به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، سفر این گروه تجاری و بازرگانی از لحاظ مختلف مورد توجه بود از جمله اینکه ترکها برای سرمایهگذاری در آذربایجان شرقی برنامههای گستردهای دارند تا جایی که این گروه از غربیترین نقطه ترکیه (منطقه آناتولی غربی) به تبریز سفر کردهاند.
ازمیر از جمله شهرهای بزرگ ترکیه به شمار میرود و سومین شهر بزرگ ترکیه بعد از استانبول و آنکارا از لحاظ بزرگی و دارای موقعیتی ممتاز به عنوان شهری تجاری، صنعتی و بندری است.
این شهر در ساحل دریای اژه قرار دارد و همه ساله برگزارکننده تعداد زیادی نمایشگاه و کنگرههای مختلف صنعتی، تجاری و علمی است.
حسین برزوک، رئیس فدراسیون انجمنهای صاحبان صنایع و بازرگانان آناتولی غربی که ریاست این هیئت اقتصادی را نیز بر عهده دارد، درباره این شهر میگوید: دانشگاههای معتبری در این شهر وجود دارد که از جمله بارزترین آنها میتوان به دانشگاه صنعتی ازمیر اشاره کرد که رشتههای فنی و مهندسی در آن تدریس میشود.
وی اضافه میکند: ازمیر یکی از جاذبههای توریستی ترکیه محسوب شده و سراسر جنوب ازمیر دارای سواحل زیبای ماسهای، آثار تاریخی متعدد از دورههای پیشین همانند شهر تاریخی افس یکی از بزرگترین و زیباترین شهرهای باستانی در دنیا و آبهای معدنی در سواحل چشمه، شهر باستانی تروا و ... است که همه ساله تعداد کثیری توریست علاقمند به دریا و آثار تاریخی را به خود جلب میکند.
برزوک درباره سفر این هیئت تجاری به تبریز میگوید: سفر هیئت تجاری ازمیر ترکیه با هدف آشنایی با فرصتهای سرمایهگذاری در تبریز و استان آذربایجانشرقی صورت گرفت.
وی تأکید کرد: ما از دورترین نقطه ترکیه به غربیترین نقطه ایران سفر کردهایم و با توجه به عبور هواپیمایمان از تمام شهرها و استانهای ترکیه سلام تمام مردم ترکیه را به تبریز آوردهایم.
این تاجر ترک اضافه کرد: ما پیشقراولان سرمایهگذاری از استان ازمیر ترکیه در تبریز هستیم.
وی تأکید کرد: نتایج این سفر پس از جمعبندی چاپ و در اختیار تاجران و بازرگانان جوان قرار میگیرد تا آنها نیز با فرصتهای سرمایهگذاری موجود آگاه شوند.
وی ضمن تقدیر از میزبانی ایرانیان با ابراز خشنودی اظهار داشت: در این مدت کوتاه که میهمان تبریزیها بودیم چیزی جز محبت، دوستی و صمیمیت ندیدیم.
رحیم صادقیان رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن تبریز نیز درباره سفر این هیئت تجاری به تبریز اظهار داشت: با توجه به اشتراکات زبانی، فرهنگی و دینی که با ملت ترکیه داریم شرایط برای سرمایهگذاری دو جانبه فراهم است.
وی اضافه کرد: فرصتهای سرمایهگذاری در این دیدارها تشریح میشود و زمینه آشنایی دو طرف و افزایش تبادلات اقتصادی مهیا میگردد.
صادقیان تأکید کرد: در جریان سفر این هیئت تجاری و بازرگانی به تبریز، خوشبختانه ظرفیتهای استان برای سرمایهگذاری طرف ترک ارائه شد تا در آینده نزدیک شاهد توسعه این ارتباطات اقتصادی باشیم.
خانم ایلکور دنیزلی، رئیس انجمن صاحبان صنایع ازمیر ترکیه نیز درباره این سفر به خبرنگار فارس گفت: ما معتقدیم تجارت و اقتصاد بهانهای برای نزدیکی قلبها به یکدیگر است.
