سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ و چون گفته خوارج را شنید که حکومت جز از آن خدا نیست ، فرمود : ] سخن حقّى است که بدان باطلى را خواهند . [نهج البلاغه]
 
دوشنبه 89 تیر 14 , ساعت 11:41 صبح
کاپیتان تیم ملی ایتالیا در جام جهانی 2010 پس از دریافت بازوبند کاپیتانی الاهلی گفت: می‌خواهم اینجا از فوتبال خداحافظی کنم.

به گزارش خبرگزاری فارس، فابیو کاناوارو روز گذشته به عنوان کاپیتان آینده الاهلی امارات برای اولین بار در جلسه مطبوعاتی حاضر شد.

وی درباره نقشی که در آینده خواهد داشت گفت: من همه تجربه ام را به دبی می آورم. می خواهم به بازیکنان جوان تر کمک کنم و امیدوارم آنها به این طریق کمک شوند. شاید آنها از همین راه بتوانند به بازیکنان خوبی در آینده تبدیل شوند.

الاهلی امارات قبل از آغاز جام جهانی 2010 با فابیو کاناوارو کایپتان تیم ملی ایتالیا قرارداد 2 ساله بست و او از یک ماه دیگر و با شروع بازی های فصل لیگ امارات در این باشگاه بازی خواهد کرد.

کاناوارو تاکید کرد: برای من الاهلی انتخاب آسانی بود. می خواهم فوتبالم را اینجا تمام کنم. برای 20 سال در سری آ و لالیگا بازی کرده ام و فکر می کنم لیگ امارات تجربه تازه ای برای من خواهد بود.

کاناوارو که 135 بار برای ایتالیا به میدان رفته تنها مدافعی است که توانسته بازیکن برتر سال فیفا شود.

فابیو کاناوارو فوتبالیست نام‌آور ایتالیایی متولد شهر ناپل در سال1973 است. او بازیکن یوونتوس بود و کاپیتانی تیم ملی ایتالیا را در جام جهانی 2006 و 2010 بر عهده داشت.

کاناوراو بازی خود را از ناپولی آغاز کرد. او اولین بازی باشگاهی اش را مقابل تیم یوونتوس در تاریخ 7 مارچ 1993 انجام داد. تیم‌های بعدی او به‌ترتیب پارما، اینتر میلان و رئال مادرید بوده‌اند.

کاناوارو قرار است با شماره 3 برای الاهلی به میدان بیاید.

در باشگاه الاهلی بازیکنان ایرانی مانند حسن نظری، حسن روشن، علی کریمی، فرهاد مجیدی، جواد کاظمیان و میلاد میداوودی بازی کرده اند.


دوشنبه 89 تیر 14 , ساعت 11:41 صبح
 منصور پورحیدری سرپرست تیم فوتبال استقلال شد.

 با استعفای علی نظری جویباری از سرپرستی استقلال منصور پورحیدری از سوی علی فتح الله زاده به عنوان سرپرست جدید این تیم انتخاب شد.
پورحیدری که پیش از این به عنوان مدیرفنی استقلال انتخاب شده بود از این پس با دو عنوان در جمع آبی پوشان حضور خواهد داشت.


دوشنبه 89 تیر 14 , ساعت 11:39 صبح
 کارگردان «کیفر» گفت: نخستین انتخاب ما برای ایفای نقش «نانا»، بازیگران نقش سوسانو، بعد یانگوم و بعد یک هنرپیشه ژاپنی مقیم کانادا بود ولی هیچ کدام از این انتخاب‌ها به سرانجام نرسید و در آخر بازیگری با ملیت افغانی نقش را ایفا کرد.

