در حالی که گفته میشد آثار منتشر شده قبل از سال 84 نباید در نمایشگاه کتاب تهران عرضه شود، امسال شاهد حضور آثاری منتشر شده در سالهای ابتدایی دهه 70 هم بودیم.
به گزارش خبرآنلاین، بیستوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در حالی به کار خود پایان داد که باز هم بعد از 23 دوره، امسال تجربه های جدیدی را از سر گذارندیم و مشاهداتی داشتیم که بیشتر به آزمون و خطایی برای دومین و یا سومین برگزاری یک نمایشگاه شبیه بود.
بنابراین گزارش، جمع آوری کتب برخی افراد در روزهای اول، در صدر اخبار قرار گرفت اما کسی توجهی نداشت که غرفه میثم تمار، از روز سوم نمایشگاه آثار آیت الله صانعی را عرضه کرد و توضیحالمسائل وی را نیز در صدر فروش خود قرار داد.
البته تعطیلی غرفه آثار شهید بهشتی و جمعآوری برخی آثار ناشران داخلی که دارای مجوز بودند اما بنا بر دلایلی که سلیقهای اعمال می شد، جزء برخی ناخوشیهای نمایشگاه بود. در حالی که گفته میشد آثار منتشر شده قبل از سال 84 نباید در نمایشگاه عرضه شود، شاهد حضور آثاری منتشر شده در سالهای ابتدایی دهه 70 هم بودیم!
در واقع به نوعی اعمال این نظر که مدیریت فعلی، مجوزهای صادره در سالهای قبل از دولت نهم را قبول ندارد آن هم تنها در برخی موارد خاص!
مدیر اجرایی نمایشگاه که روزهای پر تنشی را پشت سر گذاشته در گفتگو با خبرنگار خبرآنلاین و در پاسخ به این سوال که آیا خودش هم به راهروها و غرفه ها سر زده و خرید داشته میگوید: شاید به همه غرفه ها تک تک سر زدم اما صادقانه بگویم که هیچ کتابی را نخریدم و اصلا وقت فکر کردن برای انتخاب کتاب پیدا نکردم.
حمید قبادی ادامه میدهد: البته برای بچه هایم تعدادی کتاب از نشر افق و قدیانی خریدم چون این ناشران و کتاب هایی که در آنها منتشر می شود را می شناسم ولی برای خودم در این ده روزه اصلا فرصتی پیش نیامد که کتابی بخرم البته من محدود به ایام نمایشگاه کتاب نیستیم و خوشبختانه در طول سال در دریای کتاب غوطه وریم و بسیاری از ناشران خوب آثار جدیشان را به نوعی برای من می فرستند.
به گزارش خبرنگار ما، امسال علاوه بر رفتارهای زننده برخی بازدیدکنندگان که گاه با واکنش شدید مردم و غرفهدارها مواجه میشد، افرادی در کنار نیروهای گشت ارشاد حضور داشتند تا نسبت به پوشش خانمها تذکر بدهند که گاه برخورد بد برخی آقایان با خانمهای بدحجاب، صحنههای زیبایی را رقم نمیزد.
با این حال دعوای شدید چند نفر از بازدیدکنندگان با یکی از ماموران حراست در روز آخر نمایشگاه در غرفه ناشران آموزشی از دید خبرنگاران دور ماند و این اتفاقی بود که شاید در طول ده روز با حضور به موقع و مناسب نیروهای انتظامی و نیروهای اجرایی، اجازه ایجاد تنش در نمایشگاه را نمیداد و به سرعت حل و فصل میشد.
همچنین برخورد بد برخی غرفهداران با مردم نیز در ایجاد برخی نارضایتیها سهم داشت به طوری که برای مثال در غرفه محراب قلم، هنگام خروج کیف و یا پاکتهای در دست بازدیدکنندگان بازرسی میشد!!
به گزارش خبرآنلاین، امسال 15 هزار نفر در تیم اجرایی نمایشگاه فعالیت داشتند و 55 نهاد و موسسه نیز در جنب فعالیت غرفههای ناشران حضور داشتند. اعداد و ارقامی که مدیریت را به شدت سخت می کند. این ها را اضافه کنید به جمعیتی بالغ بر 5 برابر کل جمعیت استادیوم آزادی که روزانه در یک محل در رفت و آمد هستند.
آخرین خبرها حاکی است که 13 میلیارد تومان از طریق کارتهای الکترونیک از نمایشگاه بیست و سوم خرید شده است و سهم عمدهای از این آمار بی تردید به دانشجویان و اهل فرهنگ متعلق است. اگرچه استقبال خوبی از هدیه ویژه رییس جمهور به دانشگاهیان شد اما برخی معتقد بودند که میشد کاری کرد که دانشجویان برای دریافت این هدیه ساعتی در آفتاب و در صفی طویل نایستند.
