یکی از بازیگران سینما که دادخواست ابطال عقد دائم خود از همسرش را ارائه کرده بود، با حکم دادگاه تجدیدنظر به ادامه زندگی مشترک محکوم شد.
مدتی قبل یکی از بازیگران سینما و تلویزیون با حضور در مجتمع قضایی خانواده، دادخواست ابطال عقد خود و همسرش را ارائه کرد.
این بازیگر مدعی شد 12 سال قبل با همسرش که بعد از سالها از یکی از کشورهای اروپایی به ایران بازگشته بود، ازدواج کردم.
وی در ادامه اظهاراتش به قاضی دادگاه خانواده گفت: مدتی قبل متوجه شدم که همسرم زمانی که با من ازدواج کرد، همزمان در عقد شوهر سابقش نیز بوده است. به همین دلیل خواستار ابطال عقد دائم خود با این خانم هستم.
دادگاه خانواده با توجه به اظهارات این بازیگر، حکم ابطال عقد دائم وی و همسرش را صادر کرد اما با شکایت همسر این بازیگر به رأی دادگاه، پرونده برای رسیدگی به دادگاه تجدیدنظر ارجاع داده شد.
همسر این بازیگر مدارک و مستندات خود را به دادگاه تجدیدنظر ارائه کرد و مدعی شد که 5 سال قبل از ازدواج دوم، از همسر اولش جدا شده است که این مدارک را سفارت ایران در کشور محل زندی وی تأیید کرده بود.
اینبار دادگاه تجدید نظر، حق را به همسر بازیگر داد و رأی دادگاه بدوی را به نفع همسر بازیگر نقض کرد.
همسر این بازیگر مدعی شد که اظهارات شوهرش نادرست است و او برای فرار از پرداخت 500 سکه مهریه، تصمیم گرفته است با این ترفند از او جدا شود.
ایسنا نوشت:
دکتر غلامرضا حیدری در آستانه هفته جهانی بدون دخانیات با اشاره به آخرین آمار موجود در رابطه با جمعیت زنان و مردان سیگاری کشور گفت: بررسیها نشان میدهد که از کل جامعه بالای 15 سال کشور، حدود 3 درصد زنان و حدود 25 درصد مردان سیگاری هستند که جمعیت زنان سیگاری در مقایسه با مردان کمتر است. همچنین زنان ایرانی در مقایسه با زنان دیگر کشورها، کمتر سیگار مصرف میکنند.
وی ادامه داد: هرچند مصرف سیگار در قشر جوان تقریبا رو به افزایش است اما در مقایسه با 20 سال گذشته زنان جوان، بیشتر سیگار مصرف میکنند که این امر نگران کننده و زنگ خطری برای آینده است. از آنجا که زنان مادران آینده هستند و میتوانند نقش آموزشی تاثیرگذاری در فرزندان داشته باشند، مصرف سیگار در آنها از اهمیت زیادی برخوردار است؛ به طوری که در صورت افزایش مصرف در آنها باید در انتظار نسلی با سیگاریهای بیشتری باشیم.
حیدری جریانات فمینیستی سالهای 70 - 60 میلادی در اروپا و مطرح شدن برابری زن و مرد در آن سالها را فرصتی برای گسترش فعالیت کمپانیهای دخانیاتی و برنامهریزی آنها برای سیگاری کردن زنان عنوان کرد و گفت: در خلال چند دهه گذشته مصرف دخانیات در مردان دنیا در یک حد متوسط ثابت مانده اما در زنان افزایش یافته است؛ چرا که در این سالها کمپانیهای دخانیاتی دقت و برنامهریزی خود را برای سیگاری کردن قشر زنان که نصف یک جامعه را تشکیل میدهند، منعطف کرده و از تمرکز روی مردان خارج شدند.
وی ادامه داد: کمپانیهای دخانیاتی از این جریانات فمینیستی سوء استفاده کرده و سیگار را یک رفتار مردانه و مناسب مطرح کردند. بر این اساس است که امسال سازمان بهداشت جهانی بواسطه در نظر گرفتن شعار «جنسیت و دخانیات با تاکید بر حفاظت زنان در مقابل استعمال دخانیات» در روز جهانی بدون دخانیات، این عمل را در جوامع آگاه سازی کرده و به زنان هشدار میدهد که تحت تاثیر تبلیغات قرار نگیرند.
