سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ و فرمود : ] اگر دو پایم را در این لغزشگاه استوار ماند چیزهایى را دگرگون کنم . [نهج البلاغه]
 
جمعه 89 تیر 11 , ساعت 12:22 عصر

 

 خبرگزاری مهر نوشت:

 عرضه پان یا همان "ناس" افاغنه که زمانی ماده تنفرآور در بین اقشار جامعه بود در سوپرمارکتها با استقبال شدید دانش آموزان و دانشجویان در شب امتحان مواجه شده است که این امر به شدت خطرآفرین است.  رواج پان در بین جوانان بخصوص در شب امتحان یکی از جدیدترین معضل شبهای امتحان است و این درحالی است که به گفته بسیاری از کارشناسان "پان" دروازه ای وسوسه انگیز برای اعتیاد و مصرف سایر مواد مخدر است.

پان ماده ای نشاط آور است که چندی پیش توسط برخی از اتباع بیگانه استفاده می شد و اینگونه بود که این ماده نشئه آور که همان "ناس" افاغنه بود وارد کشور شد و هرچند که در سالهای ابتدایی این ماده بدلیل بوی تعفنی که داشت جزء منفورترین مواد محسوب می شد اما امروز با ایجاد تغییری جزئی به یکی از پر طرفدارترین مواد مخدر بین جوانان بخصوص دانش آموزان و دانشجویان آن هم در شب امتحان مبدل شده است.

 استفاده از این مواد علاوه بر اینکه موجب نشاط کاذب مصرف کننده می شود حالت خواب آلودگی را برطرف می کند و همین مسئله موجب توجه بیش از حد جوانان بخصوص قشر تحصیل کرده به این ماده می شود، عوارض استفاده از این ماده نیز زخم شدن لثه ها و درنهایت عادت کردن سیستم بدن به این ماده است و مصرف کننده برای رسیدن به حالت قبل دنبال ماده مخدر قوی تر می رود و قدم به قدم در دام اعتیاد گام بر میدارد به همین دلیل نیز لقب دروازه اعتیاد را به این ماده نشاط آور داده اند.

 هر چند که پان به دلیل نداشتن مرفین جزء مواد مخدر محسوب نمی شود اما بدون شک این ماده قدم اول در راه اعتیاد و مصرف مواد مخدر دیگر است و نکته جالب و قابل توجه عرضه گسترده این ماده در سوپرمارکتها با نامهای مختلف و با استفاده از بسته بندی های زیبا و شکیل و جذاب است که یکی از این نامها پن پرک است.

 جانشین ستاد مبارزه با مواد مخدر استان کرمان گفت: پان یا پن پرک که بین جوانان بخصوص در شب امتحان شایع شده است همان ناسی است که توسط افاغنه مورد استفاده قرار می گرفت و تا چند سال پیش مردم وقتی می دیدند کسی درحال خوردن آن است مشمئز می شدند اما امروز تولیدکنندگان آن که بیشتر در افغانستان و پاکستان هستند با تغییر نام این ماده و بسته بندی در پنج بسته کوچک و با برچسبهای فریبنده و البته با اندکی مواد مخدر آن را در دسترس نوجوانان و جوانان ایرانی قرارداده اند.

 سرهنگ ابراهیم شاکری افزود: برای برخورد با توزیع و مصرف این مواد خلاء قانونی وجود دارد و چون قانونی در این خصوص نداریم نمی توانیم برخورد کنیم. وی ادامه داد: مصرف کننده پس از چند بار مصرف کردن پان کم کم به سمت مصرف مواد مخدر پیش می رود.



لیست کل یادداشت های این وبلاگ