سفارش تبلیغ
صبا ویژن
محبّت به زنان، از اخلاق پیامبران ـ درودهای خداوند بر آنان باد ـ است . [امام صادق علیه السلام]
 
شنبه 89 اردیبهشت 18 , ساعت 8:1 عصر

 

جامعه > گردشگری  - سفر یک میلیون توریست ایرانی تنها در چهار ماه نخست سال 2010 و درفصل سردسال به ترکیه فعالان توریسم این کشور را شگفت زده کرده است.


 به گزارش پایگاه تحلیلی - خبری ایران بالکان (ایربا) به نقل از میراث فرهنگی، این درحالی است که پیش از این در سال 2006 آژانس خبر ترک، گزارش داده بود که در کل سال 2006 یک میلیون گردشگر ایرانی وارد ترکیه شده بودند.

 نشریه الکترونیکی "تو دی زمان" ترکیه با اعلام این مطلب یاد آور شده است که توریست‌های ایرانی و سوری با سرازیر شدن به ترکیه، ارقام توریسم این کشور را به گونه‌ای جهش‌آسا بالا برده‌اند.

 بنا به این گزارش به طور کلی تعداد زیاد توریست‌های خارجی که درست در میانه فصل سرد یعنی سه ماه نخست 2010 به ترکیه سفر کرده‌اند، بسیاری از آژانس‌های مسافرتی ترکیه را نسبت به رونق این صنعت در فصل تابستان امیدوار کرده است؛ اما در میان کشورهای مختلفی که سالانه بازار توریسم ترکیه را رونق می‌دهند، امسال تعداد توریست‌های ایرانی رشد سریعی داشته است.

 طبق گزارش مقامات رسمی ترکیه این تعداد به بیش از یک میلیون توریست ایرانی بالغ می‌شود که تنها در چهارماه نخست سال 2010 به ترکیه سفر کردند.

  این درحالی است که پیش از این در سال 2006 آژانس خبر ترک، گزارش داده بود که در کل سال 2006 یک میلیون گردشگر ایرانی وارد ترکیه شده بودند.

  به گفته کارشناسان ترک به نقل از همین گزارش، ایرانیانی که به ترکیه سفر می‌کنند عمدتا با هدف خرید و لذت بردن از مناظر به ترکیه می‌آیند. اما درعین حال ایرانیان و توریست‌های ایرانی در ترکیه از درآمدی که به دلیل خرید انواع کالاها و فروش آن در کشور خود ایران عایدشان می‌شود به این کشور سفر می‌کنند.

  نکته‌ای که در این گزارش جلب نظر می‌کند،‌ تداوم حضور مسافران ایرانی به ترکیه بوده که با رشد روزافزون شرکت‌ها و برندهای تجاری مشهور جهانی در این کشور مصادف شده است. این موضوع کسب درآمد بیشتری را علاوه بر صنعت توریسم، در دیگر بخش‌های اقتصادی ترکیه نوید می‌دهد.

 اما صرف نظر از فواید اقتصادی حضور مسافران ایرانی در ترکیه، به طور کلی تعداد توریست های خارجی که درسه ماه نخست سال جاری میلادی(2010) و ظرف چهارماه سرد سال به این کشور سفر کرده اند، نشان از موفقیت تلاش های ترکیه در تبلیغات توریسم آن دارد.

  طبق گزارش منابع ترک، مقامات و فعالان توریسم ترکیه از سال‌ها پیش برنامه‌های گسترده‌ای را برای جذب توریست از ایران تدارک دیده‌اند. طی برگزاری دومین نمایشگاه گردشگری ترکیه که در سال 2007 در ایران برگزار شد، مقامات دولتی و گردشگری ترکیه از شهرهای بزرگ ایران از جمله تهران، تبریز، اصفهان، شیراز و مشهد دیدن می‌کردند تا جاذبه‌های توریستی ترکیه را به ساکنان این شهرها معرفی کنند.

  همچنین وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه در چند سال اخیر، ظرفیت خود را برای ورود گردشگران ایرانی بالا برده و هم اکنون نیز طبق اهداف تعیین شده، در سال 5 میلیون گردشگر ایرانی را جذب ترکیه کند.

  این گزارش‌ها درحالی عنوان می‌شود که هیچ آمار دقیق و روشنی از تعداد توریست‌های ترک به ایران ارائه نشده و به استناد آمار ارائه شده از سوی منابع ترکیه، در سال 2006 در برابر ورود یک میلیون گردشگر ایرانی به ترکیه، کمتر از 10هزار گردشگر ترکیه وارد ایران شده بودند.

  به گزارش وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه، بازدید از مقبره مولانا جلال الدین رومی، سواحل دریای سیاه و خرید از مراکز تجاری، مهمترین جاذبه‌های توریستی ترکیه برای توریست‌های خارجی به ویژه توریست‌های ایرانی است.

  در این گزارش با استناد به آمار بازدیدکنندگان، انواع جاذبه‌های گردشگری این کشور در جلب توریست خارجی از کشورهای اروپایی، روسیه و آمریکا به ترکیه ذکر شده و در بخشی از آن آمده است: «درکنار توریست‌های ایتالیایی که عمدتا به "بادروم" و استانبول جذب می‌شوند و توریست‌های اسپانیایی که به کاپادوکیه و استانبول و استان‌های سواحل اژه و مدیترانه می‌روند، توریست‌های ایرانی نیز علاوه بر اقامت در سواحل دریای سیاه و مراکز خرید، به سفر به «قونبه» مرکز استان آناتولی علاقه بسیار دارند و قونیه طبق آمار بازدیدکنندگان از بیشترین جذابیت برای گردشگران ایرانی برخوردار است.»

 دراین گزارش علت این جذابیت؛ بازدید از مزار مولانا جلال الدین رومی ذکر شده که در این شهر زندگی کرده و مدفون شده است.



لیست کل یادداشت های این وبلاگ