سفارش تبلیغ
صبا ویژن
خدایا به تو پناه مى‏برم که برونم در دیده‏ها نیکو نماید و درونم در آنچه از تو نهان مى‏دارم به زشتى گراید ، پس خود را نزد مردم بیارایم به ریا و خودنمایى که تو بهتر از من بدان دانایى ، پس ظاهر نکویم را براى مردمان آشکار دارم و بدى کردارم را نزد تو آرم تا خود را به بندگان تو نزدیک گردانم ، و از خوشنودى تو به کنار مانم . [نهج البلاغه]
 
جمعه 89 اردیبهشت 24 , ساعت 10:43 صبح
 

 

 آسیای میانه و قفقاز  - سفیر سابق ایالات متحده در افغانستان از کوتاه بودن عمر دوستی میان واشنگتن و کابل سخن می‌گوید

حامد کرزای رئیس‌جمهوری افغانستان در دیدار با باراک اوباما همتای امریکایی خود ظاهر را حفظ کرد. دو طرف لبخند زدند و دستان هم را در دست گرفتند. دوربین‌ها این بار هم دیدار صمیمانه میان دو رئیس جمهور را ثبت کردند. اما چه کسی می‌داند که در پشت پرده هم دو طرف خصومت‌ها را به حاشیه رانده‌اند یا خیر؟ زلمای خلیل‌زاد سفیر سابق ایالات متحده در افغانستان نظر دیگری دارد . خلیل‌زاد که خود افغان است و بسیاری از او انتظار داشتند به عنوان کاندیدا ریاست جمهوری در انتخابات اخیر در برابر کرزای قد علم کند ، اعتقاد دارد که بهبود ظاهری در مناسبات امریکا و افغانستان موقتی است و حل نشدن مشکلات افغانستان بار دیگر این مناسبات را به تنش خواهد کشاند.

به گزارش فاکس نیوز، زلمای خلیلزاد که در حال حاضر کارشناس ارشد موسسه مطالعات راهبردی و بین المللی امریکا است گفت:"با سفر حامد کرزای، به امریکا به نظر می رسد کارهایی برای ترمیم مناسبات واشنگتن و کابل صورت پذیرفته است.اما در ماههای گذشته تنشهای زیادی میان امریکا و افغانستان وجود داشت.حتی مناسبات دولت باراک اوباما و حامد کرزای در استانه بحران قرار گرفته بود.
با این همه دو طرف به این نتیجه رسیدند که کدورتها بیش از حد زیاد شده است و باید کنترل شود و در نتیجه انها به این توافق رسیدند که باید فصل جدیدی در مناسبات دو کشور بازشود.

زلمای خلیل‌زاد در ادامه افزود:اگر وضع افغانستان در صحنه عمل بهبود پیدا نکند، بار دیگر شاهد آن خواهیم که تنشها در مناسبات امریکا و افغانستان دوباره بروز کند و بار دیگر امریکا، حامد کرزای را به فساد متهم کرد.فعالیت در افغانستان بسیار پیچیده است.این اقدامات فقط بعد نظامی ندارد بلکه باید به ابعاد سیاسی این اقدامات نیز تلاش کرد.

طالبان نیز باید در نگرشهایش تغییر بدهد تا بتوان به روند مذاکرات و گفتگوهایی امیدوار بود که از ان سخن گفته می شود.این گفتگوها فقط در صورتی می تواند نتیجه بخش باشد که طالبان از اقدامات خشونت امیز دست بکشد و قانون اساسی افغانستان را بپذیرد. تنها درصورت تغییر اوضاع امنیتی این کشور می توان به این نکته امیدوار بود که اوضاع افغانستان تغییر کند زیرا در غیراین صورت فرماندهان رده های میانی طالبان نیز حاضر به تعامل با دولت مرکزی افغانستان نخواهند شد زیرا از جان خودشان بیم خواهند داشت



لیست کل یادداشت های این وبلاگ