حیدری سیگارهایی با برندهای زنانه و نامهای معروف مد و عطر زنانه را از ترفندهای شرکتهای دخانیاتی برای جلب زنان به مصرف سیگار عنوان کرد و گفت: کمپانیهای دخانیاتی بواسطه چنین اقداماتی در نظر دارند زنان را تحت تاثیر قرار داده تا مصرف سیگار در آنها افزایش یابد که در صورت افزایش جمعیت زنان سیگاری، نسل بعدی افراد سیگاری بیشتری خواهد داشت. بنابراین لازم است در این زمینه اقدامات فرهنگی و پیشگیرانه بیشتری صورت گیرد.
وی با اشاره به افزایش مصرف سیگار در دو قشر زنان تحصیل کرده زیاد و تحصیل کرده کم جامعه، ادامه داد: هر چند در این دو گروه افزایش مصرف مشاهده میشود، اما در افراد تحصیل کرده این افزایش مصرف بیش از قشر عام است. حیدری گفت: هیچ ضمانتی وجود ندارد که تاهل یا بچهدار شدن باعث ترک سیگار شود. هر چند که ممکن است زنان در دوران بارداری یا شیردهی موقتا سیگار را کنار بگذارند.
سایت حامی دولت جهان نیوز نوشت:
فاطمه معتمدآریا ، پس از عنایت و مهرورزی برخی مسؤولان مبنی بر اجازه خروجش از کشور، بلافاصله در فرانسه و در جشنواره کن، بدون حجاب اسلامی حاضر شد.
به گزارش خبرآنلاین، مراسم پایانی این جشنواره عصر روز شنبه اول خرداد ماه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیران سینمایی و جمعی از سینماگران در تالار وحدت برگزار شد.
بخش ابتدایی مراسم به سخنان محمد حسینی، وزیر ارشاد اختصاص پیدا کرد. حسینی در آغاز سخنان خود گفت: «اگرچه فیلمهای ساخته شده یک دقیقهای هستند، اما فشرده مطالعات و کارهای فراوانی است که صورت گرفته و همانطور که کوتاه سخن گفتن خیلی سخت است، کارهای هنری هم اگر در قالب فیلم کوتاه ارایه شود، بسیار دشوار است. انتخاب یک تیتر، یک عنوان و نام یک کتاب بسیار سخت است و اینکه آدم در یک دقیقه بتواند منظور خودش را منتقل کند و یک پیام داشته باشد واقعا جای تقدیر دارد.»
ابراهیم داروغه?زاده، دبیر جشنواره، در سخنانی درباره برگزاری این جشنواره سخن گفت: «حدود 80 درصد درآمدها در کشور خرج مصرف و تنها حدود 20 درصد صرف توسعه میشود و با این روندی که در پیش گرفتهایم به توسعه مدنظرمان نمیرسیم. قسمت عمده مخاطبین اصلاح الگوی مصرف مسئولان هستند. اهالی هنر میتوانند در جهت فرهنگسازی با خلق آثار قدم بردارند و با افزایش آگاهی باعث تغییر نگرش و تغییر رویه شود و موسسه رسانههای تصویری با برگزاری این جشنواره گامی در این راستا برداشته است. تعداد آثار ارسالی به جشنواره اصلاح الگوی مصرف 400 فیلم بوده و امیدوارم این آثار به زودی وارد شبکه نمایش خانگی شود و تلویزیون نیز برای پخش آنها اقدام کند.»
جوایز ویژه به فیلمهای «سفید مثل کاغذ» ساخته سعید امینیمهر، «برکت» به کارگردانی سیدمجتبی فیادت، «سیب» ساخته علی شاهحاتمی، «اتومبیلهای تکسرنشین» کیارش دالوند و «گام» به کارگردانی مهیار خسروانی تهرانی اهدا شد. بهترین ایده «سفر ماه» محمد ابراهیمیان و «زمان اثر» شادمهر راستین معرفی شد. در بخش تجربی فیلمهای «خانه روی آب» به کارگردانی هومن سیدی و «غذا دادن به بچه» به کارگردانی بیژن میرباقری. انیمیشین «رستم» به کارگردانی نیما میگولی و کامیار خسروی و «آبراه» ساخته محمود مهدیخانی معرفی شد وبهترین تیزر «کم مصرف قهرمان» ساخته میلاد حاتم، بهترین فیلم دانشجویی «لبخند روشن» به کارگردانی حمیدرضا بهاری. در این جشنواره جایزه ویژه به فیلم «نخستین گام» ساختهی مهیار خسروانی تهرانی تعلق گرفت.