با این همه قبادی به خبرنگار ما میگوید: رضایت مقام معظم رهبری از برگزاری این دوره از نمایشگاه من را خیلی خوشحال کرد و بسیار برای من شیرین و گوارا بود. از نظر اجرایی هم مهمترین خوشحالی و شاید شیرین ترین کار این بود که ما تجربه جدیدی در برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران رقم زدیم. خیلی خوشحالم که این را می گویم که ما در اولین جلسه شورای سیاست گذاری بیست و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران که بلافاصله بعد از برپایی نمایشگاه بیست و دوم و در خرداد 88 برگزار شد مقرر شد افتتاحیه نمایشگاه بیست و سوم عصر روز 14 اردیبهشت و شروع رسمی فعالیت های نمایشگاه در صبح روز 15 اردیبهشت اتفاق بیفتد که خوشحالم به رقم همه سختی ها و مشقت ها و تجربه جدید ساخت بیش از 60 هزار متر مربع سالن نمایشگاهی در مجموعه نمایشگاه سر موعد مقرر نمایشگاه برگزار شد.
وی اضافه میکند: سختیهای مردم و معطلی های ایشان در طول این روزها، تلخی نمایشگاه برای من است که بخشی به ما مربوط است و بخشی به تبلیغات و بخشی هم به گستردگی کار. او البته این را هم می"وید که هیچوقت از عملیات اجرایی صددرصد رضایت ندارد اما اگر مردم درصدی هم راضی باشند، برای او آرام بخش است.
بنابراین گزارش امسال 250 هزار عنوان کتاب در بخش ناشران داخلی و 170 هزار عنوان کتاب در بخش ناشران خارحی نمایشگاه عرضه شد که با وجود فضای کمی که امسال در شبستان مصلا به نمایشگاه اختصاص یافت، تجربه جدید ساخت سازههایی در فضای باز برای ناشران خارجی و همچنین تعبیه پارکینگی جدید، باعث شد کمی از ترافیک بیرونی و داخلی کاسته شود اگرچه همچنان در غرفه ناشران کودک، ازدحام شدیدی وجود داشت و برخی مشکلات تهویه نیز همچنان بر قوت خود باقی بود با این حال ترافیک بیرونی نسبت به سالهای قبل بهتر شده بود و بنابر مشاهدات خبرنگار ما نسبت به ترافیک بزرگراه چمران به خاطر نمایشگاه گل و گیاه، تقریبا "هیچ" بود.
البته ناشران مثل همیشه گلایههایی داشتند که چه در حضور رهبری و چه در حضور رییس جمهور در اختتامیه آنها را ابراز کردند. مثلا مدیرعامل انتشارات «نوید شیراز» گفت: مصلی مکانی مقدس است و مناسب برای برگزاری این رویداد فرهنگی نیست. وی خطاب به وزیر فرهنگ و رییس جمهور گفت: مردم امسال سختی زیادی را متحمل شدند، باید در هنگام برگزاری نمایشگاه در طی این 10روز ساخت و ساز تعطیل می شد تا مردم دچار این همه مشکل نمی شدند.
مدیر انتشارات غزال جوان نیز به مشکلات ورود کتاب به داخل کشور و همچنین پرداخت مالیات در واردات اشاره کرد و گفت: در بحث واردات کتاب به داخل کشور مالیات پرداخت می شود، چندین سال است ناشران درحال پیگیری های لازم برای رفع این مالیات هستند و امیدواریم درسال های آینده راه چاره ای برای آن در نظر گرفته شود.
وی گفت: وزارات دارایی اعلام کرده است سه درصد ارزش افزوده برکالاها به کتاب تعلق نمی گیرد، اما این سه درصد از ناشران همچنان دریافت می شود.
به هر حال امیدواریم برای سال بعد، برخی از این انتقادات رفع شده باشد و یا تلاشی در خصوص رفع آن صورت گرفته باشد.
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
سیری در زندگی و مبارزات مرحوم آیت الله سید هادی خسروشاهی
شیخ سلار دیلمی سندی است بر قدمت تشیع در تبریز
ساختمان دادگاه عمومی خسروشاه کلنگ زنی شد
رییس جمهور بر بالین رهبر معظم انقلاب: عکس
فرمانده حوزه بسیج خسروشاه:دوران دفاع مقدس تمرین و آزمون ایثار بو
جلسه مدیران مدارس منطقه خسروشاه باحضور فرماندار برگزار شد
شعری بسیار زیبا در وصف امام مهربانی ها امام رضا (ع)
افتتاح پژوهش سرای دانش آموزی و مرکز بهبود اختلالات یادگیری امید
جلسه شورای اداری خسروشاه با حضور فرماندار تشکیل شد
بازدید سرزده مدیرکل آموزش و پرورش استان از مدارس منطقه خسروشاه
[عناوین آرشیوشده]