سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آدمى نهفته در زیر زبان خویش است . [نهج البلاغه]
 
یکشنبه 89 خرداد 9 , ساعت 9:29 عصر
انتقاد آیت‌‌‌‌‌‌الله امینی از سیاست‌های محرومیت‌زدایی: مگر می‌شود مردم را با امدادهای موقت اداره کرد

 خطیب منتقد نمازجمعه قم روز گذشته نیز خبرساز شد.

این استاد هشتاد و پنج ساله حوزه علمیه قم که از اردیبهشت 71 از سوی مقام معظم رهبری به امامت جمعه شهر قم منصوب شد سعی کرد طی این 18 سال مواردی که به نظرش می بایست اصلاح می شد ذکر کند. آیت الله ابراهیم امینی طی دیداری که با رییس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی داشت به مسئولین انتقاد و توصیه هایی داشت. اگرچه انتقاد چاشنی همیشگی اظهارات وی است ولی آخرین نماز جمعه مرداد ماه سال گذشته وی را خبرساز کرد. این استاد حوزه علمیه قم در خطبه های این نماز که در بحبوحه حوادث بعد انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد انتقاد های بی سابقه ای بیان داشت. لب اظهارات امینی در این خطبه ها توجه به رافت اسلامی و اینکه «با خودسری نمی‌توان نظام را اداره کرد و نظام را باید با رافت نگه‌داشت» بود.

محرومیت دغدغه امروز آیت الله

به گزارش ایسنا این استاد حوزه در این دیدار به محرومیت های کشور و ناکارآمدی امداد های موقت اشاره دقیق داشت. وی با اشاره به عنایات امام خمینی(ره) به قشر محروم جامعه گفت: امام راحل (ره) مرتبا در سخنان خود از محرومین و مستضعفین صحبت می‌کرد.امام جمعه قم در ادامه با یادآوری منابع طبیعی، نیروی انسانی، خیرین و امکانات خوب کشورمان تصری کرد: با توجه به آن همه اصرار امام مبنی بر توجه به محرومین و مستضعفین انتظار این وجود داشت که در حال حاضر در کشور فقیر و محرومی وجود نداشته باشد. وی با اشاره به تشکیل کمیته امداد امام به فرمان امام خمینی (ره) ابراز کرد: متاسفانه پس از گذشت 30 سال از انقلاب اسلامی ما هنوز شاهد محرومیت‌ها در کشور هستیم و نتوانسته‌ایم کاری انجام دهیم که استضعاف برطرف شده و مردم خانه و سرپناه داشته باشند. آیت‌الله امینی با اشاره به این‌که مسوولان در این زمینه تلاش داشته‌اند، گفت: اما جای سوال است که چرا محرومیت‌ها برطرف نشده و این نکته‌ای است که باید بدان توجه شود. وی که سه دوره هشت ساله عضو مجلس خبرگان رهبری بود در بخش دیگری از اظهاراتش به آمارهای متناقض با واقعیت اشاره کرد و گفت: گاهی آماری ارائه می‌شود مبنی بر این‌که ما دیگر مستضعف و محروم نداریم و می‌توانیم به همه جا برسیم، اما وقتی انسان مشاهده می‌کند می‌بیند که این‌گونه نیست.

برنامه ریزی صحیح، راه مناسب اجرای منویات امام

امام جمعه قم در ادامه انتقادی را متوجه مسولان نظام کرد و با بیان اینکه «به نظر می‌رسد مسوولان در اجرای بیانات امام در این باره راه مناسبی را انتخاب نکرده‌اند» خاطرنشان کرد: راه مناسب این بود که با یک برنامه‌ریزی صحیح ایجاد اشتغال کرده و شهرها را آباد می‌کردند. مینی افزود: در حال حاضر نیز چاره کار همان برنامه‌ریزی صحیح است که اگر بدان توجه نشود همان وضع ادامه پیدا می‌کند و ما در 30 سال آینده نیز باز هم همین‌گونه خواهیم بود. وی با بیان این‌که کمیته امداد در محرومیت زدایی در کشور تلاش‌هایی را داشته است، گفت: اما همیشه نباید این‌گونه باشد مگر می‌شود مردم را با امدادهای موقت اداره کرد. وی با تاکید بر این‌که باید با یک برنامه‌ریزی مناسب محرومین را خودکفا کنیم، عنوان کرد: باید به این افراد علاوه بر کمک اقتصادی، کمک فرهنگی، علمی و فکری نیز داده شود که در این زمینه جهاد دانشگاهی می‌تواند نقش اساسی را ایفا کند. وی با اشاره به این‌که 30 سال زمان کمی نیست، تاکید کرد: برخی از کشورها عقب‌مانده در همین 30 سال توانسته‌اند به پیشرفت‌های فراوانی دست پیدا کنند. وی همچنین به نقش جهاد دانشگاهی در محرومیت زدایی اشاره کرد و گفت: جهاد دانشگاهی به عنوان ید دولت و نظام است و می‌تواند و باید بودجه و امکانات در اختیار این نهاد قرار گیرد تا بتواند در محرومیت‌زدایی در کشور نقش بسزایی داشته باشد.



لیست کل یادداشت های این وبلاگ