سفارش تبلیغ
صبا ویژن
هر کس ادعا کند که به انتهای دانش رسیده است، نهایت نادانی خود را آشکارساخته است . [امام علی علیه السلام]
 
چهارشنبه 89 تیر 16 , ساعت 10:49 صبح
مذاکره با نوولینو برای صندلی قطبی

 

نوولینو مدعی شده فدراسیون فوتبال ایران به او پیشنهاد 500 هزار پوندی داده است.

علی فولادی‌راد/ فدراسیون فوتبال یک بار دیگر با مربیان خارجی برای جایگزینی افشین قطبی مذاکره کرد.

سایت فوتبال ایتالیا (www.football-itali.net) نوشت: والتر نوولینو سرمربی سابق تیم ناپولی، پیشنهاد سرمربی‌گری تیم ملی ایران را دریافت کرده است.

این مربی 57 ساله ایتالیایی در گفت‌وگو با این سایت مدعی شده پیشنهادی 500 هزار پوندی از فدراسیون ایران گرفته است.

نوولینو که از مربیان با تجربه سری آ ایتالیا است، سابقه هدایت تیم‌های ناپولی، سمپدوریا و تورینو را در کارنامه خود دارد. او در حال حاضر دنبال تیمی در سری آ ایتالیا می‌گردد تا در آن فعالیت کند اما گفته در صورتی که نتواند در ایتالیا هدایت تیمی را برعهده بگیرد، مذاکرات جدی خود را با مقامات فدراسیون فوتبال ایران شروع می‌کند.

 


چهارشنبه 89 تیر 16 , ساعت 10:48 صبح
مدیر پایگاه میراث فرهنگی روستای کندوان از آغاز عملیات اجرایی طرح ساماندهی روستای صخره‌ای کندوان آذربایجان شرقی خبر داد.

به گزارش  روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری آذربایجان شرقی، حسن قریشی اظهار داشت: براساس طرح ساماندهی تهیه شده کف‌سازی معابر، بدنه‌سازی معابر و خیابان‌های روستا در حال انجام است.
وی با اشاره به ساماندهی مبلمان روستا بیان داشت: بازارچه‌ها و مغازه‌های تجاری سطح روستا به ورودی روستا منتقل می‌شوند.
قریشی با بیان اینکه داخل روستا بر محوریت پیاده رو خواهد بود و عبور سواره در داخل روستا انجام نمی‌شود، اظهار داشت: عملیات اجرایی طرح چهار بانده کردن مسیر شهرستان اسکو تا روستای کندوان از مصوبات سفر اول ریاست جمهوری در دستور کار قرار دارد.
این مقام مسئول در پایگاه میراث فرهنگی روستای کندوان با اشاره به انجام اقدامات دیگر چون نورپردازی، گازرسانی و شبکه برق‌رسانی به صورت کابل‌های زمینی یادآور شد: به دلیل افزایش جمعیت و مهاجرت به روستا، بنیاد مسکن در نزدیکی ورودی روستای کندوان آماده‌سازی زمین را برای ساخت و ساز خانه‌ها آغاز کرده است.
گزارش فارس حاکی است، روستای کندوان در 22 کیلومتری اسکو و 62 کیلومتری تبریز و در دامنه‌های سهند واقع شده است.
شیوه بنای خانه‌های این روستا از نوع معماری صخره‌ای و به شکل مخروطی یا کله قندی است که احتمالا مربوط به قرن هفتم هجری است.
کندوان یکی از سه روستای صخره‌ای جهان است که این موجب جذابیت بی‌نظیر آن شده است.
معماری روستای کندوان و جاری بودن زندگی مردم در قالب بافت قدیمی آن یک استثنا در دنیا به حساب می‌آید چرا که دیگر در ترکیه و آمریکا کسی در کاپادوکیه و داکوتا زندگی نمی‌کند.
کندوان روستایی است بنا شده در صخره و تنها سازه این دهکده را سنگ‌ها تشکیل می‌دهند. خانه‌ها هرمی شکل هستند و برای دام‌ها نیز حفره‌هایی در سنگ‌ها بنا شده است.


چهارشنبه 89 تیر 16 , ساعت 10:47 صبح

 

هندبال لوئیس سوآرز که مانع صعود غنا به مرحله یک چهارم نهایی رقابت‌های جام‌جهانی 2010 شد در جمع صحنه‌های شرم‌آور تاریخ جام‌های جهانی ثبت شد. در ادامه 10 صحنه شرم‌آور تاریخ جام‌های را بررسی می‌کنیم.


