت و نزد ملک ناصر صلاح‌الدین (متوفی 656)، حاکم کَرَک، مقیم شد. خسروشاهی نزد ملک ناصر بسیار گرامی بود، چنان‌که ملک ناصر با احترام به مجلس او وارد می‌شد و از او کلام و حکمت می‌آموخت. [7] [8] خسروشاهی در اواخر عمر ، دمشق را برای اقامت برگزید و در 652 در آن‌جا درگذشت و به خاک سپرده شد. [9] [10] [11] او معاصر خواجه نصیرالدین طوسی (متوفی 672) بود و ظاهرآ با یکدیگر مکاتبه داشتند. رساله‌ای از خواجه نصیرالدین طوسی باعنوان الاسئلة‌النصیریة وجود دارد که خواجه در آن، چند سؤال فلسفی در باب علت و معلول ، حرکت و رابطه نفس و بدن از خسروشاهی پرسیده که ظاهرآ پاسخی نگرفته و بعدها صدرالمتألهین در رساله‌ای به آن‌ها پاسخ داده است. رساله خواجه و پاسخ ملاصدرا هر دو، در حاشیه کتاب مبدأ و معاد در سال 1314 به طبع رسیده است. [12] [13]
زین‌الدین‌بن مُرَحّل/ مُرَجّل (متوفی 671)، خطیب دمشق، از شاگردان وی بوده و نزد او کلام و اصول آموخته است. احمدبن یوسف لَبلی (متوفی 691)، از دیگر شاگردان او، شماری از کتب فخررازی را نزد وی خوانده است. یعقوب‌بن اسحاق کَرَکی مشهور به ابن‌القفّ (متوفی 685) و ابواحمد دِمْیاطی (متوفی 705) نیز از شاگردان وی بوده‌اند. [14] [15] [16] [17] [18]

 

به دلیل احاطه خسروشاهی بر بسیاری از معارف و علوم ، به او عنوان فیلسوف ، متکلم ، محدّث ، فقیه و طبیب داده‌اند. ذهبی[19] وی را متبحر در فلسفه و ابن‌کثیر[20] وی را از مشاهیر متکلمان خوانده است. نام او در طبقات فقهای شافعی درج شده، [21] اما درباره طبیب بودن او گزارش چندانی به دست نیامده است جز این‌که نوشته‌ای درباره اصول طبی به او نسبت داده‌اند. [22] ظاهرآ خسروشاهی در منطق نیز صاحب رأی بود، چنان‌که ابن‌تیمیّه [23] به اشکالات او درباره برخی انواع کلی اشاره کرده است.


مختصرالمهذّبِ ابواسحاق شیرازی (متوفی 476) در فروع فقه شافعی ، تتمة‌الآیات البیناتِ فخررازی و تلخیص شفاء ابن‌سینا [24] [25] از آثار وی است. گفته می‌شود در اثر اخیر، خسروشاهی اشکالات عمده‌ای بر ابن‌سینا کرده است. [26] از تلخیص شفاء با عنوان مختصر المقالات نیز یاد شده، [27] اما با توجه به این‌که ابن‌سینا کتابی به نام مقالات نداشته، احتمالا تلخیصِ بخش مقولات منطق شفاء موردنظر بوده است. [28]دانش‌پژوه ، [29] نسخه‌ای از این اثر معرفی کرده [30] که در کتابخانه مجلس موجود است. اما این نسخه با عنوان دقیق عون‌اخوان‌الصفا علی فهم کتاب الشفا، متعلق به بهاءالدین محمد اصفهانی، معروف به فاضل هندی (متوفی 1173)، است و انتساب آن به خسروشاهی نادرست است [31]یحیی مهدوی نیز در فهرست نسخه‌های مصنّفات ابن‌سینا، [32] از قول ابن‌قاضی شهبه، به‌تلخیص شفاء خسروشاهی اشاره کرده اما نسخه‌ای از آن را معرفی نکرده است.

 

(1) ابن ابی‌اصیبعه، عیون الأنباء فی طبقات الأطباء، چاپ امرؤالقیس‌بن طحان (آوگوست مولر)، گونیگسبرگ و قاهره 1299/1882، چاپ افست انگلستان 1972.
(2) ابن‌تغری بردی، النجوم‌الزاهرة فی ملوک مصر والقاهرة، قاهره (1383) ـ1392/ (1963) ـ1972.
(3) ابن‌تیمیه، کتاب‌الرّدّعلی‌المنطقیین، چاپ عبدالصمد شرف‌الدین کتبی، بمبئی 1368/1949.
(4) ابن‌عبری، تاریخ مختصرالدول، چاپ انطون صالحانی، لبنان 1403/1983.
(5) ابن‌فُوَطی، تلخیص مجمع‌الآداب فی معجم‌الالقاب، ج4، قسم 3، چاپ مصطفی جواد، (دمشق 1965).
(6) ابن‌قاضی شهبه، طبقات‌الشافعیة، چاپ حافظ عبدالعلیم‌خان، بیروت: عالم‌الکتب، 1407/1987.
(7) ابن‌کثیر، البدایة و النهایة، بیروت 1411/1990.
(8) ابن‌مقفع، المنطق، چاپ محمدتقی دانش‌پژوه، تهران 1357ش.
(9) عبدالرحیم‌بن حسن اسنوی، طبقات‌الشافعیة، چاپ کمال یوسف حوت، بیروت 1407/1987.
(10) محمدتقی دانش‌پژوه، فهرست میکروفیلمهای کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران، ج1، تهران 1348ش.
(11) محمدبن احمد ذهبی، العبر فی خبر من غبر، ج5، چاپ صلاح‌الدین منجد، کویت 1386/1966.
(12) سبط‌ابن‌جوزی، مرآة‌الزمان فی تاریخ‌الاعیان، ج8، حیدرآباد، دکن 1951ـ1952.
(13) عبدالوهاب‌بن علی سبکی، طبقات‌الشافعیة الکبری، چاپ محمود محمد طناحی و عبدالفتاح محمد حلو، (قاهره) 1964ـ (1976).
(14) محمدبن ابراهیم صدرالدین شیرازی (ملاصدرا)، مجموعه رسائل فلسفی صدرالمتألهین، چاپ حامد ناجی اصفهانی، تهران 1375ش.
(15) صفدی، الوافی.
(16) احمدبن یوسف لبلی، فهرست‌اللبلی، چاپ یاسین یوسف عیاش و عواد عبدربه ابوزینه، بیروت 1408/1988.
(17) محمدتقی مدرس رضوی، احوال و آثار ابوجعفر محمدبن محمدبن‌الحسن‌الطوسی، تهران 1354ش.
(18) یحیی مهدوی، فهرست نسخه‌های مصنّفات ابن‌سینا، تهران 1333ش؛


شنبه 93 مرداد 4 , ساعت 9:0 صبح



لیست کل یادداشت های این وبلاگ