در نقاط مختلف ایران وآذر بایجان تعداد زیادی قلعه بنام قلعه دختر وجود دارد قیز قالاسی خسروشاه نیز در ورودی شهر از طرف تبریز بر بالای تپه ای قراردارد هنوز پایه برجها دیوارها وآجرهای به کار رفته در این قلعه مشخص ومعلوم است داستانهای مختلف وزیادی درباره این قلعه وجود دارد واین قلعه رابه دختران پادشاهان باستان خصوصا به دختر خسروپرویز ساسانی نسبت داده اند وبر این عقیده اند که یکی از دختران خسرو دست به شورش وطغیان زد وخسرو او را در این قلعه زندانی کرده بود .
اما بنا به نوشته کتب مختلف در ایران باستان احترام به عناصر چهار گانه ( آب – هوا – خاک – آتش ) از اصول وایمان ایرانیان بوده وایزدانی نیز به هر کدام از این عناصر قرار داده بودند یکی از این عناصر آب بود ه است که در کشوری مانند ایران ارزش زیادی داشته ومقام خاصی دارد وفرشته آب نیز از سایر فرشتگان برتر وارجمند تر بود ه است ونام فرشته آب آناهیتا یا ناهید بود آناهیتا یا ناهید زنی است جوان وخوش اندام که به فرمان خداوند واز فراز آسمان باران وبرف فرو می باراند پرستش آناهیتا در آتشکدها ومعابد بودکه اغلب این عبادتگاه ها بر بلندای کوهها وتپه هاقرار داشت ومعابد وآتشکد ههایی که به آناهیتا اختصاص داشت از همه عبادتگاهها زیباتر ومجلل تربود ودر تزیین این مکانها ی مقدس که به فرشته آب اختصاص داشت افراط فراوان می کردند وبیشتر قلعه هایی که همجوار با این آتشکدها ومعابد آناهیتا بودند به نام قلعه دختر معروف شده اند وبعضی از این قلعه ها نیز همان معابد و آتشکد هها هستند این معابد وآتشکد هها همیشه دور از آلودگی ودشمنی ونیز عنی ترین وپر کارترین معابد بودند وقفیات مختلف وزیادی به این معابد می شد که برای نگهداری از آنها در نزدیکی معابد آناهیتا قلعه ای امن ومحکم ساخته می شد که برای نگهداری این وقفیات که ارزش زیادی داشت مورد استفاده قرار می گرفت که قلعه دختر نامیده می شد ند اسم قلعه دختر نیز برای عنایت آناهیتا که خدای آب بوده است بر قلعه نهاده می شد تا آب در آن مکان فراوان باشد این میرث گرانبها در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است .
آب انبار زیبای قیز قالا (قلعه دختر )
این آب انبار بسیار زیبا در پایین قسمت حاکم نشین قلعه قرار دارد معماری منحصر به فردی در ساخت این آب انبار رعایت شده است آب این آب انبار از چاهی که در فاصله ای در حدود 200 متر از دهانه آب انبار قرار دارد تامین می شود این آب انبار پله پله است وتا ته چاه با پله هایی که از سنگ کنده شده اند ادامه دارددر فصول پرآب که سطح آب بالا می آمد تعداد پله ها کمتر می شد یعنی پله های زیادی به زیر آب می رفت ولی در فصول کم آ ب که سطح آ ب پایین بود بر تعداد پله ها افزوده می شد در دیوارهای این آب انبار اشکال زیبایی بر روی سنگها کند کاری شده است شاید روزی این اثر زیبا مورد توجه مسئولین میراث فرهنگی قرار گیرد ونسبت به ثبت این اثر اقدام گردد امروزه هنوز قسمت اصلی قیز قالا معلوم ومشخص است دیوارهای خشتی پایه برجها از جمله قسمتهایی است که اگر مورد کاوش قرار گیرد تاریخ نهفته بسیاری را آشکار خواهد کرد .