1. گل با دست دیه‌گو مارادونا: آرژانتین - انگلیس؛ یک‌چهارم نهایی جام‌جهانی 1986
در نیمه‌نهایی جام‌جهانی مارادونا و پیتر شیلتون دروازه‌بان سه شیرها هر دو در محوطه جریمه انگلیس برای ضربه زدن به توپ به هوا بلند شدند که مارادونا توپ را با دست با زیرکی هر چه تمام‌تر وارد دروازه کرد. او هرگز از این حرکت خود ابراز پشیمانی نکرد و آن را دست خدا نامید.
2. گل با دست تی‌یری‌آنری: فرانسه - ایرلند؛ مقدماتی جام‌جهانی 2010
در لحظات پایانی وقت اضافه، ایرلند با توجه به قانون گل‌زده در خانه حریف در آستانه صعود به جام‌جهانی 2010 آفریقای‌جنوبی قرار دارد. تی‌یری‌آنری در محوطه جریمه دو بار از دستش برای مهار توپ استفاده می‌کند توپ را برای ویلیام گالاس به دهانه دروازه می‌فرستد تا ضربه سر گالاس گل پیروزی بخش را برای خروس‌ها به ارمغان بیاورد.
3. حرکت غیر‌ورزشی هارالد شوماخر: آلمان غربی - فرانسه؛ نیمه‌نهایی جام‌جهانی 1982
وقتی پاتریک باتیستون با شوماخر، دروازه‌بان آلمان غربی تک به تک شد، سنگربان ژرمن‌ها با آرنج ضربه‌ای را به صورت باتیستون وارد کرد به طوری که بازیکن فرانسوی بلافاصله بیهوش نقش زمین شد. شوماخر برای این حرکت خشن کارتی از داور مسابقه دریافت نکرد و حتی خطایی هم به نفع فرانسوی‌ها اعلام نشد. باتیستون چند دندانش شکسته شد و از ناحیه سر نیز دچار جراحاتی شد. بازی در پایان وقت اضافه با تساوی 3-3 به اتمام رسید و آلمان غربی در ضربات پنالتی با نتیجه 5 بر 4 به پیروزی رسید.
4. ضربه سر زین الدین زیدان: فرانسه - ایتالیا؛ فینال جام‌جهانی 2006
مارکو ماتراتزی مدافع تیم‌ملی ایتالیا درگیری لفظی با زیدان کاپیتان و بازی‌ساز فرانسوی‌ها پیدا کرد و زیدان هم در جواب او با سر ضربه سنگینی را به سینه ماتراتزی وارد کرد. زیدان به دلیل این حرکت از زمین بازی اخراج شد، این حرکت در بازی خداحافظی زیدان اتفاق افتاد و پایانی تلخ برای فوتبال یکی از بهترین بازیکنان تاریخ بود. بعد از تساوی یک-یک دو تیم در وقت‌های معمول و اضافه ایتالیا در نهایت با نتیجه 5 بر 3 در ضربات پنالتی فرانسه را مغلوب کرد.

5. گل به خودی آندرس اسکوبار: آمریکا - کلمبیا؛ مرحله گروهی جام‌جهانی 1994
اسکوبار مدافع تیم ملی کلمبیا روی یک حرکت ناخواسته توپ را وارد دروازه خودی کرد و نقش زیادی در شکست 2 بر یک کلمبیا مقابل آمریکا و حذف از رقابت‌های جام‌جهانی داشت. وقتی اسکوبار به کلمبیا بازگشت توسط فردی که روی شرط‌بندی مبلغ هنگفتی را به دلیل شکست کلمبیا باخته بود با به ضرب 12 گلوله کشته شد.

6. تمارض ریوالدو: برزیل - ترکیه؛ مرحله گروهی جام‌جهانی 2002
باعث تأسف است که ریوالدو ستاره فوتبال برزیل اینگونه داور را فریب دهد. هاکان اونسال بازیکن تیم ملی ترکیه توپ را به ریوالدو که قصد داشت ضربه کرنر را روی دروازه حریف ارسال پاس داد، ضربه اونسال کمی شدت داشت و به زانوی ریوالدو برخورد کرد اما این بازیکن برزیلی صورتش را گرفت و خود را روی زمین انداخت. ریوالدو آنقدر روی زمین غلط خورد و تمارض کرد تا داور مسابقه را قانع کرد اونسال را از زمین اخراج کند. برزیل در نهایت این بازی را با پیروزی 2 بر یک پشت‌سر گذاشت.

