سفارش تبلیغ
صبا ویژن
احترام دانشمند عمل کننده به علمش، مانند حرمت شهیدان و راستان است . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
 
جمعه 89 خرداد 7 , ساعت 8:5 عصر

 

 آیت‌الله صافی گلپایگانی از مراجع تقلید قم به چهار سؤال درباه نحوه تسهیلات و سپرده‌گذاری در بانک‌ها بر اساس مبانی فقهی پاسخ گفت.

به گزارش مرکز خبر حوزه، این مرجع تقلید در پاسخ به سؤالی در خصوص اینکه آیا قرار دادن سود روزشمار برای سپرده ثابت بانک‎ رباست یا خیر، گفت: اگر سپرده‌گذار بانک را وکیل کند که با پول او معامله مشروع انجام دهد و درصدی از سود آن را به سپرده‌گذار بدهد و بقیه را به عنوان حق وکالت بردارد(همانگونه که در قانون بانکداری بدون ربا آمده است) اشکال ندارد اما اگر به شرط گرفتن زیاده قرض به بانک بدهد، ربا و حرام است.

وی در پاسخ به این ادعا که «چرا با وجود حرام بودن ربا، بانک‎های کشور وام ربوی می‎دهند و اسمش را قرض‌الحسنه می‎گذارند»، بیان داشت: اگر بانک‎ها مطابق قانون بانکداری بدون ربا عمل کنند، وام آنها ربوی نمی‎شود ولی متأسفانه برخی از مسئولان بانک‎ها بدون توجه به قانون عمل می‎کنند و مشتریان نیز آگاهی به مسائل شرعی وام ندارند، در نتیجه وام آنها ربوی و حرام می‌شود.

آیت‌الله صافی درباره سپرده‌گذاری در موسسات مالی و اعتباری که سود پرداخت می‌کنند نیز اظهار داشت: اگر پول را بر مبنای یکی از عقود شرعی مانند مضاربه و مشارکت در اختیار مؤسسه می‌گذارند، با رعایت شرایط شرعی معامله، گرفتن سود اشکال ندارد.

وی گفت: همچنین اگر مؤسسه را وکیل کنند که با سپرده ایشان معاملات مشروع انجام دهد و قسمتی از سود را به عنوان حق‌الوکاله بردارد و بقیه را به سپرده‌گذار بدهد اشکالی ندارد، اما اگر به شرط گرفتن سود به مؤسسه، قرض می‎دهد، ربا و حرام است.

این مرجع تقلید در خصوص تعیین مدت زمان سپرده‌گذاری از سوی موسسات مالی و اعتباری برای پرداخت وام تصریح کرد: اگر پول گذاشتن در صندوق، مشروط به قرض دادن پس از شش ماه باشد، حکم ربا دارد.



لیست کل یادداشت های این وبلاگ