سفارش تبلیغ
صبا ویژن
اگر خود را از معصیت ها پاک کنید، خداوند، دوستتان خواهد داشت . [امام علی علیه السلام]
 
شنبه 89 اردیبهشت 25 , ساعت 10:49 صبح
 

 

به گزارش خبرگزاری فارس، سعید سمنانیان در افتتاحیه دهمین همایش علمی سالیانه انجمن بررسی و مطالعه درد در ایران با موضوع تغییرات ساختار مغز بر اثر دردهای مزمن با بیان این که در دردهای مزمن شکل پذیری مغز تغییر می‌کند، اظهار کرد: در این گونه دردها نورون‌ها (سلول‌های عصبی) هم دچار تغییر می‌شوند، به نحوی که حتی پس از برطرف شدن علت درد همچنان باقی می‌ماند و به عنوان یک بیماری به شمار می‌آید.

وی با تأکید بر این که در دردهای مزمن، عملکرد مغز، نورون‌ها (سلول‌های عصبی) و اجزای مغز تغییر می‌کنند، گفت: در دردهای مزمن نوروترنسمیتر (واسطه‌های شیمیایی) و در نهایت ساختار مغز تغییر می‌کند.

سمنانیان با بیان این که کاهش میزان ماده خاکستری مغز از تغییرات رایج در مغز بر اثر دردهای مزمن است، افزود: در مبتلایان به کمردرد مزمن افزایش فعالیت قشری مغز مربوط به کمر و انتقال فعالیت این بخش از مغز به نواحی قشری مجاور (به عنوان مثال پا و ران) رخ می‌دهد که البته این تغییرات با بهبود درد به حالت اولیه بر می‌گردد.

وی کاهش میزان ماده خاکستری مغز، کوچک شدن نورون‌ها و حتی کاهش اتصالات عصبی (سیناپس‌ها) را از عوارض دردهای مزمن برشمرد و یادآور شد: حداقل 70 تا 80 درصد افراد جامعه کمردرد را تجربه کرده‌اند و در افراد مبتلا به کمردردهای مزمن مغز آتروفی می‌شود.

رئیس دهمین همایش علمی سالیانه انجمن بررسی و مطالعه درد در ایران در تعریف سردردهای مزمن روزانه، خاطر نشان کرد: این قبیل سردردها 15 روز یا بیشتر در ماه بروز می‌کند. در سردردهای مزمن روزانه ماده خاکستری پل دماغی خلفی، سری و بطنی و در برخی نقاط دیگر در ساختمان مغز کاهش چشمگیری می‌یابد.

سمنانیان با بیان این که میزان کاهش ماده خاکستری در این قبیل سردردها ارتباط مستقیمی با طول مدت سردرد دارد، تصریح کرد: کاهش ماده خاکستری تغییر مشترکی در همه مبتلایان به دردهای مزمن است.

در ادامه این مراسم رئیس انجمن لیزر پزشکی ایران در سخنرانی خود با موضوع کاربرد لیزر در درمان درد، کاربردهای لیزر را کنترل درد عنوان و اظهار کرد: در کشورهای نظیر ژاپن و سوئیس با پذیرش قابلیت ضد دردی لیزر این شیوه درمانی تحت پوشش بیمه‌هاست.

سهیلا مکملی گفت : هم اکنون عملکرد لیزر در کاهش درد در میان بیماران را ناشناخته و هزینه بر بودن این شیوه کاهش درد را از علل استقبال کمتر مردم دانست و افزود: بر اساس نتایج مطالعات انجام شده لیزر کم هزینه و کم عارضه‌تر است.

رئیس انجمن لیزر پزشکی ایران طول اثر لیزرهای درمانی کم توان را در کاهش درد 3 تا 6 ماه عنوان کرد و افزود: از این نظر مشابه فیزیوتراپی است، در حالی که اثر مسکن‌های ضد درد حداکثر 8 ساعت است.

وی ادامه داد: در مطالعه‌ای کارایی فیزیوتراپی و لیزر درمانی در کنترل درد ناشی از آرتروز زانو بررسی شد که اثر گذاری و ماندگاری لیزر کمی بیش از فیزیوتراپی نشان داده شد.

مکملی با تأکید بر این که لیزر درمانی برای کاهش درد در قسمت‌های مختلف بدن از جمله زانو، گردن و کمر کاربرد دارد، گفت: از کاربردهای ویژه آن کاهش دردهای سرطانی است.

گفتنی است، پروفسور بن رات از آلمان، پروفسور راوال از کشور سوئد و پروفسور رانیچ از سوئیس در دهمین همایش علمی سالیانه انجمن و بررسی مطالعه درد در ایران حضور دارند.

دهمین همایش علمی سالیانه انجمن بررسی و مطالعه درد در تاریخ 23 و 24 اردیبهشت در سالن همایش‌های رایزن با موضوعات نقش لیزر در درمان درد نقش سرویس‌های کنترل درد حاد، دردهای عضلانی و استخوانی در کاربران کامپیوتر، پیشگیری از دردهای آرتروزی، درمان دردهای سرطانی، خواب و ارتباط آن با درد، هزینه‌های اقتصادی دردهای مزمن و نیز درمان‌های چند تخصصی دردهای مزمن به کار خود پایان داد.



لیست کل یادداشت های این وبلاگ