7. اعتراض کویتی‌ها: فرانسه - کویت؛ مرحله گروهی جام‌جهانی 1982
فرانسه گلی را به ثمر رساند، این در حالی بود که بازیکن کویت معترض بودند که سوت یکی از تماشاگران را با سوت داور اشتباه گرفته‌اند. شیخ‌الصباح مدیر فنی تیم ملی کویت تیمش را به دلیل این گل از زمین بازی بیرون کشید تا بالاخره داور مسابقه این گل را مردود اعلام کرد. در نهایت بازی با پیروزی 4 بر یک فرانسه به پایان رسید و این گل مردود تأثیر در نتیجه بازی نداشت.

8. رسوایی دوپینگ مارادونا: آرژانتین - یونان؛ مرحله گروهی جام‌جهانی 1994
مارادونا که بعد از به ثمر رساندن گل مقابل یونان به طرز عجیبی خوشحالی‌اش را ابراز کرد و مقابل دوربین‌های تلویزیونی فریاد زد در پایان بازی به طور تصادفی مورد آزمایش دوپینگ قرار گرفت که در پایان مشخص شد او 5 نوع ماده ممنوعه را قبل از بازی استفاده کرده است. مارادونا بعد از این بازی از رقابت‌های جام‌جهانی اخراج شد.

9. بهترین نتیجه برای هر دو تیم: آلمان غربی - اتریش؛ مرحله گروهی جام‌جهانی 1982
هر دو تیم به خوبی می‌دانستند که اگر آلمان غربی بازی را ببرد هر دو تیم به مرحله بعدی رقابت‌ها خواهند رسیدو الجزایر از دور رقابت‌ها حذف خواهد شد. هورست روبش گل آلمان غربی را به ثمر رساند. بعد از این گل دو تیم بازی را اداره کردند تا نتیجه بازی تغییر نکند. به این ترتیب دو تیم اتریش و آلمان غربی صعود کردند و نماینده آفریقا حذف شد.

10. لجبازی آنتونیو راتین: انگلیس - آرژانتین؛ یک چهارم نهایی جام‌جهانی 1966
کاپیتان تیم‌ملی آرژانتین بعد از اینکه با کارت قرمز داور مواجه شد زمین بازی را ترک نکرد. 8 دقیقه بعد وقتی تمام بازیکنان قصد داشتند به همراه او زمین را ترک کنند در نهایت راتین تصمیم گرفت به سمت رختکن برود. انگلیس در پایان این بازی را با تک‌گل جف هورست با پیروزی پشت‌سر گذاشت.

 


چهارشنبه 89 تیر 16 , ساعت 10:46 صبح
گفته اند هویت هر قوم و ملتی در درازنای تاریخ و قدمت آن نهفته است و تبریز، این کهن شهر ایران،  با تاریخی به فراخی و قدمت چهارهزارسال،  یکی از تأثیرگذارترین و مهم ترین شهرهای ایران بزرگ است که همواره به عنوان پیشتاز و پیشگام حرکت ها و رخدادهای مهم قرون و اعصار متمادی تاریخ این مرز و بوم، به نقش آفرینی اثربخش در شکل گیری نهادها و اولین های ایران همت گماشته و نام مردان و زنان این خطه در تمامی زمان ها به پیشگامی و آغازگری شهره شده است.



به گزارش (ایسنا) در این میان نام تبریز در یکصد و سه سال قبل و با ایجاد و راه اندازی اولین نهاد مدنی و مردمی کشور یعنی بلدیه و انجمن شهر، بیش از دیگر عرصه ها خودنمایی می کند، رویدادی که به روایت و گواه اسناد و مدارک موجود، این شهر را با تشکیل نخستین بلدیه یا همان شهرداری کشور و نیز اولین انجمن یا شورای شهر ایران به مهد مدیریت شهری مدرن کشور تبدیل کرد تا تبریزآغازگر اولین حرکت ها و اقدامات مدیریت نوین شهری با تکیه بر نمایندگان و معتمدین مردم در ایران باشد.

