سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دانشمندان را اکرام کنید که آنان نزد خداکریم اند . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
 
یکشنبه 89 خرداد 16 , ساعت 8:29 عصر
   

ایلنا:‌رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت:‌ دولت روسیه قرار است در زمینه بارورکردن ابرها به ایران کمک کند تا مناطقی مانند دریاچه ارومیه و سایر تالاب ها که از کم آبی در رنج هستند،‌ نجات پیدا کنند. همچنین با توجه به تکنولوژی پیش‌بینی تگرگ و توانایی روس‌ها در جلوگیری از بارش تگرگ، قرار است این کشور از خسارت‌های ناشی از تخریب سرشاخه‌های درختان در اثر ریزش تگرگ نیز به ایران یاری برساند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمدجواد محمدی‌زاده، در نشست خبری که به مناسبت روز جهانی محیط زیست برگزار شد،گفت:‌ در هفته محیط زیست که از امروز آغاز می‌شود در سطح ملی و استانی برنامه‌های متنوعی همچون هم‌اندیشی سازمان محیط زیست و تشکل‌های مردم‌نهاد در استان‌ها، برنامه‌های پاک‌سازی محیط‌های طبیعی، بازدید از خبرگزاری‌ها و همچنین دیدار با ریاست صداوسیما و همچنین مدیران صنایع و معادن را در نظر گرفته ایم.
او ادامه داد:‌ همچنین یک جلسه هم‌اندیشی پیرامون نقش نظام بانکی در حفاظت محیط زیست برگزار می شود.
او همچنین در مورد فعالیت‌هایی که در چندماه حضورش در سازمان محیط زیست انجام شده، توضیح داد: اصلاح ساختار تشکیلاتی سازمان حفاظت محیط زیست در سطح ملی و استانی از اقدامات اثربخش سازمان بوده که در این مدت انجام شده که باعث ایجاد رویکرد تمرکززدایی و سه برابر شدن بازده سازمان شده است و همچنین توانستیم با موافقت ریاست‌جمهوری تبدیل وضعیت نیروهای قراردادی را انجام دهیم.
رئیس سازمان محیط زیست از راه‌اندازی صندوق ملی محیط زیست خبر داد و گفت: با مصوبه شورای عالی اقتصاد صندوق ملی محیط زیست که می‌تواند برای تامین مالی طرح‌های زیست محیطی بسیار موثر باشد و حتی قابلیت تبدیل شدن به یک بانک مستقل را دارد تشکیل شده است، اما با وجود اینکه این صندوق نام محیط زیست را به دوش می کشد، در سال‌های گذشته رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در این صندوق حضور نداشت که خوشبختانه این امر در خردادماه امسال محقق شد و اکنون رئیس سازمان محیط زیست عضوی از این صندوق ملی است البته مسوولیت با وزارت اقتصاد و دارایی است.
او همچنین در مورد سند ملی محیط زیست کشور توضیح داد: بعد از سال‌ها کش و قوس میان شورای عالی انقلاب فرهنگی و سازمان حفاظت محیط زیست بالاخره توافق اولیه حاصل شده و امید می‌رود که در خردادماه سند ملی محیط زیست کشورمطرح و مصوب شود.
محمدی‌زاده در مورد سند برنامه پنجم توسعه نیز گفت: این برنامه با بعضی نارسایی‌ها مواجه است ولی در حال حاضر با رایزنی‌هایی که با کمیسیون تخصصی کشاورزی و تعامل با سایر کمیسیون‌ها انجام داده ایم به دنبال این هستیم تا رویکردهای محیط زیستی را در برنامه پنجم توسعه اجرایی کنیم.
او در حوزه محیط زیست انسانی نیز از اجرای طرح جامع کاهش آلودگی صورتی در شهرهای بزرگ خبر داد و افزود: مصوبات در مورد استانداردهای صوتی در مورد اتومبیل و موتورسیکلت در حال تدوین است و همچنین قرار است معیارهای میزان سوخت مصرفی در خودروها و موتورسیکلت ها به زودی تعیین شود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از بازنگری در مورد ضوابط استقرار صنایع خبر داد و گفت: در حال حاضر ضوابط استقرار صنایع از کارایی لازم برخوردار نیست و نیاز به بازنگری در مورد این معیارها وجود دارد.
او ادامه داد: یکی از تلاش‌های سازمان حفاظت محیط زیست افزایش سطح مناطق حفاظت شده است که از 7/6 درصد اراضی کشور اکنون به 9 درصد رسیده است و تا قبل از پایان سال جاری به 10 درصد برسد.
محمدی‌زاده افزود: بعضی مناطق که ارزش حفاظتی ندارد از زمره مناطق تحت حفاظت خارج شده و مناطق جدیدی اضافه می شود.
وی ادامه داد: درست است که ما در زمینه نیروی انسانی برای اداره مناطق تحت حفاظت با کمبود مواجه هستیم ولی با وجود این کمبود امکانات هم، افزایش سطح مناطق تحت حفاظت را اجرایی می‌کنیم.
محمدی زاده در مورد امضا سند زیست محیطی در روسیه توضیح داد: طبق این توافق موضوع تبادل ببر سیبری و پلنگ ایرانی تا حجم بالای تولید این دو جانور بین دو کشور ایران و روسیه ادامه پیدا می‌کند. همچنین توافقاتی پیرامون همکاری در زمینه حفظ تالاب‌ها و دریای خزر بین دو کشور صورت پذیرفت.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست همکاری‌های روسیه با ایران را در مورد آب و هوا، در سه زمینه بارورکردن، یونیزه کردن و جلوگیری از بارش تگرگ برشمرد.
او ادامه داد: دولت روسیه قرار است در زمینه بارورکردن ابرها برای نجات مناطقی مانند دریاچه ارومیه و سایر تالاب ها با ایران همکاری کند. همچنین با توجه به تکنولوژی پیش‌بینی تگرگ و توانایی روس‌ها در جلوگیری از بارش تگرگ، قرار است این کشور در این زمینه با ایران همکاری کند تا خسارت‌های ناشی از تخریب سرشاخه‌ها در اثر ریزش تگرگ به حداقل برسد.


لیست کل یادداشت های این وبلاگ