سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آن را که نزدیک واگذارد ، یارى دور را به دست آرد . [نهج البلاغه]
 
دوشنبه 89 مهر 5 , ساعت 7:18 عصر

 سه قسمت از سریال «مختار نامه»شب گذشته در سیما فیلم برای اصحاب رسانه نمایش داده شد.

 حسن اسلامی مهر، رئیس مرکز سیما فیلم در این نشست گفت: پس از 10 سال، پروسه آماده‌سازی این مجموعه که 8 سال تولید و دو سال مراحل نگارش را در پی داشت، با سختی‌های زیادی که دست اندرکاران آن متحمل شدند آماده نمایش شد.

وی افزود: «مختار نامه» کار ارزشمندی از میرباقری در حوزه تلویزیون به شمار می‌آید و دعوت از اهالی رسانه برای دیدن قطعاًتی از فیلم به این علت بود تا کار در مطبوعات با مشایعت عزیزان رسانه‌ای صورت بگیرد و ظرفیت نمایش ارزنده این سریال دیده شود.

اسلامی مهر که این مجموعه را بزرگ‌ترین کار تاریخی در آسیا معرفی کرده‌است، با اشاره به قسمت‌هایی از سریال «مختارنامه» اظهار داشت: «مختارنامه» علاوه بر جذابیت‌های نمایشی از حیث اعتقادی و ایدئولوژیک هم برای مخاطب ایرانی ارزشمند بوده و از ظرفیت روانشناختی بالایی برای جذب مخاطب برخوردار است. به غیر از اینکه می‌توان آن را تاریخ تصوری شیعه قلمداد کرد از این قابلیت هم برخوردار است که در یک ساختار نمادین بتواند واقعه کربلا را در شمایل قیام مختار و چه بسا صورت و سیرت امام حسین (ع) را در کسوت مختار بازنمایی و روایت کند.

سریال «مختارنامه» به واسطه همین مولفه‌های فرامتنی که در متن فرهنگی - مذهبی مخاطب ما ریشه دارد و حضور بازیگران نام آشنای سینما و تلویزیون و تکنیک‌های بصری و فنی واجد امتیازات ویژه‌ای است که یک سریال فاخر دارد.

نگارش سریال مختارنامه به کارگردانی «سیدداود میرباقری» و به قلم حسن میرباقری و محمد بیرانوند و بازنویسی داوود میرباقری، از سال 80 آغاز شد و از سال 81 و 82 در مرحله پیش تولید بود و در تاریخ 23فروردین 83 فیلمبرداری از شهر کاشان آغاز شد و در دکورهای احمدآباد مستوفی (شهرک سینمایی مختارنامه) ادامه پیدا کرد.

فیلمبرداری در شهرهای آبادان، شوشتر، شاهرود، ورامین و احمدآباد ادامه یافت و در انتها در کویر طرود و در شهرستان شاهرود در تیرماه 88 مرحله فیلمبرداری این سریال عظیم تاریخی - مذهبی به پایان رسید.

از جمله بازیگرانی که در «مختارنامه» به ایفای نقش می‌پردازند، می‌توان به «فریبرز عرب‌نیا، ویشکا آسایش، فرهاد اصلانی، سیامک اطلسی، پرویز‌پور حسینی، حسن‌پور شیرازی، بهناز جعفری، شهرام حقیقت دوست، الهام حمیدی، آهو خردمند، ماهچهره خلیلی، گوهر خیراندیش، جعفر دهقان، حبیب دهقان نسب، داود رشیدی، امین زندگانی، رضا رویگری، اکبر زنجانپور، مرحوم پروین سلیمانی، بهرام شاه محمدلو، محمدرضا شریفی نیا، عنایت شفیعی، ولی الله شیراندامی، محمد صادقی، بهنوش طباطبایی، ژاله علو، مهدی فخیم زاده، حدیث فولاد وند، فریبا کوثری، رضا کیانیان، نسرین مقانلو و. . .» اشاره کرد.



لیست کل یادداشت های این وبلاگ