در باب چرایی، چگونگی و روند روی کار آمدن و سیر تحول و پیشرفت مدیریت نوین شهری کشور از تبریز پیش تر ها سخن بسیار رفته و در وصف اهمیت و جایگاه تبریز در این عرصه همین بس که در برپایی جشن های یکصدمین سال تأسیس شهرداری در ایران، این شهر تبریز بود که پس از یکصد سال از تولد مدیریت شهری در بطن خود، میزبان جشن تولد یکصد سالگی این نهاد مدنی کشور نیز شد و از دل این اتفاق مهم تاریخی فرهنگی، آثار و برکات بسیاری برای تبریز و کشور به منصه ظهور و بروز رسید.

به موازات برپایی جشن های صدمین سال تأسیس شهرداری در ایران به میزبانی تبریز کهن، مدیریت شهری تبریز به پشتوانه عنوان " تبریز شهر اولین ها" با رونمایی از اولینی دیگر و این بار در حوزه تاریخ و احیای هویت تاریخی تبریز، اقدام به تأسیس و راه اندازی اولین موزه تاریخ شهر و شهرداری کشور در دل عمارت تاریخی شهرداری کرد تا ضمن تثبیت و معرفی قدمت و دیرینگی مدیریت شهری در تبریز، به احیا و معرفی هرچه بیشتر تاریخ و هویت تاریخی خود از یک سو و ثبت و ضبط آثار به جا مانده از این دوران برای آیندگان از سوی دیگر نماید.

درست از همین رو بود که به موازات صد ساله شدن اولین شهرداری یا همان بلدیه کشور در اولین پایتخت شیعی ایران، راه اندازی اولین موزه تاریخ شهر و شهرداری کشور در این  شهر آغاز شد و با اختصاص فضای ساختمان تاریخی عمارت شهرداری به این کار، گام های اولیه تحقق این هدف را با همکاری شورای اسلامی شهر و اهالی فرهنگ، هنر و تاریخ این شهر برداشت.

عمارت شهرداری با صبغه تاریخی خود و با پشتوانه 75 سال میزبانی مدیریت های مختلف شهری از سال 1314 تاکنون، در واقع مناسب ترین مکان برای تبدیل شدن به موزه تاریخ شهرداری و حفظ و معرفی تاریخ معاصر مدیریت شهری تبریز بود که در نهایت با اختصاص فاز به فاز سالن ها و بخش های مختلف آن، به برگ زرینی از تاریخ غنی تبریز تبدیل شد و امروز این موزه در کنار دیگر موزه های تاریخی موجود در تبریز و حتی استان نظیر موزه آذربایجان، موزه قاجار، موزه عصر ایلخانی، موزه سنجش، موزه استاد شهریار و ده ها موزه دیگر، پذیرا و پاسخگوی سیل کسانی است که مشتاقانه به دنبال یافتن سوالات خود در حوزه تاریخ معاصر تبریز هستند.

موزه شهر و شهرداری تبریز همچنین به روایت اسناد و آمار موجود ثبت شده، به رغم جوان بودن، به جهت جذابیت های موجود، در ردیف پربازدید کننده ترین موزه های تبریز و استان قرار دارد و طبق آمارمنتشره از سوی میراث فرهنگی، از جمله جالب ترین و جذاب ترین موزه های استان برای شهروندان و گردشگران داخلی و خارجی است.

عمارت شهرداری که در سال 86 و پس از 75 سال کاربری اداری، به یکی از منحصر به فردترین و بزرگترین موزه های شهر در کشور تبدیل شد، 6500 متر مربع زیربنا و 9600 متر مربع وسعت دارد و با تالارها و سالن ها متعدد و تخصصی، همه روزه پذیرای بازدید کنندگان متعدد است.

