تراب محمدی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در تبریز اظهار داشت: کار مرمت و بازسازی این بنای تاریخی به اتمام رسیده و امیدواریم امسال شهروندان تبریزی و گردشگران این بنا را بدون داربست مشاهده کنند.
وی در ادامه با اشاره به سایر پروژههای مرمتی این سازمان در استان اظهار داشت: در حال حاضر 150 پروژه مرمتی در استان آذربایجان شرقی وجود دارد که 120 مورد از این پروژهها امسال به پایان میرسند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی تاکید کرد: امسال برای سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی سال اتمام پروژههای نیمه تمام است.
وی اظهار داشت: با تکمیل پروژههای نیمهتمام برای گردشگران این امکان فراهم میشود که از مجموعههای بیشتری بازدید کنند.
محمدی اضافه کرد: کیفیتبخشی را در بحث گردشگری اولویت دادهایم و قصد داریم امسال با فراهم آوردن شرایط مناسب میزبان شایستهای برای میهمانان تابستانی باشیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی با اشاره به شعار امسال این سازمان گفت: همانطور که پیش از این نیز اعلام کردهایم هر شهروند آذربایجانی یک راهنمای گردشگری است.
وی تاکید کرد: با فرهنگسازی مناسب بین اقشار مختلف مردم این امکان فراهم میشود تا زمینه جذب و افزایش اقامت گردشگران در استان بیش از پیش فراهم شود.
محمدی همچنین از فراهم شدن شرایط مناسب برای سرمایهگذاری در بخشهای مختلف گردشگری خبر داد و افزود: خوشبختانه در این خصوص رویکرد خوبی انتخاب کردهایم تا جایی که میزان سرمایهگذاریها در بخش گردشگری استان بر اساس آخرین آمار از مرز 4 هزار میلیارد ریال فراتر رفته است.
گزارش فارس حاکی است،بنای شکوهمند ارک تبریز بازمانده مسجدی است که در فاصله سالهای 716 تا 724 هجری قمری به همت «تاجالدین علیشاه جیلان تبریزی» وزیر «اولجایتو» و «بهارخان» از ایلخانان مغول ساخته شد.
قسمت جنوبی این مسجد دارای طاق بزرگی بود که مورخان در مورد آن نوشتهاند، به علت فرونشستن بنیان و تعجیل در اتمام آن طاق مذکور شکسته و فرو ریخته است.
بنایی که اکنون به صورت سه دیوار بلند به شکل ایوان دیده میشود، قسمت مسقف مسجد بود که عرض و ارتفاع آن هر یک حدود30متر است، درحفاریهای اخیر دریافتند که هفت متر از دیوارها در زیر خاک مانده است، عرض دیوارها حدود10متر است و در داخل مرکب از دو دیوار عریض و مستحکم است که در چند مرحله به وسیله طاقهای متعدد متصل شدهاند. این بنای عظیم در بیشتر سفرنامهها و تواریخ وصف شده است.
ابن بطوله مینویسد: «در بیرون این مسجد از دست راست، مدرسه و از دست چپ زاویهای وجود دارد. صحن آن با سنگهای مرمر فرش و دیوارها با کاشی پوشانده شده و جوی آبی از وسط آن میگذرد که انواع درختان از جمله مو و یاسمین در آن به عمل آمدهاند.»
حمدالله مستوفی معاصر علیشاه مینویسد: «مسجد جامع بزرگی است که صحن آن 250 در 200 گز است و در او صفهای بزرگ از ایوان کسری به مداین بزرگتر».
بدرالدین محمود العین مینویسد: «در وسط صحن مسجد حوض مربعی بود که هر ضلع آن 150متر زراع طول داشت و سکویی در وسط آن بود که در هر سوی آن از دهان مجسمه شیر آب فرو میریخت، بالای سکو نیز فواره هشت گوشی بود که دو دهانه آبپران داشت، طاق نوک تیز محراب به وسیله دو ستون مسی اندلسی نگاه داشته میشد و قاب محراب با طلا و نقره تزیین و نقاشی شده بود.