محققان معتقدند استرس همیشه هم چیز بدی نیست. اگرچه استرس مداوم یا شدید میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، فشار خون بالا و دیگر بیماریها را افزایش دهد، مطالعات دانشمندان نشان میدهد استرس در حد متوسط میتواند برای سلامت شما فوایدی هم داشته باشد.
کن رابینس استاد روانشناسی دانشگاه ویسکانسین مدیسون در این باره گفت: جنبه های مثبت استرس مورد توجه قرار نگرفته است.زمانی که شما استرس دارید، غدههای فوق کلیوی شما چند هورمون متفاوت از جمله آدرنالین ترشح میکند که باعث افزایش ضربان قلب و انرژی می شود. همچنین هورمون کورتیزول نیز میزان گلوکز را در جریان خون شما افزایش میدهد.
اگر این هورمونها برای مدت طولانی در بدن شما وجود داشته باشند، بعد از چند هفته یا چند ماه شما احساس بیماری خواهید کرد.
اما در صورتی که زمان استرس شما محدود باشد، برای مثال یک روز یا کمتر باشد ، باعث افزایش کارایی و قدرت مغز شما میشود.
استرس شما را باهوشتر میکند:
تحقیقاتی که در دانشگاه راکرفلر در نیویورگ انجام شدهاست نشان میدهد استرس باعث افزایش قدرت حافظه و یادگیری میشود که دلیل اصلی آن هم ترشح هورمون کورتیزول در مغز است.
استرس شما را اجتماعیتر میکند
زمانی که شما احساس استرس دارید، بدن شما هورمون اکسیتوسین را ترشح میکند که باعث افزایش تمایل به ارتباط و معاشرت با دیگران میشود. همین عامل سبب میشود که در زمانی که شما استرس دارید با دوستانتان تماس بگیرید.
پاول روش از کالج پزشکی نیویورک در یان باره گفت: زنان در هنگامی که استرس دارند بیشتر به دنبال حمایت اجتماعی میگردند. ملاقات با دوستان در این زمان میتواند باعث آرامتر شدن و کاهش میزان استرس شود.
استرس شما را سالمتر میکند
تحقیقات موسسه پزشکی استنفورد نشان میدهد استرسهای کوتاه مدت به بدن شما در مبارزه با بیماریها کمک میکند. این استرسها باعث افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن انسان میشود. بنابراین در زمانی که دچار استرسهای کوتاه مدت شدید نگران نباشید و به فواید محافظتی آن از بدنتان فکر کنید. اما اگر مدت زمان استرش ما طولانیتر شد، حتما سعی کنید برای کاهش آن اقدام کنید.
هلث
به گزارش خبرآنلاین به نقل از جهان دختر رییس مجلس خبرگان به این شایعات چنین پاسخ داد :
• طبق شایعات که با هدف ساخته و پخش شده اند، من کلی برج و ویلا و منزل و رستوران و حتی املاک دیگر در شهرهای مختلف ایران و لندن و کانادا دارم.
• ویلای آنچنانی در کلاردشت، کاخ در لندن، آزاد راه در کانادا، رسـتوران بـوف، سـاختمانی عظیم در شهرک غرب، اسب های بسیار و خیلی چیزهای دیگر که همگی اینها دروغ است.
• به گمان من بعضی افراد با در افتادن با انسان های بزرگ درپی ساختن شخصیتی کاذب برای خود و بزرگ شدن هستند، و با تخریب آقای هاشمی و عملکرد او به دنبال موفق جلوه دادن عملکرد ضعیف و بعضاً نادرست خود هستند، چون در ارزیابی ها و قضاوت ها، با این دوره مقایسه می شوند.