وجود تالارهایی چون تالار اشیا و لوازم قدیمی مورد استفاده در شهرداری، عکس ها، اسناد، نامه ها، احکام، فرمان ها، اطلاعیه ها، آگهی های عمومی و دیگر اسناد تاریخی متعلق به بلدیه قدیم تبریز، تالار شهرداران با عکس ها و تصاویر جذاب و منحصر به فرد شهرداران تاریخ تبریز از” قاسم خان والی” تا “نوین“، تالار عکس های قدیمی اعضای انجمن شهر و نیز سه دوره اخیر شورای اسلامی شهر، عکس های مربوط به خیابان ها، معابر، کوی ها و کوچه های تبریز قدیم، عکس های مربوط به اجرای برخی پروژه های عمرانی در دهه های گذشته، تالار تاریخ اطفائیه یا آتش نشانی تبریز به عنوان اولین آتش نشانی کشور، تالار حکمت متعلق به سه علامه نامی تبریز در حوزه عرفان و حکمت و فلسفه، علامه امینی، علامه طباطبایی و علامه جعفری، تالار ایثار و شهادت به عنوان روایتگر تاریخ دلاوری سرداران شهید آذربایجان، تالار شهدای محراب آیت الله شهید قاضی طباطبایی و آیت الله شهید مدنی، تالار صنعت چاپ و نشر به عنوان اولین مهد چاپ ایران با نمایش نخستین ابزارآلات چاپ، تالار فرش یا موزه فرش با نمایش قدیمی ترین و بزرگ ترین فرش های موجود استان و نیز نفیس ترین تابلو فرش ها، تالار فانوس های قدیمی، تالار قدیمی ترین دوربین های عکاسی، تالار و بخش مربوط به قدیمی ترین قفل های تاریخ، تالار مفاخر، تالار هنرهای معاصر و دیگر بخش های متنوع و دیدنی، از موزه شهرداری تبریز، محلی برای بازدید و تماشای بدیع ترین جلوه های هنر، فرهنگ و تاریخ این خطه ساخته و بازدید کنندگان این موزه را با خاطره ای ماندگار و تجربه ای پربار به اعماق تاریخ این شهر سوق می دهد.

موزه شهرداری تبریز به عنوان اولین موزه تاریخ شهرداری های کشور، یکی از بدیع ترین مجموعه های تاریخی کشور به شمار می رود که با ترکیب و آمیزه ای از هنر، فرهنگ و تاریخ، شکل گرفته تا برای همیشه تاریخ این مرز و بوم، تاریخ کهن تبریز را به نسل های آینده روایت کند؛ چراکه موزه شهرداری، به واقع روایتگر تاریخ کهن تبریز است.


چهارشنبه 89 تیر 16 , ساعت 10:46 صبح

 

 به گزارش میراث آریا:

مجموعه‌‌ای از اشیاء و ادوات تاریخی متعلق به دوره ساسانی هنگام شخم زمین کشاورزی در استان بوشهر کشف شد.

بنا بر اعلام مسئول پایگاه شبانکاره شهرستان دشتستان در محوطه دره بردی، فردی روستایی از اهالی این شهرستان هنگام شخم زمین کشاورزی، تعدادی اشیا و ادوات قدیمی کشف کرد که بلافاصله عوامل یگان حفاظت و کارشناسان ارشد میراث فرهنگی استان بوشهر در محل حاضر شدند و ضمن تخمین قدمت اشیای کشف شده به دوره ساسانی، تمامی آنها را تحویل مراجع ذی‌‌ربط دادند.

همچنین سرهنگ ساکی، فرمانده یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی از کشف مجموعه‌ای تاریخی مربوط به دوره‌های اسلامی و پیش ازتاریخ در استان کرمان خبر داد.

بر اساس گزارش حوزه حفاظتی شهرستان بافت در پی کسب خبری مبنی بر خرید و فروش اشیای عتیقه در منطقه صوغان، عوامل یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی استان کرمان پس از کسب مجوز قضایی و با همکاری پاسگاه انتظامی منطقه به محل اختفاء متهمان وارد شدند و با انجام معامله صوری با دو نفر از افراد بومی، یک مجموعه با ارزش تاریخی مربوط به دوره اسلامی و پیش از تاریخ را با ارزش تقریبی 70 میلیون ریال کشف کردند.

از سوی دیگر، عوامل یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی مازندران مجموعه‌ای از اشیای قدیمی در شهرستان قائم شهر کشف کردند.

سرهنگ ساکی در این مورد گفت: در پی گزارش مخبرین استانی مبنی بر خرید و فروش اشیای قدیمی در شهرستان قائم شهر، یگان حفاظت استان با هماهنگی و همکاری آگاهی شهرستان ضمن انجام معامله صوری موفق به کشف و ضبط مجموعه اشیای قدیمی شامل تیر پیکان، تعدادی مهره و حلقه انگشتری شد که در ادامه با دستگیری متهم و تحویل وی به مقام‌های قضایی، تمامی اشیای کشف شده برای کارشناسی نهایی تحویل مراجع مربوطه شد.


چهارشنبه 89 تیر 16 , ساعت 10:44 صبح

 

 آریا نوشت:

فلورماری فوئنتس، یکی از استادان تئاتر عروسکی جهان صبح امروز وارد تهران شد. فوئنتس که به دعوت ستاد برگزاری جشنواره عروسکی و یونیما به ایران آمده به مدت 10 روز کارگاه‌های آموزشی (workshop) با حضور علاقه‌مندان، هنرمندان و دانشجویان ایرانی و شهرستانی برگزار خواهد کرد.

