ایرنا:براساس آمارهای رسمی سرانه نیاز ایران به چادرمشکی 40 میلیون مترمربع است و ظرفیت تولید داخلی نیز یک دهم این میزان یعنی چهار میلیون مترمربع است، با این حال مهمترین واحد تولیدی چادر مشکی درقم تنها قادر به تولید حدود دو میلیون مترمربع پارچه چادری است.
آمارهای رسمی واردات و میزان مصرف بیانگر وجود شکاف عمیق میان این دو بخش و نسبت 10 برابری واردات قاچاق به واردات رسمی و قانونی است.
براساس آخرین آمارهای رسمی سازمان توسعه تجارت، ارزش واردات رسمی چادر مشکلی درسال 88 ، 132 میلیون دلار بوده که این رقم از نظر حجم 39 هزار و 948 تن را به خود اختصاص داده است.
میزان واردات چادر مشکلی درسال 87، نیز 121 میلیون دلار بوده که از نظر وزن ، حجمی 34 هزارو 327 تن را در بر گرفته است.
به گزارش ایرنا، هر چند که امارات متحده عربی کشور واسطه واردات چادر مشکی از مبدا محسوب میشود، اما کارشناسان می گویند حجم قابل توجهی از این نوع پارچه به صورت رسمی و غیررسمی از این طریق وارد کشور میشود. کره جنوبی ، چین ، هند و ژاپن از جمله صادرکنندگان عمده چادر مشکی به ایران به شمار میآیند ضمن اینکه از مجموع واردات چادرمشکی، پنج تا شش درصد نیز به صورت کالای همراه مسافر به ایران آورده میشود.
*عدم تطابق کیفیت، نه صادرات
هرچند که بر مبنای آمار دیگر سازمان توسعه تجارت ایران صادرات چادرمشکی در سال های 88 و 87 به ترتیب 956 و 434 هزار دلار اعلام شده، اما گفته میشود این میزان تنها برای عودت به علت عدم تطابق کیفیت به کشورهای ارسال کننده است در صورتی که ایران هیچ صادراتی ندارد.
کارشناسان همچنین افزایش نرخ تعرفه واردات چادر مشکی به 70 درصد در یک دوره را عمدهترین عامل افزایش قاچاق عنوان میکنند و میگویند: هر چند که در مقطعی تعرفه واردات به 20 درصد کاهش یافت اما نرخ بالا، پیش از این تاثیرخود را بر روی روند قاچاق گذاشته بود و این تدبیر چندان اثری بر کاهش واردات غیررسمی نداشت.
امارات، پاکستان و عراق اصلی ترین کشورهایی است که چادر مشکی از مبدا آنها به صورت قاچاق وارد ایران میشود.
کاهش مصرف چادر مشکی نیز یکی دیگر از مسایل قابل تامل دراین بخش است، کارشناسان مسایل اجتماعی میگویند: ترافیک، افزایش رفت و آمد بانوان در سطح شهر، عدم مرغوبیت و راحتی پارچهها عمدهترین عامل رویگردانی بانوان در استفاده از پوشش حجاب چادر است.
با این حال هر چند که عمدهترین واحد تولیدی چادر در سطح کشور مدعی است در زمان حاضر از فناوری ثبات رنگ در تولیدات خود برخوردار بوده و قادر به تامین بخشی از نیاز مردم هستند اما روی آوری آن به سفارش پذیری و ناتوانی در جذب بخشی از نیاز مصرف کننده ، بیانگر ناتوانی این واحد تولیدی در تقابل با رقبای خارجی در داخل است.
کمبود منابع مالی از عمدهترین مسایلی است که تولیدکنندگان صنایع نساجی با آن مواجه هستند، معضلی که بزرگترین واحد تولید چادر مشکلی کشور نیز با آن دست به گریبان است، کارشناسان عنوان میکنند با سفارش خرید توسط نهادهای دولتی از بزرگترین واحد تولید چادر مشکی شاید بتوان علاوه بر تامین بخشی از نیاز داخل به سرپا بودن این واحد تولیدی نیز کمک کرد.
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
سیری در زندگی و مبارزات مرحوم آیت الله سید هادی خسروشاهی
شیخ سلار دیلمی سندی است بر قدمت تشیع در تبریز
ساختمان دادگاه عمومی خسروشاه کلنگ زنی شد
رییس جمهور بر بالین رهبر معظم انقلاب: عکس
فرمانده حوزه بسیج خسروشاه:دوران دفاع مقدس تمرین و آزمون ایثار بو
جلسه مدیران مدارس منطقه خسروشاه باحضور فرماندار برگزار شد
شعری بسیار زیبا در وصف امام مهربانی ها امام رضا (ع)
افتتاح پژوهش سرای دانش آموزی و مرکز بهبود اختلالات یادگیری امید
جلسه شورای اداری خسروشاه با حضور فرماندار تشکیل شد
بازدید سرزده مدیرکل آموزش و پرورش استان از مدارس منطقه خسروشاه
[عناوین آرشیوشده]