سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دلها را هوایى است و روى آوردنى و پشت کردنى ، پس دلها را آنگاه به کار گیرید که خواهان است و روى در کار ، چه دل اگر به ناخواه به کارى وادار شود ، کور گردد . [نهج البلاغه]
 
چهارشنبه 89 اردیبهشت 29 , ساعت 4:0 عصر
 نماینده تهران نقاط ضعف و قوت بیانیه سه جانبه تهران را تشریح کرد.

علی مطهری نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در خصوص نقاط ضعف و قوت بیانیه تهران به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس گفت: زمانی که دولت پیشنهاد غربی‌ها را مبنی بر انتقال اورانیوم غنی شده به خارج از کشور را پذیرفت دچار خطا شد.
وی ادامه داد: خواست غربی‌ها آن بود که اورانیوم غنی شده ما را از کشور خارج کرده که این کار در حال انجام شدن است.
مطهری نقطه ضعف بیانیه تهران را انتقال اورانیوم غنی شده ایران به ترکیه بدون ضمانت بازگشت عنوان کرد و افزود: به هر حال ترکیه در دست ارتش این کشور است و دولت در درجه دوم قرار دارد که ممکن است این مسئله به تیرگی روابط ایران و ترکیه انجام شود که از این منظر این مسائل را نیز نقطه ضعف بیانیه تهران می دانم.
وی سپس به نقاط قوت بیانیه تهران و اقدام ابتکاری ایران در این زمینه اشاره کرد و اظهار داشت: بیانیه تهران ابتکار عملی بود که جمهوری اسلامی ایران موجب شد تا پای کشورهای جهان سوم و غیر متعهد را به این گونه مسائل باز کند و برای آنان زمین نقش آفرینی فراهم کند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تحرک و پویایی را یکی دیگر از نقاط مثبت بیانیه تهران عنوان کرد و تاکید کرد: با صدور این بیانیه غربی‌ها مجبور به موضع گیری شدند و ما نیز حسن نیت خود را نشان دادیم. ضمن آنکه دنیا فهمید ما به دنبال حل این گونه مسائل هستیم.
مطهری در عین حال اضافه کرد: همه چیزی بستگی به عملکرد آینده ما دارد که اگر تضمین‌های لازم را برای انتقال این مواد به ترکیه از گروه وین بگیریم و به گونه‌ای که امکان گروگان گرفتن مواد ما برای آنها وجود نداشته باشد می‌توانیم بگویم که بیانیه تهران طرح موفقی بوده است. اما اگر بخواهیم این بیانیه را وسیله ای برای بهبود روابط با آمریکا قرار دهیم این مسئله می‌تواند مشکل ساز باشد.
وی در ادامه در خصوص پیش نویس تحریم‌های جدید که از سوی آمریکا بر علیه کشورمان به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع شده است گفت: این امر نشان می‌دهد که هر مقدار ما عقب نشینی کنیم آنها یک قدم جلو می‌آیند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: پذیرش انتقال مواد هسته‌ای کشورمان نوعی عقب نشینی بود که که موجب گستاخ تر شدن غربی‌ها شد اگر چه ممکن است این کار از نظر افکار عمومی دنیا به نفع ما باشد که ایران آماده حل مشکلات است اما غربی‌ها همکاری نمی‌کنند اما از نظر خود غربی‌ها این اقدام نوعی احساس ضعف در ایران است و آنها فکر می‌کنند که فشار را علیه ما بیشتر کنند.
وی در خاتمه متذکر شد از این به بعد نوع رفتارهای ما در این زمینه بسیار مهم است که چگونه عمل می‌کنیم و طبیعتا اگر بخواهد رفتارهای غربی‌ها ادامه داشته باشد این بیانیه آثار عملی نخواهد داشت.



لیست کل یادداشت های این وبلاگ