زهرا مهاجری:روز- خارجی – خیابان صدف – دبستان دخترانه ی مریم
صدای فریاد بچه ها قبل از صدای زنگ مدرسه بلند می شود و چیزی نمی گذرد که سر و کله شان پیدا می شود. همدیگر را هل می دهند تا چند ثانیه زودتر از بقیه از درب کوچک مدرسه بیرون بیایند. خوش رنگند! سارافون و شلوارشان صورتی است و مقنعه شان سفید. کیفهای رنگ و وارنگشان را روی دوش انداختند و هر کدام به طرفی می روند. شاد و سرخوش. سر و وضع اکثرشان به هم ریخته است؛ مخصوصا کوچکترها. مقنعه های کج و معوج و موهای بی حالت و به هم ریخته شان که از جلوی آن بیرون آمده، باعث شده شلخته به نظر بیایند. در بینشان هستند بچه هایی که مقنعه شان تنگتر است و مویی از جلوی آنها پیدا نیست. یکی دو تا هم چادری می بینم. یکیشان پشتش باد کرده؛ معلوم است اول کیفش را کول کرده بعد چادر پوشیده. آن یکی اما چادرش ایرانی است. دستهایش را از آستین چادر بیرون آورده و کیف را هر از چند گاهی روی شانه ی راست و چپ جابجا می کند.
کارشناسان تربیتی و روانشناسی بر این باورند که بهترین سن برای آموزش به کودک، شش سال دوم زندگی است. در این سنین حساس، آموزش باید آن قدر دقیق و علمی انجام شود که زمینه ساز شخصیت و رفتار فرد در آینده باشد.
آموزش و فرهنگ سازی در مسئله ی حجاب نیز از همین سنین آغاز می شود. دکتر طلایی، کارشناس روانشناسی، معتقد است هر چه این آموزشها به سمت افزایش آگاهی کودک و نهایتا انتخاب خودش پیش برود، در آینده نتیجه ی بهتری خواهد داشت. وی اجبار، تنبیه و حتی تشویق صریح را هم در مسئله ی حجاب برای کودک مجاز نمی داند و این اعمال را زمینه ساز زدگی فرد از پوشش می داند. در همه ی اصول تربیتی، مهمترین بخش، زمینه سازی و آموزش پایه ای است. در مورد عفاف و حجاب، این عدم آموزش و فرهنگ سازی درست، به این دلیل بیشتر خود نشان می دهد که فقط جنبه ی فردی و خانوادگی ندارد و آنجا که به اجتماع و قانون می رسد می تواند باعث پیامدهای مخربی، هم برای فرد هم برای جامعه باشد.
وقتی از دکتر طلایی در مورد تضاد ارزشهای خانواده و جامعه در مسئله ی پوشش می پرسم، به ایجاد سردرگمی در این موارد اشاره می کند و معتقد است هر کدام اصولی تر و علمی تر با کودک برخورد کنند، موفق تر خواهند بود.
از اتوموبیلی که کنارم توقف کرده، زن جوانی پیاده می شود. موهای روشنش که از زیر روسری بیرون آمده، به صورت آرایش شده اش می آید.دخترش روبروی در مدرسه ایستاده و به ماشین هایی که در حرکتند نگاه می کند. زن جوان می رود آن طرف خیابان و دست دختر را می گیرد و سمت ماشین می آورد. دخترک بی وقفه حرف می زند. وقتی توی ماشین می نشینند دخترک مقنعه را از سر برمی دارد و با کیفش پرت می کند روی صندلی عقب ماشین
روز-خارجی – خیابان یخچال – دبیرستان و مرکز پیش دانشگاهی ایران
بعد از خوردن زنگ، چند دقیقه طول می کشد تا اولین دانش آموز را که از در می آید بیرون ببینم. دارد عقب عقب راه می رود و دستهایش را در هوا تکان می دهد. با پیدا شدن دو دوست دیگرش متوجه می شوم دارد برایشان جریان هیجان انگیزی را تعریف می کند. مانتوهایشان سورمه ای تیره است و گشاد؛ مقنعه هایشان مشکی. دختری که حرف می زند آستینهایش را تا آرنج تا زده. دوست روبرویی موهایش را از پشت جمع کرده و بالابرده. آن قدر که مقنعه به پوشاندن گردنش قد نمی دهد. گویا دلش می خواهد این تصویر بیش از پیش نمود داشته باشد چون مرتب با دست مقنعه را طوری جابجا می کند که ااز پشت بالاتر بیاید.