وی ادامه داد: با وجود مشترکات فراوان بین دو ملت اما هنوز میزان تبادلات اقتصادی در حد ایدهآل نیست.
دنیزلی اضافه کرد: ما به تبریز آمدیم تا فاصله دور تبریز تا ازمیر را کوتاه کنیم و تبریز را از طریق ازمیر به دریای مدیترانه و اروپا متصل کنیم.
وی نتایج سفر هیئت اقتصادی ترک را به تبریز بسیار مثبت ارزیابی کرد و اظهار داشت: فکر نمیکردیم در این مدت کوتاه نتایجی به این ارزشمندی را کسب کنیم، به همین دلیل قول میدهیم در سفر آینده با گروه اقتصادی کاملتری در تبریز حضور یابیم.
وی تبریز را شهری تاریخی و اقتصادی خواند و اظهار داشت: تاریخ تبریز را بارها مطالعه کردهام و این شهر را بسیار توانمند و با ظرفیت در تمام زمینهها میدانم.
ایجاد بازار اسلامی
رئیس انجمن تجاری جوان اژه ترکیه گفت: همبستگی کشورهای اسلامی در امر مناسبات تجاری و اقتصادی مانع از زیادهخواهی دیگران میشود.
جمال الماس اوغلو افزود: انجمن تجار جوان ترکیه به آینده این کشور در توسعه اقتصادی امیدوار است و میکوشد با ایجاد ارتباطات تجاری با کشورهای مسلمان از جمله ایران ضمن ایجاد بازاری اسلامی، تسلط اقتصادی خود و شرکا را در این عرصه افزایش دهد.
وی با تأکید بر اینکه دولت ترکیه توجه خاصی به فعال کردن تجار جوان این کشور برای گسترش مناسبات تجاری در جهان دارد، بیان داشت: رئیس جمهور و نخست وزیر جمهوری ترکیه با حمایت کامل از این قشر، میدان فعالیت خوبی را برای تجار جوان و همچنین ایجاد اشتغال برای آنها به وجود آوردهاند که وجود 2 هزار و 700 شرکت با 48 هزار نیروی کار بخشی از این اقدامات است.
الماس اوغلو با تأکید بر اینکه مشابهات جمعیتی ایران با ترکیه بستر ساز مناسبی برای ایجاد روابط پایدار اقتصادی در منطقه است، خاطرنشان کرد: با افزایش همکاریهای دو جانبه سطح رفاه عمومی هر دو کشور افزایش و برای جوانان ایجاد شغل میشود که البته در این بین اجماع کشورهای اسلامی منجر به ایستادگی در مقابل قدرتهای جهانی همچون آمریکا میشود.
* بهبود همکاریهای ایران و ترکیه مانع زیادهخواهیهای غربی
رئیس اتاق تجاری صنعتی ازمیر گفت: توسعه روابط تجاری ایران و ترکیه در گرو ایجاد تشکلهای غیردولتی تجاری (NGO) است.
حسین پورسوک افزود: روابط فرهنگی و تجاری ترکیه با ایران از گذشتههای دور دارای سوابق ارزشمندی بوده به نحوی که درطول سالهای متمادی با وجود ناسازگاریهای ناخواسته، مانع از گسستگی این روابط شده است.
وی افزود: زیربناهای اقتصادی دو کشور برای توسعه روابط اقتصادی بسیار عالی است و میتوان روابط را با تعاملات بیش از پیش بهبود بخشید و در این بین تقویت مناسبات بخشهای خصوصی هر دو کشور امری ضروری است.
رئیس اتاق تجاری صنعتی ازمیر گفت: بهبود همکاریهای بخش خصوصی در دو کشور مانع از زیادهخواهیهای برخی کشورهای غربی در تسلط اقتصادی بر این دو کشور مسلمان میشود.
* آذربایجان شرقی و ازمیر خواهر خوانده میشوند
استاندار آذربایجان شرقی نیز در دیدار با هیئت 33 نفری از تاجران و بازرگانان ازمیر ترکیه گفت: در این دیدار مقرر شد تا استانهای آذربایجان شرقی و ازمیر ترکیه به خواهرخواندگی هم درآیند.