فوئنتس اهل فرانسه است و در ساخت عروسک‌های غول‌پیکر تجربه و مهارت ویژه دارد و طراحی عروسک‌های جام جهانی نیز از آثار وی است.

سیزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر عروسکی از 31 تیر تا 5 مرداد به دبیری اردشیر صالح‌پور در تهران برگزار خواهد شد.


چهارشنبه 89 تیر 16 , ساعت 10:43 صبح
ناشنیده‌ای از جلسه آخرین و لحظه شهادت دکتر بهشتی

 

رجایی، غلامعلی  - در میان صدها خاطره‌ای که در چند سال از نزدیک با یکصد نفر از دوستان نزدیکان و مرتبطان سید شهیدان امام و انقلاب، آیت الله مظلوم دکتر سیدمحمد حسینی بهشتی شنیدم و نوشتم

که بیشتر آنها حلاوت خاص خود را داشته و دارند، یک خاطره بیش از خاطرات دیگر که از زبان مرحوم حجت الاسلام والمسلمین اسماعیل فردوسی‌پور ـ از یاران نزدیک امام و از اعضای دفتر ایشان در نجف و پاریس که از محدود بازماندگان واقعه و فاجعه هفتم تیر بود ـ بسیار بهت‌آور و شنیدنی است.

مرحوم فردوسی پور که پس از این رویداد، دچار کسالت‌های ممتدی شد و در سال گذشته به جوار محبوب خود شتافت، در حالی که در بنیاد شهدای هفتم تیر در یکی از فرعی های خیابان ولی عصر تهران با ایشان ملاقات و مصاحبه ای داشتم که تمام آن گفته‌ها و شنیده‌ها و به عبارتی، ناگفته ها و ناشنیده‌های ایشان را در کتاب سیره شهید بهشتی نوشته‌ام، در مورد آن شب تعیین کننده برای انقلاب خاطره‌ای عجیب را تعریف کرد.

پیش از نقل روایت و خاطره مرحوم فردوسی پور، باید به این نکته اشاره کنم که دکتر سید علیرضا بهشتی، فرزند مرحوم بهشتی و خانم ملوک السادات، دختر ارجمند ایشان، هر دو برای من از حالات غیر عادی و روحانیت و جذابیت پدرشان در روز آخر که با روزهای گذشته فرق اساسی داشت، تعریف کردند. دختر شهید بهشتی از قول مادرشان می‌گفت: پدرم در آن روز ابتدا غسل شهادت کرد و سپس لباس نو پوشید و از خانه بیرون رفت.

دختر شهید بهشتی برای من تعریف می‌کرد همسر شهید مطهری، پیش از شهادت که در یک جلسه سخنرانی پدرم حضور داشت، به اطرافیان خود و از جمله من و مادرم گفته بود نگاه کن ببین چقدر از صورت آقای بهشتی نور می‌بارد که دل من از جمله او یکباره لرزید و بعد گفت: خدا به داد ما برسد و ایشان را برای انقلاب نگه دارد.

مرحوم فردوسی پور درباره آخرین ساعات عمر مبارک شهید بهشتی می‌گفت: اول مغرب نماز را به امامت شهید محمدحسین صادقی خواندیم. وقتی بیرون آمدیم، دیدم آقای بهشتی می خواهد وضو بگیرد. گفتم: آقا شما تازه می خواهید وضو بگیرید؟ جلسه امشب حساس است، زود تشریف بیاورید. فرمودند شما بروید من هم زود نماز را می خوانم و می‌آیم. فوری وضو گرفت و در صحن حزب نماز جماعت دیگری تشکیل شد که خوشبختانه عکس آن هم که آخرین عکس آقای بهشتی است، موجود است. در جلسه منتظر نشسته بودیم. من دم در نشسته بودم وقتی آقای بهشتی وارد شد، همه به احترام ایشان بلند شدند و شوخی با ایشان شروع شد. یکی می‌گفت: حاج آقا امشب خیلی نورانی شده‌اید. خیلی زیبا و خوشگل شده‌اید. ایشان هم خندید و گفت: «چشم شما زیبا می‌بیند،‌ من فرق نکرده‌ام.» ولی واقعا نورانی‌تر شده بود. جلو رفتند و نشستند. پس از اینکه تغییر دستور جلسه به رأی گذاشته شد و همه رأی دادند که درباره انتخاب رئیس جمهور پس از بنی صدر صحبت شود، بحث شد که حالا چه کسی در این باره صحبت کند که به آقای بهشتی رأی داده شد.