دوست سومشان هم تقریبا همین شکلی است. کمی که دقت می کنم می بینم خیلی هایشان این شکلی هستند: آستین ها بالازده، مقنعه ها کوچک و به شکل عجیب و غریبی بالا آمده، موهای جلو پف کرده و چند تار توی صورت ریخته!
چند تا استثنا پیدا می کنم. هستند کسانی که مقنعه شان کمی بلندتر از بقیه است و روی شانه هایشان را گرفته و از جلو، یا موهایشان بیرون نیست یا با ظرافت چند تار را بیرون گذاشته اند.
دکتر طلایی دو دلیل را برای نابسامانی پوشش در سنین نوجوانی و آغاز جوانی بیان می کند؛ اول ویژگی های شخصیت در این سنین(غرور، جلب نظر دیگران و ...) و تاثیرات زیادی که همسالان در این سن روی یکدیگر دارند و دوم عدم آموزش صحیح از ابتدا و برخورد نادرست خانواده و جامعه با ایشان که باعث ایجاد لجبازی و نهایتا عناد نسبت به این مسئله می شود.
این کارشناس روانشناسی، فرهنگ سازی همزمان با برخورد درست و متناسب با نوع تخلف را راه تبدیل شدن قانون به فرهنگ می داند و برای اثبات این فرضیه، قانون پوشش را با قوانین راهنمایی و رانندگی مقایسه می کند. وی معتقد است در مسائل تربیتی، امروز بیشتر از این که روی شیوه های آموزش و پیدا کردن راههای تاثیرگذار توجه شود، بر لزوم و وجوب آنها تاکید می شود!
صدای خانمی که از بلندگوی مدرسه صحبت می کند را می شنوم. به دخترها تذکر می دهد که هر چه سریعتر مدرسه را ترک کنند و فردا قبل از ساعت هفت و چهل و پنج دقیقه آنجا باشند چون درب مدرسه در آن ساعت بسته خواهد. آخر حرفهایش هم سریع و بی حوصله به مخاطبی که گمانم روبرویش دارد راه می رود می گوید: "مقنعه اتو درست کن دختر!"
روز-خارجی- خیابان آفریقا- موسسه زبان های خارجه
یکی مانتویش سفید و تنگ است، شلوار جین پوشیده با کفش اسپرت و مقنعه ی مشکی؛ دیگری مانتوی گله گشادی به تن دارد با شلوار مشکی پارچه ای و کفش پاشنه بلند و مقنعه ی مشکی؛ آن یکی کفشش جلوباز است، جوراب نپوشیده و شلوارش فقط تا قوزک پایش رسیده، مانتویش به رنگ کفشش است و مقنعه اش مشکی!
این موسسه ی زبان، دخترانه است و به غیر از دربان هیچ مرد دیگری حق ورود به موسسه را ندارد؛ اما طبق قانون موسسه، همه-اعم از دانشجو و کارمند و استاد- موظف به استفاده از مقنعه هستند. و برای تحقق این مهم، جلوی در خانمی نشسته که این قضیه را تذکر می دهد.
اگر این مثال کوچک را با اجتماع بزرگ مان مقایسه کنیم، این مشکلات ابعاد بیشتر و گسترده تری پیدا می کنند. بهادری کارشناس جامعه شناسی در زمینه ی برخورد با بدپوششی، بر تناسب برخورد با تخلف تاکید کرده و معتقد است برای تاثیرگزاری دراز مدت و پایدار، نمی توان تنها بر توصیه و تذکر پافشاری کرد. وی معتقد است راه درونی کردن حجاب، تصریح قانون برای افراد و سپس فرهنگ سازی برای رعایت آن است و مادامی که فرد قانون را نپذیرد و احترام به قانون را "ارزش" نداند، برخورد غیرمتناسب اگر نتیجه ی معکوس نگذارد موثر نخواهد بود.