• آنها با تخریب ها و حملات به دنبال حذف هاشمی و یا یک هاشمی ضعیف هستند، ولی نمی دانند هاشمی یک فرد نیست که قابل حذف باشد بلکه یک تفکر است که جریان دارد. قصد دارند با تخریب ایشان روحیه اعتدال و میانه روی را به منظور ایجاد فضا برای اعمال تند خود در جامعه از بین ببرند.
• عده ای ما را بهانه کردند تا آقای هاشمی را حذف کنند در حالی که خانواده و فرزندان بسیاری از مسؤولین رده بالا نیز در این اعتراضات حضور داشته اند و حتی بعضی دستگیر شدند، که البته فوری آزاد شدند ولی اخبار آنها منعکس نشد. حضور آنها با حضور من چه فرقی دارد؟
• آقای احمدی نژاد سالهاست که می خواهد همه این سوء استفاده ها، رانت خواری ها و دزدی ها را افشا و ریشه کن کند، مگر شعارش همین نبود؟ ایشان و گروهش حداقل پنج سال است که به همه اسناد دسترسی دارند پس مستند ادعاهای ایشان چرا ارائه نشد؟ چرا کسی به ایشان نمی گوید این همه شعار دادی، افکار عمومی را مسموم کردی پس چرا ثابت نکردی؟ این است عدل اسلامی؟
ایسنا نوشت:
دانشیار گروه فارماکوگنوزی دانشکده داروسازی کرمان توصیه کرد: افراد مبتلا به چربی خون بالا، بهتر است، بادام زمینی مصرف کنند؛ زیرا بادام زمینی و کره آن، منبع خوب و باصرفهای از پروتئین هستند و بیشتر ویتامینها و املاحی را که به سختی به دست میآیند، تامین میکنند. دکتر فریبا شریفی فر در ادامه مطلب فوق گفت: ویتامینها و املاح موجود در بادام زمینی شامل اسید فولیک، ویتامین E، مس، سلینیوم، منیزیم، روی و همچنین رنگدانههای گیاهی و فیبر خوراکی هستند.
دکتر شریفی فر در مورد عوارض احتمالی چربی خون بالا گفت: یکی از مهمترین عوارض بالا رفتن چربی خون، عوارض قلبی عروق است. تحقیقات نشان میدهد که بالا بودن میزان چربی خون یکی از مهمترین عوامل برای ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب و بروز سکتههای قلبی است.
وی افزود: چربی خون بیش از حد باعث میشود که به تدریج در دیواره عروق رسوب کند و به تدریج جریان خون عروق به ویژه عروق قلبی کم و در نهایت قطع شود. به دنبال این روند، عضله قلب مستعد سکتههای قلبی و انفارکتوس قلبی میشود. در این میان LDL مهم ترین نقش را ایفا میکند، از دیگر عوارضی که بالا رفتن چربی خون را در پی دارد، میتوان سکته مغزی، نارسایی کلیه و التهاب پانکراس را نام برد.
دانشیار گروه فارماکوگنوزی دانشکده داروسازی کرمان اظهار داشت: پرهیز از رژیم غذایی پرچرب مانند چربیهای اشباع در روغن جامد، گوشتها به ویژه گوشت قرمز، لبنیات (خامه ، کره) و انواع شیرینیها و غذای سرخ شده در این افراد ضروری بوده و توصیه میشود غذاهای غنی از کربوهیدراتها را بیشتر مصرف کنند.
وی در ادامه افزود: مصرف سبزیجات، میوهها، نان و غلات سبوس دار، استفاده از انواع لبنیات کم چرب، استفاده از گوشت کم چرب و غذاهای غنی از فیبرهای محلول شامل انواع حبوبات و بقولات مانند لوبیا و عدس، سبزیجات و بعضی از میوهها باید بیشتر در دستور غذایی این بیماران قرار گیرد.
دانشیار گروه فارماکوگنوزی دانشکده داروسازی کرمان در پایان خاطرنشان کرد: فعالیت بدنی منظم و ساده از جمله کوهنوردی، پیاده روی، دوچرخه سواری باعث کنترل وزن افراد و جلوگیری از افزایش وزن و در نهایت ممانعت از افزایش چربی خون میشود. فعالیت بدنی باعث افزایش HDL و کاهش LDL میشود.