چراغهای مزین به زر و سیم با زنجیرهای مسی از سقف آویزان بودند که داخل طاق را روشن میکردند و پنجرههای مشبک نیز هر کدام 20 شیشه دایرهای مزین به طلا و نقره داشت.
تاجر ونیزی که حدود سال 82 شمش هجری قمری سومین سال سلطنت سلطان «یعقوب آق قویونلو» از تبریز دیدن کرده مینویسد: «جامع علیشاه بلندترین بناهای تبریز و دارای صحن بزرگی است. در میان صحن حوضی دارد که چهارگوش است، درازا و پهنای آن هر کدام به اندازه صد قدم و ژرفایش شش پاست و پلکانی از کنار استخر به ایوان آن منتهی میشود. طاق شبستان مسجد به قدری بلند است که اگر کمانکشی، تیری در کمان مناسبی قرار دهد و رها کند هرگز به طاق شبستان نمیرسد. دور مسجد را با سنگهای نفیسی طاقبندی کردهاند و طاق بر روی ستونهایی از مرمر قرار دارد و مرمر به اندازهای ظریف و شفاف است که به بلور نفیس می ماند.
این مسجد سه درب دارد که هر کدام طاقی به عرض 40 و بلندی 20 پا دارد.
ستونهای دو سوی درها از سنگ مرمر نیست، بلکه از سنگهای الوان ساخته شده است و بقیه طاق با گچ مقرنسکاری و تزیین شده است. «مرتضی میرزا» پسر عم «نادر میرزا» مولف تاریخ و جغرافیای دارالسلطنه تبریز در سال 1298هجری قمری از ارک علیشاه دیدن کرد و مشخصات بقای این بنا را شرح داد. 60 سال بعد پس از او «دونالد ویلبر» مولف کتاب معماری اسلامی ایران در دوره ایلخانان علاوه بر توصیف دقیق بازمانده بنا، نقشه جالبی از آن ترسیم کرد. از این اطلاعات معلوم میشود که این بنا در زمان «تاجالدین» علیشاه، مسجد جامع شهر و مزین به کاشی و ازاره سنگی و ستونهای مرمری و کتیبهها و گچبریهای زیبایی بود و بعدها روبه ویرانی نهاده و متروک شده است.
در دوران قاجاریه صحن محل زاویه و مدرسه علیشاه مبدل به انبار غلات و مخزن مهمات قشون گردید و حصاری دور آن کشیده شده و به نام ارک مشهور شد. ارک تبریز بارها هدف گلوله توپ مهاجمان قرار گرفت و آسیب زیادی به دیوارهای آن وارد آمد. در زمان انقلاب مشروطیت هم بناهای اطراف آن مخزن مهمات دولتی بود. این مخزن به دست مشروطه خواهان افتاد و موجب تقویت آنان شود.
ارک تبریز همیشه به صورت سنگری مستحکم و مسلط بر شهر تبریز محسوب میشده است.
در اوایل حکومت پهلوی صحن ارک به صورت گردشگاه عمومی درآمد و باغ ملی نام گرفت. در حال حاضر در محوطه ارک مصلای جدید امام و مجموعه فرهنگی بزرگی در دست احداث است.
محققان متوجه شدند در صورتی که شما در زمان شاد بودن نتوانید لبخند بزنید، واکنش آن به مغز منتقل شده و شدت این احساس در شما کاهش پیدا میکند.
بوتوکس برای از بین بردن چین و چروکهای صورت استفاده میشود و از یک پروتئین بسیار سمی به نام بتولینوم توکسین ساخته میشود که به طور موقت عضلاتی را که باعث ایجاد چین و چروک شدهاند فلج میکند.
به این ترتیب چین و چروک روی صورت باقی نمیماند، اما در عین حال به دلیل از کار افتادن عضلات صورت، شما نمیتوانید بسیاری از حرکات صورت را انجام دهید.
در حین تحقیقاتی در مورد این روش، محققان متوجه شدند کاهش حالات چهره میتواند روی تجربیات احساسی شما تاثیر منفی بگذارد.
یک شخص که در نشان دادن حالات چهره ناتوان است ممکن است در حس کردن آن حالتها هم دچار مشکل شود.