 شهید استکی، نماینده شهر کرد، رئیس جلسه آن شب بود. پس از تلاوت قرآن، ‌آقای بهشتی پشت تریبون رفت و سخن خود را آغاز کرد و گفت: ما باید ببینیم رئیس جمهور آینده می‌تواند روحانی باشد یا نه؛ آیا نظر امام که فرمودند رئیس جمهور روحانی نباشد، همین است یا فرق کرده و اجازه می دهند.

بعد افزودند: اگر نظر امام فرق کند که غیر روحانی رئیس جمهور بشود، آن فرد را این جلسه باید تعیین و معرفی کند و اگر فرمودند باید روحانی باشد، باز انتخاب آن توسط این جلسه است، ولی وظیفه ما تعیین چند نفر به عنوان یک هیأت است که خدمت امام بروند و نظر ایشان را بگیرند تا تکلیف ما روشن بشود. مطلب ایشان که به اینجا رسید، حدود ده دقیقه طول کشیده بود. این مدت را هم ساعت من که کامپیوتری بود و پس از انفجار روی 40/8 دقیقه شب ایستاده بود، نشان می‌داد که ده دقیقه قرآن بود و ده دقیقه هم صحبت ایشان طول کشید. برای همین، این ساعت برخلاف اظهار برخی، ساعت 20/8 بود که من در لحظات اولیه، زیر آوار به آن نگاه کردم و پس از آن هم دیگر از کار افتاد.

سخنرانی شهید بهشتی که به اینجا رسید، چون ایشان عادت داشت وقتی صحبتش به جایی حساس از بحث می‌رسید و به اصطلاح معروف گرم می‌شد، مکثی می‌کرد و به شنوندگان دور تا دور جلسه نگاهی می‌کرد که چقدر با صحبت او همراه هستند و بعد بحث را ادامه می‌داد. در این میان، یک دفعه به جمعیت گفت: بچه‌ها بوی بهشت می‌آید. آیا شما هم این بو را استشمام می‌کنید؟ پس از این جمله بود که دیگر ما نفهمیدیم قضیه چه شد. این قدر انفجار شدید و سریع بود که هیچ کس از بازماندگان این فاجعه از لحظه انفجار چیزی به یاد ندارند، ولی این نکته را می دانم که خیلی چهره ایشان بشاش و نورانی شده بود. نکته مهم و باور نکردنی این بود که من در زیر آوار که هیچ امیدی به نجات نداشتم، احساس کردم و این را دیدم که نور بسیار شدیدی مثل نور چند پرژکتور قوی در اطراف تریبونی که آقای بهشتی در آنجا به شهادت رسید، در حال تابیدن است. از کسانی که مثل من زیر آوار بودند، پرسیدم این نور شدید چیست؟‌ من را مسخره می‌کردند که برقها قطع شده است؛ نور کجا بود، ولی واقعا برای لحظاتی این نور بود.

 نمی‌دانم جز من چه افراد دیگری شاهد وقوع این کرامت بزرگ بودند و معلوم شد در لحظه شهادت مرحوم آقای بهشتی ـ که از محدود کسانی بودند که امام به چشم رهبری و یکی از اعضای شورای رهبری پس از خود در دوران تبعید عراق به او می نگریست ـ اتفاق عجیبی رخ داده است و فرشتگان الهی که از عالم ملکوت برای استقبال ایشان به عالم آخرت از این نشئه خاکی آمده بودند، چنان فراوان و با عظمت بوده‌اند که نور وجودی آنها حتی به چشم ما هم عیان شده بود.

شنیدم شهید شمس‌الدین حسینی نائینی، نماینده مجلس به کسی که در کنار او زیر آوار بود، می‌گفت: تو هم بوی گلاب را می‌شنوی؟ وقتی پاسخ منفی شنیده بود، به او گفته بود پس این علامت آن است که تو شهید نمی‌شوی، برای همین، به منزل ما برو و سلام من را برسان و بگو وصیت نامه من توی طاقچه است؛ آن را بخوانند و به آن عمل کنند (پایان نقل قول آقای فردوسی پور).