حتی اگر بپذیریم توصیه ها و تذکرات مقطعی می توانند تاثیر ناچیزی داشته باشند، ضمانت اجرایی آن چیست؟
خانمی که جلوی در موسسه زبان نشسته و این قانون را تذکر می دهد، سر تا پا سیاه پوش است. با این که خیلی سعی می کند آرام باشد و لبخند بزند، گاهی از کوره در می رود و با دانشجو برخورد می کند. به یک عده از دانشجوها که رابطه ی بهتری با وی دارند و سالهاست می شناسدشان، کاری ندارد و به توصیه ملایم و غیرالزام آور بسنده می کند ...
کارشناسان و برنامه ریزان اجتماعی، علاوه بر آموزش و تصریح قانون از سنین کودکی، فرهنگ سازی و ترویج الگوهای مناسب برای حجاب و مقابله با مدگرایی منفی همچنین هماهنگی رسانه های جمعی برای تحقق به موارد مذکور را از عوامل تاثیرگذار در حل مشکلات مربوط به پوشش می دانند. ارجحیت کیفیت بر کمیت، در همه ی امور، بر کسی پوشیده نیست. اگر اهرم های فشار در مسئله ی پوشش تا به حال نتوانسته اند موفقیت مورد انتظار را به دست آورند، علتش را می توان در عدم برنامه ریزی دراز مدت جستجو کرد. تجربه ثابت کرده است که برخوردهای بی پشتوانه ی علمی و موقتی، عملا در درازمدت نقشی ندارد زیرا افراد بدپوشش به ندرت پوشش خود را بعد از تذکر تغییر می دهند.
اگر برای مسئله ی پوشش، با در نظر گرفتن ابعاد مختلف، برنامه ریزی بلند مدت و جامعی انجام شود، در آینده ای نه چندان دور از پرداخت بسیاری از هزینه های مادی و معنوی که نتیجه ی عدم فرهنگ سازی مناسب و رفتارهای غیرکارشناسانه گذشته است، بی نیاز خواهیم شد
محمدرضا خلعتبری درباره دیدار مقابل مس کرمان در لیگ قهرمانان آسیا اظهار داشت: بازی سختی داشتیم. مس بازیکنان بزرگ و با تجربهای دارد و بازی خوبی در این دیدار از خود به نمایش گذاشت.
وی ادامه داد: بازی در لیگ قهرمانان با یک تیم ایرانی سخت بود و دوست داشتیم در این مرحله با نمایندهای از کشور دیگری بازی میکردیم. به هر حال در این دیدار پیروز و موفق به صعود به مرحله بعد شدیم.
مهاجم ذوب آهن تصریح کرد: هر دو تیم موقعیتهای زیادی برای گلزنی در این دیدار داشتند که ما از موقعیتهای خود به خوبی استفاده کرده و موفق به پیروزی در این دیدار شدیم.
خلعتبری درباره شایعه حضورش در فصل بعد در پرسپولیس عنوان کرد: شاید در مرحله بعد در ذوب آهن حضور نداشته باشم و نتوانم این تیم را همراهی کنم. شاید این تیم را در پایان فصل ترک کنم اگر چه هنوز هیچ چیز مشخص نیست.
وی با اشاره به دیدارهای سخت ذوب آهن در مرحله بعد اظهار داشت: ذوب آهن در مرحله بعد باید با حریفان قدرتمندتری بازی کند و برای رسیدن به فینال مسابقات چند دیدار دشوار را پیش رو دارد، اما با توجه به پتاسیلی که در بازیکنان و کادر فنی ذوب آهن وجود دارد آنها توان رسیدن به دیدار نهایی را دارند.
حشمت مهاجرانی در گفت و گو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس در مورد خبر پیشنهاد 7 میلیون دلاری(7 میلیارد تومان) باشگاه استیل آذین به مصطفی دنیزلی گفت: شب گذشته در منزل حسین هدایتی به مناسبت ایام فاطمیه مراسمی برگزار شد. اهالی ورزش نیز در این جلسه حضور داشتند از علی پروین تا محمد زادمهر و افشین پیروانی و... اما خبری در این زمینه منتشر نشد. نمیدانم شاید با توجه به اینکه روزنامههای ترکیه این خبر را نوشتند درست باشد. از قدیم گفتهاند تا نباشد چیزکی مردم نگویند چیزها، به هر حال من در جریان این خبر نیستم.