محقق جاشوا دیویس روانشناس کالج برنارد در نیویورک در این باره گفت: زمانی که فردی از بوتوکس برای از بین بردن چین و چروک صورت خود استفاده کرده باشد، عضلات صورت او تحرک کمتری دارند و به همین دلیل پاسخ کمتری در مورد این حالات چهره به مغز فرستاده میشود.
برای بررسی این موضوع آقای دیویس و همکارانش به چند نفر قبل و بعد از تزریق بوتوکس فیلمهای احساسی نشان دادند.
در این تحقیقات مشخص شد افرادی که بوتوکس تزریق کرده اند میزان قدرت تجربیات حسی آنها بسیار کاهش پیدا میکند که دلیل اصلی آن هم کاهش حرکات عضلات صورت آنهاست.
تلگراف ، 23 ژوئن
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، محمدحسین فرهنگی که برای نخستین بار این پیشنهاد را مطرح کرد، امروز در این باره اظهار داشت: سیاست تمرکز زدایی از پایتخت یا انتقال برخی دانشگاهها به خارج از تهران موجب تقویت انتقال دانشگاه خواجه نصیر به مراغه میشود.
وی ادامه داد: موضوع انتقال دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی از تهران به شهرستان مراغه دارای منطقی قوی است، چون اوج فعالیتهای علمی خواجه نصیر در شهر مراغه بوده و چنین منطقی توجیه میکند که این دانشگاه در شهر مراغه باشد.
فرهنگی با بیان اینکه پیشنهاد انتقال این دانشگاه هنوز خام است و باید بررسیهای لازم صورت گیرد، افزود: سیاست دولت برای بررسی انتقال برخی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی به خارج از تهران ایجاب میکند که در شهرستانهای مختلف ظرفیتها ارزیابی و نیازسنجی شود.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: این سیاست موجب تقویت ایده انتقال دانشگاه خواجه نصیر به خارج از تهران میشود، البته هر کاری از این قبیل با مشکلات و موانع جدی خود روبهرو است که باید با بحثهای کارشناسی رفع شود.
وی در پاسخ به این سئوال که رئیس دانشگاه خواجه نصیر در این باره ابراز بیاطلاعی میکند، تاکید کرد: به حتم کسانی که در پایتخت هستند تمایل چندانی به انتقال این دانشگاه نخواهند داشت.
* مراغه پیشنهاد رئیس جمهوری
احمد علیرضا بیگی استاندار آذربایجان شرقی در گفتوگو با خبرنگار فارس در این باره با بیان اینکه انتقال دانشگاه خواجه نصیر به مراغه پیشنهاد رئیس جمهوری است، افزود: در آخرین سفر هیئت دولت به استان من از قول رئیس جمهوری شنیدم که نظرشان مبنی بر انتقال این دانشگاه به مراغه بود.
وی با بیان اینکه خواجه نصیر شناسنامه مراغه است، تاکید کرد: معتقدیم این شهر بهترین گزینه برای انتقال دانشگاه به شمار میرود.
وی با بیان اینکه مراغه به عنوان شهری تاریخی در جنوب استان آذربایجانشرقی دارای سابقه طولانی در علم اندوزی است، تاکید کرد: وجود رصد خانه مراغه یکی از نشانههای بارز تاریخ پر تلالو مراغه در عرصه علم و معرفت به شمار میرود.
* دانشگاه خواجه نصیر در حوالی تهران میماند
رئیس دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی نیز در مورد انتقال این دانشگاه اظهار داشت: رئیسجمهوری پیشنهادی را برای طرح تجمیع ارائه کردند که طبق آن زمینی در اطراف تهران که ظرفیت تجمیع دانشگاه خواجه نصیر را دارد در نظر گرفته شده است.
محمد تقی بطحایی معتقد است: در حال حاضر به اتفاق مسئولان دانشگاه مشغول بررسی این طرح هستیم و روی این پیشنهاد کار میکنیم.