بعدها در مصاحبه‌ای که با فرزند بزرگ دکتر شهیدبهشتی، دکتر سیدمحمدرضا بهشتی داشتم، به من گفت: پس از شهادت پدرم، به دلیل شدت علاقه‌ای که مرحوم علامه طباطبایی، صاحب تفسیر گران سنگ المیزان به شاگرد برجسته و خاص خود (پدرم) داشت، وقتی اطرافیان خواسته بودند به نحوی خبر شهادت را از ایشان مخفی کنند و یا به گونه‌ای دیگر جلوه دهند تا به ایشان صدمه روحی نخورد. مرحوم علامه به آنها گفته بود شما می خواهید چی را از من مخفی کنید؟ من الان دارم دکتر بهشتی را جلوی چشمانم می بینم که لحظه لحظه دارد در آسمان اوج می‌گیرد.

درود و رحمت بیکران الهی به روح ملکوتی شهید آیت الله بهشتی و یاران بحق پیوسته او که با نثار جان خود پایه های نظام جمهوری اسلامی را مستحکمتر ساختند و با مظلومیت خویش از چهره نفاق منافقین پرده برداشتند و سند رسوایی آنان را با خون خود نگاشتند.


چهارشنبه 89 تیر 16 , ساعت 10:42 صبح

 

شیعه‌نیوز نوشت:

جریان اسلام ستیزی در برخی کشورهای منطقه شکل جدی ای به خود گرفته است. لابی صهیونیست‌های آمریکا که در برخی کشورهای منطقه پایگاه اختیار کرده، اخیرا می‌کوشد با کم رنگ ساختن حساسیت‌های دینی به باورهای مذهبی مسلمانان حمله‌ور شود.

بر همین اساس نشریه یونیکال چاپ باکو (جمهوری آذربایجان) از چند روز پیش کتاب موهن آیات شیطانی را به صورت پاورقی منتشر می کند. این در حالی است که کمیته دولتی امور دینی جمهوری آذربایجان که متولی امور دینی در این کشور است درخصوص انتشار این کتاب موهن سکوت اختیار کرده است.

گفتنی است یکی از نشریات چاپ کردستان عراق نیز اقدام به چاپ و انتشار قسمت‌هایی از مطالب کتاب آیات شیطانی نموده است.


سه شنبه 89 تیر 15 , ساعت 9:52 عصر

به گزارش فردا،  در پی نامه‌های جداگانه رهبر معظم انقلاب به روسای هیات موسس دانشگاه آزاد و شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر توقف موضوع وقف و اجرای اساسنامه جدید دانشگاه آزاد اسلامی، خبرها حکایت از آن دارد که رهبر انقلاب هیأتی را برای بررسی امکان شرعی و قانونی وقف دانشگاه آزاد تعیین کرده‌اند.

هیأت مذکور متشکل از متخصصین فقهی و حقوقی  است که تصمیم نهایی درباره دانشگاه آزاد و چالش میان هیئت مؤسس دانشگاه و شورای عالی انقلاب فرهنگی موکول به نظر  آن خواهد بود.

این هیئت موظف شده است در فرصتی محدود و بدون فوت وقت، نظر نهایی خود را با استناد به مبانی فقهی، موازین حقوقی و قوانین جاری اعلام کند.

بر اساس منابع مطلع سایت «فردا» ریاست این هیات بر عهده آیت الله آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه است.

سه شنبه 89 تیر 15 , ساعت 9:51 عصر
 
به نوشته «رسالت»، محمدجواد شوشتری با اشاره به سرقت مجسمه ها در شهر تهران با اشاره به اینکه شکایت کرده ایم و پیگیرمباحث حقوقی این مهم هستیم، افزود: درحال حاضر شهرداری تهران وظیفه خود را انجام داده و مجسمه های جدید را جایگزین می کند.

مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری تهران همچنین با تاکید براینکه شهرداری متوجه حساسیت ها ونگاه های ارزشی نسبت به عکس شهدا و برخی تصاویر با مضامین مذهبی است، گفت: اینطور نبوده که شهرداری به جای عکس شهدا گل و بلبل نقاشی کند.

شوشتری تاکید کرد: بسیاری ازاین عکس ها و نقاشی ها به مرورزمان کمرنگ، آسیب دیده و یا از نمای اصلی خارج شده هستند و درست نیست تا زمان تایید و اجرای طرح جدید به این شکل باقی بمانند.

وی ادامه داد: تا زمان اجرای نقاشی جدید شهدا یک طرح موقت و یا دیوارسفید را آماده می کنیم تا طرح جایگزین برای آن با اطلاع خانواده های شهدا آماده شود.

<   <<   46   47   48   49   50   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