• آثار و کارکردهای خانواده
مارتین سلیگمن، روانشناس نامدار معاصر، در کتاب «کودک خوشبین» برای بدبینی و منفینگری که به عقیده او عادت ذهنی ریشهداری است که عواقب روانی و رفتاری گسترده و مصیبتباری دارد، چهار خاستگاه یا منبع برمیشمارد:
ـ توارث
ـ بدبینی والدین
ـ انتقادهای بدبینانه از جانب والدین، معلمان یا مربیان
ـ تجربیات ناگوار زندگی
اگر تمام یا حتی بخشی از تجربیات ناگوار زندگی را «بحرانها و آسیبهای خانوادگی» بدانیم، بیشتر منابع سازنده شخصیت یک فرد ریشه در خانواده دارند و اینک به اختصار به توضیح هر کدام میپردازیم:
• توارث، عاملی غیرقابل انکار
دانشمندان با استفاده از سه روش تولید مثل انتخابی، مطالعات مربوط به دوقلوها و مطالعات مربوط به فرزندخواندگی سعی میکنند تا سهم توارث را برای هر کدام از ویژگیهای آدمی به دست آورند. از طریق به کارگیری این روشهای علمی ثابت شده است که تقریباً همه خصوصیات انسانی بار ژنتیکی دارند، اما سهم توارثپذیری ویژگیهای جسمی مانند ترکیب چهره، قد، وزن و پس از اینها هوش و تواناییهای شناختی بیشتر است.
مطالعهای که در آن دوقلوهای همسان جدا از یکدیگر پرورش یافته و سپس در بزرگسالی به یکدیگر پیوسته بودند، نشان داد که آنان نه تنها در شباهت ظاهری، بلکه در گویشها، کارهای ذوقی و حتی در انتخاب حیوانات اهلی نیز مشابه بودند. سلیگمن با استشهاد به چندین گروهش مینویسد: «شاید یکی از شگفتآورترین یافتههای حاصل از مطالعه دوقلوها آن است که بین یک چهارم تا نیمی از ویژگیهای شخصیتی عمده ما از والدینمان به ارث میرسند. ویژگیهایی مانند افسردگی، رضایت شغلی، مذهبی بودن، آزادمنشی، اقتدارگرایی و شادمانی تنها معدودی از این خصوصیات هستند و حتی میزان تماشای تلویزیون و احتمال طلاق هم تا اندازهای ارثی هستند.»
لارنس پروین، مؤلف کتاب «شخصیت:نظریه و پژوهش»، حدود 40 تا 50 درصد از ویژگیهای شخصیتی را ارثی میداند، اما هشدار میدهد که از این برآوردها نباید نتیجه گرفت که اینگونه ویژگیها را نمیتوان تغییر داد. حتی قد که به نحوی معنیدار با ژنها تعیین میشود تحت تأثیر تغذیه محیطی میتواند تغییر کند، اما روشن است که دگرگونی صفات و خصوصیاتی که بار ژنتیکی دارند به سرعت و به آسانی صورت نمیگیرد.
لارسن و باس، نویسندگان کتاب «روانشناسی شخصیت» (2008) با استناد به مطالعاتی که با آزمون NEO صورت گرفته است هر پنج صفت بزرگ شخصیتی (Big Five) از جمله برونگرایی و روانرنجوری را تا اندازهای ارثی میدانند و بر این باورند که نوشیدن الکل، سیگار کشیدن، نگرشها، ترجیحات شغلی و حتی جهتگیری جنسی نیز کم و بیش بار توارثی دارند. این پژوهشگران در نتیجهگیری نهایی خود اعلام کردهاند که ویژگیهای شخصیتی 30 تا 50درصد ارثی و 50 تا 70درصد محیطی هستند.