وی افزود: همچنین معاونت شهرداری تهران با جدیت پیگیر طرح تجمیع دانشگاه خواجه نصیر است و در این باره جلساتی را با دانشگاه داشته که امید است به انجام برسد. از طرف دیگر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز پیگیر موضوع است.
وی درباره بحث تجمیع دانشگاه خواجه نصیر در زمینی واقع در محدوده شرق تهران گفت: وزارت رفاه برای اختصاص این زمین به دانشگاه پاسخ منفی داد، اما هنوز جای بررسی وجود دارد و این جواب منفی، قطعی نیست.
رئیس دانشگاه خواجه نصیر پیش از این از تجمیع این دانشگاه در زمینی به مساحت 120 هکتار واقع در ضلع شمالی شهرک امید در شرق تهران خبر داده بود.
گزارش خبرنگار فارس میافزاید، به دنبال طرح دولت مبنی بر تمرکززدایی از پایتخت بسیاری از ادارات و سازمانها دفاتر مرکزی خود را به استانهای دیگر منتقل میکنند که در آخرین اظهار نظرها سازمان صنایعدستی به استان اصفهان منتقل شد بر این اساس نمایندگان و استانداران تلاش دارند تا با زمینهسازی مناسب میزبان اصلی نهادهای تاثیرگذار باشند در این راستا طرح انتقال دانشگاه خواجه نصیر طوسی به مراغه نیز در این راستا مطرح شده است.
برای دیدن معادن ذغال سنگ، عازم زرند شدیم...سروان سجادی فرمانده ژاندارمری، خبر سوء قصد به جان آقای خامنهای را همراه با بشارت نجات ایشان داد. گفت: بمبی در ضبط صوت کار گذاشته و در مسجد اباذر روی میزخطابه ایشان گذاشتهاند. یک لحظه دنیا در نظرم تاریک شد. همراهان متوجه از دست رفتن تعادل من شدند و شاید به همین جهت، سروان سجادی توضیحات امیدوار کنندهای داد و بهخود آمدم که پس از عزل بنیصدر، ما بایستی ضوابط امنیتی را بهتر مراعات کنیم.
فورا به شهر آمدیم و سخنرانی کوتاهی در مسجد جامع زرند در انبوه جمعیت نمودم و بهطرف کرمان حرکت کردیم. در بین راه اهالی روستاها اجتماع کرده و ابراز احساساتمیکردند و کمی برایشان صحبت کردم. مردم خانوک بلندگو هم آورده بودند. در جاده بیشترصحبت کردم. ساعت شش بعدازظهر به فرودگاه رسیدیم. هواپیما عیبی داشت. مدتی معطل شدیم، تا رفع شد و سپس پرواز کردیم. در فرودگاه، مصاحبهای با رادیو کرمان داشتم(???).
ساعت هشت شب به تهران رسیدیم. مستقیما به بیمارستان قلب رفتم و از آقای خامنهایعیادت کردم. دکترها گفتند هفتاد درصد خطر رفع شده، خونریزی زیاد شده. دست راستایشان با قطع عصب از کار افتاده است، بعدا باید پیوند شود. عروق و اعصاب ناحیه راست سینهقطع شده، برای قطع خونریزی، ایشان را به اتاق عمل بردند و من به خانه آمدم. عفت هم ازبیمارستان به خانه آمده و حالش بد نیست. خیلی خسته بودم، زود خوابیدم. ولی در اثر اندوه و غم و نگرانی از حال آقای خامنهای، مدت طولانی بیدار بودم و سعی میکردم، نگرانیم را مخفی کنم.
سران هشت کشور صنعتی جهان در پایان روز دوم نشست خود در کانادا با صدور بیانیه ای از "عدم شفافیت" برنامه های اتمی ایران و تداوم و گسترش غنی سازی اورانیوم تا سطح ?? درصد در این کشور عمیقا اظهار نگرانی کردند.
به عقیده سران گروه هشت، افزایش سطح غنی سازی اورانیوم در ایران با قطعنامه های سازمان امنیت و خواسته های آژانس بین المللی انرژی اتمی در تضاد است.