 شامگاه یکشنبه 14 تیر ماه، نشست نقد و بررسی فیلم «کیفر» با حضور«حسن فتحی» (کارگردان)، «سعید سعدی» (تهیه کننده)، «امیر جعفری» (بازیگر)، «مصطفی زمانی» (بازیگر)، «مریلا زارعی» (بازیگر)، «امیرحسین فتحی» (بازیگر) و «رضا درستکار» (مجری و منتقد) در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد.
در ابتدای این نشست مریلا زارعی ضمن ابراز خشنودی از حضور در فرهنگسرای ارسباران، اظهار داشت: بعد از اکران فیلم «کیفر»، امشب با دیدن استقبال پور شور حاضرین، برای نخستین بار حس کردم تلاش جمعی گروه برای ساخت فیلم «کیفر» بی نتیجه نبوده است.
زارعی در ادامه با اشاره به وضعیت نه چندان نامناسب اکران فیلم «کیفر» در سینماها، اظهار داشت: به نظرم «کیفر» باید ساخته می‌شد و از این که توانستم با بازی در نقش «سپیده»، گوشه‌ای از این باید را محقق کنم بسیار خوشحال هستم.
به گزارش فارس، در ادامه نشست رضا درستکار با بیان این که جامعه هنری از حسن فتحی انتظار ساخت فیلم‌هایی بهتر از «کیفر» را هم دارد، نظر وی را در مورد انگیزه ساخت «کیفر» با محوریت چنین موضوعی در هیاهوی ساخت فیلم‌های دو سر خطی، جویا شد.
فتحی در پاسخ با بیان این که این تنها گفت‌وگوی وی (در قالب نشست تحلیلی) در مورد «کیفر» خواهد بود، خاطرنشان کرد: اعتراض زمانی ممکن است که اصلاح وجود داشته باشد ولی با وضعیت امروز سینمای ایران، من هر گونه امید برای بهبود این شرایط را از دست داده‌ام.
بنا بر این گزارش در ادامه رضا درستکار ضمن مرور اجمالی کارنامه هنری سعید سعدی، از وی در مورد اکران فیلم «کیفر» سوال کرد.
سعدی در پاسخ اظهار داشت: با توجه به شرایط حاکم بر وضعیت اکران فیلم در سینمای امروز، علی‌رغم پیگیری‌های مکرر ما از بهمن ماه سال گذشته، هیچ کدام از گروه‌های سینمایی حاضر به عقد قرارداد نشدند و تنها گروه عصر جدید (به دلیل وضعیت معلق به جهت در دست ساخت بودن آن) در زمانی که اکران فیلم «آدم و هوا» منتفی شد؛ از تاریخ 19 خرداد تا 19 تیر با اکران فیلم «کیفر» موافقت شد و ما به اجبار شرایط حاکم، این وضعیت تحمیلی را پذیرفتیم.
بنا بر این گزارش، در ادامه امیر جعفری ضمن اشاره به تغییر روند زندگی و بازیگری‌اش و متفاوت شدن نگاهش به زندگی با حضور و همکاری در ساخته‌های حسن فتحی بیان کرد: وضعیت اکران فیلم «کیفر» برای من هنوز غیر قابل هضم است و این را ظلمی آشکار بر کل عوامل این فیلم می‌دانم.
در ادامه «مصطفی زمانی» ضمن تأیید سخنان امیر جعفری در مورد کاراکتر سیامک گفت: سیامک در «کیفر»، حکایت تفاوت نسل‌ها در یک خانواده واحد است و ما در سیر فیلم شاهد تحول شخصیتی در این شخصیت هستیم.
در ادامه کارگردان «پستچی سه بار در نمی‌زند» در پاسخ به سئوالی درباره حذف نقش پلیس در این فیلم و دلیل کیفر ندیدن کاراکتر «مشایخ» در قصه خاطرنشان کرد: با توجه به شاخصه ژانر جنایی- معمایی ایجاد فضای تعلیق لازم بود ولی با در نظر گرفتن واکنش «مشایخ» مبنی بر دفاع از خود، سعی کردیم منطق روایی داستان دچار خدشه نشود.
فتحی در ادامه با بیان 3 راوی داشتن این قصه اظهار داشت: داستان از 3 زاویه نگاه متفاوت روایت می‌شود و ما سعی کردیم تفاوت سیر روایی در حالات صورت و ولوم صدای سیامک (مصطفی زمانی)، لحن خاص اِبی بن‌بست (امیر جعفری) و بازی روان سپیده (مریلا زارعی) به تصویر بکشیم و در حد امکان سعی شده از مونولوگ‌گویی برای شرح وقایع خودداری شود. در مجموع این فیلم قصه آدم‌های امروز است با همه فرصت‌هایی که از دست می‌دهند. در حقیقت «کیفر» تراژدی فرصت‌های از دست رفته است.
فتحی در ادامه در مورد انتخاب موضوع محوری این داستان گفت: این قصه مجموعه آمار و اطلاعاتی است که در طی تحقیقات میدانی به آن دست پیدا کردیم و کاملاً مستند و واقعی است.
به گزارش فارس، وی در مورد نقش زن ژاپنی «نانا» در فیلم اظهار داشت: نخستین انتخاب ما بازیگر نقش سوسانو، بعد یانگوم و بعد یک هنرپیشه ژاپنی مقیم کانادا بود ولی هیچ کدام از این انتخاب‌ها به سرانجام نرسید و در آخر بازیگری با ملیت افغانی نقش را ایفا کرد که با توجه به شرایط حاکم از بازی وی در نقش «نانا» کاملا راضی هستم.
در پایان «امیرحسین فتحی» با تشکر از اطمینانی که پدرش (حسن فتحی) برای ایفای نقش در «کیفر» به وی داشته گفت: این اطمینان را بی‌پاسخ نخواهم گذاشت.
به گزارش فارس این مراسم رأس ساعت 22 با اهدای لوح تقدیر به عوامل فیلم به پایان رسید.