• الگوهای خانوادگی، تاثیرگذاری بزرگ
«دوست صمیمی من به جز یک مورد خاص، فردی سالم و طبیعی بود. آن مورد غیرعادی، هراس زیادی بود که از تلفن داشت. هر گاه کسی به او زنگ میزد، خیس عرق میشد. او که فردی خونگرم و اجتماعی بود، با برداشتن گوشی تلفن نمیتوانست حتی کلمهای بر زبان بیاورد. او به این مشکل خود آگاهی داشت و به خاطر آن احساس خجالت میکرد، اما نمیتوانست منشأ آن را پیدا کند. نه حادثهای آسیبزا به وسیله تلفن، نه ممنوعیتی برای استفاده از تلفن در کودکی و نه هیچ اتفاق دیگری را به خاطر نمیآورد تا اینکه روزی در یک جشن خانوادگی که من در آشپزخانه آنها کمک میکردم پدرش را برای پاسخ دادن تلفن صدا کردند. با شگفتی متوجه شدم که آن مرد بزرگ و خوشصحبت، که تا آن لحظه با گرمی و شوخطبعی با من صحبت میکرد، از عرق خیس شد و زبانش بند آمد. آن روز بود که ارتباط این رفتار پدر و پسر را فهمیدم. دوستم هراس پاسخ دادن به تلفن را آرام آرام در طول سالها از پدر خود آموخته بود.» (کودک خوشبین، ص 123). فرزندان سبک تبیین رویدادهای زندگی را که پایه بدبینی و خوشبینی آنها است، قطره قطره از والدین خود میگیرند و آن را جذب وجود خود میکنند. سلیگمن میان خوشبینی یا بدبینی مادر و فرزندان ـ چه پسر، چه دختر ـ همبستگی قدرتمندی پیدا کرده است. این تأثیرپذیری درازمدت و عمیق از والدین را میتوان در جهتگیریهای سیاسی، هنری، ارزشی، مذهبی، نحوه پوشش، ابراز هیجانها و شیوههای کنار آمدن با فشارهای روانی مشاهده کرد. به عقیده مایکل جافه، نویسنده کتاب «نوجوانی»(1998)، در شروع و ادامه سوء مصرفِ مواد یک نوجوان، پدر و مادر او و خواهران و برادران بزرگترش بیشترین تأثیر را دارند. (ص 521).
بخشی از بیبندوباریهای جنسی و از جمله خیانت به همسر نیز میتواند با یادگیری مشاهدهای که همان تأثیر آرام آرام رفتار الگو بر شکلگیری رفتار فرد است بیان شود. پیامبر بزرگوار اسلام (ص) میفرمایند: «خوشا به حال کسی که مادرش زنی پاکدامن باشد.»
• روش تربیتی والدین، آیندهساز شخصیت فرد
از میان انواع رفتارهای پدر و مادر که مستقیم بر فرزندان اثر میگذارند سبک دلبستگی و شیوه فرزندپروری بیشتر بررسی شده است.
دلبستگی (attachment) تعامل هیجانی بین دو نفر است که آنها را از لحاظ جسمی و مکانی به هم پیوند میزند و تداوم میدهد. کودکان به اولین مراقب خود که عمدتاً مادرشان است دلبسته میشوند، ولی به پدر، مادربزرگ و پدربزرگ نیز دلبستگی پیدا میکنند. دلبستگی برای زنده ماندن و رشد سالم اطفال ضروری است. روانشناسان با مشاهدات دقیق و پیگیر به سه نوع سبک یا کیفیت دلبستگی کودکی دست یافتهاند: دلبستگی ایمن، دلبستگی دوریجو و دلبستگی مقاوم. پژوهشها نشان داده است که کیفیت دلبستگی فرد به مادرش در دوران کودکی بر تمامی روابط شخصی و میانفردی آینده او از جمله بر چگونگی ارتباط او با همسرش تأثیر میگذارد. پدران و مادران از نظر شیوه فرزندپروری، یعنی به کاربردن روشهای مستقیم تربیتی، به چهار گروه بیتوجه، مستبد(زورگو)، آسانگیر و مقتدر تقسیم میشوند.
هر کدام از این شیوههای تربیتی، شخصیت متناسب خود را بار میآورد و رشد میدهد، به گونهای که آثار آن در همه مراحل زندگی آشکار میشود و ادامه مییابد. (برای توضیح بیشتر، مقاله نگارنده با عنوان «پدرومادرهای متفاوت» را در شماره 9 سپیده دانایی بخوانید.)