در بیانیه این گروه، ضمن حمایت کامل از قطعنامه اخیر شورای امنیت سازمان ملل، از ایران خواسته شده است به مفاد این قطعنامه و تقاضاهای آژانس بین المللی انرژی اتمی ترتیب اثر دهد و با ادامه مذاکرات در این مورد موافقت کند.
رهبران کشورهای عضو گروه هشت از همه کشورهای جهان خواسته اند تحریم های در نظر گرفته شده در قطعنامه شورای امنیت را به طور کامل و دقیق اعمال کنند.
در یکی از بندهای این بیانیه آمده است که ایران باید به حکومت قانون تن دهد و آزادی بیان و عقیده را برای شهروندانش به رسمیت بشناسد.
در بیانیه پایانی اجلاس گروه ? همچنین از فعالیت گروه ?+? حمایت و از تلاش های دیپلماتیک ترکیه و برزیل برای حل بحران هسته ای ایران تقدیر شده است.
آمریکا، انگلیس، روسیه، فرانسه، ایتالیا، چین، کانادا، آلمان و ژاپن اعضای گروه 8 هستند.
ستار خواننده موسیقی پاپ مقیم لس آنجلس که طی روز های اخیر برای اجرای کنسرت به اسرائیل سفر کرده است در گفتگویی ابراز داشت علاقمند سفر به ایران است.
وی افزود: همانطور که هنرمندان داخل کشور به خارج سفر می کنند و برنامه اجرا می کنند، ما چرا نباید به داخل برویم؟ من هم متعلق به آن مملکت و آن فرهنگم و در آنجا بزرگ شده ام. صحیح است که این حکومت را قبول ندارم، اما چنین چیزی به حقیقت خواهد پیوست!
آیتالله محمد علی موحدی کرمانی نماینده سابق ولی فقیه در سپاه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در مورد گسترش فرهنگ قرضالحسنه گفت: فکر میکنم باید در دو قسمت تجدیدنظر شود. اول هیئت تحقیق صندوقهای قرضالحسنه برای افرادی که مراجعه میکنند تحقیق کنند که وضع فرد متقاضی چگونه است.
وی افزود: تحقیق برای این است که برخی افراد سوءاستفادهجو از نیت خیر صندوقها سوءاستفاده نکنند ولی از طرفی وقتی نیاز فرد محرز شد، در اعطای تسهیلات سخت نگیرند و مسائل و شروط وام کم شود.
آیتالله موحدی کرمانی افزود: اگر فردی نیازمند دارای فرد آشنا و معرف و یا کاسب ضامن نبود، باید نیاز او برطرف شود و سنگی جلوی پای او نگذارند که نتواند از آن عبور کند، بلکه بعد از تحقیق و جستجو مشکل او را حل کنند.
وی افزود: اگر برای قرض دادن شرط قائل شوند، شرط برای این کار صحیح نیست و هیچ شرطی بر ذمه قرض گیرنده نباشد.
عضو مجلس خبرگان رهبری در پاسخ به این که چرا سنت قرضالحسنه به قدر مطلوب در جامعه توسعه نیافته، گفت: باید بودجه صندوقهای قرضالحسنه بیشتر شود و سازمان اقتصاد اسلامی به صندوقها کمک کند و هم افراد خیر و نیکوکار و سازمان اقتصاد اسلامی و نیز دولت اسلامی به صندوقها کمک کنند.
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: مردم باید به کار خیر تشویق شوند و پولهای مازاد خود را نزد صندوقها بگذارند که ثواب قرضالحسنه بیشتر از صدقه است، درحالی که در صدقه پول داده شده پس گرفته نمیشود، اما در قرضالحسنه پس گرفته میشود ولی ثواب بیشتری دارد.
وی در مورد جریمه دیرکرد بانکها گفت: اگر کسی که وام گرفته و بتواند آن را پس دهد، اما پس ندهد، یک تخلف شرعی کرده که جریمه به او تعلق میگیرد، اما اگر نتواند بپردازد، نباید جریمه شود.
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: در مورد جایزه به افراد برای تشویق به قرضالحسنه که در بانکها رایج است، اگر از ملک شخصی خود برای تشویق قرضالحسنه و قرعهکشی استفاده شود مشکلی نیست، اما نمیتوان از پول مردم برای قرعهکشی استفاده کرد.