دوشنبه 89 تیر 14 , ساعت 9:29 صبح
حجازی و انتقاد صریح از قلعه‌نویی: آقا کوچولو به پورحیدری توهین می‌کند؟

 

 ناصر حجازی هم به صف منتقدان امیر قلعه نویی پیوست.

اسطوره باشگاه استقلال که مدتی است در بستر بیماری به سر می برد در پی مصاحبه قلعه نویی علیه منصور پورحیدری به انتقاد از و پرداخت و گفت: «این آقا کوچولو حالا کارش به جایی رسیده که علیه افسانه های استقلال چون منصور پورحیدری حرف می زند. او انگار گذشته اش را فراموش کرده و از یاد برده روزهایی که تقاضا می کرد تا به عنوان کمک مربی در استقلال باشد.»


دوشنبه 89 تیر 14 , ساعت 9:28 صبح
پروین: هر تیمی را گفتم قهرمان جام جهانی می‌شود چهار تاگل خورد!/ الان دیگر پیش بینی بازی کار هشت پاست

 

 واقعاً دوستی و زندگی با علی پروین هم عالمی دارد موقعی که با او هستی متوجه گذشت زمان نمی‌شوی. حرف‌های پروین در مورد مسائل مختلف شیرین است. دیروز در حالی که مهمان یکی از دوستان نزدیکش، مهدی عرب، بود با او تماس گرفتیم به محض شنیدن صدای ما اول کلی از بازی‌های جام‌جهانی تعریف کرد و درباره حوادثی که در این جام رخ داد حرف زد.

گفت‌وگوی ما با پروین را بخوانید:

علی آقا بازی‌های جام‌جهانی را به دقت می‌بینی؟

در این مرحله سعی می‌کنم هیچ بازی را از دست ندهم. واقعاً اوج قدرت، تاکتیک و فوتبال ناب را می‌شود در این بازی‌ها تماشا کرد. البته ما یک بدشانسی هم آوردیم.

چه بدشانسی؟

اینکه طرفدار هر تیمی بودیم و گفتیم قهرمان می‌شود آن تیم‌ها (...) اوت شدند و 4تا 4تا خوردند، حالا مجبورم بگویم طرفدار آلمان هستم شاید آلمان هم 4تا بخورد!

یعنی آلمان را دوست نداری؟

نه این‌طور نیست اتفاقاً در بازی با آرژانتین از نحوه بازی آنها کیف کردم. خداوکیلی آخر فوتبال بود. آلمان به معنای واقعی «تیم» است، آنها با تعداد نفرات زیاد حمله می‌کنند و با همان تعداد نفرات در دفاع حاضر می‌شوند و این یعنی اوج فوتبال. به نظر من آلمان طوری بازی می‌کند که نمی‌شود گفت بر چه مبنا و سیستمی است آنقدر که آنها روان و منسجم بازی می‌کنند.

شما دوست داشتید آرژانتین با مارادونا به برتری برسد.

باور کنید دلم برای این بچه‌ (مارادونا) سوخت! حیف شد آرژانتین باخت آن هم با 4 گل. حق مارادونا و تیمش این نبود. البته آنها بدشانس هم بودند و چندین موقعیت گلزنی هم داشتند که فرصت‌هایشان به گل تبدیل نشد. من طرفدار ایتالیا بودم اما این تیم (....) هم افتضاح بود. آنها تیم مسنی به جام‌جهانی آوردند و خیلی زود حذف شدند.

به نظر شما چه تیمی قهرمان است؟

باور کنید در این جام هرچه پیش‌بینی کنی برعکس می‌شود. در شرایط عادی آلمان و هلند فینال را برگزار می‌کنند اما با این جامی که من دیدم شاید اروگوئه و اسپانیا فینالیست شوند.

راستی اسپانیا هم با دل‌بوسکه، مربی مورد علاقه شما، خوب جلو آمده است.

کی گفتم دل‌بوسکه مربی مورد علاقه من است؟ من اصلاً طرفدار مربی خارجی نیستم (با خنده) البته در این جام فقط دلم برای مارادونا سوخت این پله (...) مصاحبه کرد و گفت مارادونا عملی است! (منظور علی‌آقا یعنی همان معتاد) و این بچه (مارادونا) حسابی اذیت شد.

در مورد هلند گفتید؛ این تیم را چگونه می‌بینید؟

هلند همیشه فوتبال جذاب و قشنگی را بازی کرده است. البته شنیده‌ام دور و اطراف این تیم جادوگر زیاد است. آنها گفته‌اند هلند قهرمان می‌شود. باور کنید نمی‌توان پیش‌بینی کرد. فعلاً که در این جام هشت‌پا و جادوگران نتایج را پیش‌بینی می‌کنند!

