تراب محمدی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در تبریز افزود: پرونده ثبت جهانی بازار تبریز به صورت کامل به یونسکو ارسال شده است و اگر مشکل خاصی پیش نیاید به زودی شاهد ثبت جهانی بزرگترین بازار سرپوشیده جهان هستیم.
وی با بیان اینکه با توجه به ویژگیهای منحصر به فرد بازار تبریز ثبت جهانی آن ضرورت دارد، اظهار داشت: وجود اصناف مختلف در رشتههای متفاوت، تیمچهها و سراهای متعدد و قدمت فراوان این بازار میتواند با ثبت جهان در زمره اماکن تاریخی یونسکو به محلی برای بازدید میلیونها گردشگر تبدیل شود.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی تاکید کرد: با وجود اینکه پرونده ثبت جهانی بازار تبریز تکمیل شده است، فیلمها و تصاویر متعددی نیز از این بازار تهیه و به یونسکو ارسال شده است.
محمدی در پاسخ به این سؤال خبرنگار فارس که در صورت جهان شدن بازار تبریز چه منافعی برای شهروندان تبریزی ایجاد میشود، گفت: با جهانی شدن این بازار، نام بازار تبریز در لیست اماکن تاریخی جهان ثبت میشود که امر خود در جذب گردشگر به ویژه گردشگر خارجی نقش فراوانی دارد.
وی تاکید کرد: ثبت جهان به معنای شناساندن یک مجموعه به جهانیان است و دنیا با این بازار آشنا میشود.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی ادامه داد: سایت جهانگردی نام بازار تبریز را در لیست خود قرار میدهد و اکثر توریستهای خارجی که این فهرست را برای انتخاب مقصد گردشگری خود انتخاب میکنند، نام بازار تبریز را نیز مشاهده میکنند.
وی، حضور گردشگر خارجی را برای شهر و استان دارای منافع بسیار خواند و گفت: با حضور گردشگران خارجی بازار بیش از پیش رونق مییابد و به حتم فرهنگ غنی آذربایجان و تبریز در گردشگرانی که این منطقه را به عنوان مقصد گردشگری خود انتخاب کردهاند، تاثیر میگذارد.
محمدی ابراز امیدواری کرد، با ثبت جهانی بازار تبریز زمینهای فراهم میشود که گردشگران خارجی با سفر به ایران و بازدید از بازار تبریز، دروغ و کذب بودن تبلیغات آژانسهای خبری غربی برایشان اثبات شود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه مسجد کبود نیز در زمره بازار تبریز به یونسکو ارسال شده، این مجموعه تاریخی نیز با ثبت جهانی بازار تبریز، آوازهاش جهانی میشود.
محمدی با اشاره به وسعت و گستردگی بازار تاریخی تبریز عنوان داشت: بازار تبریز با حدود یک میلیون مترمربع مساحت به شکلی که 70 هکتار آن را حریم و 30 هکتار را عرصه تشکیل میدهد، شایسته عنوان بزرگترین سازه سرپوشیده جهان است.
وی ادامه داد: در این مجموعه بیش از 160 عنصر مختلف و متنوع وجود دارد و بازار را به مکان کامل و جامعی برای هر نوع فعالیتی تبدیل کرده است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی تصریح کرد: وجود 23 کاروانسرا، 22 دالان، 20 تیمچه، 28 مسجد، هشت مدرسه، هفت بازارچه، پنج حمام، دو یخچال و یک زورخانه در این مجموعه نشان از اهمیت بازار تاریخی تبریز برای ساکنان شهر و فعالان در این مجموعه دارد.
محمدی با اشاره به تعبیه شدن تعداد زیادی آب انبار در بخشهای مختلف بازار گفت: بازار تبریز با اینکه مجموعه کامل و به هم پیوستهای بوده، اما در عین حال استقلال هر بخش را نیز مراعات کرده و هر قسمت تا حد امکان تمام نیازهای ضروری خود را داشته است که از آن میان میتوان به ساخت آب انبارهای بسیاری که تقریباً در تمام بخشهای بازار دیده میشوند، اشاره کرد.
وی با بیان این مطلب که اهمیت بازار در زندگی مردم قدیم تا حدی بوده که چهار دروازه از دروازههای شهر تبریز در محدوده بازار بودند، اظهار داشت: درب نوبر، درب خیابان، درب سرخاب و درب بامیشه که از دروازههای مهم شهر بودند به دلیل اتصال این مجموعه با شاهراه ارتباطی ابریشم، در بازار قرار داشتند.
دبیر کارگروه ثبت جهانی بازار عنوان داشت: پس از ارسال پرونده بازار تبریز به عنوان اثر پیشنهادی کشورمان برای ثبت در فهرست میراث جهانی یونسکو، کارگروهی با ریاست استاندار آذربایجان شرقی و با حضور تمام مدیران سازمانها و ادارات و نهادهای وابسته به مسئله بازار تشکیل شد و تا امروز با برگزاری جلساتی برای تامین نیازهای بازار و تسریع در روند بررسی پرونده ثبت جهانی این مجموعه اقدامات موثری انجام گرفته است.
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
سیری در زندگی و مبارزات مرحوم آیت الله سید هادی خسروشاهی
شیخ سلار دیلمی سندی است بر قدمت تشیع در تبریز
ساختمان دادگاه عمومی خسروشاه کلنگ زنی شد
رییس جمهور بر بالین رهبر معظم انقلاب: عکس
فرمانده حوزه بسیج خسروشاه:دوران دفاع مقدس تمرین و آزمون ایثار بو
جلسه مدیران مدارس منطقه خسروشاه باحضور فرماندار برگزار شد
شعری بسیار زیبا در وصف امام مهربانی ها امام رضا (ع)
افتتاح پژوهش سرای دانش آموزی و مرکز بهبود اختلالات یادگیری امید
جلسه شورای اداری خسروشاه با حضور فرماندار تشکیل شد
بازدید سرزده مدیرکل آموزش و پرورش استان از مدارس منطقه خسروشاه
[عناوین آرشیوشده]