در این مطالعات مشخص شد قرار گرفتن در معرض آلودگیهای خاص میزان مراجعه به بیمارستانها را به دلیل ابتلا به سکتههای ایسکمیک را افزایش میدهد. این سکتهها که معمولترین نوع آن نیز محسوب میشود زمانی رخ میدهد که یک لخته مسیر حرکت خون به مغز را مسدود میکند.
گزارش دیگری نیز توسط نشریه قلب اروپا به چاپ رسیده است که نشان میدهد قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آلودگیهای مرتبط با ترافیک و میزان مرگ و میر بر اثر سکته در انگلستان ارتباط نزدیکی با یکدیگر دارند.
دکتر جیو چیوآن چن از دانشگاه سوث کالیفرنیا در لسآنجلس در این باره گفت: یافتهها ما نشان میدهد هوای آلوده که از خودروها منتشر میشوند نفش مهمی در ابتلا به سکته دارد.
سکته دومین عامل مرگ و میر در جهان به حساب میآید و سالانه بیش از 4.4 میلیون نفر را میکشد. در کشور آمریکا در هر سال نزدیک به 700 هزار نفر به دلیل ابتلا به سکته جان خود را از دست میدهند که این عامل هر سال نزدیک به 43 میلیارد دلار به این کشور خسارت وارد میکند.
دکتر زورانا آندرسن از جامعه سرطان هلند و همکارانش از یک کنترلگر آلودگی هوا استفاده کردند تا میزان ذرات آلوده تولید شده توسط خودروها را در مدت 4 سال اندازه گیری کنند. آنها سپس میزان این ذرات را در روزای خاص با تعداد مراجعات به دلیل سکته در همان روزها مقایسه کردند.
این تحقیقات در 9 بیمارستان انجام شد و در طول مدت مطالعه نزدیک به 7 هزار و 500 نفر به دلیل ابتلا به سکته در بیمارستان بستری شدند.
دانشمندان متوجه شدند قرار گرفتن در معرض این آلودگیها در کوتاه مدت مرتبط با سکتههای خفیف و ایسکمیک بود که چند روز بعد از قرار گرفتن در معرض آلودگی اتفاق میافتاد.
در بین افرادی نیز که دچار سکتههای متوسط ایسکمیک شده بودند و مبتلا به ناهنجاریهای قلبی نیز نبودند که آنها را مستعد ابتلا به سکته کند، محققان تخیمن زدند بعد از قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا، آمار ابتلا به سکته در آنها تا 21 درصد افزایش پیدا میکند.
اندرسون در این باره گفت: اطلاعات ما نشان میدهد قرار گرفتن در مقابل مقادیر افزایش یافته آلودگی هوا در طول چند روز میتواند خطر سکته و بستری شدن در بیمارستان را افزایش دهد.
این تحقیقات همچنین نشان میدهد این مشکلات محدود به سالمندان و بیماران قلبی نیست، بلکه افراد سالم هم در معرض خطر جدی قرار دارند.
رویترز ، 25 ژوئن
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
سیری در زندگی و مبارزات مرحوم آیت الله سید هادی خسروشاهی
شیخ سلار دیلمی سندی است بر قدمت تشیع در تبریز
ساختمان دادگاه عمومی خسروشاه کلنگ زنی شد
رییس جمهور بر بالین رهبر معظم انقلاب: عکس
فرمانده حوزه بسیج خسروشاه:دوران دفاع مقدس تمرین و آزمون ایثار بو
جلسه مدیران مدارس منطقه خسروشاه باحضور فرماندار برگزار شد
شعری بسیار زیبا در وصف امام مهربانی ها امام رضا (ع)
افتتاح پژوهش سرای دانش آموزی و مرکز بهبود اختلالات یادگیری امید
جلسه شورای اداری خسروشاه با حضور فرماندار تشکیل شد
بازدید سرزده مدیرکل آموزش و پرورش استان از مدارس منطقه خسروشاه
[عناوین آرشیوشده]