فوتبال داخلی را پیگیری می‌کنید؟

بله، در جریان امور تیم‌ها هستم. البته از شکست 5-یک داماش در آبادان یکه خوردم. در شرایط عادی چنین نتیجه‌ای عجیب بود. البته بازی در گیلان با خیل تماشاگران شمالی هم سخت است و شاید مثل جام‌جهانی داماش هم نتیجه‌ای عجیب را به دست آورد. من دوست دارم تیم مهندس عابدینی لیگ برتری شود.

راستی شما هم به نفت پیوستی؟

واقعاً شما خبرنگاران خبرورزشی هم عالمی دارید. جرأت نیست آدم برود یک چایی در یک باشگاه بخورد. نوشته بودید پروین رفت نفت تهران.

یعنی اگر پیشنهاد بشود نمی‌روید چون شما گفته بودید رفتنتان به استیل‌آذین قطعی نیست؟

نه، باور کنید هیچ مذاکره‌ای برای خودم با نفتی‌ها انجام نداده‌ام فقط راجع به محمد صحبت شد و من خودم دوست دارم محمد به تیمی برود که فرصت بازی کردن برایش مهیا شود.


دوشنبه 89 تیر 14 , ساعت 9:27 صبح
قلعه نویی:پورحیدری و مظلومی استقلال را کوچک می‌کنند

 

 قلعه‌نویی قصد نداشت تا زمانی که از اردوی ترکیه برمی‌گردد راجع به ماجرای خسرو حیدری و انتقاداتی که استقلالی‌ها از او انجام دادند صحبت کند اما وقتی دید سکوت او به ضررش تمام می‌شود سرانجام حرف زد و گفت که چرا خسرو حیدری را جذب کرده است. بازیکنی که به اعتقاد او اول به استقلال تعلق داشت و سپس به او و سپاهان. پیش از تمرین عصر دیروز سپاهان با امیر قلعه‌نویی گفت‌وگوی مفصلی انجام دادیم که خواندن آن خالی از لطف نیست.

مثل اینکه بالاخره یک حریف تدارکاتی پیدا کردید؟

بله، باشگاه شریف مولداوی که شش سال است قهرمان کشورش شده و در جام باشگاه‌های اروپا حضور دارد از ما دعت کرد که بازی تدارکاتی خوبی با آنها انجام دادیم.

شنیدیم سکوت خود را در قبال ماجرای خسرو حیدری شکستید؟

من به احترام بزرگان استقلال و شخص فتح‌ا...‌زاده نمی‌خواستم حرف بزنم اما هر چقدر سکوت کردم دیدم بیشتر در این ماجرا مظلوم واقع می‌شوم.

اتفاقاً خود فتح‌ا...‌زاده هم از شما انتقاد کرده که چرا برخلاف قول‌تان خسرو را جذب کردید.

من نمی‌دانم به چه کسی قول دادم خسرو حیدری را جذب نکنم که خودم خبر ندارم. آخرین صحبتی که من با فتح‌ا...‌زاده داشتم به زمانی برمی‌گشت که او در اتریش بود که در تماس تلفنی از من خواست سرمربی استقلال شوم و من گفتم نمی‌توانم سپاهان را رها کرده و به تهران بیایم. اتفاقاً سؤال من از فتح‌ا...‌زاده این است که من کی به او چنین قولی را دادم. این سؤال را از بقیه استقلالی‌ها که مدعی چنین قولی از جانب  من هستند هم دارم. یکی بیاید و بگوید من کجا و چه زمانی این قول را دادم.

پس این قول از کجا در آمد؟

این همان نکته‌ای است که خیلی‌ها به آن توجه نمی‌کنند، نکته‌ای که دوستان حساب خاصی روی آن باز کرده‌اند که ناکامی‌هایشان را با آن توجیه کنند. داستان جذب خسرو حیدری چیز دیگری است درست برخلاف ادعای این آقایان.

چه داستانی؟

وقتی فصل تمام شد باشگاه از من لیست خواست که در آن لیست من روی جذب چند بازیکن تأکید کردم که یکی از آنها خسرو حیدری بود.

وقتی فتح‌ا...‌زاده آمد من به خاطر اینکه استقلال ضربه نخورد از باشگاه سپاهان خواستم به جای خسرو تمام انرژی خود را در راه جذب میلاد میداودی صرف کنند. البته در همان برهه یک شرط هم گذاشتیم.

چه شرطی؟

اینکه اگر استقلال نتوانست او را حفظ کند ما جذبش کنیم. خسرو حیدری در مذاکراتی که با امیدوار رضایی و علی نظری‌جویباری داشت به آنها با صراحت گفت نمی‌تواند با پرویز مظلومی کار کند و به همین خاطر در استقلال نمی‌ماند.

