سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دانش را فراگیرید که فرا گرفتنش، حسنه است . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
 
پنج شنبه 89 خرداد 20 , ساعت 9:39 صبح

 

 شورای امنیت سازمان ملل متحد روز چهارشنبه ـ نوزدهم خردادماه ـ چهارمین قطعنامه تحریمی علیه ایران را تصویب کرد. دوازده عضو شورای امنیت به این قطعنامه رای مثبت دادند و برزیل و ترکیه، اعضای غیر دایم شورای امنیت، به این قطعنامه رای مخالف دادند و لبنان نیز رای ممتنع داده است.

به گزارش "تابناک"، خبرگزاری"فرانسه" با اعلام این خبر نوشت: جلسه رای گیری با سخنان نماینده مکزیک، رییس دوره ای شورای امنیت آغاز شده و پس از قرائت درخواست حضور نمایندگان آلمان و جمهوری اسلامی ایران در این جلسه، نوبت به نمایندگان مخالف رسید تا سخنرانی کنند.

نمایندگان برزیل و ترکیه دو نماینده مخالف بودند. نماینده برزیل گفت که پس از تلاش های دو کشور ترکیه و برزیل در رسیدن به توافقنامه مبادله سوخت اتمی ایران در خاک ترکیه، مخالف تحریم های بیشتر علیه ایران است.    

نماینده ترکیه اما ضمن حمایت از اقدامات دیپلماتیک، اضافه کرد که جمهوری اسلامی باید با تعلیق غنی سازی اورانیوم به مذاکرات وارد شده و مسائل را حل کند.

بر پایه این گزارش، پس از آن رییس شورای امنیت درخواست رای گیری کرد که دوازده  رای مثبت داده شد. ترکیه و برزیل نمایندگانی بودند که رای منفی دادند و فقط لبنان بود که به «قطعنامه شماره ????» رای ممتنع داد.

بر اساس دور چهارم تحریم های ایران در شورای امنیت، یک دانشمند هسته ای، ?? شرکت که مرتبط با برنامه های اتمی و موشکی ایران اعلام شده اند، ?? موسسه متعلق به سپاه و سه نهاد زیر مجموعه خطوط کشتیرانی ایران، در فهرست تحریم ها هستند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، تنها فردی که در فهرست تحریم ها قرار دارد، ریاست مرکز فن آوری های هسته ای سازمان انرژی اتمی ایران است. یکی از مسئولیت های این مرکز، نظارت بر تاسیسات غنی سازی اورانیوم در اصفهان است.

برخی از موسسه ها و شرکت هایی که در فهرست تحریم های قرار گرفته اند در خارج از ایران بوده ولی تحت کنترل ایران قرار دارند و یا در راستای اهداف آن فعالیت می کنند، از جمله «فرست ایست اگزپورت بانک» که در مالزی است ولی تحت کنترل بانک ملت ایران است.

?? شرکت و موسسه که گفته می شوددر ارتباط با فعالیت های موشکی و هسته ای هستند و در فهرست تحریم ها قرار دارند از جمله دانشگاه مالک اشتر در تهران، صنایع امین در مشهد، ابزار برش کاوه در تهران، «فرست ایست اگزپورت بانک» در مالزی، صنایع شهید خرازی و مرکز تحقیقات کشاورزی و پزشکی هسته ای کرج.

این خبرگزاری در ادامه نوشت: ?? شرکت و موسسه وابسته به سپاه پاسداران نیز در فهرست تحریم ها قرار دارند از جمله قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء سپاه، عمران ساحل، راه ساحل و سپانیر.

سه نهاد زیر مجموعه خطوط کشتیرانی ایران نیز، از جمله «ایریسل بنلوکز» در بلژیک و خط کشتی رانی جنوب در فهرست تحریم ها قرار دارند.

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، نیز یک روز پیش از رای گیری شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره چهارمین قطعنامه تحریمی علیه ایران گفته بود: «این قطعنامه شامل مهم ترین تحریم هایی خواهد بود که ایران تا کنون با آن مواجه شده است.»

هیلاری کلینتون که همراه با رافائل کوریا، رییس جمهوری اکوادور، در یک کنفرانس خبری صحبت می کرد، درباره چهارمین قطعنامه تحریم ایران گفت: «فکر می کنم منصفانه است (که بگویم) این تحریم ها مهم ترین تحریم هایی است که ایران تا کنون با آن مواجه شده است.»

در همین حال خبرگزاری های بین المللی خبر دادند که، رئیس جمهور کشورمان  که در تاجیکستان به سر می‌برد در واکنش به تصویب قطعنامه جدید تحریم‌ها گفت : این قطعنامه‌ها برای ملت ایران پشیزی نمی‌ارزد.

منوچهر متکی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی نیز تصویب قطعنامه علیه جمهوری اسلامی در شورای امنیت را حرکتی رو به عقب خواند.

او با اشاره به رای مثبت شورای امنیت به قطعنامه تحریم های جدید علیه ایران گفت:  امروز آنها حرکت خودشان را روی این صفحه شطرنج انجام دادند و  باید منتظر باشند که جمهوری اسلامی جمع‌بندی‌هایش را داشته باشد و حرکت بعدی نوبت جمهوری اسلامی است که آن حرکت را انجام دهد.

گفتنی است رای مخالف برزیل و ترکیه تا حدودی صدور این قطعنامه را تحت شعاع قرار داده و گروه 5+1 با وجود تصویب این تحریم ها اعلام کرده اند که از نظر انها هنوز برای گفتگو آمده اند، به نظر می رسد این موضع آنها نشان می دهد غرب خود نیز خیلی به اثر گذاری این تحریم ها بر سیاست های هسته ای ایران امیدی ندارد.



لیست کل یادداشت های این وبلاگ