وی در مورد اینکه آیا یک مربی 7 میلیارد تومانی حاضر است زیر نظر او به عنوان مدیر فنی کار کند یا نه گفت: من نمیدانم دستمزد زیاد یک مربی نشانه چیست. آیا نشان از خوب بودن آن مربی دارد یا مطلب دیگری. با این حال زمانی به آدم میگویند حاضری با فلان مربی کار کنی اما در مورد دستمزد نمیدانم چه بگویم.
مهاجرانی در مورد اینکه فصل آینده در استیل آذین حضور خواهد داشت یا نه و پیروانی سرمربی موقت این تیم بوده یا نه عنوان کرد: در مورد خودم هنوز تصمیمی گرفته نشده و بعد از مسابقه با استقلال اهواز و پایان فصل همه چیز مشخص میشود. باشگاه حتی در مورد بازیکنان هم تصمیمی نگرفته اما در مورد افشین پیروانی باید از خودش سوال کنید که آیا مربی موقت بوده یا فصل آینده هم هدایت این تیم را بر عهده خواهد داشت.
خسرو دانشجو در گفت و گو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس در مورد شایعه خداحافظی واعظ آشتیانی از مدیرعاملی باشگاه استقلال در عربستان عنوان کرد: خداحافظی انجام نشده و قرار نیست ایشان از استقلال خداحافظی کند.
دانشجو با بیان این که "اکنون وقت مصاحبه ندارم " درباره سایر مسائل باشگاه استقلال اظهار نظر نکرد.
گفتنی است برخی رسانهها از خداحافظی مدیر عامل باشگاه استقلال از بازیکنان بعد از شکست برابر الشباب و حذف از لیگ قهرمانان آسیا خبر داده بودند.
این تیم که برای بازی های جام ملت های آسیا آماده می شود یک هفته پیش از این دیدار اردوی خود را در شهر پاریس کشور فرانسه آغاز می کند.
میزبان جام ملت های آسیا در گروه یک با کویت، چین و ازبکستان همگروه است. این بازی ها از 17 دی تا 9 بهمن در دوحه برگزار می شود.
فصل فوتبال قطر پایان این هفته بعد از بازی فینال پرینس کاپ بین الریان و قطر به پایان می رسد.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس هم اکنون پیکر پاک شهدای دفاع مقدس در حال تشییع از دانشگاه تهران،محل برگزاری نماز جمعه به سمت معراج شهدا است.
در این مراسم معنوی که با حضور گسترده نمازگزاران و مردم شهیدپرور تهران در حال برگزاری است، جمعی از مسئولان کشوری و لشکری و نمایندگان مجلس نیز شرکت کردهاند.
محمود احمدینژاد رئیسجمهور کشورمان هم که برای ادای احترام به مقام رفیع شهدا در این مراسم شرکت کرده است با شعارهایی چون " احمدی دلاور پیرو خط رهبر "، "ابوالفضل علمدار احمدی را نگه دار " و "یا فاطمه زهرا " مورد استقبال مردم قرار گرفت.
در آستانه سالروز شهادت بانوی بزرگ اسلام، حضرت فاطمه زهرا(س)، پیکر پاک 89 شهید دوران دفاع مقدس، پس از نماز جمعه تهران با حضور نمازگزاران تهرانی و امت شهید پرور تشییع شد.
محمد درویش در گفتگو با خبرنگار مهر، افت 15 متری سطح آب سفره های زیرزمنی ایران را هشدار دهنده توصیف کرد و گفت: قانونی کردن فعالیت چاههای غیر مجاز در کشور تنها می تواند بر شدت تخریب و ناپایداری سرزمین ایران کمک کند.
