سفارش تبلیغ
صبا ویژن
کژی، با دانش راست می شود . [امام علی علیه السلام]
 
چهارشنبه 89 خرداد 12 , ساعت 6:56 عصر
اثرات مخرب غذا خوردن در نیمه‌های شب روی دندان‌ها

 

کارشناسان دندان‌پزشکی هشدار دادند خوردن غذا در نیمه شب می‌تواند به شدت به دندان‌ها آسیب برساند.

محققان سابقه پزشکی 2 هزار و 217 دانمارکی را بررسی کردند و متوجه شدند خوردن غذا در نیمه شب، بدون توجه به نوع غذایی که خورده می‌شود خطر از دست دادن دندان را افزایش می‌دهد.
تیم تحقیقاتی دانشگاه کوپنهاگ تغییراتی را که در جریان بزاق به واسطه خوردن غذا در نیمه شب رخ می‌دهد عامل اصلی این رویداد می‌دانند. بزاق دهان معمولا در شب خشک‌ می‌شود.
نزدیک به 8 درصد از افرادی که در این تحقیقات شرکت داشتند در دسته افرادی بودند که در نیمه شب غذا می‌خوردند. این افراد نزدیک به یک چهارم یا بیش‌تر از کالری‌های روزانه خود را بعد از شام به دست می‌آوردند. این بدان معناست که آن‌ها حداقل دو بار در هفته نیمه‌های شب از خواب بیدار شده و غذا می‌خوردند.
زمانی که محققان این مطالعات را به مدت 6 سال ادامه دادند به نتایج جالبی رسیدند. آن‌ها متوجه شدند این افراد بعداز این مدت دندان‌های بیش‌تری را در مقایسه با دیگران از دست دادند. این موضوع حتی بعد از در نظر گرفتن فاکتورهایی مانند سن ، سیگار کشیدن، میزان مصرف شکر و کربوهیدرات و دیگر مسائل هم‌چنان پابرجا بود.
دکتر جنیفر باندگرن و همکارانش در این باره گفتند: اگرچه دندان‌پزشکان نمی‌توانند بیماران خود را از غذا خوردن در نیمه‌های شب بازدارند، اما حداقل می‌توانند آن‌ها از خطرات مرتبط با آن آگاه کنند.
پروفسور دامین والمسلی مشاور علمی سازمان دندان بریتانیا در این باره گفت: غذا خوردن در هنگام شب یعنی زمانی که دهان در خشک‌ترین وضعیت خود قرار دارد و باقیمانده مواد غذایی طولانی‌تر از معمول در دهان باقی می‌مانند اثر مصرف مواد شیرین و غذاهای اسیدی را افزایش می‌دهد.
برای کاهش این تخریب‌ها لازم است که شما حداقل دو بار در روز دندان‌های خود را مسواک بزنید که یکی از آن‌ها حتما باید بلافاصله قبل از رفتن به رخت‌خواب صورت بگیرد.
بی‌بی‌سی ، 2 ژوئن



لیست کل یادداشت های این وبلاگ