او حتی به امیدوار رضایی گفته بود که اگر واعظی‌آشتیانی در استقلال می‌ماند قراردادش را تمدید می‌کرد اما با آمدن کادر فنی جدید صلاح را در این می‌بیند که برود. از آنجا که من به باشگاه سپاهان تأکید کرده بودم که خسرو حیدری اول به باشگاه استقلال تعلق دارد و در صورتی که آنها نتوانستند رضایت او را جلب کنند به ما می‌رسد، سپاهانی‌ها در غیاب من با او قرارداد بستند و این حرفه‌ای‌ترین کار محسوب می‌شود.

اما استقلالی‌ها مدعی‌اند خسرو از10 روز قبل‌تر با شما به توافق رسیده بود.

همین است که من می‌گویم این آقایان چطور می‌خواهند دریک متر جا بخوابند. از آن روزی که از استقلال رفتم تا روزی که در ترکیه به اردوی سپاهان اضافه شدم یک بار هم با حیدری نه صحبت کرده بودم و نه دیده بودمش. خود خسرو در اردوی الان ما در ترکیه صراحتاً گفت که به امیدوار رضایی و نظری‌جویباری گفته به خاطر پرویز مظلومی در استقلال نمی‌ماند. همانطور که گفتم این شلوغ‌کاری‌ها با برنامه انجام شد و هدف چیز دیگری است. چطور آن سال‌ها که ما اولین بار آمدیم و هفت، هشت مهره کلیدی از تیم رفتند این همه سر و صدا نکردیم و رفتیم تیم را با جوانان بی‌نام و نشان سر و سامان دادیم.

از قول شما گفته شد منصور پورحیدری این نفرات را از استقلال جدا کرد.

نه من نگفتم پورحیدری این کار را کرد. من گفتم چطور آن وقت که آن هفت، هشت نفر را از دست دادیم و دل به جوانان بستیم مثل الان این آقایان که یک مهره خوب را از دست داده و در عوض 5 تا 6 مهره کلیدی را جذب کردند، سر و صدا و جنجال نکردیم. من نمی‌دانم واقعاً با جدایی یک بازیکن مثل خسرو حیدری کمر استقلال می‌شکند که آقای پورحیدری این حرف را زده است.

مثل اینکه خیلی از دست پورحیدری و مظلومی ناراحت هستید؟

اتفاقاً برعکس، حرف این آقایان اصلاً برایم مهم نیست و بیشتر از مدیری همچون فتح‌ا...‌زاده تعجب می‌کنم که چطور اجازه می‌دهد این آقایان استقلال را به خاطر یک بازیکن و جدایی‌اش این همه کوچک ‌کنند و از نظر روحی و روانی تحت‌الشعاع قرار ‌دهند. حرف من این است، مگر آن سالی که آقایان سرمربی صباباتری شدند 5 نفر را از استقلال جذب نکردند یا دو فصل بیش که در کرمان بودند بهترین دفاع ما را با چند صد میلیون بیشتر از ما جدا نکردند، ما حرفی زدیم؟ چطور این کارها برای خودشان خوب است اما برای ما بد! آقای مظلومی مگر به بوشهری‌ها قول نداده بود در زادگاهش به شاهین خدمت کند پس چطور شد زیر قولش زد؟

شنیدیم می‌خواستید جواد کاظمیان را به استقلال بدهید؟

اصلاً اینگونه نیست و ما هیچ تصمیمی برای از دست دادن کاظمیان نداشته و نداریم. تنها حرف ما این بود که اگراستقلال از ما کمک بخواهد، هر کمکی که لازم باشد و از دست ما بر‌آید برایشان انجام می‌دهیم که هیچ تماسی نه با من و نه با باشگاه سپاهان گرفته نشد.

قبول دارید باید به این بحث یک جا خاتمه داده شود؟

ما که شروع نکردیم که بخواهیم پایان بدهیم. دوستان خودشان به آن دامن زدند در حالی که خودشان خوب می‌دانستند خسرو حیدری نمی‌خواست با آنها در استقلال بماند و من هم نمی‌توانستم ببینم او سر از تیم‌های دیگر از جمله پرسپولیس در آورد.

جام‌جهانی را تماشا می‌کنید؟

نه به صورت مرتب چون با تمرینات ما تداخل دارد اما تا آنجا که توانستم دیدم و با حذف آرژانتین و برزیل مثل همه شوکه شدم.

طرفدار کدام تیم هستید؟

اسپانیا چون هم به شیوه مورد علاقه‌ام بازی می‌کند و هم فوتبال تماشاگرپسند و زیبایی دارد.

قهرمان می‌شود؟

به نظرم شانس اول قهرمانی است.


دوشنبه 89 تیر 14 , ساعت 9:26 صبح

 

 روزنامه ایران نوشت:

 شیرین عبادی که تاکنون در حمایت از فرقه ضاله بهائیت تلاش‌های بسیاری را کرده، رهبر این فرقه ضاله را آخرین فرستاده خدا نامیده است.

وی که پیش از این خود را به عنوان وکیل مدافع حقوق بهائیان در ایران معرفی کرده بود، همچنین اظهار داشت: پیروان این دین در کشور ایران محدود شده‌اند.