• بحرانها و آسیبهای خانوادگی و ضرورت بررسی دقیق
پژوهشها نشان دادهاند که درگیریها و تعارضهای پدر و مادر در زندگی زناشویی فرزندان آنها تکرار میشود. هولمن و همکارانش، در مقالهای که در شماره 43 مجله «روابط خانوادگی» منتشر شده است (1994) از بررسیهای گوناگون علمی نتیجه گرفتهاند که کیفیت ازدواج و زندگی مشترک پدر و مادر، پیشبینیکننده ثبات و رضایت زناشویی فرزندان آنها است. امبولیت و رایس نیز در مجله «فرایند خانواده» شماره 28 (1989) از یافتههای پژوهشی خود نتیجه گرفتهاند که گرمی و صمیمیت در محیط خانواده، زمینهساز روابط صمیمانه و مهرآمیز در ازدواج فرزندان است. باربارا دی.آنجلیس در کتاب ارزنده «آیا تو آن گمشدهام هستی؟» آثار زیانبخش 6 بحران خانوادگی را بر زندگی زناشویی کودک آسیبدیده توضیح میدهد. در جدول زیر این ضربههای روحی دوران کودکی و پیامدهای رفتاری و روانی هر کدام را در بزرگسالی و بهخصوص در زندگی خانوادگی فرد آسیبدیده نشان دادهایم.
به گزارش خبرآنلاین، همسر شهید همت که در انتخابات ریاست جمهوری گذشته از یکی از کاندیداهای مغلوب حمایت کرده بود، در حاشیه تبیین خاطراتش از ابراهیم همت در سالروز فتح خرمشهر، گریزی هم به مسائل روز جامعه زد و انتقاداتی را از نحوه برخورد با دختران در خیابانها، گسترش فضای افترا و بستن غرفه کتاب آیت الله بهشتی در نمایشگاه کتاب مطرح کرد.
بخشی از خاطرات وی که در گفتوگو با ایلنا آمده است را میخوانید:
- در قضیه حجاب من به عنوان فردی که حجاب کامل دارم همیشه به دوستان میگویم که آیا اگر اکنون حکومت پیامبر(ص) یا امیرالمومنین(ع) بود با زنان جامعه ما اینگونه برخورد میشد. من خودم بارها وقتی در خیابان عبور میکنم و میبینیم به آن شکل با دختران جوان برخورد میشود، در گوشهای میایستم و گریه میکنم.
- در زمان جنگ در مراسمی بودیم که یکی از خانمهای حاضر حجاب خود را به درستی و آنگونه که باید رعایت نکرده بود. همت هول کرد که من باید چه کار کنم؟ به او گفتم اسلام به تو میگوید چه کار کن؟ از من خجالت کشید گفت راست میگویی.
- اگر شهدای ما بودند آیا اجازه میدانند اینگونه تهمت و افترا در جامعه زده شود؟ اجازه میدانند نمایشگاه کتاب بدون غرفه کتابهای آیتالله شهید بهشتی برگزار شود؟ به راستی اگر حکومت پیامبر(ص) بود با منتقدین اینگونه رفتار میشد؟ اگر ما رفتار خلافی در جامعه میبینیم، به این خاطر است که دید ایدئولوژیک نسبت به زندگی نداریم.
- دید ایدئولوژیک مانع از دروغگویی میشود و جلوی تهمت و افترا را میگیرد. ما تلاش کردیم برای پیاده کردن اخلاق اسلامی و علوی در جامعه و من به عنوان همسر شهید تعارف ندارم و این ایدهآل را همه جا دارم.
- همت 29 ساله دلش برای بسیجیهای 14 و 15 سالهای که میجنگیدند میسوخت و میگفت: "چرا همسنهای ما و بزرگترهای ما نمیآیند که باید بار جنگ بر دوش این نوجوانان بیفتد".
- روزهای آخر نمیدانم چه بر همت میگذشت و نمیدانم چه بر جنگ میگذشت، فقط میدانم روزی به من گفت وضعیت جنگ به جایی رسیده که نه فقط به خاطر اعتقادات و آب و خاک، که حداقل به خاطر ناموسمان باید بجنگیم.
- همت عاشق مردمش بود. اگر میخواهید میزان عشق همت به مردم را ببینید، بروید ببینید همت با کردها چگونه برخورد میکرد. یکی از کردها که بعداً به درجه شهادت نائل شد به شهید همت گفته بود که شیعهها به من میگویند سنی ولی من و تو که هر دو شبیه هم هستیم.
