دیدار داریوش از مصر و دستور تدوین تاریخ مصریان
کشفیات باستان شناسی مبدأ تقویم مصری ها را روزی مصادف با 19 جولای سال 2781 پیش از میلاد (28 تیرماه) به دست داد که از آن پس رویدادهای مصر باستان با آن تطبیق داده می شود. رویدادهای مصر باستان (از آغاز پیدایش خط و علائم قابل خواندن تا 25 قرن پیش) به دستور داریوش بزرگ ـ شاه هخامنشی ایران جمع آوری و حفظ می شود که پس از کشف مبدأ تقویم مصریان و تطبیق آن با سال میلادی، زمان وقوع رویدادهای مصر به تقویم میلادی تبدیل شده است. داریوش که در سال 517 پیش از میلاد برای دیدار از ساتراپی مصر به این منطقه متصرفی ایران باستان رفته بود پس از مشاهده تمدن و آثار تاریخی و ابنیه مصر به یک هیات مرکب از آگاهان مصری و پژوهشگران ایرانی، یونانی، فنیقی و یهود ماموریت داده بود که تاریخ مصریان تا آن زمان را جمع آوری، تنظیم و تدوین کنند که باقی مانده و از مآخذ تاریخ مصر در قرون قدیم قرار گرفته است. داریوش در مصر جنوبی معبدی برای مصریان ساخته که تقریبا دست نخورده باقی مانده است و تصویر او بر دیوار معبد وجود دارد. ایرانیان در زمان دودمان هخامنشیان به مدت 120 سال و چند ماه بر مصر حکومت کردند.
بازگشت محمدعلی شاه مخلوع به ایران به قصد پس گرفتن تاج و تخت
محمدعلی میرزا، شاه مخلوع قاجار، با حمایت روسیه به منظور پس گرفتن تاج و تخت از پسرش سلطان احمدشاه، 28 تیرماه 1290 (19 جولای 1911) با سپاهی از طریق ترکمنستان روسیه وارد گرگان شد تا از آنجا به تهران آید. در تهران، محمد ولی خان تنکابنی رئیس الوزراء وقت پس از شنیدن این خبر، از ترس به انگلیسی ها نزدیک شد و چند رجل هوادار انگلستان از جمله وثوق الدوله! را وارد کابینه کرد و ....
«تاریخ» نشان داد که هواداران محمدعلیشاه پس از چند جنگ و گریز و حتی رساندن خود به دماوند به هدف نرسیدند و شکست خوردند. ولی اقدام آنان بیش از پیش دولت تهران را به دامان انگلستان افکند. در آن زمان (سه سال پیش از آغاز جنگ جهانی اول و دوران صلح مسلح)، انگلستان و روسیه به دوستی و سازش با یکدیگر نیاز مبرم داشتند زیرا که آلمان و اتریش به ایتالیا نزدیک و اتحادیه سازی می کردند.
مرگ شاعر مشهور عرب
7 شعبان سال242هجری قمری، «ابراهیم بن عباسی صولی» از شاعران مشهور عرب و کاتب نامی قرن سوم هجری در شهر سامرا درگذشت. وی به ابواسحق و ابوبکر مکنّی بود و به ابن صولی مشهور بود. او علوم ادبی را از ادیبان بزرگ عصرخود فراگرفت و از خردسالی به سرودن شعر پرداخت و بعد از مدتی هنگامی که نوجوانی بیش نبود در این امر بزرگ بر دیگران پیشی جست. ابن صولی اشعار خود را به نیک و بد تقسیم میکرد و گاهی از یک قصیده فقط یک یا دو بیت زیبا را در دفترش یادداشت میکرد، از این رو دیوان او بسیار مختصر، دلنشین و شیواست. ابن صولی در مدح حضرت امام رضا(ع) اشعار بسیار سروده و از آن حضرت روایتهای متعدد نقل کرده است. سرودهها و مدایح این شاعر عرب در «عُیونُ اخبارالرِّضا» نیز تأیید شده است.
مرگ فیلسوف مسیحی
7 شعبان سال398هجری قمری، «ابُوعلی عیسَی بن اِسحاق زُرعَه» فیلسوف و مترجم مسیحی یعقوبی دیده از جهان فروبست. وی مردی دانش دوست و اهل مطالعه و کتابخوانی بود و به نکات ظریف فلسفه آگاهی کامل داشت. از این رو نویسندگان همعصرش وی را از پیشگامان علم منطق و فلسفه و از مترجمان چیره دست سریانی به عربی برشمرده و گفتهاند: «او از اولین مترجمان آثار ارسطو و جالینوس بوده است». نوشتههای ابن زرعه شامل ترجمه کتابهای ارسطو و جالینوس و تألیفاتش در باب علم منطق، فلسفه و کلام مسیحی است که نام بیشتر آنها در کتاب «الفِهرسْتِ اِبْن نَدَیم» آمده است. ابن زرعه سرانجام در اثر ابتلا به بیماری درگذشت.
تولد عالم شوشتری
7 شعبان سال1112هجری قمری، سیدعبدالله جزایری از علمای بزرگوار شیعی در شوشتر متولد شد. سید عبدالله در شانزده سالگی به مرتبه والایی از علم رسید و پس از آن به شوق دیدار بزرگان علم و دین و اهل فضل به سفر رفت. وی بعد از چند سال دانشاندوزی به زادگاهش شوشتر بازگشت و به نشر علوم و معارف دینی مشغول شد و در کنار تدریس از تألیف و تصنیف آثار ارزشمند غافل نشد.
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
سیری در زندگی و مبارزات مرحوم آیت الله سید هادی خسروشاهی
شیخ سلار دیلمی سندی است بر قدمت تشیع در تبریز
ساختمان دادگاه عمومی خسروشاه کلنگ زنی شد
رییس جمهور بر بالین رهبر معظم انقلاب: عکس
فرمانده حوزه بسیج خسروشاه:دوران دفاع مقدس تمرین و آزمون ایثار بو
جلسه مدیران مدارس منطقه خسروشاه باحضور فرماندار برگزار شد
شعری بسیار زیبا در وصف امام مهربانی ها امام رضا (ع)
افتتاح پژوهش سرای دانش آموزی و مرکز بهبود اختلالات یادگیری امید
جلسه شورای اداری خسروشاه با حضور فرماندار تشکیل شد
بازدید سرزده مدیرکل آموزش و پرورش استان از مدارس منطقه خسروشاه
[عناوین آرشیوشده]