وی مدعی شد جرم آنها این است که نمی‌خواهند دین خود را تغییر دهند. این در حالی است که سران بهائیت در بیت‌العدل مستقر در اسرائیل، بارها با ارسال تقدیرنامه‌ از خدمات شیرین عبادی برای فرقه بهائیت صمیمانه تقدیر و تشکر کرده‌اند.


دوشنبه 89 تیر 14 , ساعت 9:25 صبح

 

 روزنامه دنیای اقتصاد نوشت:

در حال حاضر آنچه که در ذهن غالب ایرانی‌ها در این مورد وجود دارد، گران‌فروشی خودروسازان داخلی است، به نحوی که آنها معتقدند پولی که بابت خرید خودروهای ساخت داخل می‌پردازند، بسیار بالاتر از هزینه تولید این خودروها است.
به عنوان مثال ایرانی‌ها گمان می‌کنند خودرویی مانند پراید، با این درجه پایین کیفی، بیش از چهار میلیون تومان نمی‌ارزد.
 در نگاهی کلی، قیمت یک خودرو داخلی از سه آیتم «مواد اولیه»، «دستمزد» و «هزینه‌های سربار» تاثیر می‌پذیرد که اولی 87 درصد هزینه‌ها را شامل می‌شود و دومی و سومی نیز به ترتیب سه و 10 درصد هزینه روی دست خودروسازان می‌گذارند.


اما آن طور که خودروسازان می‌گویند، علاوه بر «مواد اولیه»، «دستمزد» و «هزینه‌های سربار» به عنوان هزینه‌های رسمی تولید یک خودرو، آنها باید هزینه‌هایی دیگر را نیز پرداخت کنند.

به عنوان نمونه، خودروسازان بابت وام‌های سنگینی که از بانک‌ها می‌گیرند، باید بهره‌ای بالا بپردازند.

مثلا ایران‌خودرو باید سود 28 درصدی بابت وام‌هایش بپردازد و این موضوع جدای از جرایم دیرکرد بانک است.

اما حال تمام هزینه‌های رسمی و غیررسمی را با یکدیگر جمع بزنیم تا مشخص شود تولید یک واحد خودرو چه هزینه‌ای را روی دست خودروسازان داخلی می‌گذارد.برای این کار قیمت مواد خارجی بابت یک خودرو فرضی را 10هزار یورو در نظر می‌گیریم.
خودروسازان باید در همان ابتدای کار 64درصد این مبلغ را به عنوان تعرفه واردات قطعات به دولت بپردازند (البته با توجه به میزان داخلی‌سازی قطعات، این تعرفه بین 25 تا 64 درصد متغیر است).

اگر نرخ یورو را که این روزها اوضاع پایدار و مناسبی ندارد، یک هزار و 400 تومان در نظر بگیریم،(نرخ روز یورو=1308تومان)خودروسازان باید در ازای 14 میلیون تومان مواد اولیه، حدود 9 میلیون تومان نیز تعرفه به دولت بدهند، که سر جمع آنها 23 میلیون و 500 هزار تومان می‌شود.
از سوی دیگر اگر خرید داخل خودروسازان را هم حدود سه میلیون تومان در نظر بگیریم، کل نرخ مواد اولیه برای یک واحد خودرو فرضی به 26 میلیون تومان می‌رسد.
به این رقم باید یک و نیم میلیون تومان هم بابت هزینه دستمزد و سربار و همچنین حدود نیم میلیون تومان بابت هزینه‌های توزیع و فروش (شامل حقوق پرسنل، گارانتی، کمیسیون فروش و حمل‌و‌نقل) افزود که با در نظر گرفتن سود چهار تا هفت درصدی معمول در خودروسازی ایران، نرخ تولید یک واحد خودرو فرضی با هزینه‌های رسمی و فنی آن به مبلغی حدود 32 میلیون تومان بالغ می‌شود.