این کارشناس منابع طبیعی و محیط زیست با انتقاد از مصوبه مجلس در مورد صدور مجوز برای برداشت آب از چاههای غیر مجاز گفت: خطر تخریب منابع حیاتی ایران با این مصوبه ها شدت می گیرد و دست متجاوزان را برای تغییر کاربری اراضی و تخریب اکوسیستمهای تالابی، جنگلی و مرتعی باز می گذارد.
این متخصص جنگل با اشاره به اینکه تصویب این قوانین بر طبل ناپایداری سرزمین می کوبد تاکید کرد: برخی از نمایندگان مجلس از جمله اعضای فراکسیون محیط زیست با این مصوبه مخالف هستند با این حال آنها می گویند موافقان تصویب این مصوبه در مجلس از درون حوزه های نمایندگی خود تحت فشار هستند و بی توجه به عواقب زیانبار آن با قانونی کردن فعالیت چاههای غیر مجاز موافقت کرده اند.
پیش از این مدیرکل پیش بینی هواشناسی کشور در گفتگو با مهر، نسبت به کاهش آب سفره های زیرزمینی هشدار داده و گفته بود که در 15 سال گذشته به دلیل نیاز آبی حداکثری، عمق برداشت آب از سفره های زیر زمینی از 50 متر به 300 متر رسیده و می توان گفت که این منابع به حداقل خود رسیده اند.
پرویز رضازاده با تاکید بر نقش مدیریت پایدار در حفاظت از منابع آبی و مصرف آن، توسعه ناپایدار را باعث ایجاد نیاز حداکثری به آب در کشور دانسته و افزوده بود که در 15 سال گذشته عمق برداشت آب از ذخیرگاه های زیرزمینی به پایین ترین سطح خود رسیده و منابع آبی سفره های زیرزمینی ایران رو به پایان است.
به گزارش "تابناک" این سریال به زندگی دو نوه پیامبر گرامی اسلام پرداخته و به دلیل چهره پردازی ادامه کار آن در مراکش متوقف شده بود و اکنون اردن ادامه کار را عهده دار شده است.
العرب آنلاین می افزاید: مقامات مراکش براین باور هستند که این سریال موجب تبلیغ برای مذهب تشیع بوده و نمی توان اجازه داد که در کشورشان فیلمبرداری شود لذا مجوز ساخت آن را لغو کرده بودند.
این سریال برای ماه رمضان آینده آماده پخش خواهد شد و هنرمندانی از سوریه، لبنان و اردن در آن به ایفای نقش می پردازند.
پیش بینی شده که تمامی کشورهای عربی اجازه پخش این سریال در ماه رمضان 1432 را دریافت کنند.
به گزارش "تابناک" وی همچنین مدعی شده است: لبنان نیز با ارسال اطلاعات گمراه کننده از سوی ایران مواجه است و تمامی مشکلات لبنان ناشی از همکاری با ایران است!
الشرق الاوسط نیز از ارسال نامه ای جداگانه از سوی نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی به بشار اسد اخباری را درج کرده است.
گفتنی است او نیز همانند رئیس خود، اسرائیل را جزیره ثبات خاورمیانه خوانده و به بشار اسد توصیه کرده اسیر ایرانی ها نشود و از در صلح با آنها سخن بگوید.
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
سیری در زندگی و مبارزات مرحوم آیت الله سید هادی خسروشاهی
شیخ سلار دیلمی سندی است بر قدمت تشیع در تبریز
ساختمان دادگاه عمومی خسروشاه کلنگ زنی شد
رییس جمهور بر بالین رهبر معظم انقلاب: عکس
فرمانده حوزه بسیج خسروشاه:دوران دفاع مقدس تمرین و آزمون ایثار بو
جلسه مدیران مدارس منطقه خسروشاه باحضور فرماندار برگزار شد
شعری بسیار زیبا در وصف امام مهربانی ها امام رضا (ع)
افتتاح پژوهش سرای دانش آموزی و مرکز بهبود اختلالات یادگیری امید
جلسه شورای اداری خسروشاه با حضور فرماندار تشکیل شد
بازدید سرزده مدیرکل آموزش و پرورش استان از مدارس منطقه خسروشاه
[عناوین آرشیوشده]