سفارش تبلیغ
صبا ویژن
برادری با بدکاران، از بزرگ ترین حماقت هاست. [امام علی علیه السلام]
 
دوشنبه 89 خرداد 31 , ساعت 8:0 عصر
 
 
پناهگاه متعلق به دوران رضاشاه پهلوی و جنگ جهانی دوم واقع در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد برای نخستین بار امروز 31 خردادماه بر روی عموم مردم باز شد.
به گزارش روز دوشنبه خبرنگار میراث فرهنگی ایرنا، این پناهگاه متعلق به زمان جنگ جهانی دوم است که آلمانی ها آن را برای رضاشاه و خانواده اش ساخته اند که در صورت بروز خطر در آنجا مخفی شوند.
این پناهگاه در ضلع شمال شرقی سعدآباد و در جنوب غربی کاخ شهناز پهلوی واقع شده است و تاریخ ساخت آن مقارن با وقوع جنگ جهانی دوم و سالهای 1320 تخمین زده شده است.
بنای این پناهگاه متشکل از یک اتاق و دو راهرو است و در داخل یکی از تپه های طبیعی مجموعه قرار دارد.
هم اکنون پس از بازشدن این پناهگاه اسناد و مدارک متعلق به جنگ جهانی دوم و اعلام بی طرفی ایران در این جنگ و تخریب های جنگ جهانی دوم در ایران در قالب عکس و اسلاید در این مکان به نمایش گذاشته شده است.
عکس های مربوط به دیدارهای سران ایرانی و سران متفقین در جنگ جهانی دوم مانند آلمان و‌ تفاهم نامه ها و قراردادهای مابین آنها،‌ خاطرات جواد عامری از سیاستمداران دوره پهلوی در خصوص اعلام بی طرفی ایران در جنگ جهانی دوم و‌ نامه دوستانه حسن تقوی زاده سفیر ایران در انگلیس به انوشیروان سپهبدی سفیر ایران در فرانسه ازجمله اسنادی است که در این مکان به نمایش گذاشته شده است.
هدف از برپایی این نمایشگاه و گردآوری اسناد و مدارک جنگ جهانی دوم نمایش موقعیت تاریخی، اجتماعی، حقوقی، اقتصادی، سیاسی، نظامی و فرهنگی ایران در دهه بیستم شمسی و بازسازی فضای آن دوران در پناهگاه جنگی به جامانده در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد عنوان شده است.
هنگام بازگشایی این پناهگاه که با حضور "حمید بقایی" رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری صورت گرفت، صدای میدان جنگ در محوطه پخش و تعدادی فشفشه بزرگ بعنوان نماد جنگ آتش زده شد تا به گونه ای فضای جنگی به نمایش گذاشته شود.
این نمایشگاه بصورت دائمی است و بازدید برای همگان آزاد است.

*بازگشایی موزه صنایع دستی معاصر
موزه صنایع دستی هنرمندان معاصر از دیگر اماکنی است که امروز با حضور بقایی در سعدآباد بازگشایی شد.
آثار صنایع دستی معاصر که در اقامتگاه اشرف پهلوی نگهداری می شد، به این مکان منتقل شده است.
مکان این موزه اقامتگاه فرزندان پهلوی دوم بوده است که از این پس قرار شده است آثار برجسته هنرمندان معاصر در این مکان نگهداری و محافظت شود.
میناکاری، معرق فلزاستاد غیاثوند، تابلو نگارگری طرح تغزلی استاد محمد تجویدی،‌ حجم سفالین، نقاشی روی پارچه نقش قالی، سرویس ملیله کاری، سینی و ظروف قلمزنی استاد شامیرزا، گاوصندوق طلاکوب روی فولاد استاد رضا جوهریان و ماکت خاتم حافظیه استاد رسول داناپور ازجمله آثاری است که در این مکان به نمایش گذاشته شده است.
اقامتگاه اشرف پهلوی نیز به موزه ظروف سلطنتی تبدیل خواهد شد.

* بازگشایی نمایشگاه دائمی اسلحه های دربار
این نمایشگاه نیز که در اقامتگاه سابق غلامرضا پهلوی برادر محمدرضاشاه دایر شده است، دائمی است و بازدید آن برای همگان آزاد است.
در این نمایشگاه 70 اسلحه کمری، شکاری و جنگی ساخت کارخانه های اسلحه سازی آن زمان و یا اهدایی از مقامات کشورهای مختلف مربوط به پهلوی دوم و یک نمونه مربوط به قرن هفدهم میلادی ساخت هندوستان به نمایش گذاشته شده است.
طپانچه اتوماتیک ساخت آمریکا متعلق به رضاشاه،‌ طپانچه موزر ساخت آلمان،‌ طپانچه 6 لول توپی دار ساخت پاکستان، اسلحه شکاری دوربین دار ساخت آمریکا، اسلحه برنو لوله کوتاه، مسلسل قنداق تاشو، طپانچه مسلسل ساخت ایران و تفنگ ژ-3 هدیه وزیر دفاع پاکستان به محمدرضا پهلوی از دیگر آثاری است که در این نمایشگاه نمایش داده می شود.

* بازگشایی نمایشگاه یادواره شهدا
این نمایشگاه از امروز 31 خردادماه به مدت سه روز در کاخ نگارستان مجموعه سعدآباد برپا می باشد که در آن کتاب و پوسترهایی در مورد امام خمینی (ره) و ارزش های دفاع مقدس و وسایل شخصی شهید مصطفی چمران به مناسبت سالروز شهادت وی به نمایش گذاشته شده است.
این نمایشگاه نیز با حضور بقایی گشایش یافت. نمایشگاه در اقامتگاه فریبا دیبا مادر فرح دیبا همسر محمدرضا شاه دایر شده است.


لیست کل یادداشت های این وبلاگ