با توجه به بررسی انجام شده، اگر قرار بود تولید خودرو در ایران فقط از این هزینه‌های رسمی تاثیر بپذیرد، یک واحد خودرو فرضی تنها 32 میلیون تومان خرج روی دست خودروساز می‌گذاشت، این در حالی است که دو میلیون تومان دیگر را که سهم «دولتی‌ها» از ساخت یک خودرو فرضی در ایران است، باید به این 32 میلیون تومان اضافه کرد.
آن طور که خودروسازان عنوان می‌کنند، آنها باید حدود یک میلیون تومان بابت 3درصد عوارض کالا به سازمان‌های دولتی بدهند و در کنار آن، 3 درصد دیگر نیز بابت شماره‌گذاری به نیروی انتظامی بپردازند.
حدود 30هزار تومان نیز هزینه پلاک و کارت سوخت به این مبالغ اضافه می‌شود. با این حساب اگر جمع مبالغ پرداختی مذکور را جمع بزنیم، نزدیک به دو میلیون تومان دیگر نیز به هزینه‌های تولید خودرو اضافه می‌شود و چون ظاهرا این مبلغ باید در همان 32 میلیون تومان فرضی حل شود، کل سودی که گیر خودروساز می‌آید، یک ‌میلیون و 700 هزار تومان بابت یک واحد خودرو فرضی است.
از این رقم نیز البته چون خودروسازان شرکت‌هایی بورسی به حساب می‌آیند، حدود 500 هزار تومان مالیات کم خواهد شد.
بنابراین در حالت کلی با در نظر گرفتن تعرفه‌ها و عوارض و مالیات، مجموع پرداختی خودروسازان به دولت برای یک واحد خودرو فرضی، به رقمی حدود 11 میلیون و 300 هزار تومان می‌رسد.
در واقع با یک حساب سرانگشتی می‌توان این گونه نتیجه گرفت که 40درصد هزینه‌های تولید یک خودرو در ایران را دولت روی دست خودروسازان می‌گذارد.
به عبارت بهتر اگر خودرویی ساخت داخل، 10 میلیون تومان قیمت داشته باشد، شش میلیون آن به جیب خودروساز می‌رود و چهار میلیون آن نیز نصیب دولت می‌شود.
این موضوع البته نسبی است و در مورد خودروهایی مانند پراید و پژو 405، که به دلیل ساخت داخل بالا، هزینه تعرفه کمتری به دولت می‌پردازند، فرق دارد.

 


دوشنبه 89 تیر 14 , ساعت 9:24 صبح
 مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی از ثبت منظومه «حیدر بابایه سلام» شهریار در برنامه‌های میراث فرهنگی استان در سال‌ جاری خبر داد.

