به گزارش خبرگزاری فارس، محمود احمدینژاد رئیسجمهور کشورمان سفری 4 روزه به دو کشور نیجریه و مالی داشت که این سفرها همراه با حاشیههایی بود که در پی میآید.
* روز سهشنبه 15 تیر ماه احمدینژاد تهران را به مقصد باماکو پایتخت کشور مالی ترک کرد. 8/30 ساعت پرواز ما را به باماکو با 4 نیم ساعت فرق ساعت بین کشور ایران و مالی رساند.
* در بدو ورود احمدینژاد به فرودگاه باماکو از سوی قبایل مختلف این شهر که لباس محلی به تن داشتند به سبک سنتی مورد استقبال قرار گرفت.
* در طول مسیر حرکت رئیسجمهور کشورمان تا محل اقامت شاهد استقبال گرم مردم مالی بخصوص موتورسوارانی از مرد و زن بودیم که برای استقبال آمده بودند.
* در یکی از میدانهای اصلی شهر باماکو مجسمه عظیمالجثهای از یک گاو قرار داده شده بود به عنوان نماد دامداری و کشاورزی به عنوان شغل اصلی مردم این کشور.
* در روز دوم، احمدینژاد سفری چند ساعته به شهر تومبوکتو در شمال مالی داشت و نکته حائز اهمیت در فرودگاه مالی هواپیمایی بود که با تأخیر مواجه شد و این موضوع را آشکار کرد که تأخیرهای هواپیمایی در 5 قاره جهان حالت اپیدمی به خود گرفته است.
* در فرودگاه شهر تومبوکتو احمدینژاد مجدداً مورد استقبال نمایندگان قبائل مختلف قرار گرفت که به صورت سنتی با لباسهای محلی از وی استقبال گرمی در زیر آفتاب سوزان آفریقا به عمل آورند.
* احمدینژاد در شهر تومبوکتو از کتابخانه احمدبابا تومبوکتویی دیدار کرد که این دانشمند مالیایی حدود 600 سال پیش در شهر تومبوکتو میزیسته و اهتمام به جمعآوری نسخ خطی نموده است. در حال حاضر مرکز مخطوطات احمدبابا تومبوکتویی که در سال 1970 میلادی با تجمیع 6 هزار نسخه خطی تحت نظارت دولت وقت مالی آغاز به کار نموده با گذشته سالها 28 هزار نسخه خطی را در خود جای داده است.
* نکته جالب توجهی که در کتابخانه احمدبابا تومبوکتویی توجه هر بازدیدکنندهای را به خود جلب میکند،شیوه نگهداری کتب خطی است که به علت کمبود امکانات نگهداری و برای در امان ماندن از جویده شدن کتابها توسط مارمولکها، کتابها را در صندوقهایی مخصوص جا داده و در زیر رملهای صحرای تومبوکتو مدفون میکنند.
* اولین حوزه علمیه دروس مذهبی در شهر تومبوکتو در سال 1433 توسط احمدبابا تومبوکتویی تاسیس شده و در آن دروس مذهبی تدریس میشده است و این مکان دیگری بود رئیس جمهور در این شهر از آن بازید کرد.
* احمدینژاد در شهر تومبوکتو توسط امام سیوطی از علمای این شهر ملبس به لباس روحانی شد. خاندان امام سیوطی از علمای مهاجر عراق به مصر بودهاند که در حدود 300 سال پیش از کشور مصر به تومبوکتو آمده و در این شهر به فعالیتهای مذهبی پرداختهاند و پیشنماز مسجد "جینگاریر " از نوادگان امام سیوطی است.
* لباسی که به احمدینژاد اهدا شد، در فرهنگ عامه شهر تومبوکتو به این معناست که فرد اجازه روایت احادیث اسلامی را پیدا میکند و میتواند به عنوان روحانی کار خود را شروع کند.
* در شهر تومبوکتو مسجدی که احمدینژاد ملبس به لباس روحانی شد در کنارش بنایی وجود داشت که در دوران گذشته توسط مهندسان آندولسی با شیوه معماری زیبایی بنا شده بود.