- فکر میکنم اگر همت بعد از جنگ زنده میماند، نه به صورت شعار و تظاهر و ریاکاری بلکه واقعا بیشتر وقت خود را برای خدمت به مردم میگذاشت و مطمئناً به ادامه تحصیل بسیار اهمیت میداد. اگر جنگ به پایان میرسید و همت به شهادت نمیرسید، به مناطق جنگی باز میگشت و هر کاری میکرد در همان مناطق بود.
- من به یکی از بچهها که از نظر سیاسی تفکرات متفاوتی با من داشت گفتم زمانی مشکل ما با برخی افراد مشکل سیاسی بود، کنار گذاشتیم و گفتیم مردم را از نظر سیاسی شقه شقه نکنیم و گذشتیم و در خانه من بر روی بسیاری افراد با تفکرات سیاسی مختلف باز بود. بعد مشکل ما با آنها تبدیل به مشکل اقتصادی شد. گفتیم مردم این شرایط را دارند و با مشکلات گوناگونی مواجه هستند. در این مرحله از مشکلات اقتصادی هم گذشیم ولی من دیگر از این مرحله نمیگذرم چون در این مرحله تضادی که داریم تضاد اخلاقی است و با اینها از نظر اخلاقی درگیریم. مگر میشود کسی مومن باشد و با وجود اینکه خداوند میفرماید پیامبر را برای مکارم اخلاقی فرستادیم، به اخلاق پایبند نباشد و تظاهر و ریا کند.
- شهید همت روزهای آخر خیلی گریه میکرد و میگفت: چه کار کنم که زنم را در جامعهای میگذارم که در هزار نفر یک مرد پیدا نمیشود و گفت تو را هم دست خدا میسپارم.
خبرگزاری فارس نوشت:
مدیر کل حمل و نقل و پایانههای استان تهران با اشاره به سوار کردن تنها دو مسافر در ردیف عقب سواریهای کرایه برون شهری استان تهران، گفت: به تمامی شرکتهای مسافربری سواری کرایه در استان تهران ابلاغ شده است تا از اول تیرماه امسال نسبت به اعمال مقررات در این خصوص اقدام کنند.
فرهاد صالحیان ضمن اعلام این خبر، اظهار داشت: از ابتدای تابستان شرکتهای مسافربری مکلف خواهند بود تا در ناوگان سواری خود، بر اساس ظرفیت مجاز خودرو در ردیف عقب، دو مسافر سوار کنند و نرخ کرایه صندلی جلو با صندلیهای عقب نیز یکسان شود.
صالحیان افزود: در این خصوص با تشکلهای سواری کرایه بین شهری نشستی برگزار شد که معایب و مزایای این طرح مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد از ابتدای طرح تابستانی جابهجایی مسافر این طرح به اجرا گذاشته شود.
مدیرکل حمل و نقل و پایانههای استان تهران تصریح کرد: پذیرایی از مسافران سواری کرایه، افزایش تعداد سرویس و یکسانسازی نرخ صندلیهای جلو و عقب از دیگر مواردی بود که مورد بررسی قرار گرفت. صالحیان خاطرنشان کرد: به منظور ارتقاء سطح خدمات و افزایش رضایتمندی مسافر و ارتقای ایمنی مقرر شد که از ابتدای تابستان تمامی شرکتهای سواری کرایه در سرویسهای خود از مسافران برون استانی با پکیجهای مناسب پذیرایی کنند.
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
سیری در زندگی و مبارزات مرحوم آیت الله سید هادی خسروشاهی
شیخ سلار دیلمی سندی است بر قدمت تشیع در تبریز
ساختمان دادگاه عمومی خسروشاه کلنگ زنی شد
رییس جمهور بر بالین رهبر معظم انقلاب: عکس
فرمانده حوزه بسیج خسروشاه:دوران دفاع مقدس تمرین و آزمون ایثار بو
جلسه مدیران مدارس منطقه خسروشاه باحضور فرماندار برگزار شد
شعری بسیار زیبا در وصف امام مهربانی ها امام رضا (ع)
افتتاح پژوهش سرای دانش آموزی و مرکز بهبود اختلالات یادگیری امید
جلسه شورای اداری خسروشاه با حضور فرماندار تشکیل شد
بازدید سرزده مدیرکل آموزش و پرورش استان از مدارس منطقه خسروشاه
[عناوین آرشیوشده]