به گزارش روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان شرقی، تراب محمدی با اشاره به میراث معنوی در استان آذربایجان شرقی گفت: در نظر داریم امسال منظومه حیدر بابای شهریار را به ثبت ملی برسانیم.
وی اضافه کرد: منظومه «حیدر بابا سلام» در سال 1322 منتشر شد و از لحظه نشر مورد استقبال عموم آذری‌های ایران قرار گرفت.
این مقام مسئول در اداره کل میراث فرهنگی آذربایجان شرقی تصریح کرد: اشعار پاک و صمیمی این شاعر در تمامی محافل و مجالس مورد توجه قرار گرفت.
وی یادآور شد: بسیاری از ادیبان معتقدند منظومه حیدربابایه سلام شهریار عظیم‌ترین اثر ادبی وی است.
محمدی ادامه داد: این شاهکار ادبی که به زبان شفاهی مردم آذربایجان نوشته شده است، مشحون از موسیقی دلنشین و هارمونی مشهود جریان زندگی طبیعی و ساده روستاییان در بخشی از کوهستان‌های دل افزای خطه آذربایجان است.
گزارش فارس حاکی است، سید محمدحسین بهجت تبریزی متخلص به شهریار شاعر ایرانی بود که شعرهایی به زبان‌های فارسی و ترکی آذربایجانی دارد، از شعرهای معروف او می‌توان به «علی ای همای رحمت» و «آمدی جانم به قربانت» به فارسی و «حیدر بابایه سلام» (به معنی سلام بر حیدربابا) به ترکی آذربایجانی اشاره کرد، روز وفات این شاعر در ایران روز ملی شعر نام‌گذاری شده‌ است.
هنر بزرگ «شهریار» گذشته از استادی در سرودن غزل، قصیده، مثنوی، قطعه و... در چهار مورد است، به عنوان نمونه مناجات «علی ای همای رحمت » در ابداع تابلوهای رنگین و توصیف دقیق شاعرانه از قبیل تخت جمشید، در استخدام استادانه زبان و مصطلاحات و تعبیرات عامیانه و زبان محاوره در شعر نظیر شاهکار آذربایجانی «حیدر بابایه سلام» و چهارم در ابداع و آفرینش آثار عاطفی بسیار عمیق مانند وای مادرم و قطعه حیدر بابا.
قطعه «حیدر بابایه سلام» یا « سلام بر حیدر بابا » از معروف‌ترین آثار شهریار است و هیچ یک از دیگر آثار اعم از غزلیات، قصائد، قطعات و تابلوی استاد به تنهایی این حد شهرت و قبول عام نیافته است.
شاید این موفقیت بیش از هر چیز مرهون جاذبه فولکلوریک و قالب دل انگیز زبان مصطلح عامیانه و توجه و اقبال مشتاقانه آشنایان به زبان کنونی آذربایجان باشد و بدیهی است که برخورداری این قطعه از حد اعلای احساس، دلاویزی و از دل برآمدگی بر دلکش‌ترین و لطیف‌ترین تعبیرات، اصطلاحات، تخیلات خاطره‌انگیز و زندگی سرشار از لطف و صفای کودکی شاعر در دامن طبیعت که احساس مشابه در هر خواننده و شنونده‌ای بیدار می‌کند نیز در توفیق آن کاملا مؤثر بوده است.
«حیدر بابایه سلام» از احساس قوی و تأثری بی‌تکلف و تخیلی شیرین و برجسته بهره‌مند است و اگر چه به جامه فاخر زبان ادبی و مصنوع شعر کلاسیک و وزن عروضی آراسته نیست، ولی در عوض به زبان دل مردم است که سرشار از هزاران اشاره و نکته باریک‌تر از مو و لبریز از بدایع، نکات، تعبیرات و نادرترین اصطلاحات محلی است، یعنی به زبانی که از هر زبان ادبی و شیوه‌های مصنوع آن رنگین‌تر و دل‌کش‌تر و در نتیجه برای عموم آشنایان به این لهجه اعم از عوام و خواص رساتر و دل‌انگیزتر است، ناگفته نباید گذاشت که برخلاف آنچه گروهی می‌پندارند، شعر استادانه سرودن بدین شیوه و نمایش هنرمندانه تخیلات و تاثرات با زبان طبیعی مردم و در قالب وزنی روان و گوارای هجائی به مراتب دشوارتر است و عرصه توفیقی بیش از آن که در سرودن قطعه «حیدر بابا» نصیب شهریار شده است، متصور نیست.
«سلام بر حیدر بابا» شامل دو قطعه شعر منفصل است که قطعه دوم در واقع تجدید مطلعی از قطعه اول و مکمل و متمم آن به شمار می‌رود، هر دو قطعه از نظر زمینه، موضوع و مطلب از یک سرچشمه که تجدید و تثبیت خاطرات ایام کودکی و تجسم تصویر زندگانی ساده و شیرین و بی‌پیرایه دامنه نشینان کوه حیدر بابا است.
ولی نباید گمان کرد که استاد بدین مناسبت مدیون «حیدر بابا» است، بلکه در حقیقت شهریار است که «حیدر بابا» را از حضیض گمنامی به اوج نامداری رسانیده و قرض‌دار خود ساخته است.
نخستین شعر شهریار در سن چهار سالگی به زبان مادری شاعر با این مضمون «روقیه باجی، باشیمین تاجی، اتی آت ایته، منه وئر کته» سروده شده است و دیوان نسبتا کامل وی با مقدمه ملک‌الشعرای بهار در سال 1310 شمسی به چاپ رسیده است.
استاد «شهریار» در طول حیات پربارش با سرودن ده‌ها غزل، قصیده، قطعه و مثنوی به زبان‌های فارسی و آذری درخششی نوین در ادبیات معاصر این مرز و بوم ایجاد کرد.
منظومه ترکی «حیدر بابایه سلام» اثر بی‌نظیر این شاعر بزرگ به عنوان یک شاهکار ادبی مورد توجه ادب دوستان قرار گرفته و تاکنون به بیش از 90 زبان زنده دنیا ترجمه شده است


دوشنبه 89 تیر 14 , ساعت 9:23 صبح
 تیم فوتبال پرسپولیس در دیداری تدارکاتی تیم کایزرا 1920 را با نتیجه 7 بر یک شکست داد.

 در این مسابقه که دیشب(یکشنبه) در زمین کمپ باشگاه دورتموند انجام شد پرسپولیسی ها در نیمه اول 6 گل به ثمر رساندند.

مازیار زارع، هادی نوروزی، تیاگو فراگو، امیر حسین فشنگچی و غلامرضا رضایی و محمد نوری گل های پرسپولیس را در نیمه اول به ثمر رساندند.

پرسپولیسی ها که نیمه اول را با علیرضا حقیقی، شیث رضایی، ماسیو ناسیتو (بازیکن برزیلی)، شهریار وفایی، کریم باقری، علیرضا محمد، مازیار زارع، محمد منصوری، هادی نوروزی، سامان آقازمانی و اشپیتم آرفی به میدان رفته بودند برای نیمه دوم ترکیبی متفاوت را به میدان فرستادند و رو به بازی کنترلی و مرور برنامه های تاکتیکی آوردند.

برای پرسپولیس در نیمه دوم علیرضا حقیقی، محمد نوری، رضا نورمحمدی، حسین بادامکی، سپهر حیدری، تیاگو فراگو، مهدی الهایی، حمید علی عسگر، غلامرضا رضایی، مجتبی شیری و امیرحسین فشنگچی به میدان رفتند.

با اشتباه مدافع تیم کایزرا 1920 در نیمه دوم یک گل به خودی، به سود پرسپولیس به ثمر رسید.

این بازی در نهایت با نتیجه 7 بر یک به سود پرسپولیس پایان یافت.


<   <<   51   52   53   54   55   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