* احمدینژاد با حضور در میان صحرانشینان شهر تومبوکتو در ضیافت ناهار آنها شرکت جست و نکته قابل توجه در این ضیافت ناهار کباب کردن دو شتر درسته برای پذیرایی از رئیسجمهور کشورمان بود.
* هنگامی که آشپز قصد تقسیم شترهای کباب شده در میان میهمانان داشت خطاب به هیئت ایرانی گفت که شما تصور میکنید که این به تنهایی شتری کباب شده است در حالی که رازهای زیادی را درون خود پنهان کرده است، سرآشپز تومبوکتویی با شکافتن شکم یکی از شتران رازهای درون شتر را مکشوف کرد و ابتدا از شکم شتر گوسفندی درسته خارج نمود و از شکم گوسفند مرغی درسته و از شکم مرغ کبوتری درسته و از شکم کبوتر تخم مرغی درسته را خارج کرد.
* پس از ضیافت ناهار احمدینژاد و رحیم مشایی ملبس به لباس صحرانشینان تومبوکتویی شدند.
* نکته قابل توجه در کشور مالی تفاوت آب و هوایی آن بود که پایتخت مالی یعنی شهر باماکو شهری سرسبز با خاکی سرخرنگ و شهر تومبوکتو رملهای زردرنگ توجه مسافران را به خود جلب میکرد.
* تغییر زبان مردم مالی به فرانسوی که میراث استعمار بود و کودکان برهنهای که در هر دو شهر مشغول بازی در کوچهها نکات دیگری بود که از دید گردشگران دور نخواهند ماند.
* با اتمام سفر احمدینژاد در کشور مالی پروازی 2 و نیم ساعته به مقصد ابوجا پایتخت کشور نیجریه داشتیم. در بدو ورود احمدینژاد به کشور نیجریه شاهد استقبال پرشور مردم مسلمان نیجریه و ابراز احساسات آنان نسبت به رئیسجمهور کشورمان بودیم.
* هفتمین اجلاس سران گروه دی هشت (کشورهای در حال توسعه اسلامی) با حضور رئیسجمهور کشورمان در نیجریه برگزار شد. در سالن این اجلاس نکته قابل توجه صندلیهای بود که برای برگزاری اجلاس در سالن چیده شده بود.
* احمدینژاد پس از شرکت در اجلاس گروه دی هشت در جمع خبرنگاران نیجریهای حاضر شد و با آنان نشستی خبری داشت. نکته جالب در این نشست خبری خبرنگار خانمی بود که نسبت به عدم امکان سفرش به ایران به رئیسجمهور کشورمان اعتراض داشت که احمدینژاد خانم خبرنگار و سایر خبرنگاران حاضر در جلسه را برای سفر به ایران دعوت کرد که واکنش هیجانی خبرنگاران نیجریهای را در پی داشت.
* هنگامی که یکی از خبرنگاران نیجریهای قصد پرسیدن سؤال از احمدینژاد را داشت و زمانی که میکروفن را میخواستند به وی برسانند، خبرنگار دیگری پیشدستی کرد و به جای اینکه میکروفن را به همکار خبری خود برساند زودتر خودش از رئیسجمهور کشورمان سؤال پرسید.
* احمدینژاد پس از اتمام نشست خبری خود با خبرنگاران نیجریهای بلافاصله به سمت فرودگاه حرکت کرد و ابوجا را به مقصد تهران ترک نمود.
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
سیری در زندگی و مبارزات مرحوم آیت الله سید هادی خسروشاهی
شیخ سلار دیلمی سندی است بر قدمت تشیع در تبریز
ساختمان دادگاه عمومی خسروشاه کلنگ زنی شد
رییس جمهور بر بالین رهبر معظم انقلاب: عکس
فرمانده حوزه بسیج خسروشاه:دوران دفاع مقدس تمرین و آزمون ایثار بو
جلسه مدیران مدارس منطقه خسروشاه باحضور فرماندار برگزار شد
شعری بسیار زیبا در وصف امام مهربانی ها امام رضا (ع)
افتتاح پژوهش سرای دانش آموزی و مرکز بهبود اختلالات یادگیری امید
جلسه شورای اداری خسروشاه با حضور فرماندار تشکیل شد
بازدید سرزده مدیرکل آموزش و پرورش استان از مدارس منطقه خسروشاه
[عناوین آرشیوشده]