احمد علیرضابیگی افزود: حضور صاحبان صنایع، بازرگانان و تجار ازمیر ترکیه فرصتی مغتنم برای استان آذربایجان شرقی است تا در این مدت فرصتهای سرمایهگذاری مشترک بین دو استان ارزیابی شود.
وی با تأکید بر اینکه بین ملت و دولت دو کشور دوست و برادر ایران و ترکیه فاصلهای وجود ندارد، تصریح کرد: اوج این همکاریها در سفر اخیر آقای احمدینژاد به ترکیه، نشان داده شد.
استاندار آذربایجان شرقی اضافه کرد: رفت و آمدهای بینالمللی بین ایران و ترکیه حکایت از همکاریهای گسترده بین دو کشور دارد.
بیگی تأکید کرد: آن قدر این ارتباطات نزدیک است که ایرانیان در ترکیه و ترکها در ایران احساس غربت نمیکنند.
وی در ادامه با اشاره به دیدار وزیران امور خارجه ایران و ترکیه گفت: در این دیدار مقرر شد تا استانهای آذربایجان شرقی و ازمیر ترکیه به خواهرخواندگی هم در آیند که امیدواریم در آینده نزدیک شاهد تحقق این امر باشیم.
گزارش خبرنگار فارس میافزاید، از جمله نکات قابل توجه در سفر این هیئت تجاری و بازرگانی ترک به تبریز میتوان به ترکیب جالب این هیئت اشاره کرد، در کنار پیشکسوتان و تاجران با سابقه و نام آشنای ایالت آناتولی غربی جوانان مستعد که بازرگانی و تجارت را به تازگی انتخاب کرده بودند حضور داشتند.
همچنین حضور پرشور رسانههای ترکیه نیز در این سفر از دیگر نکات قابل توجه بود به طوری که به گفته یکی از خبرنگاران حاضر تمام اخبار و رویدادهای این سفر به فاصله چند ساعت در رسانههای ترکیه منتشر میشود.
توان تشکلهای غیردولتی اقتصادی در ترکیه بسیار جالب توجه بود به طوری که این گروه اقتصادی نماینده 10 هزار تاجر، بازرگان و صاحبان صنایع منطقه دریای اژه به شمار میآمدند که در قالب نهادهای مدنی اقتصادی در حال فعالیت هستند و حتی در برخی از این تشکلها استاندار و شهردار ازمیر نیز حضور دارند.
در نهایت باید این نکته مورد توجه باشد که حضور سرمایهگذاران ترکیه در تبریز و استان آذربایجان شرقی رفته رفته افزایش مییابد که این امر نشان از شناسایی ظرفیتهای منطقه آذربایجان از سوی ترکها دارد.
حتی در سالهای اخیر ترکها با تأسیس فروشگاههای عرضه مستقیم پوشاک و همچنین رستورانهای متنوع و متعدد حضورشان در سطح کلانشهر تبریز نیز پررنگتر شده است.
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
سیری در زندگی و مبارزات مرحوم آیت الله سید هادی خسروشاهی
شیخ سلار دیلمی سندی است بر قدمت تشیع در تبریز
ساختمان دادگاه عمومی خسروشاه کلنگ زنی شد
رییس جمهور بر بالین رهبر معظم انقلاب: عکس
فرمانده حوزه بسیج خسروشاه:دوران دفاع مقدس تمرین و آزمون ایثار بو
جلسه مدیران مدارس منطقه خسروشاه باحضور فرماندار برگزار شد
شعری بسیار زیبا در وصف امام مهربانی ها امام رضا (ع)
افتتاح پژوهش سرای دانش آموزی و مرکز بهبود اختلالات یادگیری امید
جلسه شورای اداری خسروشاه با حضور فرماندار تشکیل شد
بازدید سرزده مدیرکل آموزش و پرورش استان از مدارس منطقه خسروشاه
[